Új hozzászólás Aktív témák
-
04ahgy
nagyúr
-
04ahgy
nagyúr
válasz proci985 #3131 üzenetére
Lehet, hogy lapfüggő is volt, de attól még volt specifikáció, amit elvileg kellett volna követni.
A clock interrupt was not received on a secondary processor - Core i3/5/7 szériánál sokszor van ilyen, és valóban a fesz volt kevés neki.
HGyu
7855.94MHz CPU-Z valid \ Pulchra tibi facies, oculorum acies, capillorum series; o quam clara species! Rosa rubicundior, lilio candidior, omnibus formosior; semper in te glorior!
-
04ahgy
nagyúr
válasz proci985 #3129 üzenetére
Mát az LGA775 esetén is az intel meghatározott egy load-line görbét a prociknak. Nem változott semmi, csak talán valamivel nagyobb azóta.
Nem tűnik egy rossz CPU-nak mindenesetre. Mázli is kell azért egy ilyenhez.
HGyu
7855.94MHz CPU-Z valid \ Pulchra tibi facies, oculorum acies, capillorum series; o quam clara species! Rosa rubicundior, lilio candidior, omnibus formosior; semper in te glorior!
-
04ahgy
nagyúr
válasz proci985 #3127 üzenetére
Azért korrekt. A drop tekintetében ne feledd, hogy azt nem a lap dönti el, hanem kikapcsolt Load-Line Calibration mellett az Intel specifikációt követi. No meg ugye műszerrel mérted a VRM kimeneti kondikon?
HGyu
-
04ahgy
nagyúr
válasz proci985 #3123 üzenetére
Az alsó slot kipróbálását támogatom!
Dajkusz: a CPU hűtő keltette légáram sokszorosa a házventik légáramának.
HGyu
-
04ahgy
nagyúr
válasz proci985 #3115 üzenetére
Nekem még egy lapom sem szállt el (remélem az említett ventis hűtés miatt) FET zárlattal. Pedig vízzel az 1,6V-ot nyaldosva, 5GHz körül küldtem benne Gulfot, nyáron.
HGyu
-
04ahgy
nagyúr
válasz proci985 #3113 üzenetére
Az ördög sosem alszik, én mindig 8cm-es, legalább GlacialTech ventivel fújatom a VRM-et, de ha van kéznél nagyobb fordulatú, azt sem vetem meg.
Ha van légáramlás, akár minimális is, az is jobb, mint a kevésbé előrelátó userek esetén a ventimentes vízhűtés.
HGyu
-
04ahgy
nagyúr
válasz proci985 #3111 üzenetére
A VRM-et kell hűteni, mint a P35/P45 esetén is. A CPU és a VTT fesz mehet magasabbra is, a melegedéssel arányban. Léggel nem fog megégni a socket...
HGyu
-
04ahgy
nagyúr
válasz proci985 #3109 üzenetére
Én sosem változtatom a Memtest86+ futási paramétereit (egyetlen egy esetet, a bit-fade tesztet, tehát a #9-est kivéve).
HGyu
-
04ahgy
nagyúr
válasz proci985 #3104 üzenetére
CPU-t szedd ki, a foglalatot ellenőrizd, minden LGA láb tiszta és sérülésmentes-e, A CPU tappancsait úgyszintén. Én még kemény Rotring radírral is meg szoktam radírozni ilyenkor. A RAM foglalat sértetlenségét, szennyezetlenségét is ellenőrizd, és a hozzávezető nyomtatott áramköri sávokat is (már ami látszik belőlük) alul és felül is.
A CPU-d memóriavezérlője is lehet kuka, láttam már olyat, hogy zárlatos RAM modul tönkretette az egyik csatornát teljesen.
Amúgy igazából nem is értem a hozzászólásod. Ha felcserélt sorrendben jó, akkor mi a probléma?
BIOS a legfrissebb?
A két modul Corsair Vengeance a két kék, a két OCZ a két fehér slotban kell, hogy legyen amúgy Hozzászólásodból számomra ez sem volt evidens, hogy így van, hisz a párként tekintett nálad a szomszédos, vagy az azonos színű?
HGyu
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest