- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Mobil flották
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Írországban lezárult, az USA-ban csak most indul az Apple dráma
- Motorola G86 - majdnem Edge
- Xiaomi Smart Band 10 - a hetedik napon megpihen
- Légies iPhone halvány színei
- iPhone topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Okosóra és okoskiegészítő topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
sniper elite
senior tag
Hardverügynök haveromtól. 3 hét alatt elvittek 70 darab 920-at Németben meg itthon! Szóval nagyon nagy a kereslet irántuk, sztem max 2 hónapig lehet még kapni! De eléggé brutálisnak látszik a 950 a maga 150 ezres árával, na mindegy Intel megint bebizonyítja milyen egy pénzéhes banda! Ennek a Core i5nek értelme 0, pár ezressel olcsóbban lehet összerakni gépet, de teljesítményben elfog térni szerintem! Szóval sehogy se éri meg!
-
gombcomp
senior tag
Én is így gondolom! Csak az zavar hogy mindenki túllihegi ezeket a dolgokat.
Az Intel nem ma kezdett procit gyártani,sok féle védelem van bele integrálva a chipbe.
Azért ajánlja (szerintem) feszültség szinteket,mert a termékének élettartamát kívánja védeni.
A degradáció (nevezzük így..) abból adódhat,hogy nem megfelelő hűtéssel,fesszel túl melegítik a CPU-t, és a félvezetőrétegek károsodhatnak.Aki kicsit foglalkozott túlhajtással
tudja,hogy ez káros,és megfelelő határok,körülmények között tuningol.Soha nem adnék el
sz@rrá hajtott procit.... -
beteg
őstag
naaa... már rég nem vettem semmit!
bááár, most nagyon gondolkozom egy ilyenen: [kényelmes clear cmos
]
-
-
Sheltem77
aktív tag
"úgyis az Uncore a lényeg"
Miért az uncore a lényeg mi annak a pontos szerepe? Én arra mentem, hogy 1.1V on stabil legyen normál hőfokokkal 3600mhz en a proci uncoret belőttem 3240 re aztán kalap kabát.
Hogyan működik az uncore, mit jelent pontosan leírná nekem valaki? (illetve azt, hogy érdemes e piszkálnom feljebb), kizárólag a játékokbani szerepe érdekel.Most olvasom az új prohardver cikket:
[link]Hát b*zmeg így aztán várhatok a Dx11 es 3xx sorozatra(pedig nagyon kéne már egy épkézláb vga a 7800gt helyett ehhez a procihoz). Sebaj talán az Ati lép idén az ügyben
-
knbs
senior tag
Hajra papa! Mar amugy is hianyoltalak az i7-s taborbol!!! Nem kell csillivilli alairas, szerintem i7-nel csak a jo proci a lenyeg, az egyszerubb lapok is siman kitoljak a 210-s bclk-t ramokbol se kell annyira komolyat venni, a tudasod meg meg van a tuninghoz szoval gatyaszijat osszehuzni es hajra!
Ez mar nagyon off, de tudok most hollandiaban 425 euro/darabert 965 extremet, csak a gaz az hogy minimum 5db-t kell belole venni... -
sniper elite
senior tag
-
Tenyleg szep kis darab, nagyon szellos nagyon nagy, kenyelmes bent dolgozni!
Ezek az oriasventik becsaposak elsore, mert az ember azt hinne, keveset szallitanak, viszont a 900-as fordulat ellenere oriasi levegomennyiseget mozgatnak meg, nem hiaba a nagy meret. Szerintem 2 ilyen geppel is elbirna a haz siman, most fut a 21x200 prime load 1.328 v, de csak a hatso 14-as fuj meleget, a felso pl csak hideget.
-
AirBooms
addikt
Hát ha elém raknák mindkettőt egy asztalra és szabadon választhatnék, valszeg 10-ből 9,5-ször a 975-ért nyúlnék!
A Ferraris hasonlat meg azért nem jó, mert ott nem egyforma autókat hasonlítasz össze más motorral. A Ferrari piszok kényelmetlen tud lenni mindennapos használat közben. Kényelmetlen a beszállás, szorít az ülés, nem biztos, hogy a szűk utcába be tudsz vele fordulni tolatás nélkül, a pesti utakon meg állandóan odavernéd az alját.
Munkámból adódóan nagyon sok - a legjobbakat is ideértve - autót próbálhattam ki, magánhasználatra egy Merci A200 CDI-t vennék, vagy egy háromajtós BMW 120d-t. Az igényeimnek ezek felel meg legjobban. El sem gondolkoznék a Ferrarin... -
törölt tag
Engem sem hatna meg, 920 bőven elég, és ár/érték arány még mindig fontosabb, mint hogy kiadjak 4x annyit egy alig jobb cuccért... Szorzózár miatt jobb esetleg, amúgy nem... És szvsz nagyobbat is buksz vele, ha pl. egy rosszabb példát fogsz ki. Mert ilyen is lehet...
Inkább szomorkodok azért, mert több feszt kér a 920-am, mint hogy azon agyaljak, hogy bazz, kiadtam 2xx pénzt ezért a 975-ért, és nem teljesít jobban egy 920-nál...AirBooms: Én is, hogy eladjam, és vegyek egy kitesztelt 920-at.
-
HSM
félisten
-
-
HSM
félisten
A G0-ás Q6600-akkal viszont nincs igazad.
A nagyon korai példányok közül a jobbak (FPO alapján, amiben ott ugye a gyártás hete) simán vitték a 3600-at 1,3-1,4V között. (2x- 3x. hét) Aztán jött pár nagyon gyenge hét (főleg a 4x), majd az újévi procik is egész jók lettek, de a szórás megmaradt.
De a Yorknál úgy volt, ahogy mondtad.
Kíváncsi leszek, mikor jönnek majd azok a 920-ak, amik 1,1V-on viszik a 4Ghz-et.
Amúgy C0-ak között a koraiak mentek jobban.
Mondjuk a régi C2D-knél is ez volt... Ott volt a régijó B2-es elsőkiadású E6300, a jobbak félkézzel vitték 1,35V-on a 3600-at, ami még sok G0-ás E6750-nek is gondot okozott... Igaz, a fogyasztása is jóval több volt a B2-nek...
(#7276) BR4D: Itt van teszt a házról a PH!-n... Fogsz egy centit, arányosítasz, és máris megvan, hol lesz a gene a házban....
-
Zájec
veterán
reméljük
én nem bánom,-tam meg... mostmár ez van..
core i7..
egy jó D0-s 950-t kipróbálnék
mondjuk a 140k -s ára nem piskóta...
ha jól keresnék , megvenném hobbybólegyszer élünk cimszóval ..
én már nem tudok viiszalépni , szóval marad egy jó darabig a rendszer...
most másra is kell koncentrálnom... nem csak a hobbyaz idén már csak egy 23" moncsit szeretnék mást nem..
( egy ilyen 50k samu-t... azt csá... semmi komoly... )estleg árában VGA-t cserélek ATI- Nvidia.. de 40k felett semmi vga..
max egy Mark-Bench erejéig,,,,... mint most a gtx98-al -
Zájec
veterán
"Lesznek itt még szerintem 4GHz@1,10V stabil 920-ak is..."
ha leálnak az intel-ék a 920 és 940-röl akkor nem igen lesznek..
lassan be is zárul a 920 procik tábora....ennyi van kész....
ezentúl aki akkar X58-t , az vegyen core i7 950 procitól fölfelé...kell a piac a kór i5-nek
de az járt jól aki eddig vett, mert most a core i7 20 -s helyébe ( árában is ! ) jön a core i5 két nagyobb procsesszora... tehát u.annyi pénzért most egy kicsit kevesebbet kapsz... ez még belefér az intel szerint..
na de visszatérve a D0-s 950 -be lehetnek még brutális darabok...
én azt saccolom... az még friss hús -
ImI87
őstag
Hát igaz.
Elnézve az eredményeket, nem v.mi jól megy.
Persze szárazjég meg ln2 alatt biztos meg lehet küldeni, de az 1 tized Volt ott is 1 tized Volt marad, sőt talán exponenciálisan nő a különbség is (mint általában a procig fesz igénye.......). Bár ilyen tapasztalatom nincs, nem értek az extrém tuninghoz, és még vízhűtést sem láttam élőben.
-
sniper elite
senior tag
Az azért túlzás hogy senkinek se kéne, volt is rá több ajánlatom, most az utóbbi aki komolyan is gondolta és már megvolt minden beszélve, csak pénzügyi gondjai lettek! Én meg közben bátorkodtam megrendelni a 975-ös procit szóval ezért akarok most túladni rajta nem azért mert xar! CO-ás lehet de aki ért a tuninghoz és van normális hűtője annak 5GHz se akadály ezzel!
-
Zájec
veterán
"Különben is valami azt súgja, hogy nagyon minimális különbség lesz csak az i5 és i7 között, az előbbi meg sokkal olcsóbb lesz."
hát a sokkal olcsóbb az tulzó kijelentés,
a core i7 920 árába fog érkezni..!
ezért vonják ki a core i7 920 és 940 -t ... mert annyiba fognak kerülni második és a harmadik core i5.. az elsöben meg nem lesz HT... de az sem lesz hú de olcsóépp te emlited a korábbi h.sz-dben ::: [link]
"Ennek nem értem mi értelme lesz, mivel aki i7-et vesz annak is drága..."
ezért szépen kivonjuk a két kicsi core i7 -t , és ezentúl aki X58-at akar , az majd csak drágább procit tud venni újonnan... Intel: megcsináltuk a helyet a core i5-nek
ezek árban 55-60k a HT nélküli core i5 ,,,és 65k ami már tudja a HT , szóval olcsóságról szó nincs az intelnél...."sőt utóbbi kuriózum lesz pár hónapon belül." egy jó D0-s
-
ImI87
őstag
lehet tényleg hagyom inkább. nem ártana a + teljesítmény, meg az újdonság varázsa is vonz egy kicsit. de nagy csoda nem lenne belőle. még filózok rajta, aztán lehet inkább veszek "hasznos" dolgokat, pl SSD, stb..........
Lauda: igen persze, és még hozzájuk egy GTX285 PhysX-re.
-
ImI87
őstag
Én nem kampányolok, de szerintem qrva jó ez a Giga lap. Pedig mindig ASUS-os voltam, de egyáltalán nem bánom, hogy most Gigabyte-ot vettem. Egyetlen kifogásom az, hogy PCI-E csatik miért egymás mellett vannak.
Így SLI / CF hűtése kicsit problémás.
(Erről kérdezgettem a 4890 topikban........)
-
törölt tag
Mushkin srác nagyon jó arc, felvett MSN-re, és most segít. A vicc, hogy a Prime egy szar, és a Memtest meg tök stabil 1600-on... (nem a Win-es, a boot-os)
De a rendszerem elég sok QPI-t igényel, úgy tűnik... 1.355V kb. 1600-hoz. Laudának 1.325V is elég.
Na mindegy. Majd próbálkozok még, nem tudom hogy mi a rossz ebben a 18x200 beállításban, de egyszer jó, egyszer meg nem. Nem értem, komolyan mondom. Venni fogok valami hamisítványt komolyan mondom, hogy levezethessem azon az idegem, és szét üthessek egy (kamu)i7 procit. (L) -
-
bolcsodal
addikt
Elolvasva az Anandtech cikket kezdem érteni mire lesz jó az i5!
A Phenomok középen egy igen kellemetlen kompetitort kapnak az év végére!
Bár a cikk írója szerintetek mennyit kapott ezért a mondatért?
"Penryn was always good, Bloomfield was nice to talk about but Lynnfield may end up being the one you marry."
-
ImI87
őstag
Baszki, ez nagy szemétség lenne.
Az ok érthető, hogy helyet csináljanak az i5-nek, de emiatt szüntessék be a egy slágerproci forgalmazását?
És mi lenne a gariztatásokkal? Ki fizetné meg annak az árát? Mert ha pl egy év múlva beszarik egy 920, akkor ugye muszáj cserélni egy vele megegyező, vagy nála jobb cuccra. Mivel 920 nem lesz, akkor majd adnak helyette egy 950-et?
Szerintem ez csak kamu hír, de egyébként ha ma beszüntetnék agyártást, akkor is lenne még hónapokig.........
-
ImI87
őstag
Áhhh, gari miatt nem akarom.
Most javult egy kicsit, így már 4 gigán is 75 fok alatt marad. Amúgy meg mindegy, 3,8-on megy 24/7-re, játék alatt meg még 70 fokon sem volt......Gergosz2:
egyszóval: semennyivel sem jobb
D0 stepping az a proci verziója, általában jobban megy tuningban, mint a korábbi C0-ok. Ha most veszel, akkor mindenképpen D0-t vegyél! -
Zájec
veterán
"Egyébként megkérdezhetem, hogy Te hány volton használod? Ez a kérdés Zájec-nak is szól. Ha 1,45V akkor oké, ha nem, akkor miért nem?"
én a szürke hétköznapokon 3.7-3.8ghz-n használom, alapfesz alatt egy picivel , tehát 1.200v - 1.250v közötti Vcore feszen.. a QPI /VTT feszt is 1.300v körül használom, a memok csak 1400mhz-n mennek , szigoruan csak 1.5v-al...
nincs értelme a gyorsabb beállitásnak , nem használom ki, igy is nagyon gyors ez a rendszer..még a legalapabb beállitáson és odaveri a korábbi FSB limites platformot...azért is mert amivel játszani szoktam , (már ha idöm engedi) azon a szerveren limitálva van a max fps, igy nincs értelme a magasabb órajelnek...
én abszolut nem használom ki a bika gépemet... teljesen felesleges nekem egy ilyen erös gép,,, csak azért vettem mert érdekelt az újdonság és az új kaland az új lehetöségekkel.... szóval egy kicsit kiváncsiság is benne van... nekem ez egy hobby,, ennyi nem több...
ez a dolog kb. már 20éve rajtam lehet...
amikor még a c-64 , amiga500 , spectrum gépek voltak....
jártam minden hétvégén "számitógépes klubba" az idösebb szomszéd haverommal, ekkor még kb 15 éves lehettem....(most 35 vagyok ) ez BP.-n a 15ker-ben volt egy müvelödési házban , ahol minden hétvégén összegyült egy 150-200 user, mindenki hozta a gépét, és folytak a demok, meg az ismerkedések,játék cserék.... stb.... vazzeakkor még szallagos magnóval nyomtuk a cuccokat....csavarhúzoval kelett állitani a magnó-fejet...
de kezdet bejönni a nagy floppy lemez is..
istenem de rég volt.....tényleg hihetetlen hogy elment az idö....
-
ImI87
őstag
Igazad van teljesen, én ezért nem veszek soha használt procit. Ki tudja, hogy mit csináltak vele? (Esetleg attól vennék, aki megbízható, és lehet adni a szavára.)
Viszont én is maximálisan korrekt vagyok, alapból nem feszelem szét a procikat (és semmi mást sem), ha én adok el v.mit, akkor leírom a hírdetésben, hogy mekkora feszen mit megy, és hogy mi volt a max, amit megkapott, de azt is csak egy 3dmark erejéig, pontgyűjtés céljából.
-
Ebben igazad van, én is sajnálnám, de Te is látod, hogy nincs velük gond. Valóban nincs értelme, ezért nem kínzom én se annyiért.
A használt mindig lutri, ez is bent van, aki ettől fél vegyen újat.
Lehet, hogy várni kell rá, de akkor is cserélik és a mondandóm csak erre vonatkozott.Most alapon, 1.1 v. A kitesztelt 24/7-es a 200x19, vcore/qpi bios 1.3/1.35 v, llc on. Azért nem, mert ilyenkor felesleges annyira hajtani. 1.45 volton csak vízzel megy terhelve, léggel meg is gyulladna.
-
Ha tönkre akarna menni, már tönkre ment volna. Egyébként amíg van rá gar azt csinálsz vele amit akarsz, ha megpusztul akkor cserélik. A büdös életbe nem derítik ki, hogy mitől ment tönkre a proci.
smoli: Igaza van ImI-nek, ezek majdnem a legalja lapok, a drágák 80-tól fölfelé vannak, a k@rva drágák meg 100 felett. Nyilván a kategórián belül kell nézni, nem a 478-as asrockhoz viszonyítva.
De amúgy a teszt is hiányos és értelmetlen szvsz. Min triple channel, oc teszt, hogy az a proci melyikben megy többet, aztán az a proci melyikben megy magasabb uncore-t, melegedés tuning alatt, melyikben mennyi vcore kell azonos órajelhez, millió dolog kellett volna még bele. Persze aki nem ismeri az i7-et, annak ez fel sem tűnik.
-
Zájec
veterán
"Hát meg 1,45V-al alapból ki is fogod nyírni előbb-utóbb a procit,"
megintcsak egy anomália részedrölnem lesz semmi baja.. az Intel is 1.55v fesz értékben adta meg a Vcore max-ot... én még nem hallotam hogy bárkinek az i7 procija is kinyúlt volna.... egyébként ha jól tudom SzlobiG is kb igy használja, meg magasabb qpi fesszel... Eddig még nem lett semmi baja az övének
Lauda :"Vaze, most nézem a képeidet, ez a bios sokkal bonyolultabb"
loooololyan mint egy labirintus ?
-
-
HSM
félisten
Hogy az a Łł#>&@}{Т^˘°^ˇ˘"+!
Ilyen jó Q9550-t se láttam még!
De amúgy pont ezért mondtam, hogy ennek így sok értelme nem lesz. (Prime...) Futtass csak le egy Linx-t is. Ott látszik a proci teljesítménye is.
Vagy itt egy winrar (3.80-as)... Ez is asszem érdekes: [link] Ehhez mit szól a Q9550-ed?
-
sniper elite
senior tag
-
sniper elite
senior tag
DFI lapokat nem nagyon merek mert mondtátok hogy nehéz tuningot beállítani rajta, ez a mostani Gigabyte Extreme lapban azt szeretem direkt hogy könnyen áttekinthető minden! Szóval valami hasonló lapot vennék, de lehet inkább várok addig biztos kijönnek Asustól is jobb lapok!
-
Azért ha igaz lenne a 4,0GHz@1,2V
Hol láttál ilyet, ami stabil is?
Zájec: XP-t jobban szeretem, nincs gond vele se teszteknél, se játékoknál, ezért használom. Nekem a vista szokott fent lenni a másik raptoron, de most azon is egy másik xp van.
milbo: Nehogy már 1-2-ezer forinton pöcsölj itt
ilyen procival. Pl ez is egy jó hűtő: NOCTUA NH-U9B
-
-
ImI87
őstag
Bőven megfelel.........
És mondtam, minden más előnye melett az is fontos, hogy pofonegyszerű vele bánni. Aki eddig tudott bánni a géppel, annak 3 új dolgot kell megtanulni, és kész.
(egy tri-kit viszont tényleg nem ártana hozzá, de nem is kifejezetten a 3 csatorna miatt miatt, hanem a fesz miatt)"Király"-ozásról teljesen igazad van!
no comment........
-
ImI87
őstag
Vágom én, én is ugyanúgy szoptam.
A Q9650-emet alig vitték el 75K-ért, pedig minden rendben volt vele. (3 hetes, 3 év gar, jól ment, stb....) Mi kellett volna még?Én is párszor ideg lettem, pl ilyet is írnak, amikor pont 85K-ról leértékeltem 80K-ra:
"50K-ért azonnal viszem, KP-ban fizetek"
Erre csak egy szemforgatós smiley-t küldtem, de magamban ezt gondoltam, és ezt kellett volna írni:Idefigyelj te kis buzi!
Egyrészt: Miért nem baszod telibe azt a pofátlan kurva anyádat?!
Másrészt: Mégis mi a gecivel fizetnél, ha nem KP-val? Sajnos nincs otthon kártyalehúzóm, te hülye fasz!Elnézést a trágár szövegért, de már ki kellett írnom magamból!
És bármit hírdettem meg, mindig korrekt áron volt, korrekt feltételekkel. Ennek ellenére mindig bepróbálkoznak. Nem tudom, hogy valami uzsorás paraszt-e, vagy v.mi vicces kedvű kisgyerek, de már a tököm ki van velük.
Persze van ellenpélda is, aki nem sajnál 30 Ft-ot, és felhív, nem alkudozik, és szépen elviszi a cuccot, aztán örömmel használja. Ilyen is van, de ritka.
Alapból ezt a privizgetést is utálom. 3 napig tart, mire le lesz beszélve v.mi. Aki vesz hardvereket 30-50-80 ezerért, annak nincs 100Ft-ja arra, hogy telefonon 2 perc alatt megbeszéljünk v.mit?Lauda:
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Csevegésre használjátok a friss, ropogós OFFtopicot!
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Hegesztés topic
- Windows 10
- Házimozi haladó szinten
- Milyen TV-t vegyek?
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Nintendo 3DS és DS topic
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- Abarth, Alfa Romeo, Fiat, Lancia topik
- Nagyrobogósok baráti topikja
- További aktív témák...
- AMD Ryzen 5 5600X - Új, 3 év garancia - Eladó!
- AMD Ryzen R5 2600 / 6 mag / 12 szál / Beszámítás OK!
- Intel I7-8700K / 6 mag / 12 szál / Beszámítás OK!
- BESZÁMÍTÁS! ÚJ AMD Ryzen 8500G / 8600G AMD Ryzen 7 8700G / 7800X3D processzor 3 év garancia 27% áfa
- BESZÁMÍTÁS! ÚJ AMD Ryzen 5600X 5700X 5800X 5900X processzor 3 év garancia 27% áfa termékbeszámítás
- BESZÁMÍTÁS! ÚJ AMD Ryzen 8500G / 8600G AMD Ryzen 7 8700G / 7800X3D processzor 3 év garancia 27% áfa
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B760M i5 14400F 16GB DDR4 512GB SSD RX 6700XT 12GB Rampage SHIVA CM 750W
- Bomba ár! Dell Latitude 5495 - Ryzen 5 I 16GB I 256SSD I 14" FHD I HDMI I Radeon I Cam I W10 I Gari!
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
- AKCIÓ! ASUS PRIME Z390-P i5 8600K 16GB DDR4 512GB SSD RX 6600 8GB GDDR6 DEEPCOOL Matrexx55 630W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest