- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- Eurós árlista a Google Pixel 10 telefonokhoz
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Aurát vált a Vivo V60
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Hivatalos a Pixel 10 startdátuma
- Samsung Galaxy Z Fold5 - toldozás-foldozás
- iPhone topik
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Samsung Galaxy Z Flip7 - kis fogyás is sokat jelent
-
Mobilarena
Ez a topik a Canon EOS DSLR digitális tükörreflexes fényképezőgép vázaival és a velük kapcsolatos kérdésekkel foglalkozik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
kiskornel
addikt
Én személy szerint nem vagyok az m42-esek ellen, de nem alkalmazom őket. Itt állnak a vitrinbe. Azoknak alternatíva a dolog, akiknek nincs megfelelő felszerelésük (nincs rá tozsó).
Mondjuk még arra jó, hogy kiránduláskor végigfényképezed a helyszíneket, barátnőket (akik egyhelyben állnak és pózolnak). 50mm-eseket úgy dobálják utánad, viszont az APS-C-n eléggé szűk látószögű. A szélesebb látószögűek meg már többet torzítanak és az áruk is nagy. Amit meg érdemes lenne (mondjuk egy 20mm-es CJZ-t), az meg már drága.Az m42-es CJZ-knek szép képe van. Fixek nagyon jók. Egy 135-ösöm van, és egy 50-esem. Az 50-es penge éles már nyitottan is. A 135-öst egy kicsit rekeszelni kell, de éles képe van.
viszont: Fókuszálni kész rémálom velük. Legtöbbször LiveView-ben nyomattam, úgy elég pontosan lehet vele működni. De a kapáslövéseket felejtsd el.
A fénymérés a másik dolog. A Canon-t beugró blendére tervezték, úgy mér fényt. Vagyis tág rekesszel kell fényt mérni, majd vissza a rekeszt oda, ahova le akartad rekeszelni, és úgy elsütni. Ide a programozható csippes adaptereket ajánlom. Az kicsit könnyít a dolgon.
Nem volt végtelen fókuszom télen a nagy minuszokban. Eltekertem végtelenre, aztán 5-10-m távolságban megállt az élességállítás.
És, bár ebbe bele lehet kötni, de azért megfigyelés: valamiért zajosabban az ezzel készült képeim. Pedig ua. állítottam be, mint a másik obinál, mikor teszteltem őket.Nagyon olcsó makro felszerelést lehet összehozni. Persze dettó, mozgó témákra alkalmatlan...
Amúgy a talált CJZ-dnek elég jó ára van. Ha jól emléxem a vaterán nemrég 40-50k-ért árulták átalakítóval együtt.
-
kiskornel
addikt
Ha jól emlékszem van közvetlen átalakító is Pentacon Six Eos, bár nem occsó.
Régen vateráztam, és pont egy ui obi folytán azt olvastam, hogy középformátumú kamerák nagy obijai általában nem karcolnak kisformátumú cuccokon. Azon kívűl, hogy CJZ (mert hangzatos), nem sokat bibelődnék vele.
Van hozzá közvetlen átalakítási lehetőség is.
Esetleg itt kérdezz rá a sráctól, hátha be tud szerezni valamit.Amúgy a kisformátumú CJZ-k szép képet adnak Pancolar pl. tök jó, bár télen, minusz fokokban nem volt végtelenem! Végtelenre tekerve pár méternél megállt a távolság.
Sokat fizettél az obiért? (ára azért tud lenni)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Olympus pl5, Panasonic 20 1.7
- Eladó egy DZOFILM Pictor Zoom objektív szett: 20 55mm T2.8 és 50 125mm T2.8
- Csere is érdekel! Canon C100 super 35mm cinema kamera +Canon EF-S 18-135 obi +Power Zoom adapter
- Moza Aircross gimbal stabilizátor párszor használt
- Manfrotto 055 magnézium fotó-videófej Q5 gyorskioldóval
- Azonnali készpénzes Intel i3 i5 i7 i9 8xxx 9xxx processzor felvásárlás személyesen / csomagküldés
- Napirajz könyv
- Bomba ár! Dell Latitude 7320 - i5-11GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Alkatrészt cserélnél vagy bővítenél? Nálunk van, ami kell! Enterprise alkatrészek ITT
- Apple iPhone X, 256GB, Kártyafüggetlen
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest