- iPhone 16e - ellenvetésem lenne
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Mobil flották
- Prohardver app (nem hivatalos)
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Poco F6 5G - Turbó Rudi
- Magisk
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Fotók, videók mobillal
- Azonnali mobilos kérdések órája
-
Mobilarena
Yettel topic
▼ Kérdés előtt olvasd el az összefoglalót, légy szíves! ▼
Aktuális:
Yepp - korlátlan belföldi net kötöttségek nélkül
Yettel Full - kombináld rugalmasan a kedvezményekért
Új hozzászólás Aktív témák
-
club1
veterán
válasz
joysefke #20282 üzenetére
Nagyjából egy a lényeg, az apn neve net vagy online legyen (a csomagtól függően). A többi üres, vagy alap legyen.
A Huawei modemek szoftvere pedig innen tölthető le. -
club1
veterán
válasz
joysefke #20187 üzenetére
Tényeket akkor lehet mondani, ha elárulod utca/házszám szinten, hol akarod használni az előfizetésed. Mert mint írtam, a Telenor 3G-je pontszerű. Azaz ahol az utcasarkon full térerő van, 100 méterrel odébb az utcában már vadászni kell a lakásban a hipernyet-et. Az LTE nem ilyen, mivel alacsonyabb frekvencián nyomatják.
Az LTE-t nem tudod használni HSPA+-os 3G modemmel, ahhoz 4G/LTE modem kell.
Leírtam azt is nem egyszer, hogy a 3G hálózatok használata mobilnetre sokkal kevésbé stabil mint a 4G-é. Ez a kérdést átfogalmazva is így van ("Telenor Hipernet Standard + HSDPA+ Modem rosszabb-e bármiben mint Telenor Hipernet Standard+4G/LTE modem ez itt a kérdés."). 3G-t használva sokkal jobban függsz a legközelebbi cellától való távolságtól. Ha a szomszéd ház tetején, tőled 50 méterre és full rálátással van a Telenor 3G cellája, akkor nem sok különbséget fogsz észlelni a 300 méterre lévő LTE cellához képest. Ha viszont mind a kettő 300 méterre van, akkor nagyvárosban csak az egyiken fogod tudni stabilan a 20 mbps-ot mérni.
Végezetül: A használt garis eszközök között elég gyakori a szolgáltatónál két év hűséggel vásárolt eszköz, amit miután eladtak, elfelejtik a hozzá tartozó előfizetést fizetni. Ennek egyenes következménye, hogy ezek az eszközök előbb-utóbb letiltásra kerülnek. Ha ilyet vásárolsz, ragaszkodj a számlájához, amin ne legyen hűségszerződésre utaló szöveg. Ha van, biztosra csak akkor mehetsz ha az előfizetést is megveszed mellé. -
LámaZ
addikt
válasz
joysefke #20176 üzenetére
A Huawei E220 modemet nem kell leszarosozni, mert szerintem ez volt minden idők legsikeresebb mobilnetes modeme, és talán még ma is a legelterjedtebb.
Az azonban engem is érdekelne, hogy létezik-e LTE-s wifi hotszpot, mert én per pillanat a Huawei E5830-ast használom a Hipernet Mediumomhoz, ami „csak” 3G-s, bár egyelőre meg vagyok vele elégedve maximálisan.
-
randras
veterán
-
randras
veterán
válasz
joysefke #20165 üzenetére
3 halt meg a kezeim között 4 hónap alatt. A negyedik alkalommal inkább másikat választottam.
Nekem is szimpatikusnak tűnt, de egyszerűen szar. Egy ZTE MF668A-t kaptam helyette, ez eddig tökéletes. Sőt, külső antenna csatlakozó is van rajta.
Hátrány pedig nem ér, ahogy már mondtam.
-
club1
veterán
válasz
joysefke #20163 üzenetére
Csak annyi hátrány ér, hogy az LTE jóval gyorsabb és stabilabb mint a 3G. 20 Mbps-ot nagyon ritkán lehet mérni 3G-n, míg LTE-en nagyon gyakran. A csomagkésés LTE esetében jellemzően 40-50 ms alatti, 3G esetében feletti. Az LTE (már ahol van) az alacsonyabb átviteli frekvencia miatt sokkal jobb lefedettséget, így felhasználói élményt nyújt, mint a 3G. Tapasztalatom a Telekom 3G és Telekom LTE összehasonlításánál van, Telenyomornál csak 3G-t tudó csomagjaink vannak, de itt is nagyjából hasonló frekvenciákon nyomják a két rendszert csak gagyi kínai hardveren.
-
moonguru
őstag
válasz
joysefke #20132 üzenetére
Nekem ez bevált:
ALCATEL X500
HSPA+: 21 Mbps letöltési sebesség
HSUPA: 5,76 Mbps feltöltési sebesség
Plug ’n Play USB-modem
SMS-üzenetek küldése és fogadása
Belső antenna
Adatforgalom-számláló
Telefonkönyv
32 GB-ig bővíthető memória (microSD)
Magyar nyelvű kezelőfelület
Támogatott operációs rendszerek: Windows 8, Windows 7, XP SP2, Vista 32/64 bit, Mac OS 10.4.9-10.6.3, Fedora 13, Debian 506, Ubuntu 10.04 -
csab2
veterán
válasz
joysefke #20124 üzenetére
Ezt most mértem. Szeged, iPad4, Hyprnet Active.
Ennyi mindig szokott lenni, minimum. 10 megabit körül meg szokott lenni. Igaz, állandó helyről netezek. -
-
bopeti98
őstag
válasz
joysefke #20124 üzenetére
Nálam ez a éjszakai 100GB elég sokszor lehasználhatatlan volt még amikor hiperszar 42-vel nyomultam ami azt jelenti hogy éjszaka hirtelen "eltűnt" a 3G hálózat és csak EDGE volt, vagy éppen beállt a net stabilan 0 kbps-re és nem tudtam forgalmazni semmit sem. Persze lehet hogy ez "csak" egyéni vagy helyi probléma volt de akkor sem árt vigyázni velük. Persze ha hűség nélkül vágsz bele akkor mindegy, vissza tudod adni ha nem jó.
(#20125) Vangelis Én azért annyi panaszt nem írtam a Facebook oldalra hogy kitiltsanak de már nem is fogok. Pár hónapja sikerült megszabadulnom tőlük. Már csak praktikum csomagom van náluk de azt még el lehet tűrni.
-
club1
veterán
válasz
joysefke #20089 üzenetére
Én figyelmeztettelek, de belátom hogy a marketing nyert. Mivel Budapesten 40-60% esélyed van rá, hogy pont az otthonodban jól fog működni a Telenyomor mobilnetje, ezért csak azt tudom javasolni hogy próbáld meg a csomagot online megrendelni, mert akkor 30 napod van kipróbálni és esetleg visszaadni (ha nem adod vissza időben, utána már 2 évig fizetni kell a havidíjakat akár használod az előfizetést, akár nem):
http://www.telenor.hu/hipernet-csomagok/visszavetel
Az éjszakai adatforgalomban a torrent tolerált, de célszerű titkosítani a klienssel. Van náluk tartalomszűrés, de kijátszható, mert elég sok mindenre nem működik, vagy rosszul. -
csernak75
senior tag
válasz
joysefke #20089 üzenetére
Üdv.
A 100gb-os keretet arra használod fel amire akarod a torrent is teljes sebességgel megy. Most is ép töltögetek!
(Amúgy a nappali keretnél sincs forgalomszűrés!)
Mostani mérés(hiper 21, HSPA+):
SZERK:Én elégedett vagyok velük egy kisvárosban(Putnok) használom és kb 500m-re vagyok a tornyuk-tól!
-
club1
veterán
válasz
joysefke #20083 üzenetére
90% hogy a modemmel van a gond.
A Telenyomor mobilnetjének minősége Budapesten utcáról utcára változik, nagyon sok helyütt optimálizatlan a hálózatuk. A sebességet egyértelműen az határozza meg, milyen messzire vagy a legközelebbi cellától. Budapesten 100-200 méteren belül stabil a Telenor netje, azon kívül már terhelés- és távolságfüggően fog teljesíteni.
A Telenyomor az elmúlt 2-3 évben a legalja szolgáltató lett, egyedül a marketingjük erős (lásd hipernet).
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Milyen videókártyát?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- World of Tanks - MMO
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Kutya topik
- Dell notebook topic
- Direct One (műholdas és online TV)
- Háztartási gépek
- A Micron újszerű módszerrel javítja QLC-s SSD-jének sebességét
- További aktív témák...
- AKCIÓ! Dell Optiplex 5050 SFF asztali számítógép - i5 7500 8GB DDR4 256GB SSD HD630 Win10
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5800X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! Honor Magic6 Lite, Honor Magic6 Pro, Honor Magic7 Lite, Honor Magic7 Pro
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B450M R5 5600X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 12GB Rampage SHIVA Seasonic 520W
- Csere-Beszámítás! Lenovo Legion 5 White ! R5 5600H / RTX 3050Ti / 16GB / 500GB SSD
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged