- Mobil flották
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Red Magic 10 Air - gaming telefon is lehet kecses
- Milyen okostelefont vegyek?
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Rekord vékony lesz a Z Flip7 is
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Betiltották a Pixel 7-et Japánban
Új hozzászólás Aktív témák
-
*Ropi*
félisten
válasz
dabgergo #2704 üzenetére
Igen, MAC-en tökéletesen működik a Lightroom.
Fizetett politikai hirdetésünket olvashatták.Hallottam már pár anomáliát kollégáktól...
(#2705) ssgt1981: A Youtube tele van oktatóvideókkal.
-
*Ropi*
félisten
válasz
dabgergo #2177 üzenetére
A legpontosabb infót az adhatja aki csinálta (arról, hogy mit csinált): őt kellene megkérdezni, nem?
(#2178) Balinov: Igen, én mondtam.
(#2181) Balinov: Még annyi lehet, hogy különböző HW revíziók vannak (pl.: A007, A013, stb.), amiket jelölnek is: mindnek egyedi profilja van.
-
Alx.Mercer
aktív tag
válasz
dabgergo #2121 üzenetére
Én nem olyan régen SSD beépítés miatt raktam újra a rendszert. Egyedül a katalógust mentettem ki, semmi mást. (XMP-t nem mentettem a képek mellé)
Újratelepítés után egyszerűen a Loghtroomban a megnyitásnál meg kell keresni a katalógusfájlt és kész, betölt mindent. Ha közben a képek másik meghajtóra vagy mappába kerültek, az sem gond mert azokat is újra be lehet tallózni. Az előnézeti képeket sem muszály újrageneráltatni, mert az is kimenthető és visszaállítható.De ajánlom ezt a cikket elolvasásra, én is innen informálódtam:
De a blogon van sok más információ, ami hasznos lehet a Lightroom felhasználóknak.
-
*Ropi*
félisten
válasz
dabgergo #2076 üzenetére
Ha az xmp-k is megvannak a rawok mellett akkor igen. Kalibráltatni meg 3-6 havonta érdemes mindentől függetlenül: simán elmászik addigra egy átlag monitor, főleg ilyen nagy hőmérséklet ingadozásokra, mint amik mostanában vannak. Egyébként miért viszed el, ha a helyszínen is meg lehet csinálni? Olvasnivaló.
(#2077) MrChris: Az rendben van, de egyformára is vannak állítva (2012-re)?
-
Kleroo
veterán
-
Balinov
titán
válasz
dabgergo #1566 üzenetére
sataIII lesz az, szinte 100%-ig biztos vagyok benne. Tedd fel az ssd-re a win-t, LR-t, egyeb programokat, winupdatet,stb. amit hasznalsz, aztan olvass vissza a NIkon Offtopikba, par napja volt errol szo, hogy lehet image-ba menteni egy belott, friss windows-t,hogy utana ha bajsag van, seperc alatt vissza lehet ra kergetni mindent.
Kerdeznek:
Haver win7x64pro alatt egy 1st Gen I7-et futtat, 4 vagy 8GB ddr3-rammal, hdd-rol, GTX2x0 (higher end volt anno, pontos tipust nem tudok)-el futtatja az LR4.1-et, 60D-je van, tehat 18mp raw-ban dolgozik, de valami iszonyatosan tetulassu neki minden, kb olyan sebesseggel tudtunk par rawon dolgozni, mint az en regi C2Q 8200-esemen 2x2GB ddr2 tarsasagaban. meg mobil i5-os ceges laposon 1x4gb ddr3-al es hdd-s win7x64enterprise-val is joval furgebb az LR5 nalam, igaz, en csak 12mp nef-bol dolgozom. Mi a szar lehet? nem warezolt, jogtiszta win, lr4, raadasul egy Dell XPS desktopja van, asszem egy ilyen allat szoval gyarlosagom szerint semmi nem indokolja, hogy ilyen gec*lassu legyen nala a 4-es LR.
Erdemes rabeszelnem, hogy frissitsen mar legalabb 4.4-re, de inkabb 5.3-ra?
-
PistiSan
addikt
válasz
dabgergo #1562 üzenetére
Nem tudom milyen képekkel dolgozol, nekem jpg-vel elég gyorsan behoz mindent, ahol gondolkodóba esik a lightroom azok a raw képek ahol sokat húzgáltam a csúszkákat.
Elvileg ha 100x húzod ide oda a csúszkát akkor ezt megjegyzi, és minden kép betöltésekor ezeket meg is isméti a program, ezért lassú egyes raw képek betöltése, én viszont úgy gondolom hogy itt még mindig cpu limit van inább, mint sem hdd.SSD vásárlást egyébként mindenképpen javaslom, hihetetlen mit dob a gépen, bár nekem csak sata2 csatlakozós az alaplapom, így nem tudom 100%-osan kihasznáni a sebességet, de összehasonlíthatatlanul gyorsabb minden a vinyóhoz képest.
Hason teljestményű konfigom van mint neked.
2 hete van SSD-m.#1564) dabgergo
Szeirntem a wint is tedd rá, tényleg baromi sokat számít!
Vagy újra rakod a wint, ami nagyon gyorsan meg van, vagy elba**ol egy csomó időt az oprendszerestől való költöztetésre. -
*Ropi*
félisten
válasz
dabgergo #1467 üzenetére
"PS-ben a Preferences>File Handling>File Compatibility>Ask Before Saving Layerd TIFF files ki van pipálva."
Azzal pont csak a fájl méretét növeled, mert kompatibilitási módban még egy plusz kompozit réteget is ment.
Lightroomban az export beállításainál meg az edit/preferences/external editing-nél vedd vissza 8 Bitre meg a bélyegkép teljes méretben való tárolását kapcsold ki, a többit csak PS-ben tudod állítani!
-
*Ropi*
félisten
válasz
dabgergo #1463 üzenetére
- Mert a TIF / PSD több rétegű,
- mert a TIF / PSD 16 Bites (8 Biten fele akkora),
- mert a TIF / PSD-ben nem kapcsoltad be a tömörítést,
- mert a TIF / PSD-ben bekapcsoltad az eredeti raw fájl beépített eltárolását,
- mert a TIF / PSD-ben bekapcsoltad a bélyegkép teljes méretben való tárolását. -
Surfym@n
senior tag
válasz
dabgergo #1419 üzenetére
Asztali gépen (Ci5 650 - 3,2GHz, 6GB RAM, 500GB-os samsung f1 7200-as HDD) gyorsabban megy a LR5,
mint a t500-as thinkpaden (c2d P8400 - 2,4GHz, 8GB RAM, 128GB samsung 830 SSD).Gondolok itt én is a develop-ban a reakcióidőkre.
Ebből következik számomra, hogy azért a proci sokkal fontosabb, mint a ram vagy a tárhely.
Persze mindez csak saját tapasztalat.*Ropi*:
Az általad felsorolt felesleges lrmodule és lrpluginokon kívül a layout és a web lrmodule-t is ki lehet venni? -
*Ropi*
félisten
válasz
dabgergo #1416 üzenetére
A teljesítménykérdést nem vagyok mérvadó megítélni - 100 képet ~2-3 másodperc alatt tölt be (RAMdrive-on dolgozik)
-, de az biztos, hogy sokkal használhatóbb az 5.3, mint a 4.4 volt. Többek közt olyan hasznos új szerszámok kerültek bele mint a körkörös szűrők, meg a zajszűrés is sokat javult. A mappájából a
tether_leica.lrplugin\
tether_nikon.lrplugin\ (vagy a tether_canon.lrplugin\ mappát, ha Nikont használsz)
Behance.lrplugin
Book.lrmodule
Facebook.lrplugin
Flickr.lrplugin
Print.lrmodulemappákat és fájlokat biztonságos helyre áthelyezve (hogy később vissza lehessen másolni őket, ha netán mégis kellenének) nem tölti be azokat a modulokat, így kevesebb memóriát és egyéb erőforrást használ, ezáltal valamennyit gyorsul.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- XPEnology
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Mobil flották
- A OnePlus ellen biztonsági aggályok miatt indítanának vizsgálatot az USA-ban
- Nehéz helyzetben az SMIC, régebbi chipet használ az új Huawei laptop
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- EAFC 25
- Milyen nyomtatót vegyek?
- További aktív témák...
- Nike Airmax 720 43-as sneaker eladó
- Lenovo Thinkpad L14 Gen 4 -14"FHD IPS - i5-1335U - 8GB - 256GB - Win11 - 2 év garancia - MAGYAR
- Bomba ár! HP ZBook FireFly G8 - i7 I 16GB I 512SSD I 15,6" FHD Touch I Nvidia 4GB I Cam I W11 I Gar!
- REFURBISHED és ÚJ - Lenovo ThinkPad 40AS USB-C docking station (akár 3x4K felbontás)
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max/
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest