- iPhone topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Szakított a OnePlus és a Hasselblad
- Giga akkumulátort kínál a OnePlus Ace 6
- Milyen okostelefont vegyek?
- Yettel topik
- Műholdas AI chippel fedné le a bolygót a Samsung
- Hivatalos infók a Nothing Phone (3a)-ról
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
-
Mobilarena
A RAM (az angol Random Access Memory rövidítéseként), magyarul közvetlen hozzáférésű memória. Egy közvetlen elérésű írható/olvasható adattároló eszköz. A RAM tárolja a CPU által végrehajtandó programokat és a feldolgozásra váró adatok nagy részét. Az adatok csak addig maradnak meg benne, amíg a számítógép feszültség alatt van, kikapcsoláskor a benne tárolt adatok elvesznek.
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
DravenMoral
üzenetére
Ez a 4 modul nincs dual ez milyen prociknál van? vagy DDR5?
Mármint normál esetben egy proci egy csatornánál (legalább*) 2 rank-ot támogat azaz 4db single rankot minden további nélkül kezelnie kell dualban. Ugyan így méret is mindegynek kell hogy legyen ha párban legalább egyformák. Azaz 2x8gb és 2x16gb is dualban kellene hogy menjen együtt.
Vagy ezt az új ryzenek már nem tudják?*Haswell 4 rankot is, x99-ben pedig 8 rankot is csatornánként azaz 8db 4Rx4 is működik quad channelben de mondjuk az extrém. Skylake x299-et nem tudom szerintem 4 rank minimum de 2 rank per channel ad normális sebességet azaz 4x 2Rx vagy 8db 1Rx ram. Ebből következik hogy az asztali a duallal a felét tudja azaz 2Rx ramok per csatorna kell hogy menjen. AM4 pedig ahogy tudom 4db single rankal vígan működik dual channelben.
Új hozzászólás Aktív témák
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T460s - i5-6GEN I 8GB I 128GB SSD I 14" FHD I Cam I W10 I Garancia!
- LG 34GS95UE - 34" Ívelt OLED / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / 1300 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
- 143 - Lenovo LOQ (15IRH8) - Intel Core i5-13500H, RTX 4060 (ELKELT)
- Apple iPhone 13 Pro ( picit Karcos Kijelző) / 256GB / Kártyafüggetlen / 12Hó garancia / 86% Akku
- Lenovo ThinkPad X13 Gen 2 i5-1145G7 16GB 512GB FHD+ 100% sRGB - 1 év garancia
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő

fudi2002