- QWERTY billentyűzet és másodlagos kijelző is lesz a Titan 2-ben
- Mobil flották
- Macrodroid
- Egy szenzor, két zoomkamera: újraírta a Huawei a mobilfotózás történetét
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- iPhone topik
- Bemutatkozott a Fairphone 6
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- A Galaxy Z Fold7, minden színben és oldalról
- Magisk
Új hozzászólás Aktív témák
-
jacint78
addikt
válasz
jacint78 #17493 üzenetére
Ha az edid-et írod át, azzal csak azt éred el, hogy a rákötött kimenetnek tudod mondani, hogy milyen időzítéésekkel hajtsa a scaler bemenetét, de a kijelzőt attól még úgy fogja hajtani ahogy neki tetszik, legalábbis akkor, ha nem natív felbontáson megy, de utóbbi is scalertől függ.
-
Mcsiv
csendes tag
válasz
jacint78 #17491 üzenetére
Senki nem bonyolítja túl.
Ez valóban csak egy cél IC, ami direkt kijelzőt hajt, de csodákra ő sem képes. Én csak arra voltam kíváncsi, hogy az időzítések fixen be vannak e drótozva, vagy nem, esetleg lehet-e utólagosan módosítani, esetleg a source időzítéseit veszi. Mint utólag kiderült igen, az időzítések fixek, gyárban beállítottak, az RTD2662 vezérlő (ez az ami támogatja a hdmi-t is) adatlapja elérhető, a belső busz pedig ki van vezetve a VGA csatlakozó I2C buszára (vagyis kívülről gányolás nélkül elérhető), így viszont megoldom magamnak a dolgot
Azért köszönöm -
Mcsiv
csendes tag
válasz
jacint78 #17489 üzenetére
Kicsit sikerült elbeszélnünk egymás mellett.
Az LVDS alatt most nem csak az adattovábbítás részét nézem, tekintsünk el a szimpla differencális jelszintektől
A kijelzők vezérlését különböző hsync/vsync/pclock mentén kell intézni, mert egyébként borul szegény kijelző (rosszul vagy sehogy nem jelenít meg semmit). Az amit én csináltam LVDS vezérlés egy FPGA<->LVDS kijelző között történt, mivel a kijelző fix típus volt, az adatlapból kinéztem az időzítéseket a panelhez és azt fixen intézhettem.
Igazából pont ez volt a kérdésem ezeknek a vezérlőknek a kapcsán, hogy az időzítéseket lehet-e és hogyan lehet állítani (mert az XY kijelzőhöz való időzítés nem lesz jó az én YZ kijelzőmhöz), esetleg gyárban fixen gurulnak le a szalagról, mivel nem látok semmi JTAG/GPIO/etc. kivezetést (esetleg a bemenetek I2C-n buszán elérhetőek a vezérlő regiszterei)Közben találtam jobb minőségű képet a vezérlőről, elvileg az általam linkeltem egy RTD2660 van, a datasheet alapján szerintem már okosabb leszek.
Szerk: nah ezért kérdeztem inkább: datasheet alapján az RTD2660 -nak nincs HDMI bemenete, hanem csak az RTD2662 -nek. Ezek a kínaiak mindenre képesek -
Mcsiv
csendes tag
válasz
jacint78 #17487 üzenetére
Köszi a választ!
Az LVDS valóban egy adatszabvány, LVDS panel alatt pedig az olyan LCD/TFT/* paneleket értem amik LVDS-t esznek.
Maga a szabvány digitális, de azt leszámítva hogy egyesek és nullák közlekednek, az időzítések tekintetében a VGA-hoz hasonlít nagyban (technikailag képben vagyok, fejlesztettem már LVDS vezérlőt is, de az idő szűke miatt most kénytelen vagyok kész megoldást használni). Sajnos ezeknek a vezérlőknek a dokumentációja elég szegényes
Az FW alatt az EDID-et érted? Az zavart meg ebben a dologban hogy a leírás alapján tudnak downscale/upscale-t ezek a vezérlők, így arra számoltam hogy az időzítést nem a kártyától veszi, de ha mégis, akkor jelentősen egyszerűbb a helyzetem -
-
-
DeFranco
nagyúr
-
DeFranco
nagyúr
válasz
jacint78 #17464 üzenetére
lévén, hogy nem szétszedhető egyszerűen (pattintós-füles megoldás), monitor egyébként hulla nehezen szerelhető, ÉS emellett a neten nem találtam erről infót, úgy gondolom releváns a dolog több okból is.
de fogj a kezedbe egyszer egy ilyen monitort, bontsd le, aztán megbeszéljük, hogy mennyire triviális.
aranykezű mesterem kétszer annyi idő alatt szedte szét, amennyi idő alatt egy 940t-t atomjaira bontott, átkondizott, műszeresen átmért és összerakott újra.
magyarul én is kerestem, nem találtam, más is kereste, nem találta, ezért szerettem volna, ha nyoma marad a megoldásnak. akkor is, ha ez más számára meg triviális.
-
Papa65
újonc
válasz
jacint78 #17447 üzenetére
Inverter trafó gond volt mégis.... szereztem egy ugyanilyen, de újszerű tápot és "összehasonlítottam" egy mezei multiméterrel őket. (Visszaforrasztva a régi panelbe a régi trafót.) Jelentős eltérés volt, de szemmel is látható, mert a panel is meg van pörkölődve alatta egy kissé....
Nem vagyok profi a témában, ez gondolom kideríthető a leírtakból is.
Köszönöm mindenkinek a tanácsokat!!!
Üdv.
-
-
Mydgard
tag
-
fero02
nagyúr
válasz
jacint78 #17429 üzenetére
Elég tipikusak ezek az értékek. A többi pedig helytálló. A vezérlő IC érzékeli a különbséget, ami a nagyobb áramfelvétel miatt van, Aztán hogy ez most egy döglődő cső, vagy egy menetzárlatos/átütő trafó miatt, esetleg hibás csatolókondi miatt van, azt kizárásos alapon és cserével lehet csak kideríteni.
-
Pityu.
nagyúr
válasz
jacint78 #17417 üzenetére
Hát igen én isw gondoltam,hogy idióta.Olvastam anno,hogy a dell nek is volt ilyen zajongó PWM monitora aztán frissítettek rajta egy újabb kiadással és az már jelentősen csendesebb lett.Hát nem tudom akkor mihez kezdjek,szeretem a monitort de engem zavar az a sípolás,viszont 100% fényerőn meg kiég a szemem.
-
Atla
senior tag
válasz
jacint78 #17411 üzenetére
Nem azt írtam h annyin szeretném hajtani, hanem hogy annyin tudnám ha elég bátor lennék hozzá.Teszteltem 87hz-ig szép képet ad, a fölött viszont nincs jel üzenet fogad. A régi TN panelos monitorom 72hz-en használtam az utolsó két hónapban, de az 5 éves volt és már nem féltettem.
-
Z10N
veterán
-
-
-
geotigris9
tag
válasz
jacint78 #17252 üzenetére
Probálgattam más felbontással, és másik ferkevencián, de a hibajelenség megmaradt nem befojásolta, de ezt színte borítékotam is magamnak elötte, de probát megért.
De viszont sikerült rájönnöm, beazonosíttani a probléma forrását a monitoron, valamiért a probléma a HDMI 1 bemeneten jelenkezik a HDMI 2 bemeneten működik rendesen, látható(lsd. képek) ott teljesen kitölti a képernyőt a kép! (kimenetek a monitoron: HDMI 1; HDMI 2; VGA; 3.5 Jack -> csak HDMI-n keresztül közvetített hang kivezetésére - csak a részletek kedvéért
)
Sajnos a monitor programja/programjai az(ok) inaktív(ak) nem működnek és valószínüleg a következő hibaüzenek jelnnek meg a rendszer újraindításánál. (lsd.: mellékelt képek még HDMI 1 kapcsolatnál lett készítve) Valoszínülegt le kell tiltanom a monitor progijait.
a hibaüzenetek: (mi után újra beiktatva a rendszerbe az AVM kártya)
és kitölti a teljes képernyőt végre:
Bár ugye sajnos a Magic Tune Premium meg a többi az nem fog működni vélhatően ... (újraindítás után fog teljesen kiderülni a remény hal meg utoljára)
-
pcguru23
aktív tag
válasz
jacint78 #17256 üzenetére
A dvi átalakító kontakt hibás volt amit elösször rádugtam mert villódzott a kép lila és kék színen!Azonnal levettem és ma vettem egy zsír újat ezzel megszüntek a kép problémák de nem ismeri fel.Namost pont most találtam itthol egy hdmi-vga átalakítót ezt rákötöttem és felismeri a monitort és tökéletesen mükődik ahogy kell.Akkor most mi a helyzet?dvi részét galyra vágtam a vganak?
-
geotigris9
tag
-
baboss
őstag
válasz
jacint78 #17244 üzenetére
Hát igen. A legtöbb mai kütyüt nem is igen lehet javítani, van benne egy chip meg pár alkatrész és annyi. Az a legbosszantóbb, hogy van egy külön szakember aki kiszámolja, hogy egy adott alkatrész mennyi idő után menjen tönkre,hogy utána másikat vegyen a vásárló. Tavaly vettem az egész lakásba led égőket, amint lejárt a garancia sorban mentek tönkre. Baromira bosszantott.Szétszedtem egy jó égőt és rájöttem miért ment tökre, a ledek 1.5v helyett majdnem 2.5v ot kaptak. Sajnos a vásárlói politika miatt majdnem minden igen silány minőségű,csupa műanyag meg pár chip. A régi retró elektronikák még ma is működnek, érdekes, hogy anno vettél valamit és azt 10-20 évig tudtad használni minden gond nélkül, nem úgy mint ma. Amint lejár a garancia,rá pár hónapra biztos hogy valami baja lesz, és mivel a jó nép már nem igen viszi szervizbe, másikat vesz helyette.
-
baboss
őstag
válasz
jacint78 #17240 üzenetére
Akkor mit tanult 3-4 évig az iskolában?
Sajnos tényleg ez van már évek óta.Kicseréli a panelt, majd kijavítja a panelon a rossz alkatrészt (ha ért egyáltalán hozzá,és megtalálja) ami pár száz forint és eladja másnak busás haszonnal.Gondolom ha kértem volna a javítást akkor az én kijelzőm is erre a sorsra jutott volna, egy 1450 ft os cső csere után eladta volna mint bontott kijelző 25.000ft ért. -
buttmaki
csendes tag
válasz
jacint78 #17226 üzenetére
Megcseréltem a két 220-as kábelt: a gép kábelét oda dugtam, ahova eddig a monitor volt, és fordítva. Úgy tűnik, hogy segített, mert már csak egy nagyon picit villog (és csak szürke háttérnél lehet észrevenni), ha sokáig figyelem.
Köszönöm a válaszokat!
(Természetesen analóg a VGA-kábel, digitálisat nem kaptunk hozzá...) -
buttmaki
csendes tag
-
pungora96
tag
válasz
jacint78 #17215 üzenetére
Az asztalon ablakhuzogatásnál nem nagyon látszik semmi(hullámzás igen), csak játék közben. Mintha terhelésre jönne elő, de valamikor nem annyira vészes. De a komplett gép volt szervizben, kivéve a monitor.
Már a videókártya csere után. Visszaküldték, hogy nincs a géppel semmi gond. Volt, hogy ismerős ugyanolyan fajtájú alaplapjára cseréltük, de nem változott semmi. Most úgy is próbáltam hogy a játékot korlátoztam 100 fps-re, akkor meg egy homályos sáv jön a kép közepére. Én már csak a monitorra tudok gyanakodni. -
pungora96
tag
válasz
jacint78 #17209 üzenetére
Nem rövidzár, hanem áramingadozás. Már nagyon meggyűlt vele a bajunk. A videókártya is egyszer tönkrement már, de azt cserélték. Azóta van szünetmentes táp.
Úgy kezdődött minden, be volt kapcsolva a gép, levágta a biztosítékot az égő. Visszakapcsoltam a gépet, a videókártya elkezdett iszonyatosan pörögni, nagyon felforrósodott, a kép zölden csíkozott. A videókártyát kiszedtem és az alaplapival próbálkoztam. Akkor is zöld csíkok villantak be. Kiderült a 2 hetes monitoromhoz adott dvi kábel is tönkrement.Kicserélték a videókártyát, Vettem egy új kábelt, és azóta van ez a nagyon gyenge hullámzás, és rossz minőségű képet ad. Nem az új kábel a rossz, mert próbáltam másik dvivel és hdmivel is. -
pungora96
tag
válasz
jacint78 #17207 üzenetére
Bekapcsolva és kikapcsolva is ugyanolyan pocsék. Ameddig ki nem vágta az égő a biztosítékot addig teljesen jó volt, élvezet volt játszani, pedig akkor se használtam vsyncet. Lehet túlfeszültség érte és betett neki. Mert sajnos történnek érdekes dolgok a lakásban. Pl.egymásután 10 percen belül felrobbant két égő, random leégett a mosógép motorja...
-
pungora96
tag
válasz
jacint78 #17201 üzenetére
60hz-en megy és az áramszünet sima képet adott, meg nem hullámzott. Ghosting meg nincs mert ha lenne, akkor az zavarna fehér háttérnél meg játéknál is. Ezért nem használom az AMA-t mert ott van. Csak ez a torzulás csak nem megy át a felvételen. Majd felveszem rendes kamerával is.
-
pungora96
tag
válasz
jacint78 #17199 üzenetére
Hát megpróbáltam felvenni telefonnal, a felvételen fehér háttérnél sajnos nem nagyon látszik, de a játékban amikor forgok a vibrálás, életlenség eléggé látható szerintem. A végén meg a "csodálatos" kékhalál, ami akkor jön elő ha az előlapi usb csatlakozókat használom. Amik 2.0-ásak, mert az alaplapnak csak közvetlen 3.0-ás kimenete hátul van, csak 2.0-ásat lehet bekötni előre. Azt sem értem miért az usb 3.0 vezérlő hal meg. De van olyan is, hogy az előlapi jól működik. A hátlapival sose fordul ez elő, csak az előlapit kényelmesebb használni.
https://www.youtube.com/watch?v=84pLSlDytz8
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- VÉGKIÁRUSÍTÁS - REFURBISHED - Lenovo ThinkPad 40AC Thunderbolt 3 docking station
- Csere-Beszámítás! AMD Ryzen 7 5700X3D Processzor!
- Lenovo Thunderbolt 3 kábel (4X90U90617)
- BESZÁMÍTÁS! Logitech G923 kormány + Driving Force Shifter garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! ASUS Z390 i5 9500 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB Rampage SHIVA Thermaltake 500W
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest