- Vivo V50 5G - új is, nem is
- Mobil flották
- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Csak semmi szimmetria: flegma dizájnnal készül a Nothing Phone (3)
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Samsung SmartTag2 teszt
- iPhone topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
lemmy71
őstag
válasz
inf3rno #3202 üzenetére
Itthon nekem is akkorák a kajszi barackjaim, a többi még alacsony 5 - 6 évesek akkor frissítettem az állományt. A motoros hátim egy használt stihl, vidáman felfújja a tetejéig, általában megvárom az estét amikor teljes a szélcsend és akkor permetezek. Bár az elöző "céllövöldés" straus permetezőm is felfújta 8 - 10 méterre az anyagot, de valami hitvény egy szerkezet volt. Igaz az ára is valami 23 ezer volt újonnan. De van mégy egy 20 literes HARDI kézi háti permetezőm is, ahhoz van egyedi 5 méteres hosszabbítom (egy 2 méteres és egy 3 méteres rosszabbított házasítottam össze) azzal a magas fákat is letudom permetezni. Plusz van még egy 8 literes vállra akasztós kis HARDI permetezőm, azzal a rózsákat az alacsony őszit és gyomirtózni szoktam. Én nem szoktam bejelenteni semmit permetezés előtt, az utcán csak a rózsa és a tuja sövényt permetezem, így nem kell ki írni hogy permetezve van. A szomszédra oda figyelek, ha valami "kerti bulit" tart akkor természetesen nem permetezek
Nem tudom mennyi fád van, de ha csak az a kettő olyan nagy és van még pár alacsonyabb, akkor elég egy kézi permetező is, egy jó hosszabbítóval. Nálunk a családban két kertesház és egy városon kívüli zártkert tele gyümölcs fákkal, azért vettem a motorost, azt már kézivel sok lett volna csinálni.
De ha nem akarsz kézivel izmosodniakkor próbáld ki azt a hecht -t , szerintem egy kiskertbe ez a 443 -as is elég lenne. Láttam egy két helyen hogy egy 2,5 méteres pvc csővel megtoldották a motoros permetezőt
úgy már nem is kell létra. Esetleg körbenézhetsz a jófogáson is hátha találsz egy stihl -t vagy egy agrokombis solo -t. Olyan 25 - 30 ezer körüli tescos prakitkeres hulladékot ne vegyél
-
ftc
nagyúr
-
justmemory
senior tag
-
DJGABI
addikt
válasz
inf3rno #3188 üzenetére
szép kis palántok. kezdjetek el iszonyat mennyiségű kefírt/joghurtot enni
nekem nem ér ennyit, asszony nagyon le is akar beszélni, már egyáltalán az ültetésről, de egy 20 palánta paradicsomot mindenképpen szeretnék, arra meg jó lesz a palánta vétel is, én biztos nem nevelem magról. tavaly se jött be.
-
lemmy71
őstag
válasz
inf3rno #3162 üzenetére
Fákat bokrokat bármilyen lombhullató fásszárút mindig összel kell ültetni
Persze sok a konténeres növény de az őszi ültetés mindig célravezetőbb. Én a kis gyökérzetű növényeknek pl. rózsa kisebb bokrok fáknak mindig teszek erdei földet a gyökeréhez ültetéskor, nagyon meghálálja a növény
A mogyoró is nagyon jó drótkerítés mellé, aránylag jól nő és átláthatatlanra besűrűsödik, csak kényes növény és nyár elején nagyon oda kell figyelni a mogyoró ormányosra, ne hogy bele tegye a lágy zöld termésbe a lárváit. Én 4 éve ültettem Corylus avellana -t ültettem, érdekes abba nem költözőt bele a mogyoró ormányos, bár az korábbi mint a hagyományos mogyoró és mire beindulnak az ormányosok addigra kikeményedik.
-
gzbotii
nagyúr
válasz
inf3rno #3165 üzenetére
Nekem igazából egy oldalon, a kert hátsó végében lenne szükség hangszigetelésre (11m), de ott sem vészes a forgalom, igazából simán lehet, hogy nem is lesz rá szükség. Sövény, takarás miatt meg mindenképp lesz.
justmemory: ismerem a topciot, ott fogok majd érdeklődni amikor aktuális lesz
-
-
-
justmemory
senior tag
válasz
inf3rno #3141 üzenetére
Köszönöm; nekem a kajszi 'vadon' nőtt, most nagyon kusza (olvastam én is, hogy nem kell vele nagyon foglalkozni; ugyanakkor itt a környéken van, aki (őszi)barack termesztésből él, folyamatosan metszik a fákat). Minden évben alakítottam, most már akár hozhatnának is termést (korábban volt faiskolás, de az elpusztult, illetve a szomszédnak van, ő sosem metszi), ezért is kérdezem. A virágok viszont régebben is mindig elfagytak... Mindig pontosan akkor jött fagy, amikor nem kellett volna.
A szilván sem akarok sokat vágni, de az almát muszáj jobban alakítani.
-
gzbotii
nagyúr
válasz
inf3rno #3098 üzenetére
Kicsit kapcsolódik ehhez - épülő házam mellé, telekhatárra szeretnék sövényt, alapvetően 1.7-2m magasság lenne a cél, illetve egyik oldalon 3m is kellhet (legalábbis jó lenne).
Mit ajánlotok erre? Tuja milyen hamar nőne meg ekkora méretre? Jöhet más növény is, ami örökzöld, bírja a -25-öt télen és +35 fokot nyáron, különösebb odafigyelés nélkül (öntözés, trágyázás, esetleg évente 1 preventív permetezés belefér).A fő cél a takarás ugye, de ha hangot szigetel, az sem árt, sőt.
Bár eddig is életem jelentős részében keretesházban éltem, de tuja/sövénynövény egyáltalán nem volt, így ebben nincs tapasztalat.
-
Rive
veterán
válasz
inf3rno #3069 üzenetére
...néhány paradicsomért és bazsalikomért...
A problémahalmaz ott kezdődik, hogy ha tényleg termelni akarsz, akkor ahhoz a legtöbb növény bizony tényleg nem csak intenzívebb fényt igényel, hanem több 'napos' órát is. És, mivel télen a kinti fény csak rövid ideig tart, semmire se mégy kisegítő jellegű rendszerrel: mindenképpen lesz olyan időszak, amikor a teljes fényszükségletet a LED biztosítja. Az meg egy jó rendszerrel is 2-300W/m2.
Ha fehér fényből akarod, akkor 3-400W/m2Egy arasznyi bazsalikomot vagy egy kistermetű chilit be tudsz 'napozni' viszonylag kis teljesítményből, de egy paradicsom az már nehéz ügy.
Ha csak annyi a lényeg, hogy a növény életben maradjon télen és ne kopaszodjon fel, akkor kisegítő jellegű világítás elégséges, ugye.
Ez a töredékéből megvan.Alternatíva, hogy csak kitolni akarod az aktív időszakot, és a tényleg rövid nappalok helyett csak az őszi/tavaszi sötétebb napokat kompenzálod. De akkor mindenképp lesz egy téli holtidő.
Ha kis teljesítményt választasz, akkor nem annyira zsebbevágó egy fehér megvilágítás (persze érdemes úgy LED-et választani, hogy a vörös és a kék lehetőleg a releváns hullámhosszak környékén adjon csúcsot) és akkor nem mégy falnak a fénytől. De akkor nincs 'termelés' télen.
-
Rive
veterán
válasz
inf3rno #3063 üzenetére
Ezt így felejtsd el. A növényeknek kell a kék is. Ráadásul a minimális megvilágítás is elég sok.
Szóval ebből vagy valamelyik fajta ibolyáslila lesz (nem lehet mellette meglenni, viszont ez a leggazdaságosabb/leghatékonyabb - nálunk a telelő növények a fürdőszobába vannak száműzve), vagy 'full spektrum' growth led: ez drágább, kevésbé hatékony, de legalább valamilyen fehér és kevésbé zavaró a mindennapi életben. De ebből is sok kell, hogy érjen valamit.Amúgy LED-et hullámhossz alapján is lehet kapni, ha ismered, hogy neked pontosan mi kell.
Szerintem ne próbáld mixelni a két funkciót.
-
Rive
veterán
válasz
inf3rno #3059 üzenetére
A sima LED izzó nem igazán OK. Teleltetni valamit még csak-csak, de termelni nem optimális.
Alin lehet olyat keresni, hogy 'growth led'.
Illetve a kaliforniai ... gyógynövénytermesztők köreiből rendszeresen kerülnek ki kimerítő értékelések
Persze kapni márkásakat is, de az tényleg csak magas haszonkulcs mellett éri meg -
lemmy71
őstag
válasz
inf3rno #3037 üzenetére
Akkora fát már nem tudsz lehálózni
Metszeni olyan öreg fákat már nem szabad, de viszont a belsejéből kora tavasszal egy két nagyobb ágat kivághatsz hogy szellősebb legyen a lombkorona.
Permetezni kell időben a megfelelő szerekkel és akkor szép egészséges kártevőktől mentes gyümölcsöd lesz, a bio gazdálkodást felejtsd el -
lemmy71
őstag
válasz
inf3rno #3035 üzenetére
Próbáld meg talaj-fertőtlenítőszerrel kezelni a lombkorona által behatárolt részt, amennyiben lehet (nem füvesített kertben van a gyümölcsfa) akkor rotáld be a fertőtlenítőt locsold be és takard le egy fóliával egy két napra. És ami fontos a lehullott leveleket szed össze, mert az megkönnyíti a lárvák áttelelését
Na meg persze, cseresznyénél felejtsük el a bió kertészetet, szigorúan permetezzünk kell rovarölő szerekkel.
A levelek alapos összeszedése a rózsáknál is nagyon fontos, mert magán a rózsalevélen megtapadva még a nagyobb hidegben is áttelelnek az gombafélék és a kártevők. -
Chaser
legenda
válasz
inf3rno #2995 üzenetére
lehetőleg árnyékos részre kell rakni
nemrég sikeresen megöltem az egyik csodacserjémet, de vágtam le belőle leveleket, hátha kihajtanak és élhet tovább
már jó 2-3 hónapja rakhattam vízbe, nincs fahéj, vmelyik nap láttam egyiknek már egész emberes gyökere van ( : de a többi is olyan küllemr mint mikor levágtam
kísérletezni sosem árt pláne ha nincs vele vesztenivaló -
inf3rno
nagyúr
-
justmemory
senior tag
válasz
inf3rno #2930 üzenetére
Atka nincs, víz bőven...
Arra gondolok, hogy simán csak kopaszodik. A tiednek a törzse felé úgy látom nincsenek levelei, a miénk ott nagyon dús, lehet most veszíti el. A csúcsrügyei rendben vannak...Meglátjuk; köszi!
Más: ház körüli kisebb munkákra milyen láncfűrészt ajánlanátok (nem csak márka/típus, hanem teljesítmény, fűrészhossz...)? Gallyazásra, aprításra főleg; egy-egy kisebb fával is jó, ha elbír.
-
-
-
Rive
veterán
válasz
inf3rno #2826 üzenetére
Letermett gomba termőzsák. Lényegében micéliummal átszőtt faforgács/szalma, mixelve trágya, egyebek.
Hallottam már emlegetni, de nem tudom, kertbe mennyire jó.
Azt tudom, hogy van aki még egy kör gomba miatt veszi -
lemmy71
őstag
válasz
inf3rno #2798 üzenetére
Én ahogy észrevettem a szilva nagyon kényes a talajra, a 80 as évek elején ültettünk szilvafákat a ház elé (belvizes savanyú föld) és hiába fejlődőt szépen (apám szintén agrármérnök volt, precízen metszette permetezte) mégsem hozott szép termést.
Én nem vagyok mezőgazdasági szakember csak amit apámtól tanultam, de az én szilváim a város másik részén gyönyörűen teremnek. Besztercei szilva, bár egy kicsit érdekes a címkéje, származási hely Spanyolország, tudtommal a besztercei hungarikum, olyan mint a Geszti szilvapálinka -
justmemory
senior tag
válasz
inf3rno #2788 üzenetére
Nagyapám 1960-as "Szőlő és bor" c. könyvét fellapozva direkt termő szőlőkre az alábbiakat hozza: Seibel 5279 sz. hibrid (Feri szőlő), Piros Delaware, Fehér Delaware, Noah, Izabella, Othello. A Csabagyöngyét csemegeszőlőként hozza külön; mi is csemegeszőlőt raktunk (3 félét), de csak idén, szóval azokat még nem tudom milyenek.
-
lemmy71
őstag
válasz
inf3rno #2776 üzenetére
Nekem az a sterimobos megoldás bevált, lényeg hogy alaposan le kell mosni, a magasnyomású víz rengeteg hernyót és petét lemos a bukszusról, másnap mikor megszárad egy jó tömény rovarölővel átpermetezem és akkor sokáig bírja
Én a gyümölcsfákon és a rózsákon kívül mindent a természetből hozokAmikor kicsik voltak a puszpángok kettőt kirágott a kutya, hoztam újat az erdőből de később kiderült hogy az nem puszpáng hanem "Buxus sempervirens" féle, a sorban balról a második és harmadik az. Ezt a kettőt nem szereti a puszpángmoly
De érdekes egy növény, mert van olyan tél amikor ledobja az összes levelét máskor meg nem
Az előkertemben meg a lisztharmathoz hasonló gombával és a szívogató tetvekkel harcolok. Smaragdtuja oszlopos és arany tuják vannak vegyesen sűrűn ültetve, 12 méter hosszú és közel 5 méter magas a sor, évente egyszer nyírom olyan mint egy áthatolhatatlan fal.
-
lemmy71
őstag
válasz
inf3rno #2774 üzenetére
Az "puszpángmoly" a lepke csak leteszi a petéket, a kikelt zöld hernyók az igazán kártékonyak. Napok alatt lerágnak egy bokrot, nagyon nehéz tőle megszabadulni. Nekem rengeteg ilyen sövényem van, havonta kétszer permetezem felszívódó és azonnal ható rovarirtóval. Az baj, hogy akár hogy is kínlódok a moly ellen, ha egy két szomszéddal arrébb b....nakrá
Most kihagytam két hetet és napok alatt szinte lezabálták a bukszusokat. Ilyenkor a nagyon lerágott ágakat kivágom és elégetem, a bokrokat sövényíróval alaposan megnyírom és lombfúvóval átfújom. Ezután sterimobbal jól átmosom, és másnap actarával lepermetezem, egy hét múlva meg mospilannal. Gyorsan immunisak lesznek a dögök a szerre ezért kell váltott szerekkel permetezni.
-
Szakbarbár
aktív tag
válasz
inf3rno #2769 üzenetére
Egyelőre csak lámpával világítok ki az ablakon, így a kutya is csendben marad és a rókák is elszaladnak. Már csak 7 hónapot kell kibírnom, utána elköltözünk. Részben emiatt is. Nincs jobb mint amikor este 11-ig szól a zene a közeli szórakozóhelyen majd amikor elaludnál végre elkezd ugatni a kutya és órákig abba sem hagyja. Persze akkor is ugat ha egy pillangó száll az udvaron.
-
-
-
-
jozsi252
veterán
válasz
inf3rno #2697 üzenetére
Én a 0.9kW-os AL-KO géppel nagyon sok éven keresztül vágtam le a krumpliról kiásás előtt késsel a föld fölötti részt.
És a szöghajtásnak semmi baja se lett azóta sem. Pedig volt pár év mikor 7-800nm környékét tisztítottam meg így vele. Szóval nem szabad mindent elhinni amit mondanak!
Ráadásul a te géped erősebb is!
Egy mulcskést már nem ajánlanék neked, de egy sima kést minden további nélkül nyugodtan rakj fel. Annyi hogyha úgy érzed szar helyen vagy, akkor egy kicsit magasabban vágd a gazt, ne pont a föld fölött, és így nem akad bele a kés semmibe sem.
Arra figyelj hogy a szöghajtást zsírozzad ha ad rá lehetőséget az MTD.
A szórásvédőt én mindig le szoktam ilyenkor szerelni mert csak zavar. Elvileg csak a "szoknyát" kellene ha van ilyen lehetőség a szórásvédőn, de én az egészet leszedtem, sokkal kényelmesebb volt így dolgozni késsel.
Ez a te döntésed természetesen, én azt mondom ha van szoknya a védőn azt pattintsad ki, aztán próbáld meg úgy, de esélyes hogy a szórásvédő még így is gátolni fog a munkába. -
jozsi252
veterán
válasz
inf3rno #2695 üzenetére
Igen akkor nem egyszerű sajnos, kitartást hozzá mindenesetre! De én azért mindenesetre megpróbálkoznék a helyedbe hogy egy kést felrakjak. Elmondható hogy késsel lassabban lehet haladni, viszont akkor már inkább kést raknék fel a helyedbe mert azzal a gép nem szenved annyira.
Írtad a fogaskereket hogy lehetséges nem bírná, vagy ha jól emlékszem valami hasonlót említettél a te gépednél. Alapvetően késsel kisebb terhelés éri a szöghajtást mint damillal. Persze ha a kés megakad a betonba, vagy földbe akkor az gáz a szöghajtást nézve. De ha odafigyelsz rá akkor kés is jó. -
jozsi252
veterán
válasz
inf3rno #2690 üzenetére
Meg kell találni az arany középutat. Viszont el kell fogadni azt is hogy vagy sűrűbben vágod, vagy gyenge géppel egy örökkévalóság a munka. Írtad hogy 4-5 órát vágsz 500nm-t. Egy 555RXT-vel ez a munka szerintem maximum fél óra lenne, ha kicsit lepihensz félúton mert mondjuk nem bírod, akkor legyen 45perc. De nyilván hülyeség alkalmi munkára csak otthonra 330k-s gépet venni, ezért érdemesebb sűrűbben vágni, de mondjuk kis géppel is fele annyi ideig tart.
Vagy ha esetleg veszel egy erősebb gépet, akkor érdemesebb mulcsozó kést felrakni. De ahhoz már tényleg kell legalább 2.5LE környéki gép hogy kényelmesen pörgesse.
Illetve azért azt is figyelembe kell venni bár sokan nem gondolnak rá, hogy egy STIHL-nél meg mondjuk egy Kínai kaszánál nagyon mást mutat az hogy rá van biggyesztve hogy 2.5LE. Egy nagyon Kínai gépnél az jó esetben 1.5-1.7LE környékénél van. Szóval lehet játszani a számokkal, de bárhogy nézzük mélyen zsebbe kell nyúlni ha jó kaszát akar az ember venni.Én is sóher voltam meg is jártam.
Épp ma beszéltem Bauhaus-al, holnap megy szervizbe az AL-KO kasza, aztán nagyon remélem hogy pár napon belül kapok választ hogy mit állapítottak meg nála, mi a szarért remeg.
-
pvt.peter
őstag
válasz
inf3rno #2673 üzenetére
Köszönöm a választ és neked is (#2675) jozsi252.
Kb. 800 nm -es területet kellene ledúratni, ahol sajna van mindenféle gaz...
Évente kb. max. 5 alkalommal tervezem a vágást, hogy a szomszéd ne pampogjon túl sokat, ha magas a gaz / parlagfű, stb.
Igyekszem szem előtt tartani, hogy min. 1.6LE legyen, mert tényleg vannak orbitális gazok, damillal esélytelen is, úgy hogy gyakorlatilag csak késes módban fogom használni. -
jozsi252
veterán
válasz
inf3rno #2686 üzenetére
Ha belefutsz egy nagyobb gazba akkor az is okozhat pl szakadást mert a damilt hirtelen megrántja.
Vannak bénán elhelyezett tankok, de általában az segít hogyha a kannán van betöltőfej akkor bele lehet célozni.
Sokszor rossz hallgatni hogy az emberek hogy kaszálnak. Mikor szinte nullára visszaengedi a gázt, majd újra 80%--ig húzza, és így szépen órákon át. Nem csoda hogy egy kasza pár év alatt kileheli a lelkét, vagy legalábbis a kuplung. -
jozsi252
veterán
válasz
inf3rno #2684 üzenetére
Pont hogy nem szabad szorosan feltekerni! Nehéz elmondani hogy tekerd fel, de ne is szorosan, ne is lazán, hanem úgy hogy kényelmesen legyen rajta.
Amúgy általában 3 dolgot érdemes megcsinálni hogy ne legyen gondod vele
- van aki beáztatja a damilt 1-2 napig vízbe, és az be is vált neki mert kicsit lágyabb lett
- ne legyen szorosan feltekerve
- cserélj damilt -> nehéz megmondani hogy melyik a jó, ezt inkább ki kell tapasztalni. Mert van akinek a gyári Husi vagy STIHL is szakad.
De elvileg a szakadást nem feltétlen a meleg okozza, hanem az hogy hirtelen beleakadsz 1-1 nagyobb gazba, vagy kerítés, vagy fa, vagy hasonlók. De mondom ez sok mindentől függ. Nálad megoldotta az hogy az orsót rendesen raktad bele, de ha nincs ilyen gond hogy rosszul lenne belerakva, akkor érdemes az áztatást kipróbálni.De van akinek azt tanácsolták hogy szilikonnal vagy WD40-el fújja be az orsót a tekerés előtt. Lehet mindent olvasni a témában.
Nagyon kíváncsi vagyok hogy AL-KO szerviz mit kezd a kaszával amit elvittem gariztatni, illetve hogy mennyi idő után lesz belőle valami. Nagyon reménykedek hogy csinálnak vele valamit mert így szar használni.
Az a baj hogy 3 kasza jöhetne szóba ami erőbe kellene minimum.
STIHL FS120 - 1.3kW
Husqvarna 135R - 1.4kW
Husqvarna 543RS - 1.5kW
Ez a 3 150-170 közötti sávba van.STIHL-nél az a baj hogy 1.3kW-os kasza (FS120) meg 1.7kW-os kasza (FS240) között 85 000ft különbség van ami nem kevés.
Na mindegy meglátom mi lesz, de pozitívan állok hozzá hogy sikerül gariztatni rendesen.
STIHL-t amúgy szeretem mert vannak jó "innovatív" termékei, amik megkönnyítik a munkát. Nemrég vettem ezt a keverőflakont mert az előzőnek szar volt a kupakja, és bármennyire húztam rá, folyt a benzin egy picit. Itt van rendes gumitömítés a kicsinél meg a nagynál is. A kupaknál meg vannak belül a beosztások, így nagyon könnyű bekeverni a benyát az olajjal.
Husqvarna gyárt olyan kannát amit a tankba kell dugni, majd picit meg kell nyomni és csak akkor folyik a tankba a benzin. Szóval nagy gyártók ilyen kis dolgokra is figyelnek. -
jozsi252
veterán
válasz
inf3rno #2682 üzenetére
MTD azért megint más kategória mint a Straus pl meg hasonló társai. Az MTD inkább AL-KO-val van párba.
Nekem a BC4125 kaszán kb 7-8 évig bírta a fej, el se tudom képzelni hogy bírhatta addig. Mondjuk én nagyon figyelek arra hogyha lehet ne érjen a földhöz a fej forgás közbe, mert ugye attól jobban kopik. A gyári fejnél ha jól rémlik akkor olyan orsó volt hozzá amin a 2 szál egy mélyedésbe futott, elég borzalmas volt. Miután elkopott vettem hozzá egy utángyártott tecomec fejet, na ott már külön mélyedés volt a 2 szálnak, szinte el se akadt a damil.
Amit meg nem annyira rég vettem BC500 B kaszát annak meg gyors töltős feje van. Beállítom a damilfejen a koppantót abba az irányba hogy kell, áthúzom rajta a damilt, majd feltekerem a koppantó eltekerésével és kész is van. -
jozsi252
veterán
válasz
inf3rno #2676 üzenetére
Általánosítani nem lehet azért mert vannak normális szervizek, de tényleg nagyon nehéz kifogni.
De azért elmondható hogy egy STIHL-Husqvarna várhatóan később fog szervizbe kerülni mint egy 20-30 000ft-os kasza. Megbízhatóság terén szerintem a STIHL vezet.dantre
Olcsó kaszák terén ki mire esküszik, de én ezeket elengedném. Egy AL-KO-nak azért még mindig nagyságrendekkel jobb a szervizháttere mint egy Demon-nak vagy társainak. -
Szakbarbár
aktív tag
-
Motion_Blur
félisten
válasz
inf3rno #2643 üzenetére
Vannak ennél sokkal erősebben benőtt részek. A telek egész hosszában vezet le térkövezet járda + van még a kepen láthatón kívül 2 db 30m2-es placc. Ahol nem sikerült hibátlanra a terepmunka, nőnek ki a gyomok, van ami már ujj vastag gyökerű. Megvettem a likelt kaparót is.
A glialka marhatja a térkövet? Maradhat látható nyoma? Illetve nincs kerítés, a szomszéd macskája átjár. Mennyire veszélyes ez rá nézve?
-
justmemory
senior tag
válasz
inf3rno #2618 üzenetére
Megértem... egyébként van lebomló is :) De megértem, én sem tudom rávenni magam. A mulcs mondjuk biztosan esztétikusabb :)
-
tothjozsi96
addikt
válasz
inf3rno #2570 üzenetére
Hát, te tudod. Én nem hanyagolnám el azt az 500m2-t. Azért hogyha azt egyszer majd ki kell tisztítani mert szeretnél ott valamit, akkor az brutál meló lesz.
Én 200m2-t gazolok épp, irtókapával és minden gaz gyökerét kiszedtem, ide lesz a fű majd, szóval értelemszerűen hiba volna benne hagyni a gaz gyökerét.
Szerintem nagyon sokan nem így gondolják ahogy te, egy tényleg szép gyep magában annyira szép és jó érzéssel tölt el. De tényleg, egyik ismerősömék nagyon jól megcsinálták az udvarukat, le van hengerelve, minden, úgy ahogy kell. Egy gondozott fűben mezitláb járkálni is nagy élmény!
-
tothjozsi96
addikt
válasz
inf3rno #2566 üzenetére
Azért egy szép gyep rengeteget dob a telken.
Én attól vagyok ki, aki rendszeresen gyomirtózza és folyamatosan fújja bele a vegyszert. Azzal én se értek egyet. Kis odafigyeléssel nagyon szép gyepet lehet fenntartani, persze ennek ára is van. De, nagyon sokan úgy vagyunk vele, legalábbis itt a környéken amiket látok, az udvarban már nem is gyep van hanem gaz tenger. Füvet 30%-ban ha látok, az összes többi gaz, persze ha le van nyírva akkor egyáltalán nem tűnik fel hogy gazos, csak ha szép nagyra megnő.
Engem nagyon érdekel a gyep téma, ezért is rendeltem meg ezt a könyvet mert itt tényleg le van írva minden részletesen.
Sokan öntözőrendszert építenek a füvüknek, erre is azt mondom hogyha van egy esővíz tároló a földben, akkor miért ne? Persze ez is nagy költség egy ilyent építeni.
Szerintem az aranyközéputat érdemes megtalálni és bio megoldásokkal foglalkozni a gyep-el, én vettem gyepszellőztetőt is például, kíváncsi vagyok milyen változást tudok elérni.
-
vzozo
senior tag
-
Viszlát
addikt
válasz
inf3rno #2546 üzenetére
Azért az a része nem legenda, hogy érzékeny a hidegre és kifejezetten kedveli a meleget, no meg irgalmatlan vízigénye van (nyilván a talaj nedvességtartásától is függ, hogy milyen gyakran és mennyi vizet kell neki adni). A Bakony szélén (mészkőhegység) éréshez közelítve napi 1 kanna (10 l) elment rá tövenként, jó ha van kút vagy jó nagy ciszterna.
-
r0by
addikt
válasz
inf3rno #2544 üzenetére
Én rendszeresen ülteltek 10 darab körül. Magról nevelem, szinte alig kell vele törődni.
videó link
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! nVidia Quadro P4000 8GB GDDR5 videokártya garanciával hibátlan működéssel
- Azonnali készpénzes GAMER / üzleti notebook felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
- LG UltraGear Gaming Monitorok: FRISS SZÁLLÍTMÁNY -30%
- AKCIÓ! Gigabyte H610M i5 13600K 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Zalman S2 TG Seasonic 650W
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged