- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy Watch5 Pro - kerek, de nem tekerek
- Google Pixel topik
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
-
Mobilarena
A RAM (az angol Random Access Memory rövidítéseként), magyarul közvetlen hozzáférésű memória. Egy közvetlen elérésű írható/olvasható adattároló eszköz. A RAM tárolja a CPU által végrehajtandó programokat és a feldolgozásra váró adatok nagy részét. Az adatok csak addig maradnak meg benne, amíg a számítógép feszültség alatt van, kikapcsoláskor a benne tárolt adatok elvesznek.
Új hozzászólás Aktív témák
-
wens33
csendes tag
válasz
FehérHolló
üzenetére
Üdv!
Azt már végigolvastam, csak nem magyar volt, hanem angol és nem értettem meg mindent.
Hát akkor minek van benne az az elem, nem a BIOS-hoz?
A kedvedért utánaolvastam és ezt találtam: "CMOS-RAM:
A ROM-BIOS-ban lévő programok egyike az ún. CMOS-SETUP program. Ennek segítségével a rendszerkonfigurációt (dátum, idő, lemezegységek típusa stb.) kis fogyasztású, akkumulátorral táplált, CMOS technoloógiával készűlt RAM-ban tárolják, így tartalma kikapcsolás esetén is megmarad. (amíg az akkumulátor vagy újabban Lítium elem bírja szuflával)."
"ROM:
Csak olvasható tárú memória. Tartalmát a gyártó az előállítás, gyártás során rögzíti, később tartalma nem módosítható. Szintén véletlen hozzáférésű, mint a RAM típusú memória, de áramkimaradás esetén is megtartja tartalmát."
Tehát akkor itt ellentmondás van?
Kérlek világosíts fel, ha vmit ebben rosszul írnak!
Legalább akkor ma sem keltem fel hiába.
Természetesen igazat adok Neked, csak írd meg mit tudok rosszul!
Új hozzászólás Aktív témák
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Kuponkunyeráló
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Autós topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- eMAG vélemények - tapasztalatok
- YouTube
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Milyen alaplapot vegyek?
- További aktív témák...
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro 256GB Sierra Blue 1ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS3743
- Lenovo ThinkPad T14 Gen1 Intel i5-10310U Sale.exe: 26.10.2025-ig Kedvezményes ár!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i9 14900KF 64GB RAM RTX 5090 32GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! Dell Latitude 5495 - Ryzen 5 I 8GB I 256SSD I 14" FHD I HDMI I Radeon I Cam I W10 I Gari
- BESZÁMÍTÁS! Xiaomi Mi 2K 27 165Hz IPS QHD 1ms monitor garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

fudi2002