- iPhone 16e - ellenvetésem lenne
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Mobil flották
- Prohardver app (nem hivatalos)
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Poco F6 5G - Turbó Rudi
- Magisk
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Fotók, videók mobillal
- Azonnali mobilos kérdések órája
Új hozzászólás Aktív témák
-
fireball7400
tag
válasz
S.Sanya #1049 üzenetére
Én is hasonlóra gyanakszom mert van egy olyan problémája is hogy 1024*768
-ban csak 85hz-et tud.A neten olvasva pedig azt láttam hogy tudnia kellene a 100hz-et
ebben a felbontásban.Bár tudom hogy így távolról elég nehéz választ adni de szerinted ha szoftveres a problémája lehet javítani általában?
Előre is köszi. -
Spirit
őstag
válasz
S.Sanya #1031 üzenetére
Tv-m ugye el van romolva..Ez egy dolog..ki van kapcsolva,de a főkapcsoló nem volt kinyomva..3 napja így áll, erre ma este pukkant egyet(tipikus kondi pukkanás), és volt egy kis szaga..Most áramtalanítottam...Lehetséges,hogy egy kondi haldoklott már, és azért nem volt kép, majd most meg felpukkant?Szészedjem szerinted?
-
-
Spirit
őstag
válasz
S.Sanya #1027 üzenetére
Jobb oldalt hátul, egy fekete doboz...rajta 3 poti..mi az?nagyfesz, na...2 fókusz+fényerő..
Te figy, itt ragadom meg az alkalmat,hogy egy elhalálozott 72-es 100hz-es Tv-vel tudnál-e valamit kezdeni, vagy házilag tudok-e valamit próbálkozni vele.
A hibajelenségről csináltam egy kisvideót kamerával, megköszönném,ha vetnél rá egy pillantást.(természetesen a fekete futó csík, az interferencia. A tv egy Siemens Fs275.
[link] -
Spirit
őstag
válasz
S.Sanya #1025 üzenetére
Nézz át a nagy CRT topic-ba. A szervízmenüben és a trafó potméterével kellett játszani,nem alkatrészhiba...el volt állítva a szervízmenüben a kontraszt, a színek, a trafó potiján a fényerő meg majdnem minimumra volt tekerve.OLYAN KÉPE lett,hogy egy tft-re sem cserélném le, a mellette lévő másik gépnél a 713N samsung tft piruló arcal fordul a sarokba, olyan képe lett!!!
-
Spirit
őstag
válasz
S.Sanya #1016 üzenetére
''Mindenesetre, ha nem tudod normálisan beállítani a külső kezelőszervekkel, akkor ROSSZ az a monitor és kész. '' - Ott lenne a pont, de az eladó szerint teljesen normális, és szerinte jó a képe. Nem véletlenül fizettem egy komolyabb, Diamondtronos képcsőért egy tizessel többet, mint amennyi még egy 108030-as lett volna.
-
mrmatyi
tag
válasz
S.Sanya #1000 üzenetére
Most megint sípol hol hosszabb hol rövid ideig!
Kábé fél órája adtam neki egy nagyobb ''pofont'' és abbahagyta,de ez olyan lehet mint a star trek voyager című sci-fi-ben a borgok,először rálősz hatásos,de ha másodjára,már alkalmazkodnak a fézerhez.
.....az monitoromnál a ''pofonhoz''
Mi a következő? Kalapács??
[Szerkesztve] -
tlac
nagyúr
Hello S.Sanya, nguru!
Kösz, hogy így aggódtok értem. Nyílván nem szeretném odafüstöltetni magam a monitorhoz.
Egyáltalán nem érzem magam profinak ettől a pár mondattól, bízok benne, hogy mások se.
Egyedül csak a fókusz potit csavargatnám egy kicsit, máshoz nem nyúlnék, mert nem értek hozzá. Ezt is csak szép nyugodtan, ha nem megy nem erőltetem. Így adnék még egy esélyt a monitornak, hátha egy kicsit jobb lesz, ha mégsem, akkor mint már párszor írtam, nem érdekes.
Remélem nem hibáztam túl nagyot a részletezésért és nem fog a lelkemen száradni vmilyen baleset...
Semmit nem hibáztál! -
tlac
nagyúr
Na ebből látszik, hogy nem csináltál még ilyet. Nem is ajánlom, hogy belegyúlj! Inkább bízd szakemberre!
Igen nem csináltam még ilyet, ezért kértem tanácsokat mielőtt belevágok.
Mivel a monitor semmit nem ér, ezért nem fizetnék érte, hogy egy szakember beállítsa. Ha meg nem lesz jobb, vagy esetleg rosszabb lesz, akkor így jártam, mindegy.
Azért segítek, bízva abban, hogy élve megúszod.
Kösz!
Az igazság az, hogy egy öreg moncsinál nem a fókusz szokott elromolni, hanem a képcső konvergenciája adja be a derekát. Ezt viszont nem lehet olyan egyszerűen javítani.
Ezt a konvergenciát eltudnád még magyarázni, hogy mi ez?
Vmi olyan dolgokat találtam, hogy az ''rgb elcsúszik''. Pl. betűknél lesz vmi színes árnyék. Ilyen problémám nincs. -
-
KrAt
veterán
Köszi
A probléma az lenne, hogyha bekapcsolom a monitort (Samsung 795MB) akkor vízszintesen piros csíkok jelennek meg a képen. Főleg ott, ahol fehér hátteren vmilyen szöveg van (pl egy e-mail) és lesz egy ideig egyre több, majd 1-2 perc, és elmúlik..
Elvileg tipikus szériahiba, ha kell, tudok képet feltölteni.. -
renato
aktív tag
nah. ugye a monitor nem a számítógép tápjába csatlakozik, hanem a hálózati áramforráshoz
a monitor hátuljában próbáltam mozgatni a csatlakozókat, hogy hát' hátha enyhül a sistergés, és valahogy most kellemesebb. most már inkább a gép zúgását hallom...
a színt kipróbáltam. inkább a túlnyomóan feketére gerjedt be, de pl egy sötétebb háttérképre behozva a start menüt, ami fehér, ismét elkezdett zúgni. szal nem értem.
mondjuk most nagyon elviselhető. így nem fogom visszavinni. ami macerás is lenne, mert ugye tömegközlekedés a fővárosban + 19 CRT... minimum 4 ember
köszönök mindent. remélem ilyen marad, és akkor semmi probléma nem lesz -
elfelejtette
veterán
Fejlemény:
Úgy néz ki, hogy monitor hiba, mivel elvittük bratyómhoz, és rákötöttük a gépére, és ott is villog, ill. megnéztük az ő monitorát az én gépemmel, és hibátlan. Tehát biztosan nem a gépem, és nem az elektromos hálózat a ludas. Tehát a monitor megy vissza gariba (ill. cserébe, mert még nem telt el 3 munkanap a vásárlás óta).
Köszönöm a segítséget! -
tPedro_
őstag
Értem.
Meglátom mi lesz, lehet hogy van ismerős aki meg tudja nézni, szervízben sztem túl sokat leakasztanának, egy ilyen öreg moncsira meg nem szívesen költenék annyit.
Közben viszont előjött még egy hibajelenség.
Olyasmi csíkok vannak a képernyőn mintha bemágneseződött volna, de nem használ a lemágnesezés, nem színesek, asszimetrikusak.
Itt egy kép amin elég jól látszik. Félkör alakú vonalak, kb a képernyő felső 3/5-e felett felfele görbülnek, alatta pedig lefele.
[link]
Lehet ez valami frekvenciaprobléma? Összefügghet a szellemképpel?
[Szerkesztve] -
directsl
tag
Na igen, próbáltam, nem segített. Most viszont kicsit alaposabban rámentem a nokia monitor testerrel: amikor mozgattam a monitort, elmozdult a folt, így biztos h mágneses probléma. Visszaviszem oda, ahol vettem, van rá cseregari. Ami szomorúbb, hogy a negyediken lakom, nincs lift, és kereken 36 kiló a cucc
-
LOTR
addikt
köszi
igazából csak azért tettem fel a kérdést, mert gondoltam talán volt vkinek hasonló, persze, hogy így nem lehet megmondani a hibát, a garral csak az a baj, hogy gyalog kéne most cipelnem -nem tudnék addig másikat sem szerezni helyette-, és a 19-es kis karcsúság, nem szeret ölben lenni
de szerencsére csak 2004 márciusi azt hiszem, tehát van még 1 évem -
yossarian
aktív tag
hello.
nos, nem vallom magam elektronikai gurunak, de villamosmérnök vagyok, igaz automatizálásból, nem pedig elektrotechnikus. de azért már csináltam pár kütyüt, láttam forrasztópákát, és tudom használni a multimétert, sőt, még az oszcilloszkópot is. ettől függetlenül a monitorjavításban nem vagyok jártas, nem ez a szakmám, nem értek hozzá.
és rádiót se tudnék megjavítani de most nem ez a lényeg
de hülye sem vagyok annyira (remélem), szvóal ha kapok jó segítséget akkro legalább talán a hibát meg tudom keresni. nem sértettél meg, tisztában vagyok a korlátaimmal, és tudom hogy azért mi merre hány méter. és nem fogok bekapcsolt masinában szigeteletlen (van iylen szó gyáltalán?) csavarhúzóval bökdösni dolgokat
szóval ha tudsz valami segítséget nyújtani azt szívesen venném, ha nem akkro így jártam -
zsommi
senior tag
-
Steelheart
senior tag
Maga a monitor nekünk csak 3-4 éve van meg - ugye használtan vettük -, és a túlzott gépfüggőség miatt néha eltiltottak egy-két hónapra (majd' belehaltam, de éltetett a tudat, hogy még fogok életemben gépezni...
) szal azért nem volt tényleg folytonosan használva.
A ''kigyakódás'' szó meg... hát nem egy elterjedt kifejezés, az biztos, már többen reagáltak rá így, csak hát ln meg nem is figyeltem, nekem teljesen szokványos szlengnek számít. A kinyírás és a gyakás mint gyilkolás szó keveréke, talánDiablo2-s korszakomból...
hefe:Nem tudom, az enyémen mindenesetre volt. Infóórán nem mondták nekem sosem, hogy lenne olyan általában használatos CRT, amin nincs ilyen lekoptatható védőréteg... Nem vagyok szakértő
[Szerkesztve] -
Steelheart
senior tag
Isten őrizz, hogy belenyúljak, néha kiporolom a belsejét mert rohadt poros környéken lakunk, de ennél többet nem. Ahogy írtam, ''Kibírja amíg kibírja''...
Nagy esély van rá, hogy szegény kezd már kigyakódni, mert mióta megvan, szinte folyamatosan használva van, még éjjel is. -
Steelheart
senior tag
Kösz, de mondom, hogy le vagyok anyagilag égve. Van kemény 57 forintom, és mivel nem rendelkezem önálló keresettel, nem is számítok rá, hogy túlontúl gyarapodna vagyonom...
Kibírja amíg kibírja, talán nyáron tudok újat szerválni. Lehet, hogy jobb lenne már LCD, mert van nap, hogy halandó szükségleteimről megfeledkezve punnyadok a gép előtt reggeltől estig 4 órás alvásidő mellett, és a CRT rendesen kifárasztja a szemem. Csak hát játékhoz meg jobb a hagyományos, meg olcsóbb is... Na majd elválik.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- World of Tanks - MMO
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Kutya topik
- Dell notebook topic
- Direct One (műholdas és online TV)
- Háztartási gépek
- A Micron újszerű módszerrel javítja QLC-s SSD-jének sebességét
- Windows 11
- Bestbuy játékok
- További aktív témák...
- Új és régi konzolok Okosítása/Softmodoloása, és Szoftveres szintű javítása - RÉSZLETEK A LEÍRÁSBAN
- Thinkpad X230 legenda: i7 CPU, IPS kijelző, 12 GB, dupla SSD, magyar villbill, webcam, fingerprint
- Csere-Beszámítás! PowerColor Red Devil Spectral White RX 9070XT Videokártya! Bemutató Darab!
- Csere-Beszámítás! AMD Ryzen 7 7700 Processzor!
- Bomba ár! HP ZBook Studio G5 - i9-9980H I 32GB I 1TSSD I Nvidia I 15,6" FHD I Cam I W11 I Gar
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged