- Huawei Pura 70 - fura lettem
- Nothing Phone 2a - semmi nem drága
- iPhone topik
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Vodafone-ra áttért Digi Mobilosok
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Sony Xperia XZ3 - egy lencséből főzelék?
Új hozzászólás Aktív témák
-
dany27
őstag
hali
nem egy olyan gondom lenne hogy van egy moncsim aminek egyszer csak valamiért besárgúlt a kép színe meg valamié nincsen benne kékl szín.
javítható és kb mennyi? -
Pörzsimester
tag
válasz Tommmysun #549 üzenetére
Pedig ahol vetted, és kaptad rá a garit ott kell átvenniük, vagy a kijelölt szervízben. Az pedig rajta kell hogy legyen a garancialevélen.
Géplakatos, autószerelő, autóvillanyász, hobbifotós, hobbiműszerész, hidraulika szakember, kereskedő, sütni-főzni tudó, multifunkciós háztartási robot.
-
Tommmysun
senior tag
válasz Pörzsimester #552 üzenetére
Hát ez az, hogy a garilevélben Pesti szervíz van csak megadva, a Metro meg eléggé cseszik rá (ezt tapasztalatból mondom, bár akkor csak egy szendvicssütővel küldtek a ...ba)
Egyébként meg tuti, hogy hardware gondról van szó, mert pl. kb. egy óráig néztem a TV''-őt (a monítoron természetesen) és utána a TV2 logó is ott maradt mint valami szellemkép (bár ez mostanra talán már el is tünt és előtte sem volt olyan erős, de ez akkor sem normális, hogy 5 orával később is ott van a logó szellemképe) -
Pörzsimester
tag
válasz Tommmysun #553 üzenetére
Az lcd elve ugyanaz mint a kvarcóráknak: elektromos áram hatására elfordulnak a folyadékkristályok, megváltozik a polarizáció iránya, ettől fügően engednek/nem engednek át fényt. Valószínűleg az az elektronika romolhatott el ami a képfrissítésért felelős.(nem forgatja alaphelyzetbe a kristályokat). szerintem...
Mindenféleképpen szervíz, mert ez magától nem fog meggyógyulni!Géplakatos, autószerelő, autóvillanyász, hobbifotós, hobbiműszerész, hidraulika szakember, kereskedő, sütni-főzni tudó, multifunkciós háztartási robot.
-
dany27
őstag
plz valaki az 551re
-
S.Sanya
tag
Hi!
Ezeket a hibákat (besárgult, nincs kék) okozhatja egy egyszerű kontakthiba, de akár a rossz képcső is!! Így lehetetlen innen megjósolni, hogy mennyibe kerül. Vidd el egy szervízbe és kérj ajánlatot a javításra.Minden elektromos alkatrész - így a monitor is - füsttel működik. Ha elszáll belőle, akkor nem működik tovább!
-
orbano
félisten
helló!
valaki meg tudná nekem mondani, hogy a Belinea 10 20 35W monitornak hogyan lehet elővarázsolni a VESA felfogatását? ilyen hülye bumszlik vannak hátul, és 4 ezek közül a megfelelő távolságban van, és mint ha be lenne dugaszolva, de sehogy sem bírok velük...A vér nem válik VAZZE!™
-
mortalwombat
tag
válasz mortalwombat #550 üzenetére
Tegnap sikerült tisztázni a rejtéjes hiba okát: egy Firefox mentes gépen már a bekapcsolás után rögtön látszódott, hogy a TFT be van égve!!!
Hétfőn irány a garis szervíz... -
orbano
félisten
-
orbano
félisten
válasz mortalwombat #562 üzenetére
ja, azért kérdeztem én is úgy látszik sokaknak megtetszett a Counter-Strikeos nickem
A vér nem válik VAZZE!™
-
orbano
félisten
válasz mortalwombat #564 üzenetére
össze. csak régebben senki sem rakta össze, de jó is volt még szerencse hogy én nem angolul írom a wombatot
A vér nem válik VAZZE!™
-
Digison
csendes tag
Hello!
Kérdés:
Adott egy ViewSonicVP930, meg adott egy panelkecó ahol mostanában 30 fok fölött van az átlaghőmérséklet. Itt lakik a VP930.
Még a tavasszal amikor ''normális'' idő volt akkor is eléggé melegedett de most
kb. 20 percnyi használat után a monitor felső pereme és a tftpanel felső harmada tapinthatatlanul forró (gondolom itt van a táp benne és attól)
Különösebben nincsen vele gond, csak aggódom kicsit hogy a panelnek nem árt-e a magas hőmérséklet (tönkremegy a folyadékkristály, megsül valami kis bizbasz...stb...nem értek hozzá).
Vagy nem kell vele foglalkozni?
Szerintetek? -
LanyUs
senior tag
Sziasztok, beírok ide is a probléma topicba, hátha fordult elő már nálatok ilyen. Havertől vettem egy 8ms-es acer al1715 tft-t. Meg vagyok vele elégedve XP alatt, de hiányzik a boot képernyő előtti dosos rész ( logo, menü !!!, ide dolgok ), helyette pedig input not supported ugrál ( a régi crt-n bejött az eleje is természetesen). Hugom gépével ( pIII 1400, gefrorce mx 400 !!) pedig jó a tft végig. Ezt nem értem, mi lehet nálam a gond. Valaki járt már hasonlóan?
-
jakewyler
senior tag
Hali
Szerintetek létezik olyan ,hogy a képernyő 1mp-re nagyon minimálisan elhalványul
utóbbi egy hétbe mint elhalványulna ,mi lehet a rossz benne?vagy nincs is ilyen és a szemem szarakodik? -
S.Sanya
tag
válasz jakewyler #570 üzenetére
Igen. Van (lehet) ilyen hiba.
Ha nem hiszel a saját szemednek nézesd meg valaki mással is a monitort, ő mit lát.
Pontosan a ''nagyon minimálisan elhalványul'' mit jelent? A fényereje vagy a fókusza változik. ...mindkét esetben elképzelhető hiba! ...ugye CRT-ről beszélünk
Hogy mi a rossz ...hát bármi lehet. Innen elég nehéz lenne kitalálni, de a legvalószínűbb a kontakthiba.Minden elektromos alkatrész - így a monitor is - füsttel működik. Ha elszáll belőle, akkor nem működik tovább!
-
orbano
félisten
válasz jakewyler #572 üzenetére
az ilyet este valóban könnyebb észrevenni a kontraszt miatt. simán lehet feszültségszabályzó hiba (kezdenek pl. fáradni az alkatrészek). érdemes megvizsgáltatni, ha rajtad kívül más is észreveszi (csak, hogy ne rázhassanak le a szervizesek, hogy ők ugyan nem látnak semmit).
Bár egy ilyen moncsinál már érdemes elgondolkodni egy újabb beszerzésén, ha használhatatlanná válik a probléma miatt (már csak a javítási költség miatt is, annyiból kapsz egy monitort szerintem ).A vér nem válik VAZZE!™
-
orbano
félisten
Közben itt a saját problémám: az új Asus PW201-e monitoromon kissé elmosódottan jelennek meg a piros feliratok. Ennek mi lehet az oka? be lehet valahogy kalibrálni!
A vér nem válik VAZZE!™
-
orbano
félisten
megoldódott ezt a hülye skin tone-t állítottam véletlenül reddish-re, emiatt minden vöröses fényárban úszott... nem tom mi lehet ennek az értelme
A vér nem válik VAZZE!™
-
Gaboren
tag
Sziasztok!
Pár napja bevágott hozzám a villám, és a Belinea 103095 moncsimat gallyra tette. Bevittem a boltba, ahol vettem, ott azt mondták, hogy kuka. Amúgy nem füstölt, vagy ilyenek, csak pukkant egy bazi nagyot. Szerintetek érdemes még megnézetni valami szakival? A biztosító még nem tudom, hogy fizet-e, most adtam be a papírt a bevizsgálásról. -
orbano
félisten
Szerintem sok esélyed nincs a szakinál, feltehetőleg olyan alkatrészeket vágott gallyra, amiket csak a gyári szervíz tud pótolni. A biztosító pedig rizikós lehet, nem tudom milyen feltételekkel kötötted a biztosítást, de sokszor nem terjednek ki a biztosítások a természeti károkra.
Eső után köpönyeg: vegyél túláram/villámvédő elosztót, APC-nek vannak ilyenjei, egy monitor, vagy számítógép árának töredékéért. Én is most tervezem egy ilyen beszerzését, félek, hogy egy ilyen nagy viharban eltalál engem is egy ilyen dög...A vér nem válik VAZZE!™
-
soldiert
csendes tag
hello!!
Egy StudioWorks 563N monitorom van még sajna és az a problémám van vele hogy néha repkedett meg szét nyúzta a képet de kihúztam a 220ból visszadugtam és mindig jó volt de most teljesen széthúzta mintha kb 16:9es lenne a kép hiába csinálok vele akármit nem megy vissza és a OSD is nyúzott!!
Mi lehet a baj? -
Krinya
tag
Sziasztok!
Egy kérdés, bár sok jóra nem számítok
Adott egy LG L1917S monitor, a kijelzőjén pár elég ronda, és mély karc, sérülés található. Amúgy teljesen jó a képe, csak a felső rétegek zúzódtak le.
Szervízben nem vállalták a javítást.
Mit lehet tenni?
Köszönöm előre is!
[Szerkesztve]Nincs oda nem illő alkatrész, csak gyenge felhasználó
-
zeee
senior tag
Sziasztok
Voltam egy áruházba, és kinéztem magamnak egy fekete 19''-os LG lcd-ét.
114K az ára. Sasjnos a tipusát nem irtam fel. Lényeg hogy van rajta DVI csat., Scart, S-video, rca, Analog antenna, távirányito, 4 ms. 1 képpont hibánaál csere, 3 év gari.
A kéerdésem az lenne hogy megéri manapság ergy ilyenbe befektetni?
A DVI-in tényleg jobb a kép mint Hagyományos VGA csatival? -
zeee
senior tag
Bocsánat, már megtaláltam a megfelelő topikot, de remélem nem gond hogy ide is bekerült
-
dnelb
veterán
Segítsetek!!
Van nekem egy 19-es Philips TFT LCD monitorom,és ma megjelent rajta egy piros pont...
Ez mi lehet? -
ollo
csendes tag
Sziasztok segítsetek légyszi olyan problémám van hogy van egy CRT monitorom és a monitor felső részén csíkok vannak minél nagyobb herzet használok annál több mi lehet a gond? A monitorom PHILIPS 109B!
-
JimmyCarrera
csendes tag
hi! nem tudja valaki, hogy honnan lehet szép 1280*1024-es felbontású háttérképeket szerezni? köszi
A hazug embert hamarabb utólérik, ha sánta. Bort, bluest, békességet!
-
Teaway
veterán
-
Koczkás
csendes tag
Sziasztok!
A problémám a következő: a réri tápomon van egy bemenet , itt kapja a feszkót, és van egy másik, az kimenet, amin kapja a monitor. Az új tápon csak egy bemenet van, a monitornak nincs kimenet. Most mi a teendő? Csak nehogy monitor cserét mondjatok. Előre is köszönöm! -
Koczkás
csendes tag
Közbe rájöttem talán? Lehet kapni csatlakozót amivel közvetlenül kapja a monitor a feszkót?
-
esztergás
csendes tag
hello mindenkinek!!
Nekem olyan gondom van, hogy van egy BENQ monitorom és bootoláskor nem ad semmilyen képet , de az üdvözlő képernyőtől kezdve tökéletesen müködik.
Nemtudom mi lehet a gond. Jó ötleteknek nagyon örülnék. -
hitman,
őstag
Üdv all!
Felraktam egy játékot az elején a videó szépen bejön meg látszik is de ha elérek a menüig akkor kikapcsol a monitor de hallom,hogy bent vagyok a menübe de nincs kép.
Két monitor van a családba és egyiken se jó akkor se ha az asztalon leveszem a felbontást és a hz-et!
Mi lehet a gond?
Mit tudok csinálni?Dream as if you will live for ever, live as you will die today!
-
h938575
csendes tag
Hello Mindenki!
Adott egy 17''-es DELL CRT monitor, aminek kontaktos a VGA kábele. A kábel sajnos nem dugóval csatlakozik a monitorhoz, ezért úgy tűnik nem cserélhető 1*űen.
Csinált már valaki ilyet? Elvégezhető a kábel cseréje házilag forrasztással szerintetek?
Egyenlőre még szét szedni se sikerült, úgyhogy nem látom pontossan hogy is nézhet ki a kábel csatlakoztatása a monitoron belül.
: -
hefe
aktív tag
Sziasztok!
Találkozott már valaki olyan hibával , hogy egy lcd monitor sima vga kábellel összedugva a géppel néha menet közben egy no signal jelet produkál, elsötétül majd újra megy mintha mi se történt volna... A kábelt nem mozgattam.... Volt amikor 5 percenként volt amikor fél nap alatt mindössze 3-szor... Ez m i lehet ez?Lehetetlen, mint CON mappa a Windows-ban :D
-
Simon02
tag
Hello mindenkinek!
A probléma az lenne, hogy 2 hónapja vettem Sun GDM-5410 (Sony Trinitron) 21 colos használt monitort. Képevel semmi baj nem lenne, ha lenne benne keresztbe 2 szürke csík (kb a képernyőt harmadokra osztva). Mivel üzletbe vettem, adtak rá fél év garanciát. Szerintetek, ha visszavinném kicserélnék? Egyáltalán megéri visszavinni? A segítséget előre is köszönöm! üdvMegbízhatóságom: http://phmegbizhatosag.atw.hu/phtabla.php?nev=Simon02
Új hozzászólás Aktív témák
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- loup-garou károsultjai
- Öregszem
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- Politika
- Porszívók - akkus és klasszikus vezetékes
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Linux kezdőknek
- Milyen notebookot vegyek?
- Milyen routert?
- További aktív témák...
- Samsung Odyssey G9 Monitor ( OLED / 49" / 240Hz / 0.03ms válaszidő )
- Samsung C43J890DKU Super Ultrawide Gamer Monitor! 43"/3840 x 1200/120hz/PbP/Type-C/KVM/Machez is!
- LG 27QP88D-P Dual Ergo Monitor Szett!2x27"/IPS/2560x1440/HDR/Type-C/Dual Ergo Kar/
- Asus Rog XG43UQ 4k Gamer Monitor!43"/VA/10bit/144hz/1ms/G-sync-Freesync/HDR1000/KOnzolhoz is!
- Samsung Odyssey G5 27 ívelt 165Hz WQHD
- LG-27UP85NP 27 inch / UHD 4K monitor / IPS / VESA DisplayHDR 400 / USB Type-C / FreeSync
- Acer CB342CK 34 inch UW-QHD / IPS / 75 Hz / Freesync / 1 MS / Kibontott
- Samsung S22E450 monitor
- 27"-os monitorok számlával, garanciával! IPS FHD QHD! Dell, HP, Samsung
- 19"-24"-os monitorok nagy választékban számlával, garanciával! Dell, HP, Samsung, Lenovo
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest