- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Aurát vált a Vivo V60
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Hivatalos a Pixel 10 startdátuma
- Samsung Galaxy Z Fold5 - toldozás-foldozás
- iPhone topik
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Samsung Galaxy Z Flip7 - kis fogyás is sokat jelent
- Magisk
- HMD Skyline - jó szerelés
Aktív témák
-
t_a_m_a_s
addikt
válasz
Sanyig4 #38572 üzenetére
Nagyjából ugyanarra, mint minden használt cucc esetén: állapotot veszünk! Ha külsőre nincs lepusztítva, sérülésmentes, működik mindene, nincs fókuszprobléma, akkor nagy baj már nem lehet...
Nekem a Pite által ajánlott D5000 és a 18-105 hobbi szinten, családi célokra teljesen megfelel. A nagylátó, a tele csak hébe-hóba kerül fel... Később, ha megbarátkozol a tükrössel, jöhet még egy 35/1,8 meg egy vaku, azt' kész a szett
-
MC Pite
veterán
válasz
Sanyig4 #38554 üzenetére
Ezt (vagy ilyet
), és ízlés függvényében 18-55/18-55VR/28-75/18-105.
Kb 25 ropid marad obira vagy megtoldod egy kicsivel és a 18-105 jó mindenes, a 28-75 f2,8as fix fényereje csábító (motoros kell, sötétben nem túl gyors az af vele). Nekem makrózásnál fontos a forgatható kijelző, bogarak, virágok 5-20 centis magasságban vannak,kijelzőről kontraszt alapú af lesz, és ha 160fokos szögben lát az ember egy (olcsó) kijelzőt nem nagyon látszik hova esett a fókusz. Rendezvényeken fentről szintén.Szerintem a 18-105 örökös darab lesz(95% hogy nem fog kelleni mellé tele sem), a 18-55 ideiglenes. Vagy ha mégse ez jön be, akkor meg nem buksz rajta.
3100/5000 sokkal korrektebb szenzorral rendelkezik, az általános kezelés is gyorsabb, szárazabb, biztonságosabb érzés (pl képváltás belenagyítva). A D5000 a D90es -korrekt- szenzorát használja. ADL dinamika 'nyújtást' végez (csúcsfény/árnyék kompenzáció), videó, stb. Ha tudod, próbáld ki őket, de legalább pixinfós tesztet nyálazd át.
-
Tomate
veterán
-
Tomate
veterán
válasz
Sanyig4 #38533 üzenetére
Nekem D50-em volt első DSLR-nek. Szerintem jobban jársz vele. Árban kb ugyan az, 40-50 körül már jó kis vázakat lehet kapni, kis szerencsével még kitobit (18-55) is adnak mellé. Van beépített motor, kisebb de pengeéles kijelző és státusz LCD a tetején, nagyobb és kényelmesebb váz és több fókuszpont. Én D50-et vennék a helyedben.
Az én vázamat 50e expoval adtam el. Hibátlanul működött.
-
MC Pite
veterán
válasz
Sanyig4 #38533 üzenetére
Esetleg egy vele készült képet érdemes feltölteni ide: www.nikonshuttercount.com
Hát, hogy érdemes-e a D40x-et vagy sem, nektek kell eldönteni, és ár függvénye. Én úgy voltam vele hogy videózás, jobb dinamika/zaj, gyorsabb működés, jobb (és dönthető) kijelző illetve egyéb apróságok miatt inkább a nagyon belépőt átugrom. Igaz, most D5000ről 5100ra cserélek(épp árulom), de ez most egy alkalmi lehetőség számomra, egyébként maradna egy darabig.
Még azt érdemes figyelembe venni, hogyha nagyobb obiparkot terveztek, akkor beépített motors vázzal jobban jártok.
Fuss át egy-egy pixinfo tesztet és mérlegeld hogy mekkora különbség árban mit ér meg.
Aktív témák
Hirdetés
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Milyen légkondit a lakásba?
- EAFC 25
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Parkside szerszám kibeszélő
- Star Trek Online -=MMORPG=-
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Vicces képek
- The Division 2 (PC, XO, PS4)
- További aktív témák...
- Xiaomi Redmi Note 13 256GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450 R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB SilentiumPC Signum SG1V TT 500W
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB DDR5 RTX 5060Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A70/Samsung Galaxy A71/Samsung Galaxy A72
- Apple iPhone 14 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest