- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- iPhone topik
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- LTE frekvenciák
- Youtube Android alkalmazás alternatívák reklámszűréssel / videók letöltése
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- A sógorokhoz érkezik a kompakt Vivo X200 FE
- Magisk
-
Mobilarena
Kérdés előtt kérjük olvasd el az alábbi összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Vesa
Topikgazda
válasz
OldAkita #1526 üzenetére
VKB-val az a baj, hogy itthon nincs képviselete, hivatalos forgalmazója sem. És persze, szinte soha nem lehet kapni semmijüket. Nagyon kis orosz cég, nem egyszerű...kíváncsi lennék, a gariztatás mennyire hatékony egy ilyen kis gyártónál. Ha sokszor termék sincs, akkor alkatrész vajon van?
Warthog szerintem teljesen felesleges, ha még abban sem vagy biztos, hogy 2 alkalomnál több ideig fogja érdekelni a srácot az egész! Nyilván a Te pénztárcád, de a drága vezérlőket akkor érdemes megvenni, ha már elkapott a láz és biztos ki is lesz használva. Egyébként külön beszerezve a sticket és a gázkart jóval drágábban jössz ki, mintha eleve HOTAS verzióban veszed meg.
Ha fontos a szeparált throttle és bizonyosan csak polgárihoz lesz használva, akkor vedd meg az X56-ot vagy az új TM Airbus replikát a gázkarral együtt, mert ennek a célnak és kezdésnek bőven tökéletesek.
Ha akarsz egy kis mozgásteret más játékok irányába is, akkor pedig X52 Pro, esetleg a TM T16000M FCS Flight Pack. Utóbbihoz pedál is tartozik, ami 80k-ért nem rossz ajánlat (még akkor is, ha az a pedál nem tökéletes). Ha pedig nem kell pedál, akkor ugyanennek a HOTAS verziója is szóba jöhet, természetesen még olcsóbban! Megjegyzem, polgári szimulátorhoz sokkal fontosabb egy jó rudder pedál, mint a szeparált gázkar, mert a pedált folyamatosan használod így nagyban képes növelni az élményt, míg a hajtóműveket külön teljesítményen szinte soha, max csak akkor, ha használsz meghibásodást is előidézni képes modokat (pl. Fs Passengers), de ott is csak szökőévente egyszer lesz olyan hiba, amikor erre szükség lehet.Az egykori Saitek (újabban Logitech) Pro Flight Yoke throttle-t én nem ajánlom, mert az nagyon leszűkíti a lehetőségeket, mivel nem csak, hogy kifejezetten polgári szimekhez való, de azon belül is elsősorban a kisgépes repüléshez lett fejlesztve. Fizikailag persze használható máshoz is, de összességében messze elmarad mind élményben, mind lehetőségekben (pl. gombok) a többihez képest.
-
abéla
senior tag
válasz
OldAkita #1524 üzenetére
Persze, külön egységként kezeli a win a Logi gázkart.
szerk: azért kicsit merész egy TM warthoggal indítani a sim karriert, a már általad is említett esetleges problémák miatt .. persze ha esetleg ez bekövetkezne is, simán felszívja most a piac az akár használt, de jó minőségű joyokat (is)
-
abéla
senior tag
válasz
OldAkita #1520 üzenetére
Alza, akkor még volt; de tény, hogy már akkor is, ahogy nézegettem a TM honlapján, szeptembert írtak, hogy lesz újból. (ezért is rendeltem "ész nélkül", tapasztalatok hijján)
szerk: azért azt vedd figyelembe, ha nem akarod garivesztősen szétszedni, akkor sztem inkább vlmi komolyabb, már rugófeszesség-állítással bíró pédányt vegyél (pl a már említett X56 / Gladitator-K ... már ha éppen kaphatóak, bár ebben, amint látom, minden érintett "jól" teljesít
)
Gázkarnak, főleg hogy polgári repülés a prioritás (bár akár "gyors" reakciókra is képes): Logitech/Saitek Pro Flight Throttle Quadrant
Egy gond lehet vele: csak 6 gomb van az alján + a 3 kar slider, alsó 5%-nál van egy click funkció, így gyak. van még 3 gomb.
De valóban nem egy x52/56/warthog gázkar, ámbár én pl. Elit-tel egész szépen elboldogultam vele, sőt néha a kissé bumfordi x52-höz képest is ezt preferáltam, mivel sokkal finomabban adagolható/állítható (nagyobb slider tartomány + hosszabb/könnyebb kar). -
Vesa
Topikgazda
válasz
OldAkita #1517 üzenetére
Igen, a TCA egészen friss termék, nem sok konkrét gyakorlati infó van róla. Abéla írását biztos olvastad, neki a stick már megvan. Ez egy kifejezetten polgári szimulátorokhoz készült változat, egy Airbus replika. Én sajnos egyelőre nem tudom megmondani, hogy a gázkar milyen, hiszen simán lehet olyan lomha, mint az X56, főleg, mivel ez nem egy harci szimulátoros tervezés. Ugyanakkor ezt kijelenteni sem tudom, mert nem próbáltam még. x56-om volt, az valóban lomha, de ezt írtam is korábban. Nézegettem már review-kat a cuccról, ezt Te is megteheted, de ez soha nem olyan, mint amikor az ember a kezében fogja és érzi, hogy számára jó vagy sem.
X52Pro-ról itt is írtunk már többször, hogy miben változott a simához képest. Minimális fémet kapott, 1-2 gomb és a stickben van egy fémcső, de a gimbal műanyag és a kábelek is gyengék sajnos. A kettős gázkar polgárinál jól jöhet, bár ott is igen ritkán van rá szükség. Ez egyéni preferencia kérdése...
Esetleg rendeld meg neten, próbáld ki, és ha nem tetszik, 14 napod van visszaküldeni és visszakérni a pénzt.
-
Vesa
Topikgazda
válasz
OldAkita #1509 üzenetére
A TM-ből nem tudom melyikre gondolsz? 90k körül a Warthog Stick van, de annak is van HOTAS verziója gázkarral, csak újabban horror áron. Összefoglalóban van róla infó. Ez elvileg a TM legjobbja, nekem is ennek hotas verziója van. Mindenképpen a jobbak közé tartozik, de elmarad a full fém mechanikás Virpil-től. Nekem nincs vele bajom, de láttunk már problémás példányt ebből is.
Az X56 a Saitek érában nem volt egy siker sztori (nekem is volt hozzá szerencsém, még a kék verzióhoz), viszont minimálisat hozzányúlt a Logitech amikor megvette a brandet (ez a szürke verzió). X52 Pro az 1:1-ben a Saitek féle verzió, csak Logitech logóval.
Polgári szimulátorhoz jobban illik az X56 mint az X52 Pro, már csak a szeparált gázvezérlés miatt is, mivel így külön tudod szabályozni 2db hajtómű tolóerejét. FS-hez nem rossz választás ezen az áron. Arra persze készülni kell, hogy műanyag az egész, de ez a többinél is így van, kivéve a VKB/Virpil megoldásait, annak megfelelő áron.
X56 vagy TM Warthog?? Mivel nekem mindkettő volt/van, tapasztalat alapján egyértelműen a TM-et választanám, azonban ez közel duplájába kerül jelenleg, annyival viszont nem jobb! Amíg 110-120k körül lehetett kapni, addig megérte, 160-180k-ért vicc.
abéla
Köszönjük a részletes beszámolót, ez hasznos, be is teszem majd később az összefoglalóba! -
abéla
senior tag
válasz
OldAkita #1509 üzenetére
Ha a fiadnak a polgári repülés a szíve csücske, akkor sztem ez az aprós tétel nagyon megvevős.
szerk: gázkarom ilyen(is)van, arról tudok nyilatkozni, masszív darab, nem elromlós; a flight yoke meg ezzel a masszív fém-tengellyel sztem elég meggyőző, pedál meg enyiért ajándék, akármilyen állapotban van is (de képek alapján sztem az is ok)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- BESZÁMÍTÁS! GigabyteA620M R5 7500F 32GB DDR5 500GB SSD RX6700XT 12GB Bitfenix Nova Mesh Enermax 750W
- HP Probook 450 G5 - 15", i5-8250U, 8GB RAM, 128GB SSD
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte A620M R5 7500F 32GB DDR5 500GB SSD RX 6700XT 12GB Cooler Master CMP 520L 750W
- Samsung SD590C 27" Full Hd monitor
- Creality Ender 3 Pro 3D nyomtató
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T480s - i7-8GEN I 16GB I 256GB I 14" WQHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Lenovo Legion Pro 5 16IRX9
- DDR3 BAZÁR! 8GB 16GB 1333MHz 1600MHz 2400MHz DDR3 memória garanciával hibátlan működéssel
- Bomba ár! HP Elitebook 850 G3 - i7-6GEN I 16GB I 256GB SSD I RadeonI 15,6" FHD I Cam I W11 I Gari!
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Intel i9 14900KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged