- Mobil flották
- Kikristályosodik a Razr 60
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- iPhone topik
- Samsung Galaxy A53 5G - kevesebbet többért
- Hivatalosan is bemutatta a Google a Pixel 6a-t
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Mindenki Z Fold7-et akar
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Ez a topik a DAP (Digital Audio Player), vagy közismertebb néven MP3 lejátszókkal foglalkozik. A témához kapcsolódnak a FÜLhallgató topic és FEJhallgató topik is, amennyiben valamelyikre szükséged van ott kérhetsz segítséget a választásban. Ha egyéb finomságok is érdekelnek, itt a mélyvíz haladóknak, nézz be nyugodtan.
Új hozzászólás Aktív témák
-
s4tch
veterán
válasz
PR0JECTNR56 #33448 üzenetére
Azt a QP1R-t is írd fel a listára. Én még nem hallottam, de meg merném venni látatlanban. Abban van kraft, lazán kihajtaná az AKG-t.
A P1 nagyon klassz, N40-nel is. Az általam hallott kétféle Plenue (D, 1) hoz egy szellős, elegáns, érett hangot. Bárcsak tudnának streamelni...
DX150 is jó ötlet lehet, pláne, hogy azt még itt nem hallotta senki; legalább hozhatnád találkozóra.
-
s4tch
veterán
válasz
PR0JECTNR56 #33438 üzenetére
Nekem is N40 van. Ez egy mélykiemelt füles, ráadásul az AK Jr is egy populárisra hangolt lejátszó. Nem vagyok benne biztos, hogy a mély mennyiségével kellene játszanod, inkább a minőségre kéne adni. AK380, Plenue 1 tapasztalatom szerint kihajtja a fülest, de biztos jól járnál ezzel is.
Egyébként nekem ami nagyon kerek hang volt bármiről, az a Westone W60: hozza a mély mennyiséget, ami az N40-ben van, de sokkal feszesebb, nem taknyol egyáltalán. Az N40 jó füles, nagyon szeretem a hangját, de ha 3 kilót tennék egy hordozható rendszerbe, nagyon megfontolnám, hogy maradjak-e az AKG mellett.
-
s4tch
veterán
válasz
K1LLMy53Lf #33435 üzenetére
-
s4tch
veterán
válasz
kuntics #33391 üzenetére
[link] - 10.1 If you order Goods from our site for delivery outside the UK, they may be subject to import duties and taxes which are levied when the delivery reaches the specified destination.
Ebből számomra az következik, hogy Angliából jön a csomag, és akkor nem kell semmi egyebet fizetned azon kívül, amit a honlapon fizetsz.
-
s4tch
veterán
válasz
Zoli-bácsi #33379 üzenetére
Poénból vettem, hogy legyen mit levinni fűnyíráshoz, aztán kiderült, hogy használható cucc. Ami nem tetszik benne, az az, hogy az egyik hangerő gomb félig megpukkant. Működik, de a határozott kattanás eltűnt belőle. Más dologra nem panaszkodnék, 20 dollárért nonszensz lenne másba belekötni. A hangja egyébként enyhén világos, van, amelyik fülesnél hiányzik némi mély, de a eq presetek között a jazz fantázianevű az összes fülesemhez passzol. Általános használatra bőven jó.
Ja, még annyi, hogy nálam régóta egy Agptek M20 firmware fut rajta. A hangon nem emlékszem, hogy változtatott volna, viszont a működés gyorsabb lett vele.
-
s4tch
veterán
válasz
Zoli-bácsi #33376 üzenetére
40 órás üzemidő 30 dollárért? És még szóljon is jól? Hány éves vagy te, herceg?
Éles üzem: nem csak elindítod a zenét, és utána nem nyúlsz a lejátszóhoz, hanem ebben van masszívan kijelző-használat, hangerő változtatása is, és nem csak mp3, hanem flac fájlok is vannak az eszközön. A gyári üzemidőt (talán max. 25 óra) a legkedvezőbb körülményekhez igazítva adják meg: mp3, max. közepes hangerő, könnyen hajtható füles, nem buzerálja az ember a kütyüt. A valós használat azért ettől eltérő, de így is volt már, hogy kb. 20 órát kibírt az S5. Sokkal jobb üzemidőt nehéz lesz találni, pláne ilyen büdzsé mellett.
-
s4tch
veterán
válasz
Zoli-bácsi #33374 üzenetére
Az S5 éles üzemben simán elmegy 12-14 órát. Ha csak mp3-at hallgatsz, akkor ennél jóval többet is; nálam bőven 20 óra fölött van a rekord. Mi lenne neked a hosszú üzemidő?
-
s4tch
veterán
válasz
elod22 #33328 üzenetére
Páromnak Redmi 3 Pro telefonja van, illetve van itthon valahol egy XB10. Ha lesz érkezésem, holnap összehallgatom őket, de gyanítom, nem lesz bődületes különbség a hangerőben. Szerintem egyszerűen ennyit tud az aux bemenete a kocsinak. Láttam már olyat, hogy jóval halkabb az a bemenet a rádióhoz, CD-hez képest, és még ráció is van benne.
-
s4tch
veterán
válasz
Shyciii #33230 üzenetére
A Lotoot hallottam már fülessel és fejessel is, tényleg van benne kraft. Lehet, hogy nem azt a karaktert keresed, mindenesetre az egy meglehetősen jó lejátszó.
Viszont félreérted a kollégákat. Nem arról van szó, hogy elég hangos tud-e lenni egy fejes egy dapról. Persze, egy jobb telefon is fülsiketítő tud lenni egy könnyen hajtható fejessel. Mikor nincs érkezésem összedugni a laptopot és a dacot, vagy mikor nagy ritkán lejutok a kertbe olvasgatni, én is rá szoktam dugni a Meizu Pro 6-ra a Denon D7200-at, és nem hangosítom fel teljesen, mert bőven elég az a hangerő is, amit a telefon 2/3-ig tekerve tud. Viszont komoly különbség van egy rendes fejes erősítő és egy telefon között még ugyanolyan hangerőn is. Ha húszon-valahány éve hifizel, akkor biztos te is találkoztál hasonlóval. Hogy ez miből fakad, azt nem tudnám elmagyarázni, csak annyit tudok, hogy pl. a Myryad Z40-nek más a karaktere hi és lo gain fokozaton, vagy mondjuk a Centrance Hifi-M8 kimeneti impedancia kapcsolója nagyon hasznos, mert más jó egy füleshez és más egy fejeshez. Ezek hangerőtől független tapasztalások. És ugyanebbe a tapasztalati körbe tartozik az is, hogy a dapok jelentős részénél egy hordozható dac/amp is jobban passzol fejhallgatókhoz, ha hasonló árkategóriában vadászik az ember.
-
s4tch
veterán
válasz
RobeeK #32996 üzenetére
Nekem az a tippem, hogy az X5-iii szimmetrikus kimenete átalakítóval jobban szólna, mint az unbalanced.
Viszont ott az aprón az az AK100, azt vegye már meg valaki. Ha nem rendezkedett be az ember a streaming köré, akkor sokszoros áron lehet annál érdemben jobb hangot kapni.
-
s4tch
veterán
válasz
Exodius #32988 üzenetére
Plenue-ből D-t és 1-et hallottam, közös volt bennük a nagyon sima, természetes, mégis precíz hang. Qrvára tetszett mindkettő a maga árában. Plenue D a brit amazonon általában 200 fontba kerül, szerintem új, 100e alatti lejátszók között az egyik best buy, ha nincs szükség streamingre. Ha kell a tidal, akkor bonyolódik a helyzet.
Boltokkal kapcsolatban: az amazon (Európán belül: .co.uk, de, it, es, fr) nekem bevált, de itt figyelni kell az eladó ratingjére. Új boltok, illetve olyanok, akik a bolt leírásban email címeket adnak meg, felejtősek, prime termékek nyilván nagyjából kockázatmentesek. Rendeltem már az advancedmp3playerstől is, illetve mások elégedettek voltak az eglobalcentrallal. Van egy klassz francia bolt is (audiophonics), bár ők nem csak hordozható audióban utaznak. Ezek európai szállítással jönnek, nincs vámkezelés, nincs áfa. Európán kívülről simán lehet megbízhatóbb aliexpress eladóktól, Penon Audiótól, LendMeUrEars-től rendelni. Illetve az összes nevesebb angol boltot be lehet vállalni forward2me csomagtovábbítással.
-
s4tch
veterán
válasz
gianni85 #32942 üzenetére
Annyira nem drága a forward2me sem. A parcel2go áraihoz képest legalábbis nem vészes: tegnap fizettem ki egy nem épp kicsi csomagot (gitár), és nettó 31 font volt a dpd classic, ami a parcel2gón egy ugyanekkora csomagra nettó 25-be kerül.
(#32940) sabrinho: Kalkulátor: [link]. Hajrá.
-
s4tch
veterán
válasz
fericske #32867 üzenetére
Ha jól emlékszem, @gianni85 kolléga pont egy ilyet rendelt az eglobalcentralról, majd küldte vissza garanciában. Érdemes lehet rákeresni a hozzászólásaira. Nekem amúgy szimpatikus márka a Cayin, de az androidos dapjaikról, azaz elsősorban a rendszer és a funkciók stabilitásáról inkább rosszakat, mint jókat lehet olvasni.
-
s4tch
veterán
-
s4tch
veterán
válasz
Adrián0419 #32804 üzenetére
Na de tényleg, melyik bolt ez, ahol semmi más nincs, csak Fiio?
-
s4tch
veterán
válasz
Adrián0419 #32801 üzenetére
Akkor legyen az M7, legalább mesél róla valaki.
-
s4tch
veterán
válasz
Adrián0419 #32799 üzenetére
Az M7-et nem hallottam, az X3-III-at igen. Utóbbi nem hagyott bennem mély nyomokat. Hasonló keretből olyan dap, ami nem tud streaminget, és jól szól, az nálam a Plenue D, illetve Shanling M3s, ha utóbbit lehet még kapni valahol. A többi márkatársból kiindulva az Xduoo X20 is klassz lehet. Jut eszembe, a Cayin N3 és a Colorfly C10 is bőven beleférnek ebbe a keretbe. Utóbbit láttuk már akcióban 100 dollár alatt, annyiért vicc volt, sajnálom is, hogy nem vettem belőle. A Colorfly C200-at még nem hallottam, de annak is jó a sajtója.
Ja, és használtan van egy AK100 a hardveraprón. Ha meglesz az Oriveti, és Pesten laksz, szerintem hallgasd meg.
-
s4tch
veterán
válasz
fericske #32752 üzenetére
Valamit hozzunk össze: érdekel a véleményed az Antról, a Be, és rendes forrással a Pandora is. (Múltkor csak telefonra nyomtam rá, az meg nyilván nem hajtja ki.) Csatlakoznék Sheratanhoz párna próba ügyben is, hátha a D7200-on is kiadja a ZMF párnája. Meg ilyenek. Szerencsére az Ant kicsi, csak egy konnektor és egy rca kábel kell neki, szerintem a QP1r-ről atom lehet.
-
s4tch
veterán
válasz
fericske #32682 üzenetére
Letettem róla, akkor is kell a jack, ha van itthon drótos és bt dac is. Vagy V30 lesz, vagy Meizu 16, nincs más értelmes játékos. Bár az LG is necc, hallani hardveres hibákról, az LG sosem készített hibátlan szoftvert, és annyira a kamera sem nagy durranás (a videózás közepes, az előlapi egyenesen szar). A két Meizu kerek történetnek tűnik NFC és vízállóság nélkül is, a Pro 6 után az átállás is zökkenőmentes lenne.
-
s4tch
veterán
A Hiby mondjuk nálam inkább ellenérv: a mai napig nem voltak képesek kijavítani, hogy dlna mappákat ne cím szerint rendezze a program. Minden más program tudja ezt. Nekem ez hanyagságot sugall.
A telefonnal akarod irányítani azt a kütyüt, amin ott a zene? Akkor miért nem eleve a telefonon van a muzsika?
Persze, jó egy dap. Pici, sokáig bírja, el lehet vinni futni, edzeni, nem húzza a zsebet, jól néz ki, jó esetben usb dac funkciót is tud, és nincs szükség bt transzferre sem, ha 1 eszközöd van. Valószínű, hogy az új Fiio jobban is szól, mint az ES100. Csak épp az ES100 ~30 rongy, ennyiért pedig szerintem bajnok megoldás.
-
s4tch
veterán
Engem nagyon meglepett az Earstudio ES100. Jó a hang, jó a méret, van benne kraft, jó a kezelhetőség, istentelenül jó az app (hatalmasat dob a kütyüzés érzésén), az egy nagyon kerek történet, tudásához képest vicces áron. Ha van egy ldac-képes telefonja az embernek, akkor nagyon kell akarni egy dapot, hogy meg tudja magának indokolni az ember, miért költ egy fillérrel is többet, mint amennyibe az ES100 kerül.
-
s4tch
veterán
válasz
ferzoli #32491 üzenetére
Az Axon 7 tényleg tök jó, szerintem lemossa a G6 quad dac verzióját, de lehet, hogy csak az illesztés volt szerencsés az Axonra nézve akkor, amikor egymás után gyorsan összehallgattuk a kettőt.
Nekem a Meizu Pro 5-tel kapcsolatban is nagyon kellemes emlékeim vannak. A saját Pro 6 nem az a kategória (az inkább az iPhone 6s szintje), de állítólag a Pro 6 Plus nagyjából hozza azt a hangot, és ezen kívül is egy kulturált telefon.
-
-
s4tch
veterán
Használt Acoustic Research AR-M20 az új árához képest korrekt áron az amazonon: [link] Ezt még senki nem hallotta a topik keresője alapján. Review-k alapján nem kihagyhatatlan, de ha valaki nagy kijelzős dapot keres tidal offline-ra, akkor kb. ez, illetve az Onkyo Granbeat jöhet szóba.
-
s4tch
veterán
válasz
Drótszamár #32221 üzenetére
Most látom az eredeti posztod; ebben nincs rádió, sorry.
-
s4tch
veterán
válasz
Drótszamár #32219 üzenetére
Cayin N3?
-
s4tch
veterán
A Hidizstől most jött egy hírlevél, 89 dollárért adják az AP60-ii-t, és adnak hozzá egy EP03 fülhallgatót is. Állítólag a checkoutnál lehet érvényesíteni az akciót. Hátha valaki pont ilyet keres...
-
s4tch
veterán
válasz
toth_janika #32101 üzenetére
Ezt hallgasd meg.
-
s4tch
veterán
válasz
toth_janika #32101 üzenetére
Hogy mi zavarna, arra vonatkozóan tippem sincs...
100k körül van pl. használt Pio 300r (egyik legerősebb hardver, állítólag piszok jó hang) és új Cayin N5ii is. Utóbbiból @gianni85 vett egyet, írt róla ebbe a topikba is.
-
s4tch
veterán
válasz
toth_janika #32098 üzenetére
Az a gond, hogy a spoti-kompatibilis iPodok nem szólnak túl jól, a droidok közül meg csak a kínálat legalja fér bele ebbe az összegbe. Azt meg tudjuk, hogy a droid kívánja az erős hardvert - na ez az, amit nem fogsz megkapni egy olcsó, használt androidos daptól.
Esetleg alkalmi vételként ki tudnál fogni egy Pioneer XDP-100r-t. Abban már van 2GB RAM, rövid próba alapján nem tűnt lassúnak, füleshez bőven erős, talán a fejesedet is ki tudná hajtani, és néha el lehet csípni 200 euró körül. Cayin N5 is szokott lenni 200 dollár körül, az állítólag egy piszok jó hang (még nem hallottam), viszont a szoftverrel vannak bajok, érdemes lehet utánaolvasni, hogy a spoti megy-e rajta gond nélkül. Régebbi Sony droidokat lehet kapni ennyiért Japánból, de az hatalmas lutri lehet a kezelhetőséget illetően.
Telefon + hordozható dac? A fejeshez szerintem jobban passzolna.
-
s4tch
veterán
válasz
toth_janika #32096 üzenetére
Nekem sem, csak érdekességként linkeltem őket. Mennyi a kereted?
-
s4tch
veterán
kgab01 kolléga ilyet használ. Rövid próba után nekem tetszett, szellős, transzparens, dinamikus, de nem túl matekos hangja van. Fejeshez feltételesen ajánlott; a Meze 99-et és a Nad HP50-et low gain üzemmódban is meghajtja, de ez nem csoda, egyiknek sem kell erőmű. A lejátszó kezelése is logikus. Próbáld ki, szerintem tetszeni fog. Nekem iPod 5G van, annál egy nagyságrenddel jobban szól.
-
s4tch
veterán
Meg legyen kicsi, szép és vékony, tudjon bluetooth-ot.
Értem én, hogy neked pont fejeshez kéne, és pont az üzemidő a lényeg, de pont ezek verik agyon a kis méretet. Szerintem engedd el, hogy tökhülye az összes márka összes dizájnere és marketingese, és válassz abból, ami elérhető. Pl. vegyél egy Oppo HA-2-t, dugd rá a mobilodra, és töltsd naponta.
-
s4tch
veterán
válasz
#16820480 #31887 üzenetére
"Amúgy az a probléma, hogy egyrészt neked igazából nem DAP kell, hanem egy hordozható DAC/amp, ha már se kijelző, se semmi nem lényeg."
Így van, és ezekben megfelelő erő is lehet a fejesekhez.
Az 50 órás akksiidőt, a heti egy töltést el kell engedni, venni egy akksis mobil dac/amp szerkezetet, rányomni a mobilra, és öröm, boldogság.
-
s4tch
veterán
válasz
kgab01 #31808 üzenetére
Nekem is tetszett az N40-nel. Transzparens, dinamikus hang, semmi elsőre is feltűnő kiemelés, egész gyors ui. A balanced kimenet pont úgy szólt elsőre, mint a 3,5mm, szóval nem vagyok benne biztos, hogy megvan a teljes balanced jelút. Low gain elég volt az N40-nek, pedig az szereti a kraftot. A hangja nagyon rendben van, akinek nem kell streaming, hallgassa meg.
-
s4tch
veterán
válasz
crazygamer75 #31699 üzenetére
"ha ez a 8000 Ft ekkora élményt nyújt, akkor mit nyújthatnak azok a sok 100k-s cuccok, amikről ti beszéltek?"
Még jobbak.
De az előrelépés nem lineáris, egy bizonyos elköltött összeg után belép a csökkenő hozadék elve.
Egyébként a Zircon egy világos hangú forrással meglepően jó tud lenni. Átlag telefonra dugva éppen hallgatható mélybomba, rendesen meghajtva viszont tisztességes, fun V karakter.
-
s4tch
veterán
válasz
crazygamer75 #31661 üzenetére
Szerintem a youtube a szar, azt zenehallgatás céljából el kell felejteni. Nem vagyok lossless náci, szerintem megfelelően kódolt 320-as mp3 alkalmas sok mindenre, de normális lánc esetében a yt (és az onnan lehúzott anyag) nagyon hamar szűk keresztmetszet lesz.
-
s4tch
veterán
válasz
bandy13 #31567 üzenetére
Mondok egy vezetékest és egy vezeték nélkülit. Ha használt is játszik, akkor kis türelemmel találsz ennyiért egy Xduoo XD-05-öt. Erős, mint a dög, elbánik fejhallgatókkal is, van benne bugi, és jól bírja az akksija. Ennyiért lehet kapni Astell&Kern XB10-et is, ami apt-x bluetooth kapcsolaton keresztül etethető, és a legtöbb fülhallgatónak jó haverja lesz. Ha meg a topik szelleméhez igazodóan lejátszó funkciót is szeretnél, akkor Shanling M1. Ha ezek nem tetszenek, folytassuk a szaktopikban: [link].
-
s4tch
veterán
válasz
DjSteve85 #31547 üzenetére
Szia, a hangja továbbra is jó az árához képest, és a fülesek mellett a könnyen hajtható fejesekkel is elboldogul. Világos hangú lejátszó, de eq-val egy basshead számára is megfelelhet. A minőségéről annyit, hogy bő egy év alatt az egyik hangerő gomb határozott nyomáspontja eltűnt; működik a gomb, csak nem kattan olyan szépen, mint új korában. A házról kiderült, hogy a sarkoknál kopik; a fényezés alatt fém van. Az akksi továbbra is atom. Mostanában én kevesebbet használom, de volt, hogy családban szükség volt rá (kórházban volt rokonom ~7-8 hétig), és az S5 remekül helyt állt rádióként és zenelejátszóként is. Már van belőle bluetooth-os változat is, a régebbi verzióhoz hasonló áron, most inkább azt venném.
Azt, hogy tudja-e folytatni a lejátszó az utoljára játszott tracket onnan, ahol abbahagytad, megnézem este.
-
s4tch
veterán
válasz
ForRedGlory #31399 üzenetére
Az egy vezeték nélküli fejes, amelyik digitális jelet kap bluetooth kapcsolaton keresztül, és azt saját maga dolgozza fel. Nem kell hozzá külön dac.
-
s4tch
veterán
Nyugodtan vegyél valami rendesebb használt hordozható dac/amp kütyüt, hatalmasat fog dobni bármelyik telefon hangján. Ezekben a cuccokban már jellemzően xmos van, nem lesz gond usb-vel sem. A 99-et az egyik találkozón halottam több dacra dugva (CEntrance M8, Dacportable, Oppo HA2, Xduoo XD05), mindegyikről többet mutatott, mint telefonról (Meizu Pro 6).
-
s4tch
veterán
válasz
DDaniel #31385 üzenetére
Ha cserélhető a kábele a fülesnek (úgy tudom, volt belőle fix és mmcx csatlakozós verzió is), akkor csak egy balanced mmcx kábel kell.
Kácsánál holnap lesz A&K akció, Nigér pár hozzászólással a tiéd fölött pakolta be az árakat. A helyedben mindenképp elmennék meghallgatni őket. Ezek megeszik élve az általam hallott Fiio vonalat (X7 II nekem kimaradt), és kifutó modellként kerültek leárazásra, de ettől a hangjuk semmivel sem lett rosszabb. Esetleg az Onkyo DP-X1-et nézném meg, ha tiszta véletlenül egyik AK sem tetszene.
-
s4tch
veterán
válasz
vendingo #31375 üzenetére
Hasonló megfontolások mentén gondolkodtam én is dap vásárlásán, de végül a hordozható dac/amp mellett döntöttem. Most úgy alakult, hogy van itthon 2 hordozható, saját akksis dac (1, 2). Az egyiket előbb-utóbb el fogom adni, mindenesetre a felhasználási körülményeknek mindkettő megfelel. Hallgatok zenét irodában, otthon a nappaliban, hálóban, néha anyósnál, nagyon ritkán tömegközlekedésen. Mindkettő bőven elég kifinomult ahhoz, hogy asztali láncba kerüljön (bár az XD05 fejes része a gyári opával kissé bárdolatlan). Ha nem bánsz plusz egy usb kábelt és egy kis dobozkát, akkor ezek bármihez (pc, tablet, telefon) illeszthetők. Mindkét dac méret szempontjából határeset, ami a hordozhatóságot illeti, de ha fejest szeretnél hajtani...
Jó hangú, saját akksis, méretben is elfogadható dac/ampok, amiket hallottam is, és eszembe jut: a fenti XD05 és M8, CEntrance Dacportable, Teac HA-P50 (illetve Onkyo DAC-HA200, ami ~ugyanaz, mint a Teac), Oppo HA-2, Denon DA10. Nagyon szívesen kipróbálnám: Opus#11, Chord Mojo, Shanling H3A (ez bluetooth-ot is tud), olcsóbb kategóriából Topping NX4. Érdemes lehet használtan vadászni ezeket.
A dapok kétségtelen előnye a hordozhatóság, illetve a kis dobozkába belezsúfolt rengeteg funkció. Ahogy a többiek is írják, fülhallgatókhoz nyugodtan lehet ilyet lőni. Egy droidos Opus, valamelyik streamer AK, vagy akár a Fiio X5-3 nekem is kéne, ha csak a füleshez keresnék valamit. Fejeshez viszont nem biztos, hogy ez a megfelelő vonal...
-
s4tch
veterán
-
s4tch
veterán
Axon 7 Mini @ gearbest - 133 dollárért elég jó hang lehet, és még kap az ember mellé egy telefont is.
-
s4tch
veterán
Sony NW-A35 amazonon 99€, ingyen postával. Itthon bő duplájába kerül.
-
s4tch
veterán
válasz
btomi9 #31302 üzenetére
A tidal alapvetően tud offline módot is, tehát tudsz vele letölteni helyi tárhelyre, és utána azokat a zenéket tudod offline hallgatni az applikációból. Más kérdés, hogy ezt nem mindegyik eszközön működik. Pl. az AK70-en nem megy a tidal offline, az androidos dap-okon (a korábban említett Pio, Onkyo, vagy bármelyik droidos Fiio) viszont jellemzően elérhető a tidal offline.
Amúgy emlékeim szerint a JR nem épp analitikus, inkább kissé meleg, a nagyobb tesókhoz képest "elnagyolt", populáris hang. No mindegy, a szavaknak nincs feltétlenül jelentősége, a karaktere a középhangsúlyos K3003-hoz jól passzolhat.
-
s4tch
veterán
válasz
#16820480 #31297 üzenetére
Egyetértek.
Ha ennyi pénzt szánnék a projektre, abba simán beleférne:
- Benjie S5 bt + valamelyik belépő bt füles (mondjuk Meizu), összesen 50 dollár körül, futni, terembe bőven jó (sajnos a legolcsóbb aptx dap a Shanling M1, az meg overkill erre a célra)
- egy "rendes" lejátszó, amivel a K3003-at hajtja az ember, elmélyült zenehallgatásra -
s4tch
veterán
válasz
btomi9 #31273 üzenetére
Az X5 III tulaj szerint is balanced módban szól igazán jól. Én a múltkori füles találkozón hallottam, single ended kimenetről kb. úgy nyomta, mint a telefonom, szimmetrikus kimenetről viszont fhúú, nagyon rendben van. A K3003 mellé - ahogy sheratan is írja - nem ez kell neked.
Én a helyedben a használt piacon néznék szét, nagy-nagy türelemmel. A head-fi szak-szekciójában nyáron lehetett találni európai eladótól Aurender Flow-t emlékeim szerint 450 euró körül (ez mondjuk nem standalone player, csak megragadt, hogy ilyen különlegesség ilyen jó áron kapható), rendszeresen szokott lenni AK70, most is van néhány AK JR, AK300 400 dollárért (ha van kint ismerősöd, ez jó választás lehet), Onkyo DAP szintén jó áron (ez mondjuk Sabre, én bevállalnám, igaz, az N40-emhez biztos passzolna, neked véleményes), meleg hangúnak mondott Pioneer qrvajó áron (szintén USA only, ismerős vagy csomagtovábbító kell hozzá), és csak az első 3 oldalt futottam át. Az eddig szóba hozott gyártókon túl én megnézném az Opus termékeit is, a Sabre alapú Opus#11 dacot is kimondottan krémes, meleg hangú cuccnak írják le a tulajok, az Opus#1 dap egész jó áron fut újonnan is, és az Opus#3 sem megfizethetetlen, ráadásul burr-brown dac van benne. Utóbbi nagyjából jövőálló is, miután tud streaminget. Sajnos ezek közül csak az AK JR volt a kezemben rövid ideig, úgyhogy a hangjukról sokat nem tudok első kézből, de a head-fi szaktopikokban mindegyikről meglehetősen sok infó érhető el.
(#31275) btomi9: szerintem semmi gond a Cirrus dac-kal, illetve egyik chippel sem. Az erősítő fokozat legalább annyit számít a hang szempontjából. Pl. a múltkori füles talin ketten is hoztak Oppo HA-2 hordozható dac/amp kütyüt, és Sabre ide vagy oda, az bizony egy betyárosan feszes, részletes, mégsem hideg, távolról sem szúrós hang. Nekem meg van egy Xduoo XD-05, ami AK4490, a dac része klassz, az erősítő fokozat viszont kicsit hajlamos sikítozni, úgyhogy vonal kimenetről ez a cucc sokkal jobban szól.
-
s4tch
veterán
Azzal az összeköttetéssel csak elpazarolnád a lejátszóban rejlő lehetőségeket.
Milyen autó, milyen fejegység? Ha tényleg elsősorban kocsiban hallgatsz zenét, akkor ~120-150 rongyot, + 2x256GB microSD árát sokkal okosabban (értsd: hangminőség ÉS praktikum szempontjából hatékonyabban) el lehet költeni annál, mint amit tervezel. Nem mellesleg: autóhifi topik.
(#31187) Tulku: azt azért ne találjuk ki, hogy az autóban a sofőrnek fülhallgatóval kell zenét hallgatni. Veszélyes mutatvány.
-
s4tch
veterán
válasz
Rainman05 #31156 üzenetére
Pont 22 dollárig nem tudok, viszont a Benjie S5 bluetooth verziója ~25$ körül megáll. Nekem a bt nélküli verzió van, azt jövő héten, a füles találkozón meg tudom mutatni.
-
s4tch
veterán
válasz
kk831228 #31129 üzenetére
A Shanling tudtommal tud olyat, hogy mobilról bluetooth-on keresztül fogadja a zenét, és a lejátszóba dugod a fülhallgatót. Egyébként egyikben sincs wifi, egyikre sem lehet spotify és/vagy tidal jellegű programot telepíteni.
Ha a legolcsóbb androidos streamert keresed jó minőségben, akkor arra a Hidizs új droidos lejátszója lehet a megoldás, esetleg egy használt Pioneer dap (pl. [link]), vagy egy szintén használt Meizu Pro 5, LG V10, Lenovo X3 kategóriájú mobil, ami hangra nagyjából megfelel egy belépő Shanlingnak.
-
s4tch
veterán
válasz
biokox #31124 üzenetére
Azért az túlzás, hogy nem veszi fel a tidal a versenyt a spotify-jal. Utóbbinak kb. 30, előbbinek kb. 25 millió trackből áll a kínálata.
Számomra a spoti mellett az eszköz-kompatibilitás szól elsősorban. Ha lesz lossless, én is náluk fogok előfizetni, addig feltétlenül marad a tidal.
(#31123) Krill77: ez a lejátszó ~20 dollár, és már van belőle bluetooth-os verzió is. Számon lehet kérni rajta bármilyen feature-t, de ennyi pénzért ilyen hang akkor is ajándék lenne, ha semmit nem tudna a zenelejátszáson kívül. Ezen kívül a kis picsámnyi kijelzőn elég necces lenne eq-t állítgatni.
-
s4tch
veterán
válasz
Melorin #31045 üzenetére
Colorfly C3? Bevezetéskor 100 dollár körül indult, mostanában kb. ennek a feléért is meg lehet kapni. Nem mai darab, de jól szól, itt a topikban is találsz róla véleményeket. Ha bagóért szeretnél jó hangot, és megelégszel egy bluetooth streaming, usb dac funkciók nélküli alap kütyüvel, akkor szerintem még ma is megfontolandó lehet.
-
s4tch
veterán
Picitmégolcsóbblengyel
Mondjuk az amazonon nincs vevővédelem, ez meg egy új bolt, úgyhogy én az ebayről venném.
-
s4tch
veterán
Válaszból: "Igaz a BT stream miatt csak 16 bit és 44,1 kHz-et tud az átvitel" - a wifi modullal wifin történik az átvitel, nem jelent problémát a bluetooth sávkorlátoltsága. Azzal viszont egyetértek, hogy ha belefér a keretbe, én is ezt a Rainbow-t választanám.
Lehet, hogy vissza kéne tenni a kedvencekbe az autóhifi topikot annak ellenére, hogy az utolsó két, viszonylag egyszerű kérdésemre egész pontosan nulla válasz érkezett.
-
s4tch
veterán
Macerás lesz ez... Gondolom, a fejet azért nem szeretnéd kicserélni, mert nem akarod szétbombázni az autó belsejét. (Nyilván vágod, hogy E39-hez vannak klassz beépítő keretek.) Látom, hogy egy telefontartót már felszereltél. Ebben az esetben én vennék egy normális usb d/a konvertert, kivezetnék egy usb kábelt a telefontartóig, rákötném a d/a konvertert a procira (azt nem írtad, hogy Ten vagy Ten D van-e; mindenesetre mindkettőn van analóg bemenet) és a telefonról zenélnék. Egy próbát feltétlenül megér.
Illetve létezik nem épp olcsón egy Rainbow DSP, amit ki lehet egészíteni wifi modullal, és akkor közvetlenül a telefonról tolhatod rá a zenét úgy, hogy az egész kóceráj rejtve marad, kábelt sem kell kivezetni. A Tenre ebben az esetben nem lenne szükség, a Rainbow tud aktív keresztváltót, időkorrekciót is. Ezzel szemezek én is, szédületes cucc lehet.
-
s4tch
veterán
Füles topikban felmerült Benjie S5 kérdésre: nekem van belőle. Áráért teljesen vállalható, feszes, kissé világos hang. Valakinek a basszusa kevés lehet, nekem bőségesen elég. A kezelés szokható, nem tökéletes, de nem is az az agyament logikátlan katyvasz, mint pár másik olcsó kínai dap esetében. Akksi kb 10 órát simán bír mp3 esetében, ha flac is van rajta, ez nyilván kevesebb. Erő van benne dögivel, fülesekhez elég lesz, és egy közepesen hajtható fejes sem gond. Hivatalosan 32, head-fi tapasztalatok alapján 128 gigáig bővíthető. A múltkori füles találkozóra vittem magammal, fericske biztosan hallotta, úgy emlékszem, neki tetszett. Szerintem 20-25 dollárt röhögve ér.
-
s4tch
veterán
Ilyen esetben a fejegység csak útban van, szerintem fölöslegesen vetted meg. Nálam dap - dac/preamp - erősítő lenne a jelút, illetve ha muszáj, keresnék olyan fejet, amit lehet mobilról vezérelni. Amit szeretnél, azt a 80PRS sajnos nem tudja. (Ráadásul szerintem nem is túl jó a hangja, de ez más lapra tartozik.)
Milyen autó ez, azon kívül, hogy BMW?
Új hozzászólás Aktív témák
- Brutál ERŐMŰ! Lenovo P710 / 2x Xeon E5 (44 mag!) / 384GB DDR4 / 2x 512 SSD / 8TB HDD, ASUS 1660 6GB
- Asus ROG X13 Flow 2in1 Touch WUXGA 120Hz Ryzen9 5900HS 16GB 1TB SSD Nvidia RTX 3050Ti Win11 Garancia
- Samsung Galaxy A33 5G / 128GB / 6GB RAM / Üzleti széria / Független / 49.990 Ft / Sopron
- Lenovo Legion Go 512GB.SSD. MAKULÁTLAN/KARCMENTES,GARANCIÁS. CSERE IS,OLVASS.
- HP, Dell és Lenovo BIOS jelszó eltávolítás, 1 hét próba garival
- Akció! Gigabyte Vision Z590 D Wi-Fi Alaplap! LGA 1200!
- Gamer PC - Számítógép! Csere-Beszámítás! I7 6700 / 32GB DDR4 / RTX 2060 / 256SSD+500GB HDD
- Lenovo Thinkcentre M920t Tower/ M720s SFF / i5-8-9. gen/ WIN10-11/számla, garancia
- Bomba Ár! Lenovo ThinkPad P71 - i7-7820HQ I 64GB I 512SSD I FHD I Nvidia 6GB I W11 I Cam I Garancia
- Készpénzes számítógép PC félkonfig alkatrész hardver felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest