Aktív témák

• lugosi

MODERÁTOR

válasz eastsider #10195 üzenetére

Nehogy már valami vacak félkitobit vegyék. Ismétlem, szerencsétlenkedni a mostani kitobid is jó. 18-105, mi? Ha normális makrót akarsz, akkor makroobit vegyél. A többi csak szerencsétlenkedés. Mindig az olcsó a drága. Megveszed majd "olcsón" a kitobi+1-et, aztán rájössz hogy semmivel sem makróbb mint a jelenlegi obid. Szerintem rohadtul félrevezető ezeket a 17-70 sigma meg 18-105 nikkor zoomokat ajánlgatni. Ugyanannyira fogsz vagy nem fogsz velük makrózni mint a jelenlegi obiddal.

140? Én 130-ért vettem használtan a Sigma 180/3.5 HSM makrót, 1:1 leképezés, normális munkatávolság, nagyon jó optika. Szerintem ekörül ki kell hogy jöjjön egy 150/2.8 HSM makró is.

Privát véleményem meg az, hogy nincs az az obi ami megérné egy nyári szünet feláldozását. Ha befejezed a sulit, egész életedben robotolni fogsz, sose lesz több szüneted. Addig használd ki amíg van, soha többet nem lesz. Én is dolgoztam párszor nyáron, minden napját bánom. Lesz még időd dolgozni. Inkább pihenjél és fotózzál.

Aktív témák