- Yettel topik
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Az Exynos 2600 az első 2 nm-es mobilchip
- Mobil flották
- iPhone topik
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
- Samsung Galaxy S22 Ultra - na, kinél van toll?
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Ez a topik a DAP (Digital Audio Player), vagy közismertebb néven MP3 lejátszókkal foglalkozik. A témához kapcsolódnak a FÜLhallgató topic és FEJhallgató topik is, amennyiben valamelyikre szükséged van ott kérhetsz segítséget a választásban. Ha egyéb finomságok is érdekelnek, itt a mélyvíz haladóknak, nézz be nyugodtan.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Szerinted, Tulku szerint meg az X5 jobb hangban (erősítőben nem tudom) így ez 1:1
Én nem hasonlítottam hosszú ideig össze őket, de amennyit hallottam, nem éreztem hangban lényeges különbséget köztük.Igen, a DX80 érdekes lehet, meglátjuk hova lövik be őket (a DAC-chipről azt olvastam, hogy nem egy csúcs, de mint tudjuk sokat számít, hogy hogy építik be, mire hangolják, mit tesznek köré)
-
-
Lehet, persze, de azért ha a kategória-társak tudnak nem lekonyulót (és tudnak, az AK100-120-é ott van a GoldenEars-on,azok nem konyulnak, mást eddig nem találtam) akkor nyilván nem olyat választanék, amiben a magas tartományt korlátozza már a lejátszó képessége (persze, van aki nem szereti a magasakat és SE fülest használ
)
Ha valaki talál mérést (pl DX90, X5, P1, stb) akkor de tartsa magában. -
Azt gondolom, a hitelesség leginkább saját magad felé fontos. Ha tényleg hallod egy teszten (lényeges, hogy maga a teszt legyen hiteles, megfelelő forrásokkal) a különbséget, akkor annak te örülj, hogy milyen jó a füled. Én attól még nem fogom hallani (az asztali rendszeremen se...), így számomra csak egy infó, hogy létezik olyan ember a földön, aki hallja. Eddig, ahogy sheratan is írta, még senki nem produkált ABX teszten itt a fórumon ilyet.
Próbáld ki mindenképp, az a biztos saját magaddal szemben is.A magas bitrátájú anyagok szerintem részben a hifikavics-effektus miatt vannak: egy hifistának bármit el lehet adni. Másrészt el tudom képzelni, hogy egy komolyabb hangfalas rendszeren akár hallani a különbséget. Akár
-
Az agyad nagyon sokat befolyásol, ha tudod, hogy az egy részletesebb formátum már jobbnak is hallod. Tudom, én is jobbnak hallottam. Aztán csináltam egy vaktesztet (pl a foobar ABX pluginjával) zenével, ami föntről volt visszakonvertálva és semmi
A lényeg, hogy tényleg vakteszt legyen (esélyed se legyen tudni, hogy mi szól, mert rögtön bejön a tudat) és a ugyanaz legyen a forrás, mert ha más, akkor a keverés is lehet különbség és mindjárt nem lesz igaz a teszt. -
Senkit sem vezettem félre: az én véleményem és tapasztalatom szerint kb egyforma szint (összehasonlítottam őket, egymás mellett, nem a vakvilágba mondom). Magyarul egy jobb hangú telefon esetén tök fölösleges Sansát venni csak a hang miatt (és ez fordítva is igaz).
Az, hogy ez szerinted másképp van meg a te véleményed, szíved joga. -
válasz
sexymusprime #26594 üzenetére
Hidd el nincs lényegi különbség egy Sansa és egy jobb telefon között (lehet, hogy pl a Note 4 kicsit jobb, mint a Sansa, de kb egy kategória). Csak gondolj bele, egy mondjuk 200e-s telefonban mennyibe kerülhet az a rész, ami a hangért felel? És mennyi zavaró van körülötte: gsm, nfc, bt, wifi, stb.
Ha jobbat akarsz, akkor (én ugyan nem hallottam) az iHifi 770C kb az első, amit érdemes. Vagy Fiio X3 2.gen, Fiio X5, iBasso DX50, DX90, AK100...
-
válasz
#16820480 #26562 üzenetére
Tartok tőle ez egy telefon lesz, különben ezek minek: "Includes: 4G cellular networking, WIFI, NFC, gyro sensors, GPS, pressure sensors, heart rate sensor (for exercise use)"
Amúgy eléggé médiahack ízű: Product foto
(#26564) sheratan vagy az egész
-
válasz
sexymusprime #26545 üzenetére
Az mp3 attól, hogy 320-as még lehet egy fos és lehet jó is, attól függ hogy mi volt a forrás. Milyen választ vársz amúgy?
A: 17,5%-al jobb egy Sansa mit az ismeretlen telefonod?
B: 2 és egy gerezd körtényivel jobb egy Sansa mit az ismeretlen telefonod?Általánosan azért, hogy segítsek is: a Sansák kb egy jobb telefon hangszintjét hozzák. Ha ennél jobbat akarsz, érdemes gondolkodni, de attól is függ mivel hallgatsz zenét.
-
válasz
HUNNIA1920 #26493 üzenetére
Nincs sztem.
Erősítőben jóval alatta van az X3 2gen a DX50-nek. -
-
-
válasz
bozont #26171 üzenetére
Nehezen hiszem, hogy nem dobtak annyit a hangon, hogy jobb legyen az X3ii-nél (bár ezekben a kategóriákban már nüanszokért fizetsz marha sokat). Erősítőben lényegesen jobb, mint az X3ii.
(#26172) Nigér akkor a Hifiman 802/902 táján nézelődj, azokban talán elég az erősítő. Vagy AK240/380/...
-
-
Én hallottam mindkettőt (DX50, X3 mkII), de nem egymás mellett így nem mondanék arról véleményt, hogy milyen a hangjuk egymáshoz viszonyítva. Külön külön mindkettő jó volt. Az X1, X3 mkI hangja számomra nem a hallgatható kategória...
Hozzájuk képest az X5/DX90/AK100 egy szinttel magasabb kategóriában játszik, de ez az áruk is mutatja.Kezelőfelületben tök más az iBasso és a Fiio, de mindkettő valszeg kielégítené az igényeidet.
Menj el hallgasd meg, próbáld ki, hogy melyik tetszik,
Vagy vegyél egy AK240-et -
válasz
szentkuti11 #25999 üzenetére
Igazad van (nem néztem meg)
-
válasz
Ati1979 #25994 üzenetére
Csakis te lehetsz az, és ha már rendelsz, akkor egy normális fülest (W60) is csapj hozzá
(#25995) mettyuz Érdemes, bár már a 425-höz sem ártott volna, abban is sokat hagyott. Pl Fiio X3 II, DX50, X5, DX90, AK100 (most eléggé akciós) . Sztem sem jobb a Sansa, mint egy jobb hangú telefon.
-
válasz
#16820480 #25948 üzenetére
Jobb az AK határozottan, de ha megnézed, hogy milyen helyzetben hallgatja a többség: nem nagyon jön ki a különbség. Csöndes szobában, egymás mellett hallgatva igen. De amúgy...
(#25950) sheratan igen, ha hirdetni akarnék, akkor alig használt AK100-at cserélnék X3 II-re+kp-re
De persze nem, mert jobb az AK csak éééérted
-
Óóó kezdődik az a beköltözés
(kell ám az, jobb lesz arról a GR07 ám
) De hogy egy kicsit segítsek is, hallgasd meg előtte, ne vedd meg látatlanban (vagyis hallgatatlanban). Az AK100 mostani ára is bitang jó, de én egymás mellett hallgatva az X3 II-vel nem vennék hordozhatónak AK-t (de szigorúan saját célra, merthogy van asztali rendszerem, ami megeszi reggelire)
A másik, örülök, hogy a GR07 bejött, emlékeim szerint már többször ajánlottuk neked az IE8 helyett, hogy sokkal jobb -
Szerintem a Sansák kb egy szinten vannak, és egyik sem lesz jobb a Note 4-nél (de lényegesen rosszabb se). A saját tesztjeim alapján igazán előrelépés az kb a X3 II és kategóriája, azalatt nem érdemes költeni dedikált lejátszóra, ha egy jó hangú telefonod van. A Wolfson meg önmagában nem olyan nagy csoda, sokkal többet számít a köré épített erősítő és egyéb elektronika. Lásd X3 (az első variáns!) vs AK100, ugyanaz a DAC-chip, mégis az X3 szvsz szar, az AK meg nagyon jó...
Egy fényképező a nagyobb optika miatt szebb képeket csinál, mint bármelyik telefon. Nagyobb fényerő, stb. Lehet pont az éjszakai felvételeknél ez nem jön ki, ott a htc One ultrapixele is jól teljesít, de nappali felvételeknél nem
-
Hallgatózásra a találkozók a legjobb helyszínek, egy ilyen után azért rálátásod lenne, hogy milyen egy pl W30-40, vagy egy GR07 (bár olyat a fórumon is találsz szvsz, ki is tudod talán próbálni)
Azért a 80 vagy 100 sztem már ugyanaz a szint árban, de azt hozzá kell tenni, hogy az IE alá nem kell komoly forrás de a W30 már igényli, anélkül rengeteg benne marad így az a 100 legalább 200.
535 egyértelműen jobb, mint az IE8. A 425 is, csak ott kevés a mély, így egy dinamikushoz szokott fülnek nem lesz az igazi (meg jó vételnek sem mondanám, 100$ körül a Creative Aurvana in-ear3 magasan jobb hangra, csak hát nem cserélhető a kábele, stb stb) -
válasz
#16820480 #25907 üzenetére
+(#25906) zack
Egyet kell, hogy értsek: az IE80 nembiztos, hogy kihasználná a dedikált lejátszót, ahhoz feljebb kéne lépni hangban (GR07 szintjére minimum, de ott csak hang számít, arra vigyázni kell, nem cserélhető kábeles, stb.).
Emellett nem biztos, hogy egy DX50-et vennék a Sennheiser hangzásvilág mellé, eleve meleg az IE hangja, sokkal jobban kiegészítené egy neutrális/hidegebb hangú lejátszó, mint pl az új Fiio X3 II vagy az AK100. A másik, hogy kezelőfelületben a DX50 hagy kívánnivalót maga után, a Fiio-k, AK-k sokkal letisztultabb képet mutatnak.
A másik megfontolandó, hogy ez egy plusz kütyü, amit magaddal kell cipelni, elővenni, stb. Erre is gondolj, hogy akarod-e? (miután hangban igazán az IE vonallal előre nem akarsz lépni)Az nagy elfogultságra vall, hogy az IE8 bír csak ki mindent, a többi nem, a Shure-ok kb az elpusztíthatatlanság mintaképei, de az RHA is brutális kábellel van megáldva, 3 év cseregaranciával (és nem mellesleg, jobb hanggal, mint a IE8). De nincs ezzel baj, maradj a Sh vonalon, de hangban előrelépésre ne nagyon számíts, max az IE800 esetén, az tényleg jobb, csak az ára pont olyan vicces, mint a többinek, kb 50e-t ér sztem. Az armatúrások hideg/ridegsége igaz, de nem mindegyikre. A Westone W30-40 szvsz lényegesen élőbb hangot produkál, mint az olcsóbb 2BA-k, Shure-ok, stb
-
válasz
stemplar07 #25819 üzenetére
Nem, úgy a Fiio a DAC.
Úgy nem fogsz hallani különbséget (persze ABX-el, hogy ne tudd melyik melyik), ha az eredeti DSD-ből konvertálsz 44k flac-ot és 320-as mp3. Más master esetén nem releváns a teszt
-
válasz
stemplar07 #25800 üzenetére
+1 bucsher, sheratan, Ati1979... Tök fölösleges az a DSD mobil lejátszón
-
Megvolt a Fiio X3II meghallgatása, köszi GML & Fiio.hu
Azt kell mondjam, hogy nagyon lépett előre a lejátszó az első változathoz képest, ez egy ajánlható cucc lett, össze kéne hasonlítani a DX50-el, de talán jobb is nála hangban (kezelőfelületben mindenképp jobb)A hangját az AK100-al hasonlítottam össze, kicsit melegebb hangú annál (ami nagyon érdekes változás az első változathoz képest), viszont kevésbé részletes, a magas tartomány nem megy annyira fel. De szépen szól, egységes a hangja, a BA-t is jól hajtja meg.
Erősítőben kb ugyanannyit tud, mint az AK (füleshez való), viszont van rajta vonalkimenet, USB-DAC, a GUI gyors, könnyen használható, stb. -
-
-
válasz
Robi BALBOA #25503 üzenetére
Az AD1000X kiegyenlítettebb, részletesebb (és forrásigényesebb) mint az AD900X, de utóbbi is jól szól. Az egymás mellett hallgatás veszélyes, a lejtő miatt a jobbat választod valszeg
Ahogy Ati írta, az AK120 nem lesz jó forrásnak egy erősítő alá, lényegesen kevesebb, mint egy asztali DAC ami részben abból adódik, hogy nem tudod kikerülni a benne lévő erősítőt (és így magát a DAC-részét sem tudod összehasonlítani egy asztalival). Az egy mobil eszköz, annak is kell használni, arra jó.
Ha nem akarod forrásigényes fejessel használni -
válasz
Robi BALBOA #25471 üzenetére
Kevés AD1000X van tudtommal Mo-n
-
válasz
Robi BALBOA #25440 üzenetére
Nagyon jó az AD1000X, ezen a szinten sztem már nem a tuti-lenne-jobb játszik hanem hogy melyik hang jön be neked. Na meg a másik, hogy milyen forrásod van és arra mennyit akarsz/tudsz költeni
Én/mi úgy teszteltük (és nem hallottam semmi különbséget), hogy egy(több) DSD file lett visszakonvertálva 44k-s flac-ba és 320-as mp3-ba.
-
válasz
Robi BALBOA #25434 üzenetére
Ha az AK120-on akarsz DSD-PCM-eket hallgatni, akkor a saját (és még jópár kolléga) tapasztalata alapján tök fölösleges: nem fogod hallani a különbséget a 44k-s flac (és a 320-as mp3) és a DSD-PCM-akármi között. De próbáld ki
-
válasz
Robi BALBOA #25434 üzenetére
Az AD1000X-hez kevés az AK120. Szól vele, nem is rosszul de ha meghallod asztali DAC-ról, akkor azt mondod, hogy ááá eddig miért így hallgattam?
(legfőképp ezért akarom eladni a 100-at, teljesítményben ugyanazt tudja, semmivel sem szólt a 120-ról jobban az AD)
Új hozzászólás Aktív témák
- Yettel topik
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- Építő/felújító topik
- Azonnali fotós kérdések órája
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- PlayStation 5
- Az Exynos 2600 az első 2 nm-es mobilchip
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Battlefield 6
- DOOM - The Dark Ages
- További aktív témák...
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 256GB Pink -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3061, 96% Akkumulátor
- Eredeti Lenovo 300W töltők - ADL300SDC3A
- Telefon felvásárlás! Samsung Galaxy A15, Samsung Galaxy A25, Samsung Galaxy A35, Samsung Galaxy A55
- HIBÁTLAN iPhone 11 64GB White -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3027
- BESZÁMÍTÁS! MSI B550M R7 5800X 32GB DDR4 512GB SSD RX Nitro+ 6700XT 12GB Corsair 4000D ASUS ROG 650W
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest