Új hozzászólás Aktív témák
-
Benkovics91
tag
válasz
ZooLLeR #20912 üzenetére
Egy teljesen más konfigba próbáltam a monitort! Az összes régebbi driverrel próbáltam már és mindnél ugyanez a probléma... Próbáltam úgy hogy Win7 és Win8 kompatibilitással indítva a drivereket (a win10-est is és a Win 7-es drivert is), de ugyanúgy maradt a probléma....
-
Keeperv85
nagyúr
válasz
ZooLLeR #20046 üzenetére
Szia!
Valószínű nem is fogsz, mert nem kondi hibás, hanem ég el a CCFL... Ha LED-es lenne, nagyon kondikat sem találsz. (Elvétve van pár bennük persze, de nem jellemző az elektrolit akkor sem...). Viszont a ledes monitorokban jellemzően nincs bent a táp...
Más:
Samsung T220HD bekapcsolás után kb. 20 mp. múlva sűrű csíkosra váltja a képet és többé nem a semmi életjelet. A hang néha marad (tv-re kapcsolva), de többnyire az is elhallgat. Proci hiba lehet? Valamiért úgy be van akadva a stand az aljába, hogy nem tudom kiszabadítani, így még nem tudtam szétszedni. Nem szemrevételezhető belül egyelőre...
-
Kernel
nagyúr
válasz
ZooLLeR #18664 üzenetére
Korrózió a nedvesség következménye, amitől károsodhat a kijelző pereméhez filmszerű szalagon csatlakozó COF (Chip On Film). Ez végzi a sorok, oszlopok meghajtását, a kijelzővel egységet képez, szokványos eszközökkel nem javítható.
De alsó meghajtású kijelzőknél életszerű, hogy lefolyik valami az aljához, amitől függőleges vonalak (egy vagy több) jelentkezik.
Ha nem nedvesség, ütést sem kapott, lehet egyéb anyagfáradás is az oka.
-
mezis
félisten
válasz
ZooLLeR #18458 üzenetére
Van ajánlata az eBay-nek (LED to CCFL 22"). Le kell választani az invertert, ha 12 - 16 Vközött volt az inverter tápellátása, akkor arra közvetlenül ráköthető a LED-ek vezérlője (nekem egy beforrasztott biztosítékot kellett kiforrasztani, illetve erre a biztosítékra kötöttem a LED meghajtó panelt).
A leíás nem is ígéri, nekem sem sikerült a monitor fényerő szabályozóját is bekötni (bár az elektronikán úgy tűnik, hogy pont a CCFL csöves fényerő szabályozáshoz alakították), de a kontraszttal sikerült megfelelő fényerőt beállítani.
A LED sort bele kellett ragasztani a CCFL csövek tükröző vályújába.
-
mezis
félisten
válasz
ZooLLeR #18456 üzenetére
Az interneten találtam videót is talán "LED to CCFL" kereséssel. (eBay szintén)
Hány collos a monitorod ?
(Nekem párban voltak a CCFL csövek alól, felül, kicsit trükközni kellett a cseréhez. A LED sort be kellett ragasztani a CCFL csöveket tartó vályúba és még a végéből is le kellett csípni pár mm-ert.)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- SkyShowtime
- Norvégia átmenetileg betiltja az áramigényes kriptobányászatot
- Hitelkártyák használata, hitelkártya visszatérítés
- Miskolc és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Nintendo Switch
- Black Myth: Wukong
- Autós topik
- Kevesebb dolgozó kell az Amazonnak, AI veszi át a rutinfeladatokat
- Milyen autót vegyek?
- Stellar Blade
- További aktív témák...
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
- Fujitsu USB Port Replicator PR09 docking station (1x5K vagy 2x4K felbontás) (DisplayLink)
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RTX 5060 Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! HP Victus 16-D0655NG notebook - i5 10400H 16GB DDR4 512GB+1TB SSD RTX 3060 6GB WIN10
- Telefon felvásárlás!! Honor 400 Lite, Honor 400, Honor 400 Pro
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged