- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Yettel topik
- Google Pixel topik
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Magisk
- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
Ragadozó #1935 üzenetére
Ja és az a vicc, hogy tegnap 260MHz FSB-t állítottam (CPU@1.375V), MEMtest 5 percig egy hibát sem jelzett, azért az nem rossz, de utána boot közben (sőt már előtte) kakukk. Feljebb még nem emeltem az FSB-t, nem láttam értelmét, de nem csodálkoznék, ha elindulna a gép 270-en is.
-
Ja igen, azt kihagytam a felsorolásból, de egyébként már próbáltam, 1.45-ig. Semmi hatás.
Mem.feszt is emeltem 2.7-ig, tovább nem akarom, mert semmi különbség.
Volt már 1-2 olyan alaplapom amiben húztam procikat, de sosem az volt a jelenség, hogy X MHz-en stabil, pár MHz-el feljebb már be se bootol a Windows, ráadásul stopperrel mérve, mindig ugyanott resetel. Általában régebben az volt, hogy húztam valameddig, aztán feljebb random-szerűen resetelt/fagyott stb... Itt mintha nem a memória, nem a CPU lenne a gyenge láncszem (HERR Z 2920MHz@1.375V -ot írt a procira, szóval az biztos hogy nem)
Pl. IDE csatornára gyanakszom vagy hasonló. Esetleg az alaplap nem szereti valamelyik beállítást. De azért köszi!Tehát akkor törődjek bele a helyzetbe?
-
Valaki segítsen legyen szíves. Vettem egy tuning 4200+ X2 procit.
Van egy jó tápom (500W FSP), semmi nem melegszik túl.
240-es FSB mellett atomstabil a gép, de ha kicsivel feljebb húzom, pl. 250, akkor mindig ugyanaz a hibajelenség: Windows boot közben resetel a gép. De mindig ugyanott másodperc pontosan.
Ahogy most megy a gépem:- 240 FSB
- 4x HT szorzó
- 166 memória
- memóriaidőzítések automatikusra állítvaMindent próbáltam, kb 4 BIOS-t kipróbáltam, visszavettem a memória frekvenciát 133-ra is, a HT szorzót 3x-ra, stb... Az az érzésem, mintha valami gyorsulna egyenesen arányosan az FSB emeléssel, és annak FSB 240-245 körül vége van, de addig rendben van.
Találkozott valaki már hasonló problémával? Azt még leírom hogy Corsair Value 2x1GB DDR400 ramom van. 2 IDE winyó, 2 DVD-író.Így is elégedett vagyok, mert ugye 2640MHz-en megy a cucc, de 3000 körül azért mégis más érzés lenne
-
Valaki meg tudja mondani, melyik BIOS az adúász erre a lapra, ha tuningolni akarok egy 4200+ X2 procit? A legjobb BIOS-t akarom!
(most 1.C van fent - 2005. 12. havi asszem)
-
Végülis az NB47J-t tettem fel, lefűrészeltem belőle, amennyire szükség volt, és most minden pöpec. Nem melegszik túl, talán azért sem, mert pont ott van a VGA ventije mellett 2cm-re, és keringeti a környékén a levegőt.
-
Asszem ha ma hazamegyek, méricskélés lesz!
HERR Z-féle 4200@2900MHz X2-es. Ezen kívül egy CM Hyper TX2-es hűtő és 2x1gb Corsair (vagy Kingston) RAM. Szerintem egy ideig nem lesz gondom a géppel(tudom, nem hardcore masina, de nekem nagyon jó lesz)
Még egy kérdés: az eredeti cooler nagyon hangos? Csak mert úgy nézem a képeken, hogy az lehet épp elférne a VGA hűtő alatt... Az eredeti tulaj elfelejtette elküldeni, a saját bordáját meg levette. -
Az alaplapot most vettem használtan, még nem használom (kell még proci stb...).
A mostani konfigom ott van az adatlapomon, tehát ASUS A7N8X-X-ben megy, nagyon jó kártya, de sajnos a 3200+-as AthlonXP azért erősen ''visszafogja''.
Egyébként MSI 1950Pro ahogy írtam lejjebb is, a gyári hűtése nagyon jó, mert halk, viszont sajnos elfoglal egy PCI slotot, ami nem is lenne gond, csak ugye az a Northbridge chip túl közel van amúgy is az AGP slothoz. Asszem 47j + fűrész lesz a vége a dolognak, valahogy így képzelem: [link] (silencer-es alul)
Egy másik fórumozó írta, hogy ebben a lapban tökéletesen megy az MSI 1950Pro! (de nem tudom milyen chipset bordát használ)
[Szerkesztve] -
Csak azért kérdezem, mert nekem úgy tűnik, hogy az MSI 1950Pro hűtése rá fog lógni a Norhbridge chip hűtésére. Valaki?
-
Sziasztok, ZM-NB47J vagy ZM-NB32K -t ajánlotok a chipsetre? Vagy esetleg más alternatíva? MSI 1950Pro graf. kártyám van.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- sziku69: Szólánc.
- Üzleti vita és megbeszélés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Linux kezdőknek
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Futás, futópályák
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! ASUS H87I-PLUS H87 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- AKCIÓ! ASUS H81M-PLUS H81 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- AKCIÓ! MSI Z77 MPOWER Z77 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- AKCIÓ! ASUS PRO WS W790E-SAGE SE alaplap garanciával hibátlan működéssel
- ASUS PRIME X670-P WIFI ÚJSZERŰ - GARIS
- HPE Apollo 4200 Gen9 2U rack szerver, 1x E5-2620v4, 64GB RAM, 24x3.5" 2U-ban! ÁFA-s számla, garancia
- Referencia Weboldallal Világítós bill+laptop bill magyarítás. Rania 3M -is! Touchpadok is.Posta ok
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S25, Samsung Galaxy S25 Plus, Samsung Galaxy S25 Ultra
- Xiaomi Redmi 10 128GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- ASUS ZenBook 14 OLED UM3402 - 14"2.8K OLED - Ryzen 7 7730U - 16GB - 512GB - Win11 - 1,5 év garancia
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest