Aktív témák

• Unlite

csendes tag

Üdv mindenkinek!
    Remélem jó helyre írok, nem találtam se kezdő se segítség című történetet és mivel valószínűleg az alaplappal lesznek a gondok így gondoltam ide írok.
    Kezdem az elejéről, remélve hogy valaki tud segíteni:
    Október elején vásároltam egy z87-es mpower max alaplapot hozzá egy i5 4670k cpu-t, és egy ocz fatality 750w-os tápot. ennyi elég is volt belement a régi gépből maradt 2x2 kingston, adata ssd, hd4850 hogy majd szép sorban, és nagyobb ház hiányában ezt felraktam az íróasztalra csak úgy oem. a probléma december elején kezdődött amikor is összeomlott a windows. bekapcsolás után 2-3 perccel mindig kék halált adott. ezt egy újra telepítés meg is oldotta. igen ám de minden bekapcsolásnál előjött az a hiba hogy nem tud miről bootolni. a hibaüzenet után a következő újra indításnál pedig elindult szépen ahogy kell. (hdd-re dobtam egy win7et, azzal ment) gondoltam szar az ssd elvégre vagy 4-5 éves azóta frissítve se lett, mivel működött. Január elején azonban elkezdett ki dobálni kék halállal. gondoltam biztos a ramok. Azóta került bele 4x4 kingston hyperx, és egy samsung 840 evo 120gb, szóval az összes régi alkatrész kikerült. ja és beépült a drága egy cooler master storm stryker-be(csak hogy villogjak is valamivel ha már a gépem nem megy-.-) feltelepült a win7 minden driver (útközbe 4850 kikerült és igp-vel ment) király volt és gyors. eltelt 2 nap majd arra értem haza hogy a gépet be se lehet kapcsolni. minden felvillant majd 2-3 másodperc múlva kialudt majd megint ez. kihuztam piszkáltam a kábeleket, kivettem a ramokat visszatettem majd egyszer csak elindult. minden ment. közbe egy bios reset is volt így elfelejtette az időt a gép és mikor rákattintottam hogy beállítsam PUFF. kék ablak de csak villant már ki is kapcsolt a gép. ezek után vissza se lehetett kapcsolni / hiányzó bootmrg / üzenet maximum. win7 cd ismét be. ( a windows látta hogy van már a gépen egy old.windows mappába rakta utólag nézve minden megvolt pedig nem értem mér nem indult el-.)

Kérdés: mi a hiba? ramok-ra szavaztam első körben de 3 fajtával is ki lett próbálva nem létezik hogy mind rossz. ssd-t kizártam mert cserélve lett és hdd mellet is generálja a hibát. Vga ugyebár nincs benne. hibás cpu-t még nem láttam nem hiszek abba se. vagy az alaplap vagy a táp rossz, vagy valamilyen beállítás el van rontva. olvasgattam hibás tápokról és lapokról is, mind a kettő elég érdekes ehhez hasonló dolgokat tud generálni, de külön helyen lettek vásárolva, szeretném csak azt az egy komponenst vissza vinni ami valóban rossz! vagy hogyha tényleg lehetséges hogy a bios-ban van valami el bajszintva akkor? ( bios frissítés megvolt természetesen) köszi hogy végigolvastad és elnézést ha valamit pontatlanul vagy elírtam!

Aktív témák