- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Megjelent a Nubia Z70S Ultra Európában
- Motorola Edge 50 Ultra - szépen kifaragták
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
Új hozzászólás Aktív témák
-
Simon02
tag
Hello mindenkinek!
A probléma az lenne, hogy 2 hónapja vettem Sun GDM-5410 (Sony Trinitron) 21 colos használt monitort. Képevel semmi baj nem lenne, ha lenne benne keresztbe 2 szürke csík (kb a képernyőt harmadokra osztva). Mivel üzletbe vettem, adtak rá fél év garanciát. Szerintetek, ha visszavinném kicserélnék? Egyáltalán megéri visszavinni? A segítséget előre is köszönöm! üdv -
hefe
aktív tag
Sziasztok!
Találkozott már valaki olyan hibával , hogy egy lcd monitor sima vga kábellel összedugva a géppel néha menet közben egy no signal jelet produkál, elsötétül majd újra megy mintha mi se történt volna... A kábelt nem mozgattam.... Volt amikor 5 percenként volt amikor fél nap alatt mindössze 3-szor... Ez mi lehet ez?
-
h938575
csendes tag
Hello Mindenki!
Adott egy 17''-es DELL CRT monitor, aminek kontaktos a VGA kábele. A kábel sajnos nem dugóval csatlakozik a monitorhoz, ezért úgy tűnik nem cserélhető 1*űen.
Csinált már valaki ilyet? Elvégezhető a kábel cseréje házilag forrasztással szerintetek?
Egyenlőre még szét szedni se sikerült, úgyhogy nem látom pontossan hogy is nézhet ki a kábel csatlakoztatása a monitoron belül.
: -
hitman,
őstag
Üdv all!
Felraktam egy játékot az elején a videó szépen bejön meg látszik is de ha elérek a menüig akkor kikapcsol a monitor de hallom,hogy bent vagyok a menübe de nincs kép.
Két monitor van a családba és egyiken se jó akkor se ha az asztalon leveszem a felbontást és a hz-et!
Mi lehet a gond?
Mit tudok csinálni? -
esztergás
csendes tag
hello mindenkinek!!
Nekem olyan gondom van, hogy van egy BENQ monitorom és bootoláskor nem ad semmilyen képet , de az üdvözlő képernyőtől kezdve tökéletesen müködik.
Nemtudom mi lehet a gond. Jó ötleteknek nagyon örülnék. -
Koczkás
csendes tag
Közbe rájöttem talán? Lehet kapni csatlakozót amivel közvetlenül kapja a monitor a feszkót?
-
Koczkás
csendes tag
Sziasztok!
A problémám a következő: a réri tápomon van egy bemenet , itt kapja a feszkót, és van egy másik, az kimenet, amin kapja a monitor. Az új tápon csak egy bemenet van, a monitornak nincs kimenet. Most mi a teendő? Csak nehogy monitor cserét mondjatok. Előre is köszönöm! -
Teaway
veterán
válasz
JimmyCarrera #587 üzenetére
Néhány százezer elég lesz? [link]
-
JimmyCarrera
csendes tag
hi! nem tudja valaki, hogy honnan lehet szép 1280*1024-es felbontású háttérképeket szerezni? köszi
-
ollo
csendes tag
Sziasztok segítsetek légyszi olyan problémám van hogy van egy CRT monitorom és a monitor felső részén csíkok vannak minél nagyobb herzet használok annál több mi lehet a gond? A monitorom PHILIPS 109B!
-
dnelb
veterán
Segítsetek!!
Van nekem egy 19-es Philips TFT LCD monitorom,és ma megjelent rajta egy piros pont...
Ez mi lehet? -
zeee
senior tag
Bocsánat, már megtaláltam a megfelelő topikot, de remélem nem gond hogy ide is bekerült
-
zeee
senior tag
Sziasztok
Voltam egy áruházba, és kinéztem magamnak egy fekete 19''-os LG lcd-ét.
114K az ára. Sasjnos a tipusát nem irtam fel. Lényeg hogy van rajta DVI csat., Scart, S-video, rca, Analog antenna, távirányito, 4 ms. 1 képpont hibánaál csere, 3 év gari.
A kéerdésem az lenne hogy megéri manapság ergy ilyenbe befektetni?
A DVI-in tényleg jobb a kép mint Hagyományos VGA csatival? -
Krinya
tag
Sziasztok!
Egy kérdés, bár sok jóra nem számítok
Adott egy LG L1917S monitor, a kijelzőjén pár elég ronda, és mély karc, sérülés található. Amúgy teljesen jó a képe, csak a felső rétegek zúzódtak le.
Szervízben nem vállalták a javítást.
Mit lehet tenni?
Köszönöm előre is!
[Szerkesztve] -
soldiert
csendes tag
hello!!
Egy StudioWorks 563N monitorom van még sajna és az a problémám van vele hogy néha repkedett meg szét nyúzta a képet de kihúztam a 220ból visszadugtam és mindig jó volt de most teljesen széthúzta mintha kb 16:9es lenne a kép hiába csinálok vele akármit nem megy vissza és a OSD is nyúzott!!
Mi lehet a baj? -
orbano
félisten
Szerintem sok esélyed nincs a szakinál, feltehetőleg olyan alkatrészeket vágott gallyra, amiket csak a gyári szervíz tud pótolni. A biztosító pedig rizikós lehet, nem tudom milyen feltételekkel kötötted a biztosítást, de sokszor nem terjednek ki a biztosítások a természeti károkra.
Eső után köpönyeg: vegyél túláram/villámvédő elosztót, APC-nek vannak ilyenjei, egy monitor, vagy számítógép árának töredékéért. Én is most tervezem egy ilyen beszerzését, félek, hogy egy ilyen nagy viharban eltalál engem is egy ilyen dög... -
Gaboren
tag
Sziasztok!
Pár napja bevágott hozzám a villám, és a Belinea 103095 moncsimat gallyra tette. Bevittem a boltba, ahol vettem, ott azt mondták, hogy kuka. Amúgy nem füstölt, vagy ilyenek, csak pukkant egy bazi nagyot. Szerintetek érdemes még megnézetni valami szakival? A biztosító még nem tudom, hogy fizet-e, most adtam be a papírt a bevizsgálásról. -
orbano
félisten
megoldódott
ezt a hülye skin tone-t állítottam véletlenül reddish-re, emiatt minden vöröses fényárban úszott... nem tom mi lehet ennek az értelme
-
orbano
félisten
Közben itt a saját problémám: az új Asus PW201-e monitoromon kissé elmosódottan jelennek meg a piros feliratok. Ennek mi lehet az oka? be lehet valahogy kalibrálni!
-
orbano
félisten
válasz
jakewyler #572 üzenetére
az ilyet este valóban könnyebb észrevenni a kontraszt miatt. simán lehet feszültségszabályzó hiba (kezdenek pl. fáradni az alkatrészek). érdemes megvizsgáltatni, ha rajtad kívül más is észreveszi (csak, hogy ne rázhassanak le a szervizesek, hogy ők ugyan nem látnak semmit).
Bár egy ilyen moncsinál már érdemes elgondolkodni egy újabb beszerzésén, ha használhatatlanná válik a probléma miatt (már csak a javítási költség miatt is, annyiból kapsz egy monitort szerintem).
-
S.Sanya
tag
válasz
jakewyler #570 üzenetére
Igen. Van (lehet) ilyen hiba.
Ha nem hiszel a saját szemednek nézesd meg valaki mással is a monitort, ő mit lát.
Pontosan a ''nagyon minimálisan elhalványul'' mit jelent? A fényereje vagy a fókusza változik. ...mindkét esetben elképzelhető hiba! ...ugye CRT-ről beszélünk
Hogy mi a rossz ...hát bármi lehet. Innen elég nehéz lenne kitalálni, de a legvalószínűbb a kontakthiba. -
jakewyler
senior tag
Hali
Szerintetek létezik olyan ,hogy a képernyő 1mp-re nagyon minimálisan elhalványul
utóbbi egy hétbe mint elhalványulna,mi lehet a rossz benne?vagy nincs is ilyen és a szemem szarakodik?
-
LanyUs
senior tag
Sziasztok, beírok ide is a probléma topicba, hátha fordult elő már nálatok ilyen. Havertől vettem egy 8ms-es acer al1715 tft-t. Meg vagyok vele elégedve XP alatt, de hiányzik a boot képernyő előtti dosos rész ( logo, menü !!!, ide dolgok ), helyette pedig input not supported ugrál ( a régi crt-n bejött az eleje is természetesen). Hugom gépével ( pIII 1400, gefrorce mx 400 !!) pedig jó a tft végig. Ezt nem értem, mi lehet nálam a gond. Valaki járt már hasonlóan?
-
Digison
csendes tag
Hello!
Kérdés:
Adott egy ViewSonicVP930, meg adott egy panelkecó ahol mostanában 30 fok fölött van az átlaghőmérséklet. Itt lakik a VP930.
Még a tavasszal amikor ''normális'' idő volt akkor is eléggé melegedett de most
kb. 20 percnyi használat után a monitor felső pereme és a tftpanel felső harmada tapinthatatlanul forró (gondolom itt van a táp benne és attól)
Különösebben nincsen vele gond, csak aggódom kicsit hogy a panelnek nem árt-e a magas hőmérséklet (tönkremegy a folyadékkristály, megsül valami kis bizbasz...stb...nem értek hozzá).
Vagy nem kell vele foglalkozni?
Szerintetek? -
orbano
félisten
válasz
mortalwombat #564 üzenetére
össze. csak régebben senki sem rakta össze, de jó is volt
még szerencse hogy én nem angolul írom a wombatot
-
orbano
félisten
válasz
mortalwombat #562 üzenetére
ja, azért kérdeztem én is
úgy látszik sokaknak megtetszett a Counter-Strikeos nickem
-
orbano
félisten
válasz
mortalwombat #560 üzenetére
honnan szedted ezt a szép nevet?
-
mortalwombat
tag
válasz
mortalwombat #550 üzenetére
Tegnap sikerült tisztázni a rejtéjes hiba okát: egy Firefox mentes gépen már a bekapcsolás után rögtön látszódott, hogy a TFT be van égve!!!
Hétfőn irány a garis szervíz... -
orbano
félisten
helló!
valaki meg tudná nekem mondani, hogy a Belinea 10 20 35W monitornak hogyan lehet elővarázsolni a VESA felfogatását? ilyen hülye bumszlik vannak hátul, és 4 ezek közül a megfelelő távolságban van, és mint ha be lenne dugaszolva, de sehogy sem bírok velük... -
dany27
őstag
plz valaki az 551re
-
Pörzsimester
tag
válasz
Tommmysun #553 üzenetére
Az lcd elve ugyanaz mint a kvarcóráknak: elektromos áram hatására elfordulnak a folyadékkristályok, megváltozik a polarizáció iránya, ettől fügően engednek/nem engednek át fényt. Valószínűleg az az elektronika romolhatott el ami a képfrissítésért felelős.(nem forgatja alaphelyzetbe a kristályokat). szerintem...
Mindenféleképpen szervíz, mert ez magától nem fog meggyógyulni! -
Tommmysun
aktív tag
válasz
Pörzsimester #552 üzenetére
Hát ez az, hogy a garilevélben Pesti szervíz van csak megadva, a Metro meg eléggé cseszik rá (ezt tapasztalatból mondom, bár akkor csak egy szendvicssütővel küldtek a ...ba)
Egyébként meg tuti, hogy hardware gondról van szó, mert pl. kb. egy óráig néztem a TV''-őt (a monítoron természetesen) és utána a TV2 logó is ott maradt mint valami szellemkép (bár ez mostanra talán már el is tünt és előtte sem volt olyan erős, de ez akkor sem normális, hogy 5 orával később is ott van a logó szellemképe) -
dany27
őstag
hali
nem egy olyan gondom lenne hogy van egy moncsim aminek egyszer csak valamiért besárgúlt a kép színe meg valamié nincsen benne kékl szín.
javítható és kb mennyi?
Új hozzászólás Aktív témák
- iKing.Hu- Apple Macbook 13 M1 Pro Touchbar - 2020 - Használt, karcmentes, 22 töltés
- Felújított laptopok / PC-k Számlával, garanciával! Ingyen Foxpost! 05.03
- AKCIÓ! VALVE INDEX virtuális valóság szemüveg garanciával hibátlan működéssel
- Apple iPhone 12 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- LG 32GR93U-B - 32" IPS - UHD 4K - 144Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDR 400
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest