- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Redmi Note 12 Pro - nem tolták túl
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Huawei Watch GT 5 Pro - egészség + stílus
- iPhone topik
- Üzemidőre és teljesítményre gyúr a OnePlus Nord 5
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Motorola Edge 50 Ultra - szépen kifaragták
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
Aktív témák
-
Freddy76
addikt
válasz
#40935168 #34989 üzenetére
Mi az, ami egy amatőrnek kellhet, és nincs m4/3-ra
? Én eddig mindent kaptam...
A gyártókat pedig szerintem nem a profik tartják el, hanem a tömegek.
Amúgy Joe Mcnally-t én röhögném ki, ha azt mondaná, hogy az kell nekem is, mint neki. A te d800-adat sem váltja ki milc, nem is fogja, de a d600-at sem - Aleisternek sem lesz jó sohasem a milc a d5100 helyett, Kleroo-nak sem d90 helyett, de nekem az, vagyis itt a felhasználó szokásai döntenek... Azzal nem feltétlenül értek egyet, hogy a gyártók tudják, mit csinálnak, szerintem egyszerűen nem láttak ebben a piacban potenciált, nem foglalkoztak vele. Kijött mindkét gyártó ugyan valamivel mostanában, de ez ilyen akarásnak nyögés a vége cucc lett... Miközben a piac bővül, és lényegében az (egymással kompatibilis) oly-pana páros és a sony nexek uralják a piacot (nem az általad említett sony slt-k). Az új vásárló meg bemegy egy bolba, elmegy egy fórumra, és könnyen dönthet úgy, hogy a csúcskompakt vagy a belépő dslr helyett milcet vesz, és ebből a canon-nikon kimarad. De immár a középkategóriás dslr-ek mellé is állítható milc, ha valakinek nem fontosak a dslr fícsörök és a méret ("csak" a képminőség)... Ha pedig belép a canon-nikon, addigra meglesz a rendszere sokezer felhasználónak, és nagyon-nagyot kell ahhoz mutatni, hogy a felhasználó rendszert váltson... Ahogy Kleroo mondta, a távol-keleti turistáknál lassan több a milc, mint a dslr, nem hiszem, hogy a canikonnál ez stratégia...
Amúgy szerintem nem fogja a milc felváltani a dslr-t, de piacot hódit tőle, különösen a belépő szegmensben.
Pár napja olvastam egy cikket, az egyik gazdasági elemző szaklap 2002-ben a tíz éves időtávra a telekom/informatika piacról a Nokia részvényeit ajánlotta legjobban, az Apple részvényeit a legkevésbé. Akkor nyilván mindenki biztos volt benne, hogy a Nokia tudja mit csinál, és van stratégiája... Ehhez képest az egykori óriás döglődik, a lesajnált törpe meg tíz év alatt a világ leggazdagabb cége lett...
Aktív témák
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X3D 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Garmin FENIX 8 51mm AMOLED Sapphire, karbonszürke DLC titanium, fekete/sötétszürke szilikon szíjjal
- QNAP TS-870U-RP 8 lemezes Rack NAS
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U757 - i3-7GEN I 8GB I 256SSD I 15,6" FHD I HDMI I Cam I W11 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest