Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Narasim

aktív tag

válasz seawolf570 #5300 üzenetére

úgy látom te vagy a földönkívüli, mert nem láttál még crt monitort 60hz-re állítva. én láttam sajnos elég sokáig. egy highscreen 14"-os monitorom volt jó sok évig. utána egy siemens-nixdorf, ami akár 100hz-en is frissített.
    namármost 60 hz-re állítod a monitorod és egy picit jobbra vagy balra nézel (a lényeg, hogy ne pont a monitorodra nézz) és látod, hogy vibrál a kép, ami igencsak fárasztja az agyadat. átállítod 75-100 hz-re és nem látod a vibrálást, sima, egyenletes lesz a kép. ha régen bementél a tescoba, amikor még 100 db képcsöved tévé volt kiállítva, akkor ott meg tudtad figyelni az 50hz-es és a 100hz-es tv-k képe közti különbséget. az 50hz-es vibrált, a mellette lévő 100hz-es képe meg nem vibrált.

LCD és plazma megjelenítőknél nagyrészt parasztvakítás a 400-600hz, meg azok 60hz-en sem vibrálnak, mert eleve nem elektronsugárral állítják elő a képet, a CRT-k viszont igen.

a mozis dolognak meg semmi köze a tv-s monitoros megjelenítéshez. régen filmszalagról vetítettek filmet. elég sok filmszalagot tudtam megvizsgálni gyerekként. minden egyes képkocka tartalmazza a következő kocka képadatának egy részét. emiatt látszanak az egyek képkockákon a mozdulatok elfolytnak, szellemképesnek, viszont ha vetítik, akkor meg folyamatos, éles a kép és nem ugrál, mint a monitorokon. ennek a 24 kocka/mp-nek igazából semmi köze az fps-ekhez.

ha meg nem is crt monitorról van szó, akkor meg én vagyok földönkívüli. :))

• Whaazzup

senior tag

válasz seawolf570 #5231 üzenetére

Szia.Küld a panelt megnézem mi a gondja így legalább ha megkapod az új panelt nem pusztítja le a táp ha rossz mégis.Mikor megjön rögtön bevizsgálom és írok itt is hátha más is tanul belőle ezért van a fórum.Ha minden eldőlt küldöm a panelt.ÜDV.Címet küldöm priviben.

• Whaazzup

senior tag

válasz seawolf570 #5228 üzenetére

Szia.Szerintem nézd meg,hogy ha lehúzod a 30 pines vezérlő kábelt a kijelzőről és így indítod akkor terheli annyira a tápot hogy zúgjon.Mert a rossz vezérlő elektronika is gyilkolja a vezérlő panelt.Különbem az eeprom ott van a dual Nfet mellet U4-24cl16b1 simán lehetne cserélni ha volna egyáltalán talán más IC is jó volna (sok TV-ben van ilyen)de nem találsz hozzá mentést.A kollégámmal majd rá állok és mentünk egy pár ilyen tartalmat is későbbiekre.Van sima komplett panelom táppal együtt ha gondolod a későbbiekre gondolva 8000ft komplett.A sima vezérlő panelja 5000ft de a gombsor bekötése azt hiszem szalag kábeles azt is küldöm hozzá de előtte megnézem hogy is nézz ki az egész ez biztosan van.Ha minden klappol akkor üzletelünk csak.ÜDV.

Minden alkatrészt letesztelek csak akkor küldöm ha tökéletes,hétfőn talán lesz olyan panel amit küldtél és bele való letesztelve tökéletes állapotban de ez 7000ft és kell a rossz panel cserébe.ez nem az én készletem a rossz panel minden kép kell mert így cserélnek nekem is.ÜDV.A csomagolással nem lesz gond rengeteg cuccot postázok.

• Whaazzup

senior tag

válasz seawolf570 #5222 üzenetére

Szia.Ha ma lesz időm lemegyek a műhelybe és megkeresem őket.A kérdésedre az a válaszom hogy a fezsültségeknek stabilnak kell lennie +- 1,5volt max,mivel nincs rajzom rüla így nem tudom pontosan megmondani melyen feszek vannak még rajta,de a fontos a 12/5 volt meghajtó feszűltsség az inverter felé 12v és a vezpanel felé12/5volt.Ha ezek megvannak általában indul ha jó az inverter része.Az eepromot lehet újra tölteni ha van mivel és nem teljesen halott anélkül hogy a monitort szét kéne szedni,De ehhez kellene másik tartalom,vagy egy másik monitorból lementeni,sima pákával is kilehet forrasztani az ic-t úgy hogy a nyák nem sérül meg (én is így szedem ki) de utána már nem biztos hogy az eeprom jó lesz ezért csak cserénél van így.Én is Veller pákával forrasztok leg többször van megfelelő technika hozzá.Meg nézem mi van lent aztán írok.

1.) A vezérlő panel ára:5000ft
    2.) Komplett panel amit csak bele kell raknod a keretbe az is van kérdés hogy bele fér e.ÜDV.

• cashback

őstag

válasz seawolf570 #5223 üzenetére

Köszönöm, megfogadom a tanácsot. :R
    Tényleg csak hobbi szinten szoktam műszerészkedni (ilyen szó nincs, de nem baj :C )...
    Általában pár led sor gyártással ki is merül ez... bár van mikor az alkotási láz rám tör és javítgatok dolgokat, kisebb nagyobb sikerrel.
    Viszont jó tudni hogy ezek a kondik így is megmukkanhatnak... akaratlanul, de egy lcd monitort javítottam úgy fél éve... egy isa hangkártyáról (öregebb mint én vagyok) szedtem le 2db kondit, mert ez volt a hibája (ugyan azokkal a paraméterekkel bíró). Mivel sikerült megcsinálnom így kaptam érte juttatást... noh de akkor várható hogy hozzák még hozzám. :B :U :C

• Whaazzup

senior tag

válasz seawolf570 #5217 üzenetére

Szia.Van komplett belsőm Fujitsu-Siemens Scaleoview L19-hez meg kéne nézni hogy hasonló e ha raksz fel képet megnézem.Már sok ilyen monitort javítottam és általában az eeprom tartalma mesérűl vagy maga az IC megy tönkre ha stabilizálatlan feszt kap,nem elág csak a kondikat kicserélni a diódákat és a tápbemenetet is át kell nézni a vezérlő panelen mielőtt rá engeded a tápfeszt ennek annyi.Szerintem csak vezérlő panelt csere megoldja a gondot a Scaler video IC biztosan jó benne mert akkor nem adna egyáltalán képet.ÜDV.

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés