- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Google Pixel 7a - venni vagy nem venni?
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Apple iPhone 13 Pro Max - őnagysága
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Magisk
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Fotók, videók mobillal
Aktív témák
-
Sipi
addikt
Ja, nyomtató ugyanaz volt, ráadásul HP, és PS-t is tudott. És mirror is volt...:) És minden második pauszt begyűrt... A kb. 200 oldalhoz valamivel több, mint egy 500-as csomagot használtam el. Azt hittem, megvernek...:)
Keret: igen, de itt pl. térkép került volna a helyére, utólag fotózva. Helyet kellett kihagyni, kerettel, aláírással. És _azon_a_lapon...
A Word tényleg szövegszerkesztő. Csak egyvalamit nem értek: akkor miért zsúfolják tele kiadványszerkesztő képességekkel? Egyszerűen nem alkamas rá. Már csak logikájából sem: alapvetően bekezdésekre épít, ebbe pedig sem a keret, sem a kép nem fér bele. De még a szakasztörésekkel is nehézkes bajlódni. Így viszont csak arra jó, hogy Mari nénje három sort bepötyögjön vele a kisunokájának...:) :D
És a legfurább: szinte minden más termékben, ami szövegszerkesztőnek hívja magát, más megközelítéseket használnak! (Az alapegység a sor vagy keret, esetleg a karakter.) És ezek mind jobban működnek, sőt, legtöbbje - szövegszerkesztő létére - kiadványszerkesztésre is jó.
Sipi -
Sipi
addikt
Már ezer éve úgy dolgozom a Worddel, hogy otthon és a munkahelyemen azonos típusú Word (is) van. A mh-i nyomtató van otthon is beállítva - ez utóbbi sajnos csak virtuálisan - és így semmi problémám nincs.
Jó neked...:) Én ugyanígy állítottam be, nyomtató ugyanaz, Windows, Office ugyanaz, font ugyanaz. Otthon megír, képek milliméter pontosan helyrekerülnek. Bevittem melóhelyre, hogy pauszra nyomtatom. Ott 50 oldallal több lett. Minden kép rossz helyen, a szöveg össze-vissza szétdobálva. Majdnem bőgtem, mert kb. 200 oldalas könyv volt, 9-re vittem be, és délben már nyomdába kellett adni...:) Máig találkozok olyan RTF-fel, ami megnyitva, konstans memóriafolyás lép fel, és szép lassan kifogy a gép alól a memória. Ráadásul tetszik a gyógymód: a régi, kisebb igényű Office és Windows gyógyítása az lett, hogy sokkal nagyobb igényű XP és Office kell helyette. Így eddig azért nem tudtam nagyméretet szerkeszteni, mert rosszul kezelte a (relatíve kis) memóriámat, most pedig azért, mert már kevés ez a memória...:)
A fejezetszámozás szerintem is az lehetett, hogy véletlenül nyomtál egy xxx-Entert, amivel szakasztörést hoztál létre. Szerencsére a Keresés/Csere menüpontban magára a szakasztörésjelre is rá tudsz keresni - valószínűleg nincs sok a doskiban, úgyhogy könnyen megtalálod, melyik a ludas.
Sipi -
Sipi
addikt
Én valahol egyszer találtam egy beállítást, amivel kikapcsoltam. Nem emlékszem, hol, de nem is érdekes: utána is vígan dobálgatott a 200 oldalas doksiban +/- 50 oldalt ide-oda...:(
Úgyhogy nincs megoldás. Esetleg ha exportálod PDF-be. Én így adtam le nyomdába, mert doksiként reménytelen lett volna.
Sipi -
Sipi
addikt
Szerintem arról mondj le, hogy átformázás nélkül meg tudod nyitni. Egy lehetőség: szépen újraformázni mindegyiket.
TeX: egy nyelv, aminek segítségével nyomdai munkákat hozhatsz létre. Lényegében ey tördelőprogram (és nyelv). Mivel elég bonyolult tud lenni, készítettek egy LaTeX nevű kiegészítést, amivel sokkal egyszerűbben dolgozhatsz. Neked annyi a dolgod, hogy megadod, Book formátumban szeretnél írni, ez itten leend a cím, ez meg itten felsorolás. Neked csak sima szöveges file-t kell begépelned, ő majd betördeli neked. Szépen, nem úgy, mint a Word...
Sipi -
Sipi
addikt
Áttördeli azt is, ne aggódj...:). Sőt, mindezt azért, mert a karakterek magasságát oly elvadultan számolja ki, hogy minden gépen eltér. Emiatt kicsit szélesebb is lesz, plusz a margókat MINDENKÉPPEN a nyomtatótól akarja lekérdezni, úgyhogy ha pl. hálózati a nyomtatód, és nem elérhető, lefagy a Word minden doksi megnyitásakor.
Egyébként érdemes megnézni egy eredeti RTF-et és azt, amit a Word ment el... Ég és föld...:( (Ugyanez a helyzet PostScripttel is. Elvileg mindkettő nyomtatófüggetlen nyelv. És programfüggetlen. És univerzum-állandó. De azért az MS-PS és az MS-RTF mégis tök más, mint egy eredeti.)
Sipi
Aktív témák
Hirdetés
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Vírusirtó, Antivirus, VPN kulcsok
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- PlayStation Plus Premium előfizetés 3291 Ft / hó áron!
- BESZÁMÍTÁS! ASUS VivoBook X1504ZA notebook - i3 1215U 16GB DDR4 RAM 512GB SSD Intel UHD IGP WIN11
- Csere-Beszámítás! Prémium felsőkategóriás Gamer PC! X870 / R9 9950X / 9070XT / 64GB DDR5
- 15,6" Dell Latitude laptopok: E6540, E5550, E5570, 5580, 5590, 5500, 5501, 5510/ SZÁMLA + GARANCIA
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RTX 4060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest