- Kikristályosodik a Razr 60
- Mi mindenre jó egy másodlagos megjelenítő?
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Motorola Edge 50 Fusion - jó fogás
- iPhone topik
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Redmi Note 10S - egy a sok közül
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Mozilla Firefox
Új hozzászólás Aktív témák
-
ledgeri
nagyúr
Így akkor passz... Lehet, hogy az a lap rosszul van kódolva -írom ezt nem hozzáértőként-, hogy valamiért az egész oldal hivatkozás...
Ha about:configban lőnéd ki akkor az veszélyesebb, mint az f5-ös nyűg... (de még azt sem tudom lehet-e, mert nem tudom mi a neve ott, vagy alapból angolul.....) -
ledgeri
nagyúr
OKé, én a böngésző F11-es, és nem a "bérmelyoldalonvideólejátszó" jobb alsó sakrkos teljes képernyőre gondoltam.
Ha youtube-bal is teszi akkor esélyes, hogy böngésződ-ben valami ment félre, ha csak ott (fent említett oldalon), akkor meg valami félreértős a kettő közt.... nálam a fenti oldal simán rejteti/rejti/nem hozza elő.... -
ledgeri
nagyúr
Az azért marad állandóra, mert az egész felület arra ugrik ha kattintasz! Funkciója szerint működik!
Ha rámész pl a hírek és magazinok részre, majd mész még egyet jobbra, majd csak szemezgetsz (Cibálod az egereded a címek felett), láthatod, hogy mutogatja folyamatosan, hogy melyik felület milyen címre ugratna >>>> továbbra is, ajánlott ezt a funciót NEM bántani! (de nagy eséllyel megoldhato.... )
-
-
ledgeri
nagyúr
válasz
Krystal_s #64812 üzenetére
hetekig nem zárom be
Ú én ezt de nem tudnám így csinálni.... Személyesen én a naponta többször ki-be kapcsolós vagyok....
Sok minden van amit akkor ment a böngésző, amikor rendesen bezárják... Meg kéne nézni, hogy pontosan mik veszélyesek -említett féleképp- belőle... -
ledgeri
nagyúr
válasz
Koczka #64795 üzenetére
A sync az két böngésző közt sync-eli ami be van állítva, és nem a szerverekre backupol. (Ha csak egy böngészőt használsz akkor nincs online mentésed!)
Keresd fel a böngésző profilmappáját (Hamburger > Segítség> még több hibaelhárítási lehetőség, vagy ezzel egyenértékű
Ott keresd meg a sessionstore-backus mappát és a sessionstore nevű fájlt és másold ki. Majd ami nem annyira régi fáj a backupsból másold át a profil-gyökér könyvtárba, és nevezd át sessionstore-ra. Régebben működött.Ha nem tenné akkor passz, de ha nem volt sok oldalad megnyitva akkor egyesével is kimásolgathatod a linkeket a fájlokból, pl notepad++-szal vagy hasonlóval.
-
ledgeri
nagyúr
válasz
alratar #64744 üzenetére
sessionstore-backups mappád keresd meg, mentsd ki izibe,
és vagy megnézegeted őket pl notepad++-szal (más is okés, ami szövegfájlokkal boldogul)
vagy lemented még mellé a sessionstore-od (ha épp olyan a munkameneted), és szépen session-store-rá nevezgetve visszamásolod őket egyesével a profil-gyökérbe, hátha valamelyikben benne van az ami kell. -
ledgeri
nagyúr
Ha csak ad-hoch lenne "üres lap kell" igényed, akkor arra ott a privát böngészés.
Ha sűrűn jönnek létre "tab pakjaid" amiket nem feltétlen kevernél, akkor ajánlom a könyvjelzőzést.
Ha utóbbin továbblépve előjön, hogy leválasztanál dolgokat (banki sütik ne keverdjenek a youtube-bal-féle), akkor két külön profil, amit ajánlok.
Ha utóbbit párhuzamosan is használnád, akkor meg két FF telepítés is kell.Ennek az erőltetett bezárásnak veszélye a fájl korrupció esélye, és, hogy -ha jól emlékszem- a tabok mentése sem azonnali, hanem a 1-2-5 percenkénti (about configban paraméterezhető), lehet rövidebb is, de még így is megvan az esélye, hogy "ezt még megnyitom, aztán megyek"-kell épp nem mentődik el amit szeretnél.
Ezen az úton én szépen végig haladtam már, most van 4 ff telepítésem, és 5-6 profil amit vegyesen használok:
egy fő,
egy amin váltogatom a profilt aszerint, hogy "nem követhető" módban akarok mozogni, vagy pont, hogy kell egy nyitottabb profil mint a többi,
egy youtube-nak -pont a tab halmozódás miatt -és nem kell máshova a gugli süti,
és egy ami arra van beállítva, hogy bármilyen gépes böngészős linkmegnyitás azt nyissa (mert pont utáltam, hogy volt nekem is 1000+ tabos sessionöm, és egy játék béli, a többitől semmiben sem különböző gomb böngészőt nyitott...)Szóval lehet alkotni, amit szeretnél elérhető!
NeoPampalini iránya azért bajos, mert ott ki kell vágni a fájlt a helyéről, majd külön mappába rakni, ahol vagy azt vagy a mappát át kell nevezni, ha többet használnál, visszarakásnál meg visza.... akkor már könyjelző, ami ugyanez, és a nevezősdije könnyebb.
-
ledgeri
nagyúr
-
ledgeri
nagyúr
Mik voltak a nyitott tab-okon?
azabout:cache
segíthet picit a felderítésben.Én már magamnak állítgattam dolgokat (csak a cache-t át másik lemezre) és látom, hogy pl jópár órányi FHD youtbe (a saját csak erre használt profiljával) simán feltölti a neki általam megadott 5gigás cache-t. Szóval valamelyest, ha használva van, akkor használva van...
Ha van rá kapacitásod, akkor full új pröfillal (kivágod a profilmappád, és elrakod jó helyre) is ránézhetnél, hátha olyan dolog ragadt be, amit átvisz a reset.
Esetleg lehet, hogy új FF-ot kéne telepíteni (a nagy 50-70 megás telepítővel kiválaszthatod, hogy hova menjen.. lehet, hogy a telepítéssel, és nem a profilokkal van baj, de ez csak a leírásod alapján lévő tipp) -
ledgeri
nagyúr
válasz
nyugis21 #64673 üzenetére
A probléma meg nem értése nem egyenlő a tagadásával. Ezt írom mind a linkelt diskurzus, mind a #64665 második felével kapcsolatban.
Ha annyira szeretnéd, hogy közkincsé legyen téve ez az információ, akkor tégy érte. Ha meg neked nem éri meg regisztrálni infó osztó oldalakra, akkor ne vedd zokon, hogy másnak nem éri meg a te infódat megosztani.
A ublock origin-t továbbra is jánlom, azon keresztül látod, hogy a meglátogatott oldalak miként épülnek fel, és lényegében mi is a net struktúrája. Használatával kitisztulhat, hogy mire is vetült fény... Ha nem kielégítő számodra ez a válasz, akkor utánajárhatsz méllyebben az említett címeknek, és útba eső privacy policy-knek... Vagy válaszhatsz egyéb böngészőket.
-
ledgeri
nagyúr
válasz
nyugis21 #64659 üzenetére
Kapott válasz? Címek (shift+ctrl+j [Browser Console] seítségével jelennek meg)
I did that and noticed that we load "detectportal.firefox.com", which is an alias for "prod.detectportal.prod.cloudops.mozgcp.net." We use "*.mozgcp.net" as the domain for the content we store in Google Cloud Platform, similar to how we use "*.mozaws.net" for stuff we run on Amazon Web Services. It's not "Google", it's just rented server capacity. If I do a reverse lookup of the IP address it translates to 82.221.107.34.bc.googleusercontent.com which is one of the addresses you saw.Looking at other things we load at startup according to the Browser Console I see "aus5.mozilla.org", which is currently pointed at prod.balrog.prod.cloudops.mozgcp.net, whose IP address maps to the other host you saw 201.181.244.35.bc.googleusercontent.com
aus5.mozilla.org is used for Firefox software update checks detectportal.firefox.com is used to detect [captive portals]
Röviden, FF-nak kellő cucchoz bérelt szerók címe.
Diskurzus link -
ledgeri
nagyúr
-
ledgeri
nagyúr
válasz
nyugis21 #64659 üzenetére
Ránéztem fővonalas FF-el és tényleg. Még sokmindent-kikapcsolt-FFprofile.com-os és társais, követő-herélt beállítások mellett is.
Amire ezt látva gondoltam, hogy a FF is a google-től szedi a safebrowsing adatokat, és talán az csatlakozik, de akkor sem egyértelmű, hogy miért a usercontent dolgokhoz. "Good catch!" részedről!
-
ledgeri
nagyúr
Facebookon pont nem sokminden van amit az uBlock szűrhetne... van 2 főkiszolgáló, egyik 3, másik 5 aldomainnel... Mindkettő egy kézben... ott már tök mindegy mit csinálsz....
Nem úgy mint akármelyik junka oldal, ami minimum 2 reklámos, 2 tracker, facebook, insta, google (kb 3 féle képpen), stb stb modulokat töltögetne be... csak a miheztartás végett nagyon sok hivatalos (pl vakcina reges) helyen van recapcha modul, az meg ugrik a gstatic.com-ra.... gondolhatod, hogy melyik a legnagyobb követő domain a neten... -
ledgeri
nagyúr
válasz
nyugis21 #64647 üzenetére
Ez a fórum nem olyan mint a többi nagy féle fórum motor. Ott az Új azt is használhatod, vagy a lap alján a "Hozzászolok"-ot, mert az a témához, és nem az előző hozzászólásra vonatkozik. Csak a rendezettsége végett ajánlott a Válasz írása, vagy emberke megnevezése a hsz-ben ha már valakinek megy a válasz, vagy ha úgy is sokakra reagálsz -régebben egyszerűbb volt, de mostanra ez is romlott...
De ha neked ezek nincsenek akkor másbajok vannak márAz akamai egy óriási giga webkiszolgáló, terminulógusokkal bajban vagyok, de lényegében képzeld el azt, hogy pl az intel weboldala nem egy giga főszeróról tölt be globálisan mindenkinek, hanem, pl megyénként vagy egy akamai szerver, amin az intel bárli, hogy legyen oda irányítva a megye forgalma, de tartalma egyezzen meg a fő akamai szerveres tartalommal, amit meg az intel kezelget, ha jön valami módosítás. (nem pontos, de a megértéshez elég) kb...
A googleusercontent, meg mint neve írja a google felhasználóinak tartalma. Ublock origint használva láttam, hogy ez a profilképektől, talán a youtube-thumbnaileken át sok mindent lefedhet, másik irányból meg van egy csomó féle szolgáltatás, aminek másféle szervertípus kell, és ez egy féle ami jó ilyesmi képek, hasonlók kiszolgálására (újfent: ha használod a ublockot, megérted)Alapból a FF semmi olyat nem tölt be, ami ennyire specifikus eléréseket kíván- szerintem.
Egyébként:
Azért lényeges, amit Syl írt, mert -juj de nagy boldogság- szinte minden kereső mező a csak beírt de nem le-enterezett keresésekről is már küld adatot a kereső felé, betű leütésenkét, csak hogy élvezetes legyen....
Én nekem ez kimaradt, mert már kikapcsoltam, de ha pl amint megnyitod a böngésződ, é a kurzor egy ilyen keresőmezőbe ugorva vár, akkor lehet, hogy ez elég ahhpz, hogy létre jöjjön a kapcsolat. Sajna a FF abból él meg manapság, hogy alapértelmezett keresőmotorok a Gugli, amazon meg hasonlók... de legalább még létezik, és 2 perc kigyomlálgatni őket.Názz rá sly javaslatára. Ha nem megy, írj, és akkor jöhet a profil reset, vagy csere, ha alap profillal is megmarad, akkor egy hardened profil, vagy akár egy reinstall is friss telepítővel.... Ha ezek után is, akkor meg a géppel lehet valami huncutság... De sorjában, először a kereső motorok!
-
ledgeri
nagyúr
válasz
nyugis21 #64644 üzenetére
Min nézve láttad, hogy a böngészőn mit nézve áll fent ez a kapcsolat, milyen kiegek mellett?
Egyébként számodra van a Ublock Origin Hard mode-ja kitalálva. videó ha kell a vizuális ismertető Ha ezt bekapcsolod, akkor csak az a webelem tölt be amit te engedélyezel. Eleinte 99%-a a weboldalaknak törik, de idővel a használatod alapján kitisztítod magadnak. Ezzel élek már jópár éve... csak ajánlani tudom!
-
ledgeri
nagyúr
Hát simán kinézem a Google-ből, hogy saját maga implementálja, mint a chrome-os "oldal lefordítása" pop-up. Pár napig állj át startpage-re, mert ez google fetchelt találatokat anonimizál -szóval a találati kép hasonló lesz, második körben meg menjen egy duckduckgo.
Ha mindhárom csinálja, akkor a böngésződdel lehet valami, ha a Gugli, meg a startpage, akkor a fő kereső motor lehet a ludas, valamit állítottak. Ha csak a google.com-os találatok ilyenek akkor meg lehet, hogy valamiért ezt dobja az algoritmus neked >>ott a másik kettő.
Vagy: alap dolgok ha be vagy lépve lépj ki (majd sütitörles miegymás), ha ki vagy lépve, és nem baj, lépj be... kieg ellenőrzések, tiltogatások.... új profil a régi mentése mellett csak ellenőrzésképp...Én azt is utálom, mikor vadászni kell, hogy pl a samsung.com jöjjön be, és ne a samsung.hu, vagy a samsung.com/hu-hu/.... utálom, hagy tudjam már milyen url-t írok be...
-
ledgeri
nagyúr
válasz
A_ScHuLcZ #64623 üzenetére
Ez tipikus "valami félrement" kategória.
Profil mentés külső helyre mappájából, tényleg szükséges kiegészítők feljegyzése mellett, majd specifikus fájlok (előzmények, munkamenet, sütik, ha kell) visszamásolása, és újrabelakás újraszedett kiegészítőkkel, igény szerinti lépésenkénti ellenőrzéssel. Szerintem gyorsabb, mint megtalálni a konkrét okot, DE ha előjön újra, akkor reinstall is kellhet, vagy akkor nekiülni megint hogy mi lehet...Alapból is ajánlott, mert gyorsabb, mindennél, ha meg nagyon furdal a kíváncsiság a komplett bajos profilmappa el van mentve.
-
ledgeri
nagyúr
válasz
Sziszifeca #64559 üzenetére
Sokadjára: A Firefox Szinkronizációja nem Backup. Ha van A és B böngésződ akkor tudsz szinkronizálni a kettő közt. Ha csak A böngésződ van, akkor nincs róla biztonsági másolat. Ha tudod, hogy jön a winreinstall, akkor neked (is) kell menteni biztonsági másolatot, mert a több jobb mint a kevesebb (bármiről, nem csak ff-ról beszélek itt most)... Ha meg nem tudod, hogy mikor kellhet winreinstall akkor meg alap, hogy mindig van személyes backup.
Egy huszast, vagy kettőt megér hogy legyen minden digitális cuccról egy külső winyós másolat... ha az elveszített könyjelzőidnek nem is társítasz ekkora értéket most, idővel összegyűlő kis elvesztéseknek, vagy többi cuccodnak biztos... -
ledgeri
nagyúr
válasz
SamSem58 #64503 üzenetére
...vagy esetleg beletanulsz a ublock originbe, és megtudod, hogy milyen módjai vannak, és mit hogyan lehet oldalanként tiltani vagy engedélyezni, akár még aktív szűrője ellenében is, mi mit jelent,és élvezed, hogy csak azt látod amit szeretnél...
(ublock kisikon katt, fogaskerék (lap alji more amíg meg nem jelenik), setings fül, és bármelyik i, majd talrtalomjegyzék> 1 oldal-tól végéig) -
ledgeri
nagyúr
válasz
istnag #64495 üzenetére
Az nekem olyan felületnek tűnik, ami valamilyen módon másik szerverről az alapján tölt be, hogy te mit csináltál, míg a többi, az alap szerveerről. Pl a másik szerver figyeli a trendeket, és ajánlgat paraméterek alapján. Azt hogy pontosan mi törik azt passzolom... Lehet, hogy a te azonosítód nem jut el a célig, vagy a visszaút van blokkolva. Ha nagyon érdekel, és utánanéznél akkor megnézheted a jobb klikk "ami mellett (Q)" van [angolt használok, ott inspect van...], és azzal kiderülhet, hogy tényleg más szerverről kérné az oldal a dolgokat, vagy nem. Ha tudsz feltenni ublock origint az is segíthetm darabonként tiltogatva mi töltsön be, mi nem, bár az most a bonyolultabb metódus, és a jelenlegi állapothoz képest tilt, nem tud extrát engedélyezni.
-
ledgeri
nagyúr
válasz
petike26 #64491 üzenetére
Ha nem tudod, hogy mi volt, és csak ez ami számodra veszteség, akkor ajánlom hogy az egész profil mappádat, és így mindenedet kezd újból MIUTÁN csináltál egy biztonsági mentést a SESSIONSTORE dolgokról.
Jobbra fent a firefox menü, majd segítség, majd további hibaelhárítási lehetőségek, és ott a direkt link, ami megnyitja a profilmappádat. onnan a sessionstore-backups mappát, és sessionstore fájlt másold ki, miután bezártad a firefoxot.
Ha létrehoztad az új profilodat (profil törlése után újra megnyitottad a firefoxot, és beállítottad benne a munkamenet folytatását, akkor bezárt firefox mellett az egyik nem túl régi backupot másold le, és nevezd át a sessionstore-fájl nevére, és kiterjesztésére. ha újraindítod a FF-t akkor működnie kell!
Szóval újból: sessionstore-ok mentése, majd profil törlése, majd, új profil, annak személyre szabása, majd mentet dolgok visszaállításának próbája.
Ha két napnál nem régebbi, és aránylag kicsi méretű a legfrissebb backup fájl, akkor esélyes, hogy az is már bajos.
Ha van más is ami kellhet, mint a munkamenet, akkor az egész profilodat vágd ki, és így megvan a mentés, de csak azokat pakolgasd vissza, amik biztos hogy kellenek. -
ledgeri
nagyúr
válasz
Csupingo #64485 üzenetére
ffprofile.com, vagy mi a neve az oldalnak, ahonnan előre konfigurált user.js fájlt lehet letölteni emlékeim szerint ad ilyen opciót, ami a fájlban, szövegnézegetővel látszik >> about:configban állítható, létrehozható sor...
én azon a nyomon indulnék el... -
ledgeri
nagyúr
Na hátha itt valaki ráakad a problémámra, bár rákérdeztem a holly w10 topikban és persze hogy a FF lett a hibás, mikor nem, mert a helyzet a következő.
Felment A, B, C, D firefox telepítés egy telepítőből. Ha kijön egy frissítés, akkor szépen mind jelzi, hogy telepíthető, rákattolok, és feltelepül... De D tálcára kitűzött parancsikonja, ami futó programról, és nem asztalról áthúzva jött létre, az első vagy második indítás után elfelejtődik, és ezt írja a win, hogy azt nem találja, és a parancsikon nem működik tovább. De csak a D csinálja rendszeresen, csak update után Volt még 1 mi csinálta még, de csak egyszer... a többi nem. Ötlet? -
ledgeri
nagyúr
válasz
Krystal_s #64423 üzenetére
Már jó ideje van az, hogy ha nagyobb verzióra térsz, akkor a profil visszaléptetése bajos utána, 4-5 éve biztos. Másik meg hogy a munkamenet (session store), ha valaki úgy él vele , az előzmények, meg ha van jelszavak amik menthetőek vissza nagy probléma nélkül, a többi az mind újra generálható- ha jól tudom. Ha megvan a használt profil abból kimenthető. ha kell a 89.
-
ledgeri
nagyúr
válasz
totron #64416 üzenetére
Ez nálam az a kategória, mikor a moddolt játék frissül, vagy kap egy dlc-t, és emiatt törik a mod, és steamen megjelenik a review az újdonságról, hogy milyen rossz a frissítés, hogy eltört a mod.
Ha valami úgy tetszik ahogy van, és már megtörtént, hogy anélkül, hogy számítottam volna rá változott úgy, hogy nekem nem tetszett, akkor nem gondolom, hogy biztosan nem változhat úgy a jövőben, hogy valamit hasonlóképpen rontson.
Kijött 90. Égett a topik. jöttek a fixek. kijött a 91, és gyullad már megint.
Egy terméknek nem ez a dolga, hogy te előrelátóan duplikálj, mókolj. A beállítás is adat... ha fontos, akkor kell a biztonsági másolat.
Én is örülnék, ha a programok úgy frissülnének, hogy teljes change-log-ot lát mindenki mielőtt bármi elkezdődnek; ha létrejön a változás legalább 1 kattintásig minden változó ki lenne jelölve -ha nem nyúlsz hozzá sosem akkor, a te verziódban végtelenségig-, akár föléemelt egérrel egy kis leírás mellett; és modulosan, vagy teljesen 1 kattintással változatlanul visszavonhatóan. Melyik program csinálja ezt, ami minimum akkora mint a firefox? Addig amíg nemsok, addig marad a "mentsd ami érték számodra" hozzáállás. -
ledgeri
nagyúr
Olyan fura, hogy emberkék lepődnek meg azon, hogy jön egy frissítés és dolgok változnak, beállítások törnek... de mégis valaki rákattintott arra az update gombra... valaki úgy hagyta az automatikus frissítés kikapcsolható opcióját... valaki nem gondolt előre és nem telepített fel egy külön FF-t amin teszteli, hogy mi törik ha frissít az újra, és mi nem...
Annyi idő alatt ami az össz sírással elmegy minden egyes update után, simán utánajárhatóak ez egyéb, fent említett opciók, és megtehetőek a lépések a pontenciális probléma elkerülése érdekében! -
ledgeri
nagyúr
Gyorsabb ha kérdezel, és nem jön válasz, mint hogy azt hiszed, hogy a problémád hú de biztos hogy OS specifikus -de mégsem tudsz haladni vele, hisz nem tudod megoldani-, és vadászol valakit aki azt mondja, hogy "szerintem meg tudom oldani az OS specifikus problémádat" amiről kiderülhet, hogy nem is az, de így már leválasztod magad a segítőkész közösség egy részéreől, vagy csak felesleges köröket jársz, mikor lehet, hogy alap és univerzális a válasz.
-
ledgeri
nagyúr
válasz
jozsi252 #64303 üzenetére
Mi van ha megcseréled a monitorok csatlakozását a videókártyán?
(A FF inkább CPU-t használ, a többi inkább GPU-t, de lehet, hogy olyan dolgokat küld a videókaridra, amik valahogy "rosszul jönnek ki" azon a kimeneten... Csak egy gondoloat. Próbáld ki, hogy -csak csatlakozás szinten- cserélt felállásban is ugyanazt csinálja-e, és ha prioritást véltasz monitorok közt akkor is... Előtte/utána, meg mi van ha eredeti csatlakozó felállásban, de a másik monitor az elsőszámú windowson belül... Hátha kiderül valami megerősítő, vagy elbizonytalanító dolog a további 3 variációban a 4 ből....) -
ledgeri
nagyúr
Miért kéne teljes gyalu? A nagyon nagyon nagy java a beállításoknak a profilból táplálkozik, az meg telepítés-független...
#64263 tonermagus Adobe indíthatóság kizárása végett én felraknék egy másik PDF olvasót (pl sumatraPDF). Ha azzal is visszaáll, akkor esélyes a FF, ha azzal nem áll vissza, esélyes, hogy az aktuális Adobe telepítés a bajos. vagy az és a FF kommunikációja.
_________
Mondjuk nekem meg olyan bajom van, hogy a tálcára kitűzött ikon, ha frissül a FF, akkor célt veszít... de a 4 telepítésből csak 1-2 csinálja... és az inkább win10 gyanús... de passz.. -
ledgeri
nagyúr
Tényleg: cache-en kívül mit lehet még átküldeni, sokat íródóst, másik meghajtóra?
-
ledgeri
nagyúr
válasz
GreenGoblin #64250 üzenetére
(igen igen, nekem ind a wines pagefile, mind a FF-os cache ki van vezetve egy OS alól nyugdíjazott SSD-re...)
-
ledgeri
nagyúr
válasz
GreenGoblin #64247 üzenetére
Nekem valahogy a cachelésel, mintha gyordabb lenne az egész (egyéb beállítások mellett)... De lehet, hogy az én gépem így jobban bírja... Passz...
-
ledgeri
nagyúr
válasz
GreenGoblin #64244 üzenetére
Attól függ, hogy mi a célod... nyomaték, vagy RPM
?
Ez egy irányba jó, nem is azért hogy ezzel csináld meg, és felejtsd el, hanem hogy nézd, hogy mik az opciók amik ajánlottak, kicsi leírással segíthet egy két folog megértésében, vagy akár jó kulcsszó-szótár utánanézni a dolgoknak. Az utolsó oldal legereál egy Perf.js fájlt... ha azt egy szövegkezelő progival megnyitod, látod is hogy hogyan is néznek ki a dolgok... About:configban is nézelődhetsz értsd keress rá szavakra, hátha kidob valamit, ami után utánanézel, hogy mi mi...Én pl most épp projectben vagyok, hogy csak youtubuozva (külön profil) mennyire sok adatot mozgatok (1-2 óra alatt töltök meg 5 giga cache-t)... Ha valamit állítanál, szinte biztos hogy állítható...
-
ledgeri
nagyúr
válasz
NeoPampalini #64242 üzenetére
A ublock origin nem engedi betölteni azt ami tiltólistás.... a be nem engedés biztos, hogy kisebb erőforrás igény, mint a beengedett betöltése...
Amúgy is FB-on nagyon kevés külsős dolog van ( UO előugrón more-more, amíg nem látszik, és -ha lehet- fent katt az all-ra. -
ledgeri
nagyúr
válasz
stuka20 #64231 üzenetére
Ha akarsz picit többet, akkor az mehet 1-esre, ha most 0-án van. még üzidet nem látva- írom, hogy a referer ebben a tekintetben arra vonatkozik, mikor A weboldalról B weboldalra mutató linket nyitsz meg, akkor B weboldal hogyan , és mennyi infót kap A weboldalról.
Ha esetedben A és B összefügg, akkor mivel 2-esen volt a kapcsoló, nagy eséllyel nem tudott elég jól azonosítani B, mikozben kell neki kis infó A-ról.... ezt valamelyest említi is a privacytools.io is.
(PM-es dolgokat nézem!) -
ledgeri
nagyúr
válasz
stuka20 #64223 üzenetére
0.tipp: Mit akarsz honnan letölteni? Ha érted hogy mit állítottál, akkor érted, hogy az miként befolyásolhat és mit (Én is átmentem azon a listán, szóval kb képben vagyok, és tudom referálni, hogy nálam működik-e vagy sem)
1. tipp: nulláról új profilt a meglévő mellé nyitva és éspítve, mindenen ugyanúgy átmenve, és ellenőrizve, hogy ugyanúgy viselkedik-e.
2. tipp: (átállított dolgok megértése esetén) lépésenként szépen ugyanígy about configban szépen visszalépegetni a beállításokkal... (Akár egy új profilba belemásolva a meglévő tartalmát, hogy legyen egy biztosan (más oldalon) működő aktív referencia.
3. about:configban van mód csak a módosított dolgok listázására... szóval azokat kell csak visszaállítani eredetire... előtte mentsd a profilod!(Összekavartam, este van.... Szóval alap hogy ments, utána vagy újraépíted, vagy visszaépíted relevancia alapján, vagy "blanket mindet" defaultozod. Ha publikus infó, akkor tudok referálni, mi megy nálam, mi nem...)
-
ledgeri
nagyúr
válasz
SamSem58 #64212 üzenetére
B verziód, hogy beletanulsz a virtuális gépezésbe, felraksz egy win7-et, mint virtuálisat, teljesen leválasztott net eléréssel, csak virtuális hálozaton adsz neki kiskapot kimenteni, betölteni a dolgokat, míg minden alatt ott a legfrissebb OS bármi násra.
Ma már mindenre van alternatíva.... és MÉG van a chromium-ra is
-
ledgeri
nagyúr
válasz
Cs1csó #64201 üzenetére
(Sosem tudom linkelni mikor kéne) De amíg van az az "összes FF verzió lerakat" link, addig igazából csak annyi számít, hogy most az új desing miatti bosszankodás megy, vagy egy régire való visszaállás, és vele járó potenciális biztonsági kockázat ... Én már eldöntöttem, hogy amíg a gecko fut alattunk én maradok
-
ledgeri
nagyúr
válasz
NeoPampalini #64180 üzenetére
-
ledgeri
nagyúr
válasz
NeoPampalini #64177 üzenetére
Mióta van meg ez a profil? Van valami extra about:config -olva? Milyen féle kiegjeid vannak?
Ha más profillal megy, akkor már szerencsére csak a profilra szűkül ami jobb mint a semmi...
Ha van kedved kikeresni, mi is volt, tovább szűkítgetve, miegymás, engem érdekel... -
ledgeri
nagyúr
válasz
NeoPampalini #64175 üzenetére
Hmm... más böngészővel nézted már? Hardveres gyorsítás ki kapcsolása mellett is ilyen?
Milyen régi a profilond FF-ban, és mennyire sok kieged van? -
ledgeri
nagyúr
válasz
NeoPampalini #64172 üzenetére
Képet róla! Ha nem látszk akkor VGA képpuffer, vagy utána -hardverprobléma, ha meg látszik képen is.... megnéznénk
#64173 sympatex Mint ahogy találkoztál vele... én is csak úgy láttam, hogy egyből ugrós... Hozzászólni nem tudok
-
ledgeri
nagyúr
Ebben a hsz-ben a linkek... vagy a linkelt oldalon utánamenni, hogy anz android miben csinál másképp mit..
-
ledgeri
nagyúr
válasz
Ciccuka #64164 üzenetére
Ok szóval semmi fix, semmi bizonyított FF dolog, csak alap "registry para"... rendben.
#64165 mzso Ha a Sync-ből kéne infó, és máshol nem vagy belépve akkor kb temetheted, mert a sync nem backup: csak aktuális adat szinkronizációjára másik böngészővel van, nem "központi szerver"-es mentős megoldás. Egyébként meg ha be vagy lépve máshol és nem kell egyéb adat vissza akkor mehet egy reinstall, majd újra belépés...
Viszont ha kéne adat, és a syncknek működnie kéne, de valamiért nem elérhető, akkor persze mentsd amit tudsz, utána meg ha nincs külön andoidos fájlstruktúra különbség, akkor lehet próbálkozni a PC-s leírásokkal... -
ledgeri
nagyúr
válasz
Ciccuka #64156 üzenetére
Én ebben a beszélgetésben nem segítséget kérek, hanem az érveléseddel nem értek egyet, és annak alapjait keresem, hátha jobban megértem az álláspontod
Szóval ha a "A keretprogramok általában csak gondot okoznak.", miért kell revo FF-törléshez?
#64151 IT user Az előző (és jó sok előtte lévő is) úgy működött, hogy amint elkezdtél gépelni felugrott... ez nem a mostani verzió újdonsága.
Az meg hogy címsávbagépeléskor mit hoz fel, az beállítható...
Én pl utálom annyira, hogy ott is keres, meg miegymás, hogy beállítottam: nálam csak a keresősávban kereshet motor által, a címsávban meg csak előzményeket ajánl, vagy csak DNS értelmezhető címeket fogad el -
ledgeri
nagyúr
A FFstart > burger menü > Segítségre katt > hibaelhárítássos oldal nyitása katt> profilmappára katt > egyel feljebbibb katt > job klikk másolás nem hiszem hogy messzebb van, mint a
Böngésző nyit > mozackup oldal megnyit (nálam pl 2 dolog is szól miatta [a ff is, meg a https everywhere])>Downloadra katt> fájlmentésre katt > mentett fájl helyének megnyitására katt > kicsomagolásra katt > mappátnyitni duplakatt> exe-re duplakatt> next > next> next> (yes/no) katt > keresgélés katt > * mentési hely kikeresé* pár katt> és másolás katt.Emellett nem hinném, hogy mást csinálna egy gomb ami profilt ment vagy betölt.
De csak emiatt a hsz miatt csináltam egy új profil mappát, és belemásoltam egy 2017-es profil tartalmát (ok, hogy nekem, de volt max 2 perc...). Legfrissebb FF vígan nyitotta, és semmi error semmi galiba... Kicsi retro feeling, és vicces, hogy pont egy "mit és hogy mentsünk" FF websúgó volt az aktív lap bezárás és mentés/archiválás előtt...
-
ledgeri
nagyúr
Miként másoltad? Lépésenként, onnantól kezdve, hogy megjelent a firefox telepítő utolsó képernyője azzal, hogy opcionális az indítás pipa, és alul a Bafejezés gomb látható!
(legközelebb ha ilyen van: A elég csak a profilmappát törölnim nem kell a programot is (ha elindul a progi és nem talál semmilyen profilt, csinál egyet....)
-
ledgeri
nagyúr
válasz
SamSem58 #64086 üzenetére
Rókafüggetlen a youtube-dlg személyében nem jó?
-
ledgeri
nagyúr
Mennyire sok addonod van? Lehet, hogy ha megoldható, akkor jobb lenne 0-ról felépíteni az egészet, ki tudja miket állított mi, azalatt a 6-7 év alatt. (hacsak nem nagyon gagyi a hardver, a mai youtube szemével nézve)
Párhuzamosan is mehet a kettő:
Egy FF telepítés, több profilt is tud kezelni, ha épp átnézősdi van: felépíted az újjat, miközben le a régit. Sorban biztos vagyok benne (egyszer egyik profil fut, máskor másik, a korábbi -P-vel előhozott menüben lehet választani, párhuzamosan régen nem ment, most meg nem néztem. Viszont több FF telepítés is mehet a gépre (annyi a kulcs, hogy több helyre kell telepíteni [nem a fő download-os telepítővel, hanem a mélyebben lévő nagy méretűvel, és nem express/standard telepítést kell választani, hanem custumot/egyedit]) és akkor vígan lehet jobb oldalon egyik bal oldalon másik, és nézni, hogy mi megy mi nem, mit kell átmenteni, hogyan fut a mentésből teljesen visszaállított, hogyan a frissen települt és újraépített, stb stb. Nekem most 4 .exe-re van 4 profil... De bármelyikből lehet több mégPl most van egy alap, egy amit minden nyit "alapértelemezett böngésző", egy YT/google belépett, és egy ami ad-hoch dolgoknak... Lesz még egy zenés, de az már csak profil...
Ez is mint a korábban linkelt "mi mi hol" elemek, eléggé moduláris ilyen szempontból. Ha egyszer megérted, akkor utána már könnyű.... Mentés megléte esetén, meg lehet próbálkozni, nem fog megsértődni
-
ledgeri
nagyúr
Azt tudom, hogy van a végső verziós kiadásokról arhívum... Van az egyéb verziókról is hasonló? Láttam párnak tök jó ikonja volt... tudnék használni párat belőle
-
ledgeri
nagyúr
Igen Igen!
Mondjuk lehet, hogy pár kiegészítőt megéri majd leszedni és újrarakni, ha közben FF verziót is váltasz, csak ha olyan beállításuak, akkor a saját metódusuk alapján legyen egy mentés róluk az egész előtt [két backup jobb, mint egy].
Ha nem bonyolítanál többet, akkor még csak annyi, hogy az új telepítéssel létrejövő xxxx.default mappa tartalma legyen törölve teljesen... így a tiszta...
Ha meg picit bonyolítanál vele, esetleg szeretnél több profilt, vagy csak úgy: ha feltelepül az új FF, akkor az utolsó lépésnél kiveheted a pipát, hogy automatikusan induljon el. Így még nem jön létre a profil-mappa, majd Win-gomb+R (futtató ablak) beírod, hogy firefox.exe -p . Előjön a profil manager-e a böngészőnek amiben ha csinálsz egy új profilt, akkor annak a formátuma a xxxxxxxx.általadmegadottnév lesz, és ha még azon a felületen sem indítod még el a böngészőt, de megcsináltál mindent, akkor ugyanott (vagy ha átállítod menet közben, akkor máshol) lesz a profilmappád, a megadott névvel, 1 fájl kivételével üresen, ahova megint csak bemásolod az eddigi mappádat, és kész.
Ha az egészet a meglévő profilmappád kimentésével kezded, akkor vígan lehet próbálkozni bármivel! Amíg az nem sérül, adatot nem veszíthetsz! -
ledgeri
nagyúr
Én pont most sináltam egy Win reinstallt, és én a "kimentem a könyvjelzőket, kimentem az előzményeket, esetlemg még a session store-t meg az addon listámról lövök egy képet és nulláró az egésze(ket) újraépítem" utat választottam (és pl alapból ajánlom, mint a mentés egyk backupja).
Ha neked többmindened van amit átvinnél akkor meg a teljes profil mappa "jobb klikk másolás" részével megoldhatod, hogy mindenednek legyen másolata- amit ha szerencsés vagy csak be kell másolni... (egy fokkal bonyolultabb.. de nem vészesEgyébként meg: [link] [link] [link] ezek (és minden megjelenő link az oldalakon) átolvasása után képben leszel.
Az új kinézetből nekem csak a tabok közti választóka jiányzik, és sajna a "témák, téma készítő opció, annak kvázi wikije> témák wikije úton láttam, hogy az 100%-ban megszűnt... Szóval RIP....Csak abban valaki segítsen, hogy miként lehet a témakészítő addonal létrehozott témákat "publikálni"? Csinálnék párat, van már 4 profilom
-
-
ledgeri
nagyúr
Van külön youtube topic, de a kérdés is értelmetlen! Max a kedvelt (kedvencként megjelölt [thumbs up-polt]) videókból automatikusan létrejött lejátszási listát tudod publikussá tenni, vagy csak a saját videóidat. Vagy ha egyéb kombináció van a te oldaladon, akkor várom a youtube topikban a jobban, részletesebben leírt problémádat
-
ledgeri
nagyúr
Nagyon szépen köszi! Csak az kellett, hogy tényleg megkülönböztethetetlenül (De rég írtam ezt le, juj) gombos.... Nem bejövős! Lázadjunk!
Én különösen hajlamos vagyok oldalra is kicsorogni tabokból (pl youtube videókat szeretek előre nyitni), és akkor csak pár X lesz a támpont... -
ledgeri
nagyúr
válasz
Predator2 #63922 üzenetére
Egy próbát ezzel. Tudom, YT, de nekem mással is ment már. Vagy esetleg VLC... azzal még nem próbálkoztam.
-
ledgeri
nagyúr
válasz
SlyChocolate #63896 üzenetére
Képet róla, hogy milyen egy ilyen rossz betöltés!
-
ledgeri
nagyúr
válasz
SlyChocolate #63889 üzenetére
Nálam friss verzión semmi gond: Átlagos "kiegek nélküli indítás" és többikből mit próbáltál?
-
ledgeri
nagyúr
válasz
junior11 #63879 üzenetére
Valahol olvastam, a 2015-ös sync-átállás után, hogy azután úgy működik ahogy én gondoltam, de most bármit nézek minden olyannak írja, mint ahogy te.
#63880 DS39 Leírás-link? ha megvan...
#63881 junior11 Volt belépve az egyik telepítésekor a másik? Mert így leírva még nem egyértelmű a cáfolat...
#63882 lanszelot
A verzió: Ismert időpontú újratelepítés előtt exportálsz, és újratelepítés után, belépés után, minden megléte esetén SEM törlöd ki a dolgaid, vagy ha nincs meg akkor importálsz...;
B verzió: Nem ismert időpontú újratelepítésből adódó bonyodalmak megelőzésére rendszeresen exportálgatsz;
C: neked megfelelő jelszókezelőt használsz
D: nagyobb léptékben van backupod a rendszeredrőlMilyen újrarakás volt az újrarakás? (Gép, vagy csak FF, ha utóbbi, hogyan törölve?) Megvan még a régi profilmappád?
#63884 DS39 Vagy az volt hogy így privacy-bb, vagy hogy így kevesebb a szerverköltség (nem kell tárhely [ha jól gondoljuk a működést])...
-
ledgeri
nagyúr
válasz
lanszelot #63877 üzenetére
A firefox-fiók nem backup, csak sync. Ha valamelyik FF telepítésedben van valami, akkor azt át tudod sync-elni egy másikba. Ha nincs több telepítésed, csak egy, és azt törlöd, akkor az törlődöt...
Ha meg van még a profil mappa akkor vissza állíthatod, nem veszett el semmi..!Mivel szinkronizáltál FF és CR közt?
És mielőtt jönne a "de gáz a FF" gondolat: backup backup backup!
-
-
ledgeri
nagyúr
válasz
Kékes525 #63860 üzenetére
Én Ublock origin-t whitelist módban használok (hard mode), és a múlt héten láttam, hogy változott az oldal/oldalfelépítés összetétele. Eddig az alap követők (és aktuálisan oldalon lévő külsős képek, youtube-framek) mellett nem volt semmi, viszont múlt héten bejött az említett cdn.prohardver.hu. Nem csak a PH-n, hanem a többi lapcsaládos oldalon, olyannyira, hogy azokon, ha nincs betöltésre engedve a cdn.prohardver.hu, akkor nem tölti be az alap fórum/weboldal felépítést a böngésző (a képek, linkek, szövegek strucktúra nélkül fehér háttér előtt jelennek meg).
Szóval ez weblap indukált változás inkább mint védelmek, vagy böngésző.
(Ezért is vagyok extra hálás, hogy így is tud működni a UblockO. Látom, ha valami változik, és értem, hogy mi mi...)Hogyan kezelhető csak FF-t használva? Passz...
Új hozzászólás Aktív témák
● Olvasd el az összefoglalót!
● Mozilla blog az ITcafé-n.
- Blogbejegyzés Hidegben sem fagy az új Firefox
- Blogbejegyzés Biztonságban ünnepel a Firefox
- Blogbejegyzés A Firefox követés elleni védelme és egyéb biztonsági szolgáltatásai
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Kikristályosodik a Razr 60
- PlayStation 3
- Mi mindenre jó egy másodlagos megjelenítő?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- pfSense - Avagy az okosított házirouter
- Miskolc és környéke adok-veszek-beszélgetek
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Autóápolás, karbantartás, fényezés
- További aktív témák...
- Kaspersky, BitDefender, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Vírusirtó, Antivirus, VPN kulcsok
- Akciós Windows 10 pro + Office 2019 professional plus csomag AZONNALI SZÁLLÍTÁS
- Új Dell 14 Inspiron 5435 FHD+ Ryzen7 7730U 4.5Ghz 16GB 512GB SSD Radeon RX Vega 8 Win11 Garancia
- Konzol felvásárlás!! Xbox Series S, Xbox Serries X
- Konzol felvásárlás!! Playstation 5, Playstation 5 Pro
- 136 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4080
- Bomba ár! Dell Inspiron 15 3511 - i5-11GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 15,6" FHD I Cam I W11 I Gari
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest