- Honor 400 - és mégis mozog a kép
- Google Pixel topik
- iPhone 16e - ellenvetésem lenne
- Azonnali navigációs kérdések órája
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Csak semmi szimmetria: flegma dizájnnal készül a Nothing Phone (3)
- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- OnePlus One - Kína már itt One
Új hozzászólás Aktív témák
-
MPowerPH
félisten
válasz
mpierre #30147 üzenetére
Hát, inkább proci függő, ha a lap bírja. Nekem a Blodi is tudott annyit, ugye 256BCLK-t léggel. Nitroval ez sokkal magasabb érték lett volna. És az R3E is kinyögte a 250-et, szintén léggel. Nitroval ez már stabil lenne.
tom_tol: Az egyik egy ismimnél kötött ki, a másik pedig Cyber -é.
Én meg egy 2500K-val vegetálok.
ela: Cybernél egy 980X van, 4.5GHz@1.296v -os példány.
Sandy -be 1.5v-s ram?
Jó vicc.
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
mpierre #30060 üzenetére
Előbb vagy utóbb de, csak bosszantó, ha kitesztelted és szerinte jó, és mondjuk mikor melózol, vagy vmi fontos doksit írsz, elszáll a gép... Szóval enm ad 100%-os bizonyosságot.
Ettől függetlenül memtest-et én sem használok ram tesztre. Meg úgy semmit, nem vok a ram tuning híve. Gyári órajelen megy a Dominatorom is (jó az időzítésén kicsit szűkítettem). -
Qru
MODERÁTOR
válasz
mpierre #30034 üzenetére
Ez nem igaz. A win lefogalahat olyan ram területet amir éppen nem ír, de ha legközelebb oda írna és enm bírja az aodtt chip szépen elhasal.
OS alóli memtesztek amúgy sem érnek sokat. Nem ad 100%-os bizonyosságot. Innetől kezdve megette a fene...mod:
Cybertrone: 6? Mi az féllábú 980X?
-
_Volkovy_
nagyúr
válasz
mpierre #30034 üzenetére
Hááát, láttunk már furcsaságokat.
Memtesthívő vagyokHa az egész ramot átnézi x menetben, észre kell vennie az esetleges visszaolvasási vagy írási hibákat, amiket a rossz beállítás okoz.
És észre is szokta venni. Hányszor dobott már ki, különféle gépeken..Ettől függetlenül, ha ez lefutott egy 10-12 órát, akkor megnézem a te módszereddel, sőt utána egy prime blenddel is.
-
_Volkovy_
nagyúr
válasz
mpierre #30031 üzenetére
Igen, de úgy rögtön nem a teljes ramot nézi át..
Ezt pendrive-ról dos-ba bootolva ráengedtem, hadd fusson egy 10-12 órát. Az összes ramot teszteli, és elég naprakésznek tűnik a verzió, legalábbis felismer mindent korrekten.
Egyedül az 1T-t nem mutatja, de hidd el, hogy annyi. -
_Volkovy_
nagyúr
válasz
mpierre #30028 üzenetére
Értem a logikát, de nem az oc szar, (mint a 32 órás prime smallfft és a hibátlan működés alátámasztja), hanem a vinyót tekeri, mert kifogyott a ramból.
Eleve nem tudom az egész ramot letesztelni, mert a Windows csak x mennyiséget hagy szabadon. És azért tekeri, mert túl sok hci futtatásakor jön a pagefile, amikor elfogy a ram.Ide egy dolog kell, pendrive-ról indított memtest86.. szerintem.
-
_Volkovy_
nagyúr
válasz
mpierre #30016 üzenetére
Na, azt hiszem találtam valamit.
1.6V-ra állított rammal, szokásos beállításokkal találtam egy olyat, hogy Performance enhance.
Van ott standard, valami(medium), meg turbo.
Nosza, felraktam turbo-ra, ram időzítések auto-n.
Windows felbootolt, amit észrevettem: cpu fesz ugyanannyi, a hűtő automatikus szabályzása meghülyült és maxon pörgeti, ram időzítések viszont: 9-9-9-24 1T, 1600MHz-en.. Lássuk, stabil-e -
_Volkovy_
nagyúr
válasz
mpierre #29979 üzenetére
Nálam is pontosan ugyanezt írja ki a cpuz, ilyen bios feszültségre.. Biztos, hogy nem jól mér?
Az az érdekes, hogy hiába van ezer lépés a feszültségre bios-ban, cpuz kb négyfélét ír ki. 1.344, aztán 1.360, 1.378, 1.392
Finomhangolásra nem nagyon van lehetőség.
Eddig volt Abit (még a régi időkből), Asus, Asrock, MSI, Gigabyte alaplapom, és bizony a Giga droppol arányaiban legnagyobbat.. Kicsit csalódás, mert egyébként szeretem. De hogy 1.39-hez 1.44-et kelljen beállítani, az erős. -
-
tajcsi
őstag
válasz
mpierre #29855 üzenetére
Igazad van, qpi
es asus lapom van.
Jelenlegi beallitas:
CPU Ratio 21
BLCK 190
dram AUTO - egyszeruen nem tudom beloni a ramokat...
Minden mas ertek AUTO beallitason van, kiveveCPU V 1.3
CPU PLL 1.8
DRAM CORE/QPI 1.4
DRAM BUS 1.65igy betolt a win, es linxelni is tudok igaz nem sokaig mert tulfutott a szobam es szar a hutom is....de van egy irany legalabb....a ramokat ha piszkalom akk meg el sem indul a gep...
-
tajcsi
őstag
válasz
mpierre #29846 üzenetére
Az a baj h átolvastam, viszont nálam picit másképp van a PQI és az UCLK érték...azért is kérdem, hogy nagyvonalakban mi lenne a beállítás. ?eg ha már 3,6ghz-re feltornáztam akk egy porszemnyit érthetem, h miről is van szó, visoznt most stagnál a rendszer és azért kérdeztem mi a hiba.
Az egyel feljebb álló építő jellegű hozzászólásokból sokat lehet tanulni a kezdőknek.
-
-volkovy-
tag
válasz
mpierre #29837 üzenetére
nem stabil, naná..
most úgy néz ki, hogy belőttem 3.6-ra, alapfeszültséggel viszi, minden teszt szerint hibátlan.
szerintem ennél maradok. nem is kell agyonhűteni, nem zabál, de 35% tuning.
megmondom őszintén nem emlékszem mi az utolsó 3, nem szoktam nézegetni a heveny anyázás közben. -
-volkovy-
tag
válasz
mpierre #29835 üzenetére
a 4.3 és 4.2-höz cpuz szerint idle 1.408, a 4.0 amin egy évig ment, az 1.38125 bios-ban (valójában 1.36 idle és 1.346 load).
cpu pll felrántása óta lett kábéra használható 4.2-n, de a tesztek kivágják, prime eldobta 2 óra után..
4.3-on fél napig ment, lefutott az összes létező 3dmark, mentek játékok, stb, prime 1 perc alatt kivágta, de kékhalállal.
ez az egész csak azért furcsa, mert megvételkor végigjátszottam ugyanezt és akkor 5 nap nyúzás után jó volt 4.0-n. mára ugyanazokkal a beállításokkal már nem..
bclk 200, uncore 3200, ram 1600, egyéb feszek a még-éppen-normális maxon (az alaplap színekkel jelzi, hogy minek mennyit szabd adni, ebbe így külön nem ástam bele magam..)
-
Laraxior
titán
válasz
mpierre #29779 üzenetére
csináltam én is egy 10 körös LinX-et...továbbra is maradok annál a véleménynél,hogy szart sem ér...rá kb 20 percre kék halálom volt
amikor meg két napig ment a gép 4400MHz-es órajelen,és csak egy nyamvadt 12szálas IBT-t futtatam semmi gondom nem volt. Holott az kb másfél percig izzasztja a cuccot -
Laraxior
titán
válasz
mpierre #29707 üzenetére
szarakodnak a hirdetésben meg okoskodik az arc hogy ez pedig turboval 3.2GHz.
oké hogy az intel oldalán..mindegy.
Tehát 23 a fix.
holnap ránézek erre a 4140MHz-re,normal feszekkel..kíváncsi leszek.
VTT1.17V
PLL:1.8V
IOH:1.1V
ram,cpu tetszés szerint akkor...
nagy a gyanúm,hogy el sem fog indulni -
subaruwrc
félisten
válasz
mpierre #29553 üzenetére
van benne marketing persze, de szerintem nem olyan vészes mint egyes reklámok.
/ polip .. /
ez a lap kifejezetten extrém tuningra lett tervezve, az ottani igények figyelembevételével, és minden cucc kifejezett céllal van ott ahol van. az 1200w soknak hangzik és nem tudom hogy lehet érteni, de az UD9 elméletben 1500w-ot képes leadni a cpunak.. arról van youtube videó műterheléssel, de nem túl életképes szerintem. ez a lap nem gémer, hanem akkor már ócerés nem véletlen mentes a sok csicsától, helyette inkább számunkra hasznos kütyükkel van tele. asusék kár hogy lehagyták a tweakitet a rampage 3 extreme / black / lapokról. most vehetsz külön oc panelt horribilisért..
majd ezt valami szaki magyarázza el, hogy kell érteni
-
-
MPowerPH
félisten
válasz
mpierre #29553 üzenetére
12 fázisú digi, ez mondjuk már előrelépés náluk. Ami még plusz kiemelés, hogy megkönnyítették a szigetelést. OC-s lapnál ez egy pozitívum is lehet akár. A többi csak süket marketing szöveg.
Qru: Azért mondtam, hogy szerintem is az lehet a probléma.
Elég gyakori. Csak a srác sietett, 21x191-et kellett volna rápróbálni még. De legalább a VTT mostanra nem kap 0.15v-al többet, mint amennyi kellene.
-
HSM
félisten
válasz
mpierre #29553 üzenetére
Na, ez már nagyon gáz... 1200W a prociba, mi a frász, nem hajszárító ez... A mikrónk is csak 700W...
Kíváncsi lennék, a foglalat hány wattnnál ég szarrá az áramerősségtől... Mert kis fejszámolással ha az 1366-as procik max 2V feszültségével leosztom az 1200W-ot, az biza 600A!
Ami azért elég meleg egy max 145A-re tervezett foglalattól... Értem én, hogy marketing, de ez már inkább néphülyítés.. Mint a fényképezőknél a megapixelháború....
Tökmind1, hogy még 3mpixelre csökkentve is zajos a kép iso100-on, de az akkor is 15mpixel!
-
MPowerPH
félisten
válasz
mpierre #29535 üzenetére
Csak arra voltam kíváncsi, hogy a memória rész dobja e el.
Most ráadásul visszavette a QPI-t nem is kicsivel, ha ott lett volna a gond, el sem indult volna. Az is lehet, hogy a túl sok fesztől nem volt stabil. Szerintem egyszerűen kevés a Vcore neki, ezek alapján persze.
4GHz-n leszünk okosabbak, azért írtam 3Gb ramot, mert így gyorsabban lemegy a kör, mivel még siet. Majd utána tud tesztelgetni hosszabban is, ha több ideje lesz.PLL voltage mennyin van?
-
Cybertrone
veterán
válasz
mpierre #29390 üzenetére
Nálam lehet biosből veszérelni 10%-os lépésekben a fanokat
egészen pontosan ezeket:
-Cpu fan
-power fan
-chasis fan
-nb fan
-fan1, fan2
A fan 1, és 2 bios frissítés után mászott elő addig nem volt!
Lhet mindet állítani smartfanra ahol a lap vezérli user által megadott hőmérsékleti behatárolások mellet vagy manuálisan ahol 10%-tól 100%-ig lehet megadni egyes fanok menyin forogjanak!
Szerintem ez így korrekt megoldás...
A cpu vrm-et 3 lépésben lehet állítani:
800khz
960khz
1333khz
A VTT pwm-et pedig ha jól tudom 2-ben de ez nem biztos ahhoz eddig még nem pitiszkáltam nagyon...
Ez szintén pozitív!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Csevegésre használjátok a friss, ropogós OFFtopicot!
- BESZÁMÍTÁS! MSI B550M R7 5800X 32GB DDR4 512GB SSD RX Nitro+ 6700XT 12GB Corsair 4000D ASUS ROG 650W
- Telefon felváráslás!! Xiaomi 13T, Xiaomi 13T Pro, Xiaomi 14T, Xiaomi 14T Pro
- KÖZEL FÉLÁR! Apple Magic Keyboard, Mouse, Trackpad, Pencil, Smart Magic Keyboard Folio, Watch szíjak
- Csere-Beszámítás! Asus Rog Strix GTX 1080Ti 11GB GDDR5X Videokártya!
- Apple iPhone 13 . 128GB , Kártyafüggetlen , 100% akku
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest