Hirdetés

Aktív témák

• lugosi

MODERÁTOR

válasz Szten Márs #8312 üzenetére

"No, de nézzük sorba:
    Mi ez a digitális zoomos croppolásos izé? Hogy jön ide? Hogy jön ide az igazolványképes eszmefuttatás, meg ez az egész izé? "

Nem érted, mert nem akarod érteni. Vagy ha tényleg nem akkor bocs :)

Következőre gondoltam. Tesztképek és tesztelők szerint ugyanonnan elkészített kép 24mm-en, ugyanonnan 35mm-en. A 24-esnek kivágják olyan részét, mint a 35-ös látószöge, és "ugyanaz".

Arra céloztam, más helyeken, hogy ha rendeltetésszerűen használsz fotós eszközöket, akkor az nem így működik, egy 35mm-es objektívvel a dslr gépeden is ugyanolyan közel mész pl egy archoz hogy az portré legyen, és nem úgy fog kinézni a kép, mintha FF-en egy 50-essel készült volna, az 50-es felvételező távolságával.

Csak az a baj, hogy olyan emberekkel beszélgetek (nem írom hogy vitatkozok, ezt inkább eszmecserének tartom), akik a kettő közötti gyakorlati különbséget, amit próbálok többször elmondani, az életben nem tapasztalták, hanem csak a neten felszedett információkat adják tovább.

De végül is az egész nem fontos, magamat hibáztatom hogy belementem ebbe az egészbe - megint. A tapasztalat azt mutatja, hogy felesleges megpróbálni másokat meggyőzni ebben a témában, számukra linkek léteznek okos weblapokról, nem a gyakorlat.

Aktív témák