- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Yettel topik
- Porba hullhat a Pixel 10 Pro Fold
- Mobil flották
- Honor 400 - és mégis mozog a kép
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
Új hozzászólás Aktív témák
-
i are robot
senior tag
válasz
Ariadne #3691 üzenetére
Rendben, csak akkor ne beszéljünk arról, hogy azért vesz valaki most egy 21"-os CRT-t, mert az hűdejobb az LCD-nél, mert ez így ebben a formában nem teljesen igaz, hanem mondjuk ki nyíltan, hogy azért, mert észveszejtően olcsó. Mondjuk 6-8 évvel ezelőtt még ez az állítás sem volt igaz. Én 8 évvel ezelőtt 125e magyar királyi forintért vettem egy 19"-os Viewsonic G90f-et, ami jó monitor a maga nemében (és még most is az), de nem a csúcs. Magyarán amikor a CRT volt a legelterjedtebb technológia, a minőségi és nagy képátlójú monitorokért is simán elkértek többszázezer forintot. Ezért nem kéne szerintem egy lapon emlegetni a mostani ratyi TN paneles LCD-kel. Más dolog, hogy most ezeket a batár nagy dögöket jelenleg pár ezer forintért osztogatják. Én egy éve cseréltem le az említett CRT-met egy 27-es LCD-re (S-PVA), és egyáltalán nem bántam meg, sőt, pedig elég vájtszemű vagyok, és kényszer nékül nem állnék vissza az előzőre, mert egyszerűen élvezet ekkora felületen dolgozni.
-
i are robot
senior tag
válasz
Ariadne #3688 üzenetére
Egy CRT-t TN paneles monitorhoz hasonlítani, hm, nos, enyhe ostobaságnak tartom.
Ráadásul a CRT-kről is úgy beszélünk, mint valami megismételhetetlen csoda, úgy egészében, holott CRT és CRT között is oltári nagy különbség van. Az meg nem szempont, hogy ezeket a monstrumokat manapság már az ember után dobják, mert annak idején, amikor még ez volt az elterjedtebb technológia, ugyanolyan drágák voltak a minőségi CRT-k, mint most a minőségi LCD-k. Úgyhogy nekem egy ratyi TN-t, vagy "butított IPS paneles" csodát ne hasonlítson senki egy jobbfajta CRT-hez. Sokáig azonban én is ezen a véleményen voltam, azonban véleményem szerint már évekkel ezelőtt eljutott oda az LCD technológia, hogy sokkal több az előnye a CRT-vel szemben, mint a hátránya. Igenis vannak olyan LCD-k, amik biztosítják azt a minőséget, csak sokan nem találkoznak ilyennel.
-
plukacs7
aktív tag
válasz
Ariadne #1418 üzenetére
Nagyon nézd végig a képét minden tesztprogrammal, amihez hozzáférsz. Ha ki akarnak nézni a boltból, akkor baj van
nagyon nézd meg a Nokiatester homogén szín (piros, kék, zöld) képernyőjét.
Én tegnap néztem egy P1210-est, hibátlan geometria, jó konvergencia, szép színek, 547 állítási lehetőség, FD trinitron. Csak éppen a jobb alsó sarokban, kb. a kép egynegyedén a piros és a zöld foltosan világosabb volt. De durván. Lehet hogy csak beállítás kérdése, de én nem hiszem, ott valami képcsőhalál készülődik alighanem.
Jók ezek a moncsik, de azért 4-5 éven át profik hajtották őket, esetleg napi 16 órában... Szóval górcső ezerrel!!!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- BestBuy ruhás topik
- Nintendo Switch 2
- erkxt: A Roidmi becsődölt – és senki nem szól egy szót sem?
- Audiokultúra - Hi-Fi-ről hifisen
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Több évig húzódó per várhat az Apple-re az iPhone-ok uralma miatt
- Milyen SSD-t vegyek?
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Kuponkunyeráló
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- További aktív témák...
- FÓLIÁS! LG UltraFine 32UN88A-W Ergo IPS Monitor! 3840x2160
- LG Ultragear 27GN60R (Garanciás)
- FÓLIÁS! LG UltraWide 35WN75C-B Ívelt Monitor! 3440x1440 VA / 100Hz / 5ms / FreeSync
- Lenovo ThinkVision P27U-10 3840 x 2160 4K monitor - PIVOT - HDMI - USB- C - több db - gari + számla
- Samsung SyncMaster 205BW Monitor
- Apple iPhone 13 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- 3DKRAFT.HU - 3D NYOMTATÁS - AZONNALI ÁRAJÁNLAT - GYORS KIVITELEZÉS - 480+ POZITÍV ÉRTÉKELÉS
- LG 48C3 - 48" OLED evo - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - A9 Gen6 CPU
- Frederick Forsythe: Isten ökle (nem olvasott)
- HATALMAS AKCIÓK / MICROSOFT WINDOWS 10,11 / OFFICE 16,19,21,24 / VÍRUS,VPN VÉDELEM / SZÁMLA / 0-24
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged