- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Telekom mobilszolgáltatások
- One mobilszolgáltatások
- Csak semmi szimmetria: flegma dizájnnal készül a Nothing Phone (3)
- Megindult világhódító útjára az új Samsung fülhallgató
- Milyen okostelefont vegyek?
- A sógorokhoz érkezik a kompakt Vivo X200 FE
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Bemutatkozott a Fairphone 6
- Huawei Watch 4 Pro - kívül-belül domborít
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Kernel
nagyúr
válasz
laskr99 #18917 üzenetére
Normális esetben az átalakító átviszi a DDC Data/Clock jeleket, ami DVI és D-Sub csatlakozásnál egyformán biztosítja a monitor adatainak kiolvasását.
Például, ami nekem van itt átalakító, most mértem, rendesen átvezeti ezt a két szálat:
DVI 6-7
D-Sub 11-15Ha a játékkal nem kompatibilis a monitor, az persze más téma.
-
Kernel
nagyúr
-
Kernel
nagyúr
válasz
laskr99 #18884 üzenetére
A D-sub csatlakozónál a jelforrás az 5. pontot lezárja GND-re, ettől a No Signal üzenetet mutató monitor lekapcsol készenlétre.
Ezt a kontroll bekötést valószínűleg azért találták ki, illetve szabványosították, hogy ha kicsúszna a monitorkábel, akkor így jelzi a hibát. Ebből következően a kábelre rádughatok egy önálló videokártyát is (ami nincs benne a gépben), a monitornak akkor is le kell menni készenlétbe, hiszen a kártya lezárja az 5. pontot:
A monitor később azért indul el, mert érzékeli a szinkronjelet stb.
Régebben voltak ilyen esetek a fórumon, például gyári hibás alaplap, ami a monitort nem állította le, akkoriban néztem utána ennek a működésnek, illetve próbálgattam magam is.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- BESZÁMÍTÁS! ASUS VivoBook X1504ZA notebook - i3 1215U 16GB DDR4 RAM 512GB SSD Intel UHD IGP WIN11
- iKing.Hu - Motorola Edge 50 Ultra - Nordic Wood - Használt, karcmentes
- BESZÁMÍTÁS! ASROCK B650 R5 7600X 32GB DDR5 1TB SSD RTX 3070 8GB MSI MPG Gungnir 100 Enermax 750W
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X260 - i5-6G I 8GB I 256GB SSD I 12,5" HD I HDMI I CAM I W10 I Gari!
- Csere-Beszámítás! Felsőkategóriás számítógép PC Játékra! I9 13900KF / RTX 4080 / 32GB RAM / 1TB SSD
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest