- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Milyen okostelefont vegyek?
- A Galaxy Z Fold7, minden színben és oldalról
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Nem fogy a Galaxy S25 Edge?
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy S24+ - a személyi asszisztens
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
Új hozzászólás Aktív témák
-
Száni
tag
válasz
bélanéni #1940 üzenetére
Helló!
Korrigálom a múltkori hsz-t. Ahogy brd is írta a CPU-hoz közelebbi RAM slotok (DIMM 1-2) a stabilabb, nálam is így van. Valamiért úgy emlékeztem, hogy pont fordítva, de tegnap kicsit kitakarítottam a gépházat és akkor szembesültem vele, hogy badarságot írtam.
Kipróbáltam ezt az új Raven's modBIOS-t. Nem vált be, ugyanis ha beállítottam ugyanazokat az értékeket, mint a sideeffect féle 1.d modnál, akkor boot közben kifagy. Alapbeállításokkal ment csak, de azzal is voltak gondok.
Üdv. -
brd
nagyúr
válasz
bélanéni #1940 üzenetére
A S-ATA 3-4 maradhat. Én 270 MHz-es "FSB"-vel használom az alaplapot és S-ATA HDD-n van a rendszer (3-as porton, ez a CPU-hoz közelebbi 2 db S-ATA közül az egyik). A RAM inkább a CPU-hoz közelebbi slotokba menjen, az stabilabbnak tűnt nekem, tuning szempontjából. Az AGP pedig fix órajeles (ill. állítható -megy vele a PCI órajele is-, de minden esetben független az "FSB"-től).
-
Száni
tag
válasz
bélanéni #1938 üzenetére
Még egy elvetemült ötlet: próbáld csak egy RAM-mal (ugyebár ilyenkor a zöld foglalatba kell tenni). Nálam pl. csak a DIMM 3-4-ben működik a lap rendesen tuning mellett. Ha az 1-2-ben vannak a RAM-ok, akkor random jelleggel kifagy, újraindul a gép. Próbát megér. Azt meg brd tudná megmondani, hogy az AGP frekinek van-e köze hozzá. A SATA 1-2 portot mindenhol tiltsd le. Gondolom a c'n'q, meg a gyári tuningszekció diabled. Bocs, h. ezt írom, de nekem kicsit megnyugtató, h. nem csak én szívok ezzel a lappal időközönként
. Ma kipróbálom ezt az új BIOS-t, meg végre megnézem hol a vége a procinak (285-ös "FSB" már megvan).
Üdv. -
válasz
bélanéni #1932 üzenetére
Sata vinyód van?
Memória késleltetésen próbáltál lazítani?
2.8V-ot simán adhatsz neki...
[Memtest honlapjáról] lehet cd-és bootlemezt letölteni, és így a mem-et tesztelni..
Orthos vagy ilyesmit (cpu terhelő) használsz?
Aztán lehet, hogy ennyi...lapja is válogatja.... -
Száni
tag
válasz
bélanéni #1930 üzenetére
Helló!
Egy kis plusz fesz a procinak? Tudom, hogy tuningszéria, de lapja válogatja. Nálam pl. a 3700-as SanDi alapfeszen megy 3GHz-en, míg az előd 3000+-os winchester magos CPU alapfesszel még alapfrekin sem indult el (olyan mint a jómunkásember, kell a tütüke, hogy dolgozzon).
Ami a BIOS-t illeti, én is a sideeffect féle modBIOS-okra voksolok. Jó dolog a 150MHz-es RAM beállítási lehetőség (főleg, h. a 400-as Kingmax-jaim egyébként nem bírják a tempót a SanDi-val). -
brd
nagyúr
válasz
bélanéni #1928 üzenetére
Ez memóriafüggő, de nekem, innen: Aduászos oldal az 1.DB1 Ballistix (by Sideeffect) a legjobb (2x1 GB G Skill ZX RAM-mal).
Update.: Most nézem, került fel valami új cucc is, hamarosan megvizsgálom azt is.
-
-
Száni
tag
válasz
bélanéni #1921 üzenetére
Alapjáraton 2500-at forog, úgy alig van hangja. Magasabb fordulaton (4-5000rpm) már komoly zajkeltő és a méretéből fakadóan kellemetlenül sivít. Alapjáraton zárt házban 34-36 fokos a chip nálam.
Jó kis gép lesz azNekem sincs szívem lecserélni, főleg hogy bő 2 év alatt kikísérletezgettem mindent rajta. mint írtam, egy kis upgrade ráférne, bár így is elvagyok.
-
Száni
tag
válasz
bélanéni #1919 üzenetére
Kissé figyelmetlen voltam, nem vettem észre h. MSI. A linkelt oldalon nem láttam, hogy milyen VGA van a gépben, de elég ''kicsi''. Nálam még ezzel a szabászattal sem férne be a zalman, mivel teljesen fölé lóg a kártya és a Glacialtech Northpole 1000-es hűtője. Ha tudsz, méricskélj előtte, hogy biztos befér, ugyanis ha túl sok tüskét kell esetleg kivágni, akkor már erősen csorbul a hűtés, és a VGA közelsége is melegíti majd rendesen. Milyen proci lesz a laphoz?
-
Száni
tag
válasz
bélanéni #1917 üzenetére
Üdv!
Szerintem nem fog elférni a VGA-tól egyik sem. Nálam egy x800 dolgozik, de már attól sem fér el a zalman nb-47j (de a 32 sem). Arról nem is beszélve, ha nem éri valamilyen légmozgás ezt a passzív chiphűtést, akkor a melegedéssel sem fog elbánni.
Az x1950pro már bent van? Ha igen, akkor milyen gyártmány, hogy szolgál, nincsenek gondok vele? Erősen gondolkodom a VGA cserén. Most ez a legszűkebb keresztmetszet (jó kis kari az x800 csakhát az SM3.0 hiánya...) Plusz némi RAM bővítés és akkor megint el lennék egy darabig.
Osiris: a CPU hűtésre van egyszerűbb megoldás: AC Freezer 64 Pro, elforgatható, úgy rakod be ahogy akarod, nem kell szabdalni és 3800,-Ft. Alapon a San Diego 31-33 fok, terhelve 3GHz-en 43-45 fok.
[Szerkesztve]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen videókártyát?
- Router gondok
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Forza sorozat (Horizon/Motorsport)
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Steam, GOG, Epic Store, Humble Store, Xbox PC Game Pass, Origin Access, uPlay+, Apple Arcade felhasználók barátságos izgulós topikja
- Milyen okostelefont vegyek?
- Hobby elektronika
- Autós topik
- További aktív témák...
- LG 55C3 - 55" OLED evo - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- iKing.Hu - Xiaomi 14 Ultra - Ultra White - Használt, karcmentes
- KÖZEL FÉLÁR! Apple Magic Keyboard, Mouse, Trackpad, Pencil, Smart Magic Keyboard Folio, Watch szíjak
- LG 48C2 - 48" OLED EVO - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - A9 Gen5 CPU
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest