- „Új mérce az Android világában” – Kezünkben a Vivo X300 és X300 Pro
- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Google Pixel topik
- iOS alkalmazások
- Megtartotta Európában a 7500 mAh-t az Oppo
- Apple iPhone 17 Pro Max – fennsík
- Android szakmai topik
- Motorola Edge 40 - jó bőr
Új hozzászólás Aktív témák
-
Male
nagyúr
Köszi a tesztet!

Akkor csak jól logikáztam, hogy nem számít igazán, sőt, ahogy látom, még a két külön mezős gyorsabb is volt egy picivel ( v1 vs. v3 másodikja, ez volt az eredeti kérdésed, ha akkor jól értettem )
(amikor még én próbálgattam időszükségleteket, akkor a JOIN volt a legdurvább, nagyságrendi eltéréssel a többihez képest... bár ott más volt a teszt, egy weboldal lett kielemezve, hogy milyen lekérések hányszor fordulnak elő a működés során, és ezek mennyi időt visznek el.. a JOIN ritka volt, pár százalék, de az össz időben mégis sokkal többet vitt el, mint bármi más) -
Male
nagyúr
3 mező 3 keresés? Szerintem ez nem darabra megy, mivel szövegben keresel... hogy az három mezőre van szétosztva egymás mellé vagy egyben van, mindkét esetben ugyan annyi szöveget kell betölteni, és ugyan annyit kell átnéznie hozzá ...de sonar jól mondja, csinálsz egy próbát, és kiderül
...viszont ha megcsinálod, majd írd be az eredményt, kíváncsi vagyok 
( értem, hogy te a 3 cellás megoldásnál beírod OR-ral, és az szemre olyan, mintha háromszor annyi munka lenne a MySQL számára, de nem hinném, hogy ennyire "buta" lenne a MySQL motor, hogy így is hajtja végre, hanem betölti azt a három egymás melletti mezőt, ami esélyes, hogy fizikailag is egymás mellett lesz, és végignézi a szöveget az első találatig, ez pedig szerintem a mérhetetlen különbség tartományába fog esni ) -
Male
nagyúr
Siettem, benéztem... a tábla elemei között az adott oszlopban van legalább két azonos.
Próbáld meg így:
SELECT `amitprimarynekakarsz`, COUNT(*) FROM `tablaneve` GROUP BY `amitprimarynekakarsz` ORDER BY 2 DESC;Ha bármelyiknél több lesz, mint egy a COUNT, akkor megvan miből van több, és mi akadályoz.
-
Male
nagyúr
Ha másnak is ilyen gondja lenne: Winben le lehet rövidíteni a TIME_WAIT állapotot az alap 240 másodpercről akár 30 másodpercre is... valóban segít rajta, de az igazi megoldás a persistent connenction... szépen megy azóta

-
Male
nagyúr
Azzzz, most van hozzáférésem, nézem... 3306-os port 50023 - 54367 közti kimenő porttal mind TIME_WAIT-en van... pedig most épp nyugis időszak van. Ehhez jön még a 80-ashoz várakozó kupac. Hogy rohadna meg, legalább írná azt, hogy nincs szabad kimenő port, akkor egyből kiderül... kinyomozom hogyan lehet ezt a 4 percet lecsökkenteni, a tizede is bőven elég lenne (eleve nem tudom, ha close-zal zárok egy kapcsolatot, akkor mi a fenének kell még 4 percig váratni... bár lehet, hogy van valami a protokollban, de bármi is az, a 4 perc rengeteg manapság).
...aha, másodpercenként ez 18 darab port nyitásnak felel meg... nem is tippeltem rosszul a terheléssel kapcsolatban

Megint volt gond, a statot megnézve:
Aborted_connects 0
Connection_errors_accept 0
Connection_errors_internal 0
Connection_errors_max_connections 0
Connection_errors_peer_address 0
Connection_errors_select 0
Connection_errors_tcpwrap 0
Connections 7031142
Max_used_connections 6
Performance_schema_session_connect_attrs_lost 0
Ssl_client_connects 0
Ssl_connect_renegotiates 0
Ssl_finished_connects 0
Threads_connected 2 -
Male
nagyúr
Köszi!
Délután férek hozzá, akkor nekiállok nyomozni ez alapján.A max_connections-t már belőttem 10.000-re a hiba után, mert nem volt beállítva egyáltalán. Viszont gugli szerint ha azt érem el, akkor más hibakódot kapnék (12xx, nem emlékszem pontosan, de nem 2002).
A query-ket átnézem, de alapvetően kétféle megy ilyen gyakorisággal:
- egy kis méretű, mindössze 10-20 soros, és 3 oszlopból álló (int, tinyint, timestamp) táblában kell keresnie, ráadásul pkey alapján a legutolsót. ( mondjuk ezen kicsit lehet még javítani, mert kizárólag az utolsó sorra van szükségem, tehát új beírásakor akár kukázhatnám is az összes korábbi bejegyzést ). Ugyan ezekbe a táblákba írás nagyjából naponta 1-2 van.
- a bonyolultabbnál már van egy MAX és egy MIN keresés is:SELECT MIN(`tv1p`), MAX(`tv1p`), `emelkedo` FROM `{$sql}` WHERE `vastagitas_ido` != '0' AND `emelkedo` = '0' UNION SELECT MIN(`tv1p`), MAX(`tv1p`), `emelkedo` FROM `{$sql}` WHERE `vastagitas_ido` != '0' AND `emelkedo` = '1'
...a tv1p int, és indexelve is van. Ebben tippre szintén max pár száz sor van, de délután ellenőrzöm. ( ebbe írás/update napi 4-5 van )Az egésszel adatokat osztok meg programok között a gépen belül, és ami furcsa, hogy egyszerre jelentkezik mindegyik ebből olvasó programnál, és ilyenkor pont ugyan annál a táblánál (köv. eset másik tábla, de megint ugyan az mindegyik programnál)... pedig a connectnél még nem is tudhatja, hogy melyik táblából fogok olvasni
Igaz, eddig mindössze háromszor fordult elő, szóval lehet véletlen is.Gugli közben olyan tippet is adott (miután megtaláltam az angol verzióját a hibaüzenetnek... a francnak kell ezeket lefordítani), hogy igazából nem is a MySQL-nél van a gond, hanem a Windows limitációja okozza a problémát: a nyitott portot én hiába zárom, ő még 4 percig váratja, és emiatt simán kifogyok a felhasználható portokból.
-
Male
nagyúr
Sziasztok!
Talán valaki tud segíteni ezen... WAMP 2.5-öt használok, helyi gépen belül. Amikor nagyobb terhelés van ( nem hatalmas, csak másodpercenként 50-100 tippem szerint ), akkor a csatlakozásnál ( PHP-ból mysqli_connect -tel) a következő hibaüzenetet kapom: "Az összes szoftvercsatorna-cím használatának általában csak egy módja (protokoll/hálózat cím/port) engedélyezett.", a hibakód pedig: 2002.
Mit lehet ezzel kezdeni?
Új hozzászólás Aktív témák
- Önerő nélkül is elvihető! Részletfizetés. 27 % Áfás számlával Dell Alienware QD-OLED gamer monitor
- MacBook felváráslás!! MacBook, MacBook Air, MacBook Pro
- Steam, EA, Ubisoft és GoG játékkulcsok, illetve Game Pass kedvező áron, egyenesen a kiadóktól!
- Samsung Galaxy S23 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
Állásajánlatok
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

Igaz, eddig mindössze háromszor fordult elő, szóval lehet véletlen is.