Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• mave13

őstag

válasz fudi2002 #65356 üzenetére

Feltámadt!!! :D
    Azt csináltam, hogy mindent kivettem, lehúztam a gépből, ami nem létszükség, teljesen áramtalanítottam, kivettem a CMOS elemet egy 5 percre, és visszaraktam minden RAM modult alapra, A2, B2. Aztán áram, CMOS clear, és indít. És egy kicsit kesszegett, majd elindult. BIOS bejött, úgy tűnik minden rendben.

Nagyon köszönöm a segítséget.

Raptorral még nem tudom, mi történt pontosan. Már régóta dobált random hibákat, fagyásokat, leomlásokat, volt, hogy meghalt Windows boot közben. Olvastam az Intel raptor lake túlfeszeléséről, úgyhogy szeptemberben feltettem a legfrissebb BIOS-t, visszavettem a proci teljesítményét, de nem szűntek meg a problémák teljesen, bár volt hogy két hétig nem jelentkezett semmi anomália.
    Aztán kedden este, pont amikor le akartam kapcsolni, kifagyott a Word... Ctrl+Alt+Del, de a feladatkezelőig már nem jutottam el, megfagyott minden. Akkor már elég fáradt voltam, kinyomtam a gépet, és annyi volt. Szerdán meg bekapcsolás után a BIOS még lefutott, majd a Windows megállt töltés közben. Reset után bejött a BIOS. Visszatettem mindent alapra, restart, és újra bejött a BIOS, megint újraindítottam, de megint BIOS. Kikapcs, majd restart, BIOS lefutott, de megint fekete képernyő Windows töltés közben. Ezt még párszor eljátszotta, egyszer eljutott a Windows a szerviz menüig, de ott egy klikk után megállt minden. És itt feladtam. Van egy elég egydi Barco videokártya a gépben a leletező monitorhoz, nem akartam kinyírni a sok ki-be kapcsolgatással, mert elég drága.
    Most kell egy működő gép, aztán majd játszok vele, másik SSD, új Windows, aztán meglátjuk mi lesz. Egyelőre nem tudom, hogy a proci haldoklik a rossz feszültség szabályozásból adódó túl gyors degradáció miatt, vagy esetleg az alaplap, vagy SSD hiba van, vagy csak simán leomlott a Win. Ez majd nyugisabb idők játéka lesz, karácsony körül. Jó lenne, ha lehetne belőle egy tartalék gépet csinálni, de majd meglátjuk. Így eladni, hogy nem 100%, nem fogom, még alkatrészenként sem.

Új hozzászólás Aktív témák