Hirdetés
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy Z Flip5 - ami kint, az van bent
- Stabil pályára állt az Android 16
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Yettel topik
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Poco F6 5G - Turbó Rudi
- Jövő héten megismerhetjük a Redmi Note 14 szériát
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
Aktív témák
-
-
bokomaru
csendes tag
válasz
jorden06 #6478 üzenetére
Talán azért, mert DX formátumban a képkivágás kisebb, úgy tudom, emiatt nehezebb és drágább nagylátószögre tervezni optikát, mint a filmkocka esetén.
Takyka: köszi a bejegyzést, arra a következtetésre jutottam, hogy ha torzítás nélküli nagylátószöget szeretnék, erre a célre kifejlesztett obit kellene vásárolnom, ami elég húzos dolog...(úgy olvastam, azért a 18-70 is torzít rendesen)
Marad a kompromisszum meg a kényelem. A 18-55mm-es kitobi után ez is nagy előrelépés lesz sztm. A Logik.hu-n 66.000Ft-ért árulják a 18-105mm VR-t, ami elég korrektnek hangzik. Van valakinek tapasztalata ezzel a céggel? -
bokomaru
csendes tag
Köszönöm a hozzászolásokat, én is azért kérdezek itt, mert a teszteket írók elég finnyásak, a felhasználói vélemények azért árnyaltabbak... A hordótorzítás elvileg a legkönyebben korrigálható hiba, csak a komponáláskor számolni kell az utómunka miatti croppal. Mit gondoltok, 18-105mm-es VR új obi jobb lehet optikailag? Valaki olvasott valamit ezzel kapcsolatban?
-
bokomaru
csendes tag
válasz
jorden06 #6408 üzenetére
"költs rá 20-30e Ft-al többet" - amikor én vettem a D40-met, kb. 100.000 Ft volt a differencia. Nem volt mindegy... A D70-hez képest volt kb. 50.000 a különbség, azon lehetett gondolkodni inkább. Szerintetek érdemes 18-135mm-es obit vásárolni? Mekkora a minőségbeli különbség a 18-70mm-es obihoz képest?
-
bokomaru
csendes tag
Megvettem a polárszűrőt, jól használható a 18-55mm-es kitobin is, kár volt izgulni miatta...
-
bokomaru
csendes tag
válasz
Degeczi #5609 üzenetére
Degeczi: az ajánlott Hama szűrő is cirkularis... Mégis, vajon mitől dupla annyi a Soligor (az adott weblapon is láttam ilyen árban polárszűrőt).
Zoli bácsi: Ha mindegyiket el lehet forgatni, a pöcök talán felesleges is... (gondolom)
Dualon: Örülök, hogy feltűnt! (ő sajnos már nem lehet, mint tudjuk...)
-
bokomaru
csendes tag
Sziasztok! Az lenne a kérdésem, használ-e valaki közületek polárszűrot olyan obihoz, melynek frontlencséje és szűrőmenete forog. Nikon D40-em van kitobival, érdekelne, mennyire kényelmetlen ehhez szűrőt használni.
Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest