- Írországban lezárult, az USA-ban csak most indul az Apple dráma
- Motorola G86 - majdnem Edge
- Xiaomi Smart Band 10 - a hetedik napon megpihen
- Légies iPhone halvány színei
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- iPhone topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
-
Mobilarena
Ez a topik a Canon EOS DSLR digitális tükörreflexes fényképezőgép vázaival és a velük kapcsolatos kérdésekkel foglalkozik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
majom2
senior tag
válasz
johnjohn #1693 üzenetére
azért én azzal vitatkoznék h mennyire jó az ár-érték aránya a 18-55 IS-nek. ha mellé tesszük a fele annyiba kerülő IS nélküli ám optikailag szintén nagyon jó konkurenseket, akkor már nem annyira egyértelmű a kép. szerintem a 18-55 IS egy nagyon jó, de ugyanakkor meglehetősen túlárazott darab.
-
törölt tag
válasz
johnjohn #1691 üzenetére
A legtöbb fotós a legtöbb képet leméretezi. Itt egyből eltűnik az objektív élesség hiba.
Amúgy meg mi a baj a 18-55-tel ? Egy kitobi, nagy csodát nem csinál, és lerekeszelve még tűrhetően is rajzol. Így lekicsinyítve főleg.
A fényereje sokkal nagyobb probléma. Sportcsarnokban nemhogy sportot, egy sima natúr sétát (=szalagtűző) sem lehet 50mm környékén mosódás nélkül fotózni vele, annyira gyenge (ISO 1600). A sorbanállást stb.. az IS megfogja, de a mozgást nem, már egy sétát sem.
És akkor a kézilabda meccsekről még nem is beszéltem.
EF-S 17-55 f/2.8 IS USM már lencse.
-
*Ropi*
félisten
válasz
johnjohn #1442 üzenetére
Igen, én is pontosan ezt a két üveget ajánlanám hozzá a saját tapasztalataim alapján is.
Mindkettő volt nekem, nagyon meg voltam velük elégedve.
A Tamponnak (lévén FF üveg az is) még széleken is iszonyatosan penge a képe. Egyedül talán az lesz furcsa benne, hogy kicsit melegebb a színképe a Conanénál, meg hogy visszafelé működik a zoomgyűrű.
A Tamit 65k körül lehet megkapni használtan, a Conant meg kb. 110-130 között állapottól és állványgyűrűtől függően. Ha nincs, utángyártottat ajánlott venni hozzá, mert csak 6-9k-ba kerül szemben a gyári 42(!)ezres árával...
Ebben az esetben el lehet tekinteni a Tamron fókuszpontosságának vásárlás előtti agyontesztelésétől, mert az 50D már tudja a Micro AF Adjustmentet, így ha esetleg front,- vagy backfocusos lenne, összehangolható vele a váz.
-
*Ropi*
félisten
-
BLOODSHOT
senior tag
-
pacorro
aktív tag
Elvileg igen, mert nagyon jó áron megkaphatod, és használható váz.
De ki tudja, hogy ténylegesen milyen állapotban van, akad-e rejtett hibája, nagyon le van-e strapálva, szóval oda kell figyelni. Ha ismerőstől veszed, és tudod, hogy vigyázott rá/keveset fényképezett vele, akkor mindenképpen OK.
Nézd meg rajta a kopásokat, ha vannak törések, repedések, sok karc, az semmiképpen nem jó. Fotózz vele, használd a gombokat és a tárcsákat, nézd meg, hogy minden működik-e. Kérdezd meg, hány expo van benne, ha sokat mond a tulaj, akkor esélyes lehet egy zárcserére. Lőj el legalább 50-60 képet, sorozatokat, minden lehetséges beállítással, ha valami nem stimmel, akkor az figyelmeztető jel lehet.
Ha szerencséd van, akkor bagóért kaphatsz egy olyan vázat, amit évekig használhatsz. De az is benne van a pakliban, hogy nincs szerencséd.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Nagyon érzékeny lett a játékok archiválására a Nintendo
- Apple MacBook
- Iszonyatos mennyiségű hulladékkal járhat a Windows 10 terméktámogatásának vége
- alza vélemények - tapasztalatok
- CURVE - "All your cards in one." Minden bankkártyád egyben.
- Víz- gáz- és fűtésszerelés
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- iPad topik
- E-roller topik
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Apple iPhone 7 32GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! Lenovo IdeaPad 330S-15IKB - i5-8G I 8GB I 256SSD I 15,6" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- LG 32UN880P - 32" IPS ERGO / 4K UHD / 60Hz 5ms / DisplayHDR 400 / USB Type-C / AMD FreeSync
- LG 55B4 - 55" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest