- Magisk
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Augusztusban jön a Honor Magic V Flip 2
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
- Milyen okostelefont vegyek?
- Motorola Edge 40 - jó bőr
- Google Pixel topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Honor 200 Pro - mobilportré
Új hozzászólás Aktív témák
-
házimozis
tag
válasz
Gkaresz #2531 üzenetére
Helló!
Nem ismerem az L730 biosát. De sejtem h van benne első másod és harmadlagos boot hardver opció, akkor nem kell semmilyen külső flopy. Leírtam pártucat hozzászólással elébb, hogy pl. a nero saját boot image*-vel megírt bootCDvel, biztonságosan lehet biost frissíteni, oda-vissza(!) 1.xx és 7.xx között. Kipróbáltam!**
*Előtte lehet szerkeszteni a file-t, ISO szerkesztő progival, (pl. winImage) hogy legyen magyar bill.stb.
Az XP összedőlésnek más oka lehet. RAM bővítés, driver cserék stb.? Azt olvasom egyre többfelé, hogy erősődik a BIOS-hardver-driver együttes érzékenység, pláne Vistan. Értsd: régebben volt egy vasbeton bios, úgy drivereztél rajta, ahogy akartál. ...Most az első driver vagy BIOS hibafuvallatra rogy a gép.
Erre általánosan az tudom tanácsolni - mert ezt teszem magam is - hogy nagyon óvatosan kezelem a 2007évben kiadott drivereket. Főleg ha azok, egyben XP/Vista kompatibilitást hírdetnek, mert akkor tutti, hogy gázosak.Sőt XPhez leginkább a tavaly kiadott utolsó drivereket használom, inkább nem frissítek.
L745ön lovagló kozákok!
Egyenlőre ''ad acta'' teszem a BIOS dossziét azzal, hogy csak eredménytelenséget tudok jelenteni.A gyártó userfórumán is utánkeresve, kijelenthetem, hogy a következő a szitu.
**Az 1.xx (XP only) BIOS működését tekintve - XP alatt - ugyanúgy viselkedik, mint a 7.01-7.04 (Vista-hoz is) verzió. Feltettem az 1.11-t és u.u. nincs Fn+F3.
Hozzájutottam egy hivatalosan még nem publikált (de gyári) v7.08-hoz. Nos XP alatt ugyanolyan hibás, mint a most hivatalos v7.05. (csak félig él az Fn+F12, de Bth már van stb.)
Továbbra is ott villog a kurzor, hogy L745ön a v7.04 az utolsó legkevesebb bug-al mindkét oprendszeren futó BIOSváltozat. ....És ezt, ezen a ponton abba is hagyom, mert nem akarom szétcseszni a gépem.
[Szerkesztve]
Új hozzászólás Aktív témák
- Szép! Lenovo Thinkpad T14s G2 Üzleti "Golyóálló" Laptop 14" -60% i5-1135G7 4Mag 16GB /512GB FHD IPS
- ÚJ HP ENVY 17 Nagyképernyős "Kis Gamer" Laptop -45% 17,3" Brutál i7-13700H 16/1TB Iris Xe FHD IPS
- GL65 9SD 15.6" FHD IPS i7-9750H GTX 1660Ti 16GB 256GB NVMe + 1TB HDD gar
- ZBook Fury 16 G9 16" FHD+ IPS i7-12850HX RTX A2000 32GB 512GB NVMe magyar vbill ujjlolv IR kam gar
- Elite Dragonfly G3 13.5" FHD+ IPS érintő i5-1235U 16GB 512GB NVMe ujjlolv gar
- Amazon Kindle 10th Generation ébresztős tok
- Csere-Beszámítás! Asus Rog Thor II 1200W 80+ Platinum tápegység! Olvass!
- Lenovo magyar laptop billentyűzetre van szükséged? Akármelyik verzióban segítünk!
- HATALMAS AKCIÓK! GARANCIA, SZÁMLA - Windows 10 11, Office 2016 2019 2021,2024, vírusírtók, VPN
- PlayStation Network Card (PSN) ajándékkártyák, egyenesen a Sony-tól!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest