Hirdetés

Hirdetés

Aktív témák

  • Zola007

    veterán

    válasz Donald #18152 üzenetére

    Elnézést, hogy belevauzok, de nem kellene szerintem egyből a szakmai oldalról megfogni ezt a kérdést. Sok fórum olvasom, hogy védik a mundér becsületét. Tisztelet a kivételnek és előrebocsátom nem ellened írom a következő sorokat! (én is képzett fotóst fogok hívni az esküvőmre)

    Mi a szalagavatónkra hívtunk anno hivatásos, iskolát végzett, több mint 10 éve praktizáló profi fotóst és videóst (az egyik megyei TV munkatársait). Megfizettük a nem kevés alapdíjat és valami több ezres költséget/db a másolásvédett cd-k minden egyes példányáért.

    Akkor halvány lila sejtelmem sem volt a komolyabb technikákról, de így utólag visszanézve már nem adnám a kezébe az összeg felét sem. Az eredmény sok rossz ütemben elkapott pillanat és egy statikus videófelvétel lett. Holott megkapták a forgatókönyvet előre, megbeszéltük, hogy mindenkiről legyen legalább 5 kép és próbára is benéztek.

    Én sem gondolom, hogy bármiféle pancser vegye el a kenyerét egy esküvő vagy rendezvényfotósnak, de akkor aki ebből él, nyújtson mindig profi szintet, s ne rutinból tolják le a 379. esküvőt, rosszul beállított sablonképekkel. Első esetben megérdemli a pénzét, utóbbiban ne pofázzon a törekvő konkurencia ellen.

    Ha pedig adott egy 20-30 gyerekes produkció, kíváncsi lennék, hány szülő fizetné meg, hogy külön fotósa legyen. Hiszen egy ember nem tud mindenkinek megfelelni, mert persze minden szülő azt kérné, hogy az ő gyereke legyen a fő téma fotók legtöbbjén.

    Ha pedig valakinek rendszeresen szerepel a gyermeke, nem is teheti meg, hogy havonta kiadjon tízezreket egy hivatásosnak, még ha az profi képeket is csinál.

    Mʏ ᴘʜɪʟᴏsᴏᴘʜʏ ɪs: Iᴛ’s ɴᴏɴᴇ ᴏғ ᴍʏ ʙᴜsɪɴᴇss ᴡʜᴀᴛ ᴘᴇᴏᴘʟᴇ sᴀʏ ᴏғ ᴍᴇ ᴀɴᴅ ᴛʜɪɴᴋ ᴏғ ᴍᴇ. I ᴀᴍ ᴡʜᴀᴛ I ᴀᴍ ᴀɴᴅ I ᴅᴏ ᴡʜᴀᴛ I ᴅᴏ. I ᴇxᴘᴇᴄᴛ ɴᴏᴛʜɪɴɢ ᴀɴᴅ ᴀᴄᴄᴇᴘᴛ ᴇᴠᴇʀʏᴛʜɪɴɢ. Aɴᴅ ɪᴛ ᴍᴀᴋᴇs ʟɪғᴇ sᴏ ᴍᴜᴄʜ ᴇᴀsɪᴇʀ. - Sɪʀ Aɴᴛʜᴏɴʏ Hᴏᴘᴋɪɴs

Aktív témák