Hirdetés
- Milyen okostelefont vegyek?
 - iPhone topik
 - Az AI miatt biztonságosabb az Android, mint az iPhone
 - Mobil flották
 - Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
 - Xiaomi 15T - reakció nélkül nincs egyensúly
 - Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
 - Xiaomi Mi 11 Lite - 4G-vel vagy 5G-vel kéred?
 - One mobilszolgáltatások
 - iOS alkalmazások

- 

Mobilarena
A RAM (az angol Random Access Memory rövidítéseként), magyarul közvetlen hozzáférésű memória. Egy közvetlen elérésű írható/olvasható adattároló eszköz. A RAM tárolja a CPU által végrehajtandó programokat és a feldolgozásra váró adatok nagy részét. Az adatok csak addig maradnak meg benne, amíg a számítógép feszültség alatt van, kikapcsoláskor a benne tárolt adatok elvesznek.

Új hozzászólás Aktív témák
- 

Gortman
csendes tag
Sziasztok!
Adott a következő konfig: Alaplap: Gigabyte Ga-870A-UD3,processzor: AMD Phenom II X4 945 (95W), RAM: 2 x 4 GB Geil BlackDragon DDR3 (1600MHz. CL 9-9-9-28, 1,5V) + 2 x 2 GB Geil BlackDragon DDR3 (1600MHz. CL 8-8-8-28, 1,6V), ASUS GeForce GTX 750 Ti 2GB GDDR5, 450W-os Corsair táp. Ez a masina szépen megy már hosszú évek óta.
Pár napja, beszereztem hozzá egy új processzort: AMD Phenom II X6 1100T (125W). A processzor beszerelése után a következő a hiba: 60%-ban fekete képernyő a boot képernyő betöltése előtt, kb. 40%-ban a boot képernyőnél akad meg (belépni sajnos nem lehet, nem reagál semmire). Több órás szenvedés után rájöttem, hogy a RAM-processzor páros a hiba forrása. A 2 pár RAM-ból bármelyikkel megy minden az új processzorral, azonban ha mind a négy benne van, akkor a fenti hiba jelentkezik.
Amiket csináltam és próbáltam:
1. Processzor csere előtt frissítettem a BIOS-t (verziót ellenőriztem, jelenleg F5, F4-től már támogatva van a processzor)
2. CMOS-t reseteltem (jumperrel az alaplap könyve szerint, és elem kivétellel is)
3. RAM párokat megcseréltem, egyesével megnéztem. Mind megy külön-külön és párban is, de a 4 együtt már nem. Ami érdekes mert évekig ment..
4. BIOS-ban a RAM feszültségét manuálisan 1,6V-ra vettem és az időzítést a lassabbikra: 9-9-9-28-ra (külföldi fórumon olvastam)Én az ötletekből kifogytam, így várom a tieiteket. Köszönöm előre is!

Új hozzászólás Aktív témák
- BESZÁMÍTÁS! 32GB (2x16) ADATA XPG Lancer RGB 7200MHz DDR5 memória garanciával hibátlan működéssel
 - 32 GB-os DDR5 laptop RAM garanciával
 - MINDIG VAN ÚJ és Jönnek MÉG! - 1GB (13db) - 2GB (13db) - 512MB (0db) DDR2 RAM-ok (és Kitek)
 - Kinston 8GB DDR5 5600MHz SO-DIMM memória
 - Corsair VENGEANCE SODIMM 2x16GB DDR4 3200MHz CL22 - Új, bontatlan - Eladó!

- Dell XPS 13 9310 i7-1185G7 16GB 512GB 13" FHD+ 1 év garancia
 - HIBÁTLAN iPhone 15 Pro Max 256GB Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3495, 91% Akkumulátor
 - Csere-Beszámítás! Playstation 5 Slim Digital edition konzol.
 - GYÖNYÖRŰ iPhone 12 mini 256GB Red -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS3627
 - HIBÁTLAN iPhone 13 mini 128GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3319

Állásajánlatok
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

fudi2002