- India felől közelít egy 7550 mAh-s Redmi
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Honor 400 Pro - gép a képben
- Milyen okostelefont vegyek?
- Telekom mobilszolgáltatások
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Fotók, videók mobillal
Új hozzászólás Aktív témák
-
Dißnäëß
nagyúr
Sziasztok Szakik !
MySQL (innoDB) cluster lenne a célpontja egy nagyobbacska adatbázisnak. Mennyire érdemes egy ilyen elé betenni egy Redis-t, cache-ként ? Szerintem ágyúval verébre lövés, de cáfoljatok.
Én úgy tudom, a MySQL-nek is elég fejlett a cache-ing mechanizmusa és az egyes node-ok ha komolyabb mennyiségű memóriával vannak ellátva, akkor a MySQL (cluster) ismétlődő, ugyanazon rekordokat érintő, 99%-ban READ lekérdezéseknél meglehetősen hatékonyan tud memóriából dolgozni, azaz marhagyors lenni, jól sejtem ? Túl azon, hogy a mysql router el-load-balance-olja a kéréseket a PRIMARY (R/W) és a két SECONDARY (R) között.
Csak általánosan érdeklődök, nincs a leendő DB-re vonatkozóan egyéb adatom, de az első sejtések alapján a DB mérete úgy 10-30 gigába bőven beférne.
Köszi.
-
Dißnäëß
nagyúr
-
Dißnäëß
nagyúr
Sziasztok, mennyire MySQL ? MariaDB-ért köveztek ?
Talán még nem nyílt nagyot az olló a kettô között.
-
Dißnäëß
nagyúr
Sziasztok !
Kísérletezek (HA) egy 3 gépes MySQL cluster beröffentésével.
A hivatalos doksi szerint van az NDB Cluster Engine-es megoldás és van az InnoDB Cluster engine-es. Utóbbival mókoltunk.
Tesztrendszer, app mellé MySQL router, azon keresztül hívható a Primary és a két Secondary, minden oké.
Azaz majdnem. Ha a Primary-t offline-ba teszem, a MySQL Router automatikusan látja az InnoDB cluster változását és route-ol minden forgalmat a következő node-ra, ami egy secondary.
Ugyanis egyik secondary node sem veszi fel (legalább egyiküknek kéne) a Primary szerepet, pedig doksi szerint ennek meg kell történnie automatikusan.
Default beállítás minden, nem vagyok túl nagy SQL guru, szóval nincs agyonkonfigolva még a rendszer, csak egy basic setup.
1) Én csinálok vmit rosszul, vagy az automatic failover és társai további manuális konfigolást igényelnek, hogy működjenek ?
2) Illetve NDB Cluster és InnoDB Cluster közötti különbségeket látva nem feltétlen tiszta számomra, melyik is jobb milyen célra. Néztem egy összehasonlítást, NDB Cluster-t úgy javasolja nagyobb troughput-ra, azaz teljesítmény igényre, hogy közben az InnoDB doksija szerint a 3 féle replikációs módszer közül (async, semisync, sync) a full sync megoldás a leglassabb, de cserébe legkonzisztensebb és egyben ez jellemzi az NDB Cluster-t is és ha full sync replikációt akarunk a node-ok között, akkor NDB-vel menjünk inkább. Még ez is oké, de akkor miért van javasolva az InnoDB megoldásai között
(Inkább logikai bukfenc, de az is lehet, hogy én nem látok vmit).
3) Illetve failover/átállás nem várt hiba esetén: InnoDB és NDB Cluster megoldás között tényleg igaz, hogy InnoDB átállás ~30mp, NDB pedig <1s, gyakorlatilag instant ? (InnoDB failover esetén az appnak ki kell bírnia 30mp állást magyarul?)
Köszi a segítséget.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ELADÓ TELJES GAMER SETUP!
- Lenovo ThinkPad T14 Gen 3:i5 1250P(12mag),16GB,512GB,14"matt TOUCH,vil.HU bill,Lenovo gari 2026.6.25
- Amazfit Gtr 3 Pro okosóra dobozával újszerű állapotban
- i3-8100 + ASUS H310M alaplap + 8GB RAM egyben (félkonfig)
- Asztali PC , R5 5500 , RX 6700 XT , 32GB RAM , 512GB NVME , 1TB HDD
- Bomba ár! Toshiba Satellite Pro R50-C - i3-6G I 4GB I 128GB SSD I 15,6" I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Menő retró konfig: Q9550, Gigabyte P43, 4GB RAM, ASUS GT730,
- Beszámítás! Sony PlayStation 4 PRO 1TB fekete játékkonzol extra játékokkal garanciával hibátlan
- Xiaomi Redmi 10 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged