Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• mikrofon

veterán

válasz csocs #39964 üzenetére

"megvegyek egy komplett használt, de még viszonylag modernebb, pár éves gépet, majd pár hónap múlva az rajtam maradjon és vegyek egy jobbat. "
    Ez így hibás gondolat. Igen ellentmondásos, főleg ha e helyett veszel egy új belepő vázat...

Ha most veszel egy belepő új gépet. Előbb vágysz majd egy jobbra. Ráadásul amikor el akarod adni akkor szembesülsz azzal, hogy te bukod az új és használt váz közötti 25-40% árkülönbözetet, értékcsökkenést. Sajnos ez akkor is igaz, ha egy hetesen akarod eladni. Továbbá azt is látni fogod, hogy a használt piacon kisebb a kereslet a belepő, használt de szinte új vázakra... Mert valaki vagy olcsón akar DSLR-t, és akkor az ár számít, vagy megveszi a belépőt újonnan, mert még "kezdő" és fél a használt termékektől, vagy elvei nem engedik. Vagy ha már használtat vesz az ember akkor egy kategóriával feljebb. Tehát rajtad marad, vagy nagy bukóval eladod....
    Egy a kivétel, ha van valami igazán jó akció, aminek a keretében jelentősen olcsón jutsz hozzá....

Ezzel szemben, ha veszel egy használt, jobb (magasabb kategóriájú), megfelelő állapotú vázat, használt piaci áron, akkor később kevesebbet buksz rajta és kereslet is lehet rá....
    A használt váz vásárlásánál egy a fontos, hogy az ár-érték-állapot hármas arány megfelelő legyen...

• Throme

veterán

válasz csocs #39964 üzenetére

Az "AF-P 18-55mm f/3.5-5.6G VR" és a "AF-P DX 18-55mm f/3.5-5.6G VR" ugyanazt az obit jelentik. A DX csak annyi, hogy aps-c szenzoros obihoz való elsősorban.

Ha bemész a cserélhető obis fényképező ajánlós fórumba, akkor az felér egy útvesztővel, mert nagyon sok lehetőség van, és azokat mind fel is ajánlják majd :K .

Használtnak is megvan az előnye, de ezt leírják, akik azt szeretik.
    A garival az a furi, hogy míg a vázra kapsz 3 év garit (már ha márkakereskedésben veszed, nem pedig szürkeimportos helyről), addig a nikon obikra csak 1-et.

5600 AF pontokban és pár más tényezőben tér el, amiket végig kell nézni, hogy kell vagy sem.
    Ha erről kérdezel valakit, akkor el fogja mondani, hogy neki mi a fasza, amivel sokra nem mész, ha neked az pont nem fontos....

Ha az érintőkijelző fontos, és hogy kihajtható legyen, akkor már ránézhetsz a d5500-ra is. Valószínűleg olcsóbb, hiszen előző modell.

• Throme

veterán

válasz csocs #39959 üzenetére

Tudsz konkrétumot linkelni, hogy éppen melyik kit-eket nézel?
    Ezek a vázak nem csak egy fajta kitobival kerülnek forgalomba.
    A 18-55-ből is lehet 2 féle, vagy adhatnak hozzá 18-105, 18-140 obik közül valamelyiket (bár a 18-105-nek nem néztem utána, lehet már azt nem is adják...), de láttam már kit-ben a 18-200 obit is. Vagy van dupla kit, egy 18-55 és egy 55-200 (vagy 300).
    Van egy pár variáció.

Én pl első vázamat úgy vettem kit-ben, hogy nem egy dobozban volt a váz + obi, hanem külön-külön, de mégis kit-ként adták el, kit áron.

Új hozzászólás Aktív témák