Új hozzászólás Aktív témák
-
Ariadne
őstag
válasz
i are robot #3689 üzenetére
Hasonlítani nyilván ahhoz hasonlítom, amit a zöm vásárol, ami az emberek többsége számára ma itthon elérhető - és ez bizony a TN.
No és hát igen, a nagyságrendnyi árkülönbség egy jó CRT és egy jó LCD között azért egy igen lényeges eltérés, épp ezért is írtam amit írtam - ludsimon számára ez is fontos részletinformáció lehet, ha arra kíváncsi, tudnak-e annyit az LCD-k mint a CRT-k. Vagyis egész pontosan tudnak majdnem annyit, csakhogy a többség számára elérhetetlen többszázezres áron, szemben egy jó kis régi dög CRT mondjuk 20k-s árával.Szerintem legalábbis.
Mondjuk én is épp most keresem az első saját otthoni "lapos monitort", és bizony úgy tűnik, hogy egy S-IPS-esnél fogok kikötni, éppen a képminőség miatt. De nem mondanám azt, hogy ez alternatíva egy CRT-hez képest, mivel szerintem úgy abszolútértékben piszok drága.
-
Ariadne
őstag
válasz
i are robot #3670 üzenetére
Viszont egy TN panelesen oldalról már nem látod rendesen a képet, annyira kicsi a betekintési szöge, a színei borzalmasak és köszönőviszonyban sincsenek a valósággal.
Van több ismerősöm is, aki úgy van vele, hogy amíg létezik nagyképernyős CRT az országban, addig le nem cseréli. Párom Benq CRT-jének képét és a mostani "lapos" monitor kínálatot elnézve ez nem is olyan buta dolog... Az F2380-as új butított IPS paneles Samunál pl. nagyságrendekkel jobb a képminősége annak a CRT-nek, pedig a Samu egy kilencvenezres monitor, és még csak nem is TN-es... -
Ariadne
őstag
válasz
plukacs7 #1413 üzenetére
Valóban, azóta körülnéztem még a neten, és tényleg 30 feletti. Pedig hogy örültem, milyen karcsú.
De mese nincs, egy félméteres kockányi helyet mindenképp kell szorítani egy ilyen nagy egyéniségnek. Bár a döntés még mindig nehéz, mindháromnak van jelentős előnye, de hátránya is, valszeg a szemrevételezés fog dönteni, melyik jön haza velünk. Esetleg melyik kettő.
Bár egyszerre kettő az több mint 60 kiló, uff.
[Szerkesztve] -
Ariadne
őstag
Hali!
Szeretnénk új levélnehezékreberuházni, feltétlenül 21''-es jószágot keresünk. Bár azért ha arra gondolok, hogy legfelső emeleten lakunk, lift nélkül, háááát.
No szóval néztem a korábban is említett Samsungot (1100P Plus) itt [link], ami nem Trinitronos és nem teljesen sík, de mellette szól az 1 év garancia (privát mániám) és hogy viszonylag új, 2004-es, 18k,
ugyanott van Fujitsu-Siemens 21T2 Sony FD Trinitron síkképcsöves, ez ebben jobb (viszont 32 kiló, a legnehezebb), 18k,
meg még [link] ő is esélyes, kicsit drágább, csak 18 kilós, paramétereit tekintve szintén jónak tűnik, 26k.
Jelenlegi Benőnk, aki egy 15''-ös LG, boldogan él velünk vagy 7 éve, újszülöttkora óta, így nem igazán tudjuk, hogy a magától értetődő dolgokon túl (80Hz-en jó felbontást tudjon és ha lehet síkképcsöves legyen) mi alapján érdemes dönteni ezek között. Tudtok esetleg valamit mondani pro vagy kontra bármelyikre? (A Samuról írtakat olvastam.)
szerk: A súlynak a felcipelésen túltechnikailag van bármi jelentősége?
[Szerkesztve]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- BESZÁMÍTÁS! ASUS B450 R7 2700X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB Zalman i3 FSP 600W
- HPE Aruba PoE+ L3 switch raktárról azonnal elérhető!
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B550M R7 5700X 32GB DDR4 512GB SSD RX 7700 XT 12GB DeepCool CC560 Seasonic 650W
- Okosóra felvásárlás!! Samsung Galaxy Watch 5 Pro, Samsung Galaxy Watch 6 Classic
- AKCIÓ! AMD Ryzen 9 3900X 12 mag 24 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest