- Samsung Galaxy S22 Ultra - na, kinél van toll?
- iPhone topik
- Honor 400 Pro - gép a képben
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni
- One mobilszolgáltatások
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Az Oppo Find X8 Ultra lett a legvékonyabb kameramobil
- VoLTE/VoWiFi
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
Új hozzászólás Aktív témák
-
bsh
addikt
válasz
instantwater #2168 üzenetére
és az miért lesz úgy jobb?
-
bsh
addikt
válasz
instantwater #2166 üzenetére
egy szállítólevél több több rendeléshez is tartozhat, mivel egy megrendelés kb. mindig több tételből áll (azaz több sor a táblában). ezeket ahogy egy nagyobb részmennyiség kész van és kiszállítható, csomagolják és egy fuvarlevéllel szállítják ki, de sokszor van olyan, hogy tételekre várni kell, ezért ezeket később egy másik fuvarlevéllel szállítják ki, és olyan is van, hogy mondjuk egy vagy több tételből csak X mennyiség van raktáron, ezeket kiszállítják, a maradékot meg később, amikro a hiányzó mennyiség beérkezik, akkor újabb szállítóval szállítják ki.
magyarán: egy szállítólevéhez több tétel is tartozhat (ez nem probléma), és egy tételhez tartozhat több szállítólevél is (jelen esetben max. 3)
próbáltam még olyat is, hogy:
... LEFT JOIN `szallitolevelek` sz ON m.Kisz1_flev = sz.id OR m.Kisz2_flev = sz.id OR m.Kisz3_flev = sz.id
de az úgy nemjó.
végülis működik a dolog, csak nem tudom, lehet-e "szebben". -
bsh
addikt
válasz
instantwater #2164 üzenetére
SELECT (...) m.Kisz1_menny, m.Kisz1_datum, sz1.szam as Kisz1_flev, sz1.hely as Kisz1_hely, m.Kisz1_szla, m.Kisz2_menny, m.Kisz2_datum, sz2.szam as Kisz2_flev, sz2.hely as Kisz2_hely, m.Kisz2_szla, m.Kisz3_menny, m.Kisz3_datum, sz3.szam as Kisz3_flev, sz3.hely as Kisz3_hely, m.Kisz3_szla FROM `megrendelesek` m LEFT JOIN `szallitolevelek` sz1 ON m.Kisz1_flev = sz1.id LEFT JOIN `szallitolevelek` sz2 ON m.Kisz2_flev = sz2.id LEFT JOIN `szallitolevelek` sz3 ON m.Kisz3_flev = sz3.id WHERE m.id > 0;
ez csak a kérdéses rész, a többit kitöröltem. -
Keem1
veterán
válasz
instantwater #2159 üzenetére
Feltételezem, a kérdés nem valós
De ha mégis, attól függ, dilettáns módon csinálják-e. Sajnos még mindig látok olyan elvetemült, magát programozónak nevező embert, akinek a mínusz 1 hónap az, hogy levon 30 napot az aktuális dátumból
Pedig minden normális nyelv, a MySQL-t is beleértve tökéletesen csinálja.PS C:\> (Get-Date("2021-03-31")).AddMonths(-1)
2021. február 28., vasárnap 0:00:00
PS C:\>Szökőév:
PS C:\> (Get-Date("2024-03-31")).AddMonths(-1)
2024. február 29., csütörtök 0:00:00
PS C:\>Viszont ha már amúgy is MySQL:
MariaDB [(none)]> SELECT DATE_SUB(STR_TO_DATE("2021-03-31", "%Y-%m-%d"),INTERVAL 1 MONTH);
+------------------------------------------------------------------+
| DATE_SUB(STR_TO_DATE("2021-03-31", "%Y-%m-%d"),INTERVAL 1 MONTH) |
| 2021-02-28 |
1 row in set (0.001 sec)
MariaDB [(none)]> -
Panhard
tag
válasz
instantwater #2146 üzenetére
ai, date, time oszlopok voltak az adatbázisban. Az ai volt az auto increment, csak a rendezés miatt kellett, más haszna nem volt. Ez a három oszlop helyett lett a datetime, a másik három majd törölve lesz.
A datetime mezőben soha nem lesz két egyforma adat. De ha mégis valamiért feltöltődne, a primary key index megakadályozza.
A datetime oszlop tartalmát a date és time oszlopokból generáltam. Csak az a baj, hogy 2018 előtt nem figyeltem arra, hogy ne töltődjön fel két egyforma adat, így most van egy pár táblázat, ahol kb: másfél millió sorból van átlagban 500 duplikált. Azokat kellen törölnöm. -
Panhard
tag
válasz
instantwater #2144 üzenetére
SELECT * FROM tabla WHERE datetime between '".$_GET["datum"]." 00:00:00' and '".$_GET["datum"]." 23:59:59' ORDER BY datetime DESC
Így működik.Viszont lenne még egy kérdésem: Van pár tábla, ahol elég sok duplikált bejegyzés van a datetime oszlopban, és ezért nem engedi beállítani az indexet. Neten találtam pár megoldást a duplikált bejegyzések törlésére, de egyik sem működik. Erre tudsz valami működő megoldást?
-
Panhard
tag
válasz
instantwater #2140 üzenetére
"column BETWEEN dátum 00:00:00 AND dátum 23:59:59 ?"
Így működik.
Köszönöm!
-
Panhard
tag
válasz
instantwater #2140 üzenetére
"column BETWEEN dátum 00:00:00 AND dátum 23:59:59 ?"
ezt nem értem.Sajnos a tárhely szolgáltatóm nem használja a 8-as MySQL-t.
Vannak oszlopok is, amikben a dátum és idő van külön-külön, azokon az indexelés jól működik.
Gondoltam lecserélem őket egy datetime oszlopra. De akkor lehet marad ahogy van. -
Agostino
addikt
válasz
instantwater #2136 üzenetére
1064 syntax, azért kell kétszer mert - bár ezek csak kitalált táblanevek - mindkét tábla ugyan olyan adatokat tartalmaz, viszont ki kell egészítsék egymást. mert lehet, hogy az egyik táblában ugyan azon id-hez nincsen adat.
Ha nagyon minden kötél szakad 2 külön UPDATE utasításba lehetne szétszedni.
igen, ez van most
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- NVIDIA GeForce RTX 3080 / 3090 / Ti (GA102)
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Milyen légkondit a lakásba?
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- CURVE - "All your cards in one." Minden bankkártyád egyben.
- Vigneau interaktív lokálblogja
- Bluetooth hangszórók
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Samsung Galaxy S22 Ultra - na, kinél van toll?
- További aktív témák...
- AMD Ryzen 7 5700X processzor eladó /Garanciás/
- Xbox Series S + 2 kontroller
- Dell laptop eladó i5 11. gen, 8GB RAM, 512GB SSD, újszerű állapotban!
- Bomba ár! HP EliteBook Folio 1040 G1 - i5-G4 I 8GB I 256GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- Bomba ár! HP Elitebook Folio 9470M - i5-3GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" I DP I Cam I W10 I Garancia!
- Bomba ár HP X360 11 G5 - Intel 4020 I 4GB I 128GB SSD I 11,6" HD Touch I Cam I W11 I Garancia!
- AKCIÓ! ASUS TUF GAMING X670E-PLUS WiFi alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Bomba ár! Dell Latitude 5310 - i5-10GEN I 16GB I 256SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Xbox Ultimate előfizetések
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest