- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Itt egy pár fotó az iPhone 17 sorozatról
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Yettel topik
- Samsung Galaxy Watch8 - Classic - Ultra 2025
- Mobil flották
- Telekom mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Mindenki Z Fold7-et akar
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Mozilla Firefox
Új hozzászólás Aktív témák
-
ledgeri
nagyúr
válasz
Jack Oneill #66663 üzenetére
Érdekes. (sajnos webes mifenés a megjelenítése, valami .jpg-re, png-re, tiff-re bmp-re gondoltam, mikor kértem volna a valamit) Megnéztem FF-al, ami be van védve mindennel, alap brave-vel, és legfissebb ungoogle-d chromiummal, és mind a kettő chromium alapúnál a kép kevésbé éles, mint FF-on, nálam..
-
ledgeri
nagyúr
válasz
Jack Oneill #66658 üzenetére
Példalink alatt egy adott, online lévő képre gondoltam ami eltérőnek látszik, nem a színkülönbségről egyre. (azzal ki lenne zárva oldaladról minden) Te is írod, hogy nem mindenhol történik. Ha én olyat találok, aminél nem akkor "én nem látom" lesz az eredményem.
-
ledgeri
nagyúr
válasz
Jack Oneill #66656 üzenetére
Nem facebookos példalinket kérhetnék? (Csak hogy biztos ugyanazt a forrást használjuk...)
-
ledgeri
nagyúr
válasz
gyulank #66650 üzenetére
Már tényleg ott járunk, hogy fel kéne vedd mozgóképre, hogy mit miként csinálsz: olvasva az általad leírtakat nem biztos, hogy mindenki arra gondol amire te szeretnéd. Nem ellened szól, csak az írásos kommunikáció hiányossága.
Az árukereső is sajnos olyan összetevő, hogy bizonyos linkjei egérközepes megnyitás újlapon-nal csak megnyilnak új lapon (háttérbe), míg más linkjei meg megnyilnak, és magugra ugrasztják a böngészőt (az lesz az aktív lap).
-
ledgeri
nagyúr
válasz
gyulank #66644 üzenetére
Ha érted, hogy rendszere van, és le is írod azt, és átlátod, hogy mik az okai, mik a következményei, akkor az már nem "össze-vissza"...
A yetteles dologra: Mehetsz bármelyik másik böngészőre, a lapok ugyanígy fognak működni, max vivaldiban lehet valamit állítani, talán, de most lefogadom, hogy ez az alapértelmezett mód. -
ledgeri
nagyúr
válasz
Csupingo #66636 üzenetére
Lassan 3 évesverziót már ne keverjünk ide bármennyire is kevés dolga legyen eltérő
#66632 gyulank Ha azt akarod elérni hogy A lapról alaőból B C D E sorrendben megnyíló lapok A E D C B sorrendben legyenek, úgy hogy nem kattintasz el az A lapról, csak valami mókolással lehetséges, mint ahogy #66640 SteveS linkelte. De ugyanezt el tudod érni azzal, hogy A-nyitod a B-t, B-re katt, A ra katt, A-n nyitod a C-t C-re katt, A-ra katt stb.. ez volt a meg nem értett mondatom.
Lehet, hogy neked már megérné a konténerezősdit, csak a jelzésrendszere miatt, az ablakokat, vagy profilozósdit, külön FF telepítősdit elkezdeni, mert úgy érzem kell egy nagyobb, átfogóbb csoportosítás... lehet rosszul...
Újfent arra vonatkozott, amit többször is írtam: ha lapról el kattintasz másikra, majd vissza akkor nem jegyzi meg a FF, hogy arról mennyit nyitottál már.
Az Én rákattintok egy linkre rendesen bal gombbal rész értem, de azt írtam le miket lehet csinálni. Véleményem, hogy az ilyen dolgok (amik átszokással elérhetőek lennének) átállítgatása hozza magával, hogy ha kijön új verzió, lehet,hogy törik, ha mész másik böngészőbe, ott átállítani nem így fog menni. -
ledgeri
nagyúr
válasz
gyulank #66629 üzenetére
Ha nem baj, hogy csúsznak a tabok, akkor csak másikra, majd vissza kell kattintani, és onnantól a megnyitás újfent adott lap mellé fog nyilni (akár egérközepes, akár jöbb menüs.).
Én is éltem érát, mikor volt 1300 lapom egy ablakban... mondjuk az a könyvjelzőpakk is le van mentve, mert nem volt az véletlen...
Ha nem írtottad ki, akkor viszont a Sorvégi lefelenyíl ami nagy segítségedre lehet az áttekintésben (pl engem zavart, hogy csak akkor jön elő, mikor már nem fér több lap, pont egy héttel az előtt, mielőtt kiadták, hogy mindig ott van.)
Fentiek mellett meg lehet cibálgatni a tabokat más sorrendért, vagy külön ablakba, akár többet kijelölve (CTRL+katt, Shift+katt működik)!
DE MEGJEGYZENDŐ: TABON EGÉRKÖZÉP BEZÁRJA AZ ADOTT TABOT! (szivattam magamat nem kevésszer vele).Ez most kb tényleg az a kategória, hogy ha valaki, csak meg nyit annyit ami kb kifér és bezárja, az sosem gondolkodik el a lehetőségein, akinek meg böki a csőrét (hehe profilképed), az meg beleőrül amíg rá nem jön, vagy látja máshol, mástól...
Ha van még egyéb "gesztus funkció" vagy hasonló amiről más tud az viszont nekem lesz új! (és várom szeretettel)
-
ledgeri
nagyúr
válasz
gyulank #66624 üzenetére
Az első megnyitás új lapon, és egérközepes link katt az aktuális lap jobbjára rakja az új lapot.
Ha több lapot nyitsz meg 1 adott lapról (url nem számít), anélkül, hogy váltanál lapot, akkor az szépen aktuális laphoz képest, jobbról a legutóbbi "aktuális lap új lapja" mellé zár.
Ha sorvégi +-olsz akkor az teljesen Jobb oldalon nyitja meg az új lapot.
Ha a sorvégi +-ra egérközéppel kattolsz akkor az aktuális lap, jobbján, vagy ha több lap lett nyitva az adott lapról, arról nem el kattintva. akkor szintén legutóbbi után jobbra-zárva nyílik az új lap.Ha ettő eltérő dolgot tapasztalsz akkor részletesebben írd le, lépésről lépésre, hogy mit csinálsz!
-
-
ledgeri
nagyúr
válasz
Jack Oneill #66599 üzenetére
Nem mindegyik fog csak v3-ra építeni. A brave már említette, hogy ők megtartják a v2-őt. De lesz ami lesz!
-
ledgeri
nagyúr
(Korától függően, csak technikai hozzáállással megkérdezném, hogy véletlen, vagy direkt volt, és ha utóbbi akkor miért >> lehet, hogy pl csak egy ublock filter update megoldotta volna, ő meg ezt nem ismervén talált egy "hogyan blokkoljunk minden addont, mert valamelyik reklámblokkoló" tutorialt.)
#66589 Sanyi52 Pontosabb leírást!
-
ledgeri
nagyúr
Hát így nagyobb mindf***, mint gondoltam: Winsows-ból kiindulva annak alapértelmezett leállítási módja valami fél-hibernálás... mig a resi, a rendes resi... A logika azt diktálná, hogy előbbi működik, utóbbi nem, de ha pont fordítva, és nem is windows, akkor nekem nincs ötletem rá.
-
ledgeri
nagyúr
válasz
hódmaci #66572 üzenetére
Nagyon személyes vélemény: én ennél tovább mennék, és mivel már "tudom, hogy melyik részleg le és fel kapcsolása befolyásolja adott lámpa világítását, mennék tovább mekresni az adott folyosót, irodát, és egyedi kapcsolót", ha érted a képet...
#66573 GAbre PH, Rios (,ha belefér az összes) süti, ÉS cache törlés után is fennál ez?
-
ledgeri
nagyúr
válasz
totron #66521 üzenetére
Jelenleg túl sok meló és rizikó lenne, ahhoz, amiből nekem nincs javam.
Nem elég hogy visszakéne bontanom a böngészőm védelmét (ublock origin), vissza kéne bontanom a a gépem védelmét (portmaster) és még molyolnom kéne a routeremmel is (OWRT-adblock modul). Alapból.
Rápróbáltam VPN-nel, de megfogta a portmaster.
Rápróbáltam akkor TOR-ral, abban meg blokkolt a javascript.
Eddig vitt a lélek.De továbbra is merem állítani, hogy ha ott a reklám, akkor azt tudod blokkolni. Ha bekapcsolod az I am an advanced usert, akkor tudod blokkolni, vagy akár feloldani a betöltendő elemeket oldalra, vagy böngészőre vonatkozóan. Át kell olvasni az add-on wikijét, nem egyszer, és akkor megérthető mi hogyan működik! (Az is jó egyébként, hogy nem került rögzítésre, hogy a .club, vagy a .online oldalról is van-e szó.... előbbihez reg kéne... az sem lessz, sosem.)
-
ledgeri
nagyúr
válasz
totron #66518 üzenetére
Nem értem, hogy konkrétabban miről írsz (ha az oldalról, nekem az ilyenek sosem jöttek be), de továbbra is tartom: Ha zavar, hogy bármerre motorozol telemegy a szemed bogárral, akkor szerezz egy szélvédőt, és ne a szélirányba szélsebességgel haladással próbálkozz, az nem megoldás.
Mióta rááltam, hogy alap böngésző telepítés után megy fel a hard-mode, azóta reklámot csak az itt nyomott alzásat látok, ami saját szeróról megy, youtube-on (sponsor-block mellett), ha a videóba bele van képernyőfelvétel weboldalról. Ennyi. 1-2 oldalról tudom, hogy picit túl kell nyitni, vagy igényli, hogy pl brave-ben legyen megnyitva, ott talán 1-2 becsúszik. Csak ajánlani tudom... ha egyszer valaki elkezdi nem hiszem ,hogy van vissza út!If you go bl
aock, there is no way back#66519 Krystal_s Nekem windowson-n latest greatest-el jó.
-
ledgeri
nagyúr
válasz
Pityu. #66503 üzenetére
A ublock origin nem "flerakom és blokkol" féle reklámblokkoló... Az "felrakom, és az blokkolok vele amit csak akarok" féle tartalom blokkoló. Ez azt jelenti, hogy bármi amit látsz az blokkolható vele, és ha egy tartalom nem látszódik akkor nem az az legjobb ha az egészet kikapcsolod (persze SOS-ben lehetséges...). Annak a wikijének is az átolvasása ajánlott! Én azt hard mode-on használom, ami azt jelenti, hogy ha egy olyan weboldalra megyek fel amit még nem láttam, és van harmadikfeles betöltendő eleme, akkor én azt az elemet nem látom, míg a listából ki nem választom. Így jobb az élet mint
az így is engem megtalálótejbe lábújj-lógatós képeket nézni véletlenszerűen. -
ledgeri
nagyúr
válasz
Pityu. #66500 üzenetére
Ha csináltad Firefoxon, akkor ezekben is kb ugyanúgy fog menni. Mindhez, bármelyikhez ha böngészpben kattintásos kitöltés kell akkor fog kelleni a saját addonja, ha beírás utáni mentés-felajánlás, akkor is. Bár ha az kellemesebb akkor másolgathatod is az alap kliensből a dolgokat, vagy bele, a vágolapot beállított időn belül üríti.
Kepassok tudnak automatikus beíratást is, bár ezt rég használtam: lényegében kattolsz ahogy kell, a progi meg lerakja magát tálcára, és az első helyre ahol a most aktív ablakon van a kurzor elkezdi beírni a dolgát. Ha olyan, tud mezőt váltani, tud várni, beállítgatható.Ide most részleteiben nem illik, túl sok, és a saját oldalaikon való tutoriálokban, wiki-kben ugyanaz van amit leírnék. Ha az én hogyan oldottam meg ezt azt keepassXC-ben akkor azt privátban rendezzük le. Próbálgasd, nem harap!
-
ledgeri
nagyúr
válasz
Pityu. #66493 üzenetére
No, feljemény. Megpróbálhatod most azt, hogy
-csinálsz egy jelszó-bejegyzést a friss firefoxban,
-exportálod, ahogy tetted, csv-be, és összehasonlítod, hogy minden korábban exportált oszlop megeggyezik-e a frissen exportált oszlopaival. A jobb láthatóság végett valami táblázakezelőt ajánlok!Ha nem, az új exportálásba megpróbálhatod bemásolgatni a régebbi oszlopait, majd azt a fájlt mentve, azt visszaolvastatni. Mindezt persze az eredeti mentett fájlra vigyázva, nehogy most sérüljön az állományod!
-
ledgeri
nagyúr
válasz
Pityu. #66492 üzenetére
(Bocs, ha ezt csináltad, én az keepassXC-t használom)Ha ezt ki-X-eled, majd csinálsz egy új adatbázist, annak adsz mesterjelszót, (teszteled kilépve majd visszalépve, hogy működik-e csak ez az alap belépés), majd abba belépve arra mész hogy importálás, akkor az működik-e? (Az import és az open nem ugyanaz...)
-
ledgeri
nagyúr
válasz
Pityu. #66487 üzenetére
hmm... Ha csak megnyitod valamivel ami olvassa (alap notepad/jegyzetfüzet), az megnyitja? Pl keepass tudja importálni?
Az az első nem, akkor baj van, ha a második is, akkor az vagy a keepassXC, vagy bitwarden ajánlott, és meg is van oldva az alapból is ajánlottabb jelszókezelésed! -
ledgeri
nagyúr
válasz
Pityu. #66485 üzenetére
Milyen formátumban történt az első, kezdő kimentés? (Csak jobbklikk másolás történt, rendes export említett CSV-be, esetleg valami más?)
Ha eredeti, firefox által belsőleg használt fájlformátumban van az adott fájl kimentve, próbáltad-e, hogy az eredeti mentési fájlt biztonságban tudva:
Elindítod a FF-ot;
Létrehozol egy jelzóállományt (valahol erőtetsz egy jelszó mentését), ellenőrzod, hogy a fenti képen látható oldalon kezelhető-e;
Bezárod a FF-ot;
Kikeresed az újonnan létrehozott jelszó-fájlt, fölülírod az eredetileg lementett állománnyal;
Újraindítod a FF-ot, és kikeresed a Jelszókezelő részt? -
ledgeri
nagyúr
válasz
akaido #66481 üzenetére
Annál meg egyszerűbb, ha jobb klikkeltsz a profilmappádra vagy az adott fájlra, és kimented magadnak, mert nem is olyan rég volt egy emberke, aki azzal a progival mentette a cuccait, hogy milyen jó lesz, és mikor rakta volna vissza akkor jött a hoppá.
100MB a fő profilom, a többi 12 -amiben van 1-2 teszt, de sok ide-oda használt is- 800MB. Ha még tömörít is a mozbackup, sem jelentős ez már... (és ezennel realizáltam, hogy mennyire lenézem az 1GB-ot mam már...) ezen felül nagyobb verzióugrással jobb a minimumot babrálni visszaállításkor, és amit csak lehet 0-ról beállítani -tapasztalat, idő közben szerzett tudás, és esetleges extra opciók meglátása végett!Másik meg hogy a mozbackup 2012-es frissítésű (vagy2016?), ha jól láttam... Azzal én már a "biztos semmi sem változott azóta amióta az frissült????" miatt sem foglalkoznék... ha az adott alternatava a "jobb klikk, másolás"!
-
ledgeri
nagyúr
válasz
mefistofeles #66473 üzenetére
Ha kell a Kényelmes web-sync, akkor bitwarden, ha megvagy a magad által másolgatott, vagy általad megbízott fehős tárhelyen keresztül szinkronizálódó megoldással, akkor KeePass, KeePassXC, -XD... attól függően milyen eszközzel rendelkezel.
-
ledgeri
nagyúr
válasz
mefistofeles #66471 üzenetére
Ha már kimented, akkor inkább jelszókezelőbe töltve használd, és töröld a böngészőből! Az kb az első dolga egy böngészős rossztevőnek, hogy azokat szippantja, keresi, kutatja, míg ha külön, akkor 2-3 extra falad van: mi az?/fut-e?/ különálló?/ keg van nyitva?.
A böngészős meg adott helyen, ismert változós státuszban, már a fertőzött programban. -
ledgeri
nagyúr
válasz
#82860288 #66464 üzenetére
Ha a modemed újraindulgat, akkor 2-3 naponta (ha ugyan az van mint nálam).
Jó szűrő módszer ph-sként, hogy kilépsz/törölsz mindnen (ph-s) sütit, majd belépéskor a további opcióknál kiveszed a pipát a "belépve maradok IP változás esetén is" elől.
Vagy kezdőlapnak pl ez, ha a konkrét szám is érdekel (vagy hasonló...) -
-
ledgeri
nagyúr
válasz
janakbacsi #66424 üzenetére
olvass vissza 1-2 oldalt.
#66425 Gizmo94
Sokan egykattintásosnak kezelik ezt a kis kieget, pedig bőven több
Még a felszínt sem karcolgatják... Legközelebb már tudod, hogy hol kezdd!
-
ledgeri
nagyúr
Frissítési érdekesség: Egy ESR ma szólt, hogy a 102.3 elérhető... erre fel rákerestem a többimmel is(mainstream), és az 5 ből csak 1 mondja, hogy számára elérhető a 105, a többi az 104.0.2-re azt mondja hogy up to date...
Persze a fenti írásakor még rákattintottam egyre újból, és azt mondja, hogy elérhető az 105. De érdekes, hogy nem az első és nem is az utolsó (nézési sorendben) amelyik korábban jelzett. -
ledgeri
nagyúr
válasz
balazs1956 #66415 üzenetére
Érdemes a topikok előző 2 oldalát átolvasni mielőtt felteszed azt a kérdésed, aminek a válasza ugyanazon az oldalon koábban már szerepel, mint amin a kérdésed fog...
-
ledgeri
nagyúr
válasz
Gizmo94 #66411 üzenetére
Ez csak filterezettség kérdése, én a filtereket nem zargatom. de alapból minden ami haradikfeles tiltott. 2 dolgot kellett engedélyeznem a semmiből és a link nem kattinhatóság nem jelentkezett >> ti akiknek nem megy, betöltetitek azt, ami megakadályozza a kattintást =====> azt a valamit kell blokkolni, ami megakadályozza a kattinthatóságot.
Ha te jó ideje nem töltetted újra a filtereket, akkor ajánlom. Ha továbbra sem megy, akkor el kell kezdened tiltogatni dolgokat, amíg nem lesz elérhető a link kattintás, vagy lenyeled a békát, és jobb útra térsz: átállsz hard-mode-ra (ublock elem ikon piros), és minden oldalon első alkalommal engedélyezgetsz, majd elmented a minimumot!
-
ledgeri
nagyúr
Ugyanaszt kapom, mint #66406 DS39 , továbblépve átlagnál tovább gurgulészik, de betölt...
#66407 SteveS ha a képfeltöltős a képfeltöltés.hu-t jelentené akkor igen, nekem is így megy egy jó ideje... De hogy miért passz... Van 1-2 ilyen oldal ami valami certifi- cuccon elmegy, és full más oldalt tölt be. Passz.. erre ott van egy másodlagos böngésző... havonta egysezr nem zavar.
-
ledgeri
nagyúr
Csak annyi, hogy így azellen tettél ami miatt feltetted a blokkolót.
Ha ublock origin van fent (ha nem legyen az), akkor tudd, hogy az nagyon nagyon dinamikusan beállítható, ha arról van szó, hogy mi jelenjen meg vagy mi nem. Lehet, hogy elég ha blokkolod azt ami előhozza az egész sütis válasz nélkül blokkoló dolgot, de ha fordítva is lenne, akkor elég csak a süti engedélyező ablakocskát engedni. Tobb lehetőséged van, mint egy On-OFF kapcsoló!!
#66399 gepesz13 Nem értem a kérdést, pontosabban, hogy hogyan jön össze a firefox, egy kép és email felhőbe mentése. Mi a célod, mit szeretnél, hogy ha mit csinálsz, mi történjen? Vagy milyen végeredményt szeretnél Biztos van rá megoldás!
Hogy melyik profil számít? Az ami a beírod hogyabout:support
a címsorba, előjön. A másik az nem igazán számít számodra, nem is tudom, hogy miért is van az, de az a lényeg, hogy minden ami az adott firefox-ban a te dolgod, az egy mappában van. Pont ezért ajánlott, hogy ha többen használtok egy gépet, vagy többfélére használnád a böngészőt akkor legyen több profilod! -utóbbihoz, ha egyszerre használnád akkor több futó .exe is kell, de ez más téma...(semmi extra, csak többet kell telepíteni...) -
ledgeri
nagyúr
Van bármilyen tartalomblokkolód fent? (mostanában volt a vírusírtós topikban szó róla hogy az indexen nem mentek a linkek, rossz megoldási javaslat a "kapcsold ki a ublock origint" volt... nekem hard mode-ossal 2 dolgot engedéjezve ment, amiből az egyik az indexvas nevű kiszolgálója ez egész index,inda* világnak... csak ezért kérdem.)
-
ledgeri
nagyúr
válasz
totron #66373 üzenetére
Igaz ffprofile.com-os starttal, de 80-90-től húzott profilban húzva, 104-en:
-Tesz sütik és cache ürítés, majd újraindítás után vígan megy
- Pontosítsd, hogy mire gondolsz :nyitott tabokkal kilépsz a progiból, majd viszza, vagy bezárod a tabot, bezárod a progit, újraindítod a progit, és újranyitnád a tabot? Nekem előbbi napi szinten vígan megy!
- Passz: nem izgatott eddig. -
ledgeri
nagyúr
válasz
Szirtimorc #66333 üzenetére
Egér középső gombbal kattints a + jelre! Viszont vigyázz, mert ha tabra kattolsz így akkor meg bezárja azt!
-
ledgeri
nagyúr
válasz
totron #66326 üzenetére
Ha nagyon akarnák -és itt bármelyik funkciófejlesztési gárdáról beszélek windowstól PH-ig- simán megoldhatnák, hogy ha jön valami változás, akkor megnyílik egy konfiguráto progi vagy oldal vagy pop-up, és részletes "ha A-t választod ez így működik majd, ha B-t akkor úgy fog" mellett a userke választhatna...
De inkább jön a miszerintünk ez biztos, hogy jobb lesz neked... és akkor X Y dolog lesz a bajos annak aki megszokkott valamit, viszont aki ért hozzá az meg 2-3 frissítésenként nézhet át mindent amit magának beállított.Ha a globális problémamegoldással elvesztett időt nézzük, hát ez most így a rosszabbik út.
-
ledgeri
nagyúr
válasz
MutantZombie #66293 üzenetére
ok, én ezt láttam
Ublock esetleg valami kiegészítő kóddal tudná... az inkább elem kategória, és elem származási hely/szerver alapján működik! -
ledgeri
nagyúr
válasz
gepesz13 #66288 üzenetére
Ha pl gépköltözés van, akkor csak kivágsz mindent, bemásolod új gépen, és megy, vagy 1-2 extra művelet és megy (csak ne lépj vissza verziószámban!), ha félresikerül is másoltad a backupból szóval az megvan!
Ha csak 1-2 dolog kell, akkor egyszerűbb az 1-2 fájlt másolgatni. [link] [link]A Rendes rekláblokkoló legyen inkább "Rendes blokkoló", és akkor ublock origin, és olvass utána githubján a wikijének!
Ha nagyon személyreszabós a kiegészítőd, DE nincs benne config-mentő, -betöltő funkció akkor nem is annyira jó az, biza.... Ha meg nem, akkor szedd le újra, 2 perc kezdéskor (még a config-betöltősdi megléte mellett is ajánlom az újrabeállítást egyébként: ha valami frissül meglátod, ha valamit halasztgattál megoldhatod, ha valamiről azóta megtudtad mi is, akkor tudatosan hagyod olyan állapotban ahogy aktuális tudásodnak megfelelően szeretnéd.)
-
ledgeri
nagyúr
válasz
temporello #66284 üzenetére
Én ennél továbbmenve használom: alapból minden tiltott, és azt engedélyezem, ami csak ahoz kell, hogy az alap tartalom megjelenjen: mióta beállítottam nem kellett hozzányúlnom!
-
ledgeri
nagyúr
válasz
MutantZombie #66282 üzenetére
Ha jól ítrad be a Youtube Channel Blocker nevét akkor az amit találtam, az egy két éve utoljára frissített, 26 fő által használt addon.... Talán le kéne váltani.
-
ledgeri
nagyúr
válasz
viperabácsi #66270 üzenetére
Legalább firefoxbam próbálkozik??
-
ledgeri
nagyúr
válasz
bela30 #66254 üzenetére
2. bekezdésre: gondolod, hogy nem töröl semmit a ff, csak elrejti?
Mégis hogyan gondoltad, hogyan működne egy program, ami alapértelmezettként 10 elem megléte után, ha friss érkezik törli a legrégebbit, de te gondolsz egyet, és a 10-et átírod 100-ra, 1000-re...? Minek kéne történnie?Egyébként az én javaslatom meg a problémád újbóli előjövetelének megakadályozására egy második firefox feltelepítése. Célfeladatra célböngésző, ami nem keveredik a mindennapok áramlataival! (újfent győzködősen: nekem van 5 .exe-m/telepítésem, és 6-7 profilom... tudom mennyire jó így)
-
ledgeri
nagyúr
A kiemelés csak azt jelzi, hogy nem a gyári konfiguráció.
Te írtad át? kiemelt.
Te írtad be? Kiemelt. -
ledgeri
nagyúr
-
ledgeri
nagyúr
válasz
etele1.0 #66211 üzenetére
az asztal főkapcsolón keresztül állítom le mindig
Ha az OS-en belülire gondolsz, akkor én tartom az esélyét annak amit korábban írtam,
ha a gépen lévő fizikaira ,akkor ha kattintós akkor az megfelel az alapértelmezett OS-esnek, szóval fentim áll, ha tartós akkor az meg nem gyengéd. -
ledgeri
nagyúr
válasz
etele1.0 #66208 üzenetére
Jól volt-e leállítva akkor a windows 10 vagy 11 (értem ezalatt, hogy teljesen, és szftver-rendszerszinten, és nem csak hogy a gép nem megy/ment), és nem csak az alapértelmezetten hibrid leállításként/hibernációként működő startmenü >leállításgombbal?
Mert ha erre nem volt figyelve, akkor jó kis tippem, hogy az is szóbajön.
Milyen ikonok alakultk át mikké?
-
ledgeri
nagyúr
...mert a google is arról híres, hogy mindenkinek objektíven tálalja ugyanarra a keresőszavakra a találatait.
Ha ez a szint, akkor értem már, hogy miért kell azt használnod aminél szerinted van jobb, de a "megszokás" nagyobb úr.Ezt a diskurzust itt zártam is részemről, mert csak az időm megy vele.
-
ledgeri
nagyúr
...már az első része a mondatodnak sem lehet igaz, mert plén nem teszem.... A legutóbbi 4 firssítésből is nekem csak egyiknél és egy, akkor éppen frissítésen átmenő weboldal nem működött, amit idővel használhatóvá tettek. Vártam 1 telepítéssel 1 verziót, és azóta minden friss...
De persze maradunk annyiban, hogy ha windows 7-en nem tudjuk elintézni hogy ne frissüljön egy böngésző, akkor az lesz a hibás ha AZ legalább frissül, és pusztuljon mert csak megszokásból használjuk... De ekkor akkor miért is?
És igen: Random stat, forrás nélkül, mindig beválik! -
ledgeri
nagyúr
válasz
virkir #66061 üzenetére
Ezekkel kéne variálni belépéskor... (másik böngésző másik lapcsaládot is jelent a probléma kontextusában)
Ha minden úgy van itt pipálva, ahogy neked jó, akkor meg ha pl cikkek mellé kommentálnál akkor csak átírod az URL .hu előtti részét arra amin be vagy lépve... VAGY átbújod, hogy mi más okozhatja. -
ledgeri
nagyúr
válasz
creed33 #65996 üzenetére
https://support.mozilla.org/hu/kb/fontos-adatok-helyreallitasa-egy-regi-profilbol
Szépen, lépésenként, óvatosan, legvégéig (+ biztonsági idő) megtartott biztonsági mentéssel!
-
ledgeri
nagyúr
Na, így jó hibakeresni
-
ledgeri
nagyúr
válasz
Dhampir #65967 üzenetére
Azt a profilkezelőt használom mióta tudom, hogy létezik... Egyszer sem kerültem abba a szituációba, hogy véletlenül a törlés gombra kattintottam volna, pedig azóta napi szinten többször is szembe jön.
#65970 Csupingo Miért nem a változtatott beállítást kerested meg, ahelyett, hogy az egész böngészőt változtatod?
#65974 Csupingo "régebbi, hibátlan, stabil" Ja, jó... -
ledgeri
nagyúr
-
ledgeri
nagyúr
válasz
#82860288 #65872 üzenetére
Ajánlom a profilozósdit, van 1-2 megkerülendő dolog, de egyébként jól használható.
Webappot passzolom.
Félreírtam, és nem postmaster, hanem portmaster, elnézést! Első körben csak nézegesd mi mit csinál, hova beszél.
A routered meg Broadcom chipes, aminek van zárt kódú része, így sajnos az OWRT nem támogatja, de ezt mint egyik végpont említettem csak, nem kell ráugrani. Viszont pl ha lesz router csere vagy háló bővítés, lehet szempont. (az is külön utánajárózsdi, mert ennél már számít, hogy mekkora ROM, RAM van az eszközben, milyen chipseten, stb) Ha most hallottál ilyen lehetőségekról először, ráérsz
-
ledgeri
nagyúr
válasz
#82860288 #65867 üzenetére
Na mondjuk az utolsóra azt tudom ajánlani, hogy minden ami google mehet külön profilba, és akkor az csak azé, abban tobzódhat, minden ami facebook az mehet egy másikba.
Ha párhuzamban kellhet mással akkor meg +1/2/... firefox exe feltelepítése fog kelleni, és máris előrébb vagy (csak persze ez is úgy kezdődjön, hogy sütitörlés, mert nélküle ugyanott vagyunkPl PH!-n harmadikfeles sütivel tudsz átkattolni egy MA! cikkre, és egyből ott hozzá is szólni, mert az -böngésző szinten- harmadikfeles, hiába lapcsalád szinten nem... De pl amit nem lehet megkerülni, és sajna sok helyen az alapértelmezett: reCapcha. na azt én követőnek kategorizálom, mert a gstatic.com-ra kell neki kaput nyitni, ami meg pl youtube belépésnél is kell, hogy "nem blokkolt" állapotban legyen.
A Do Not Track sem ér sokat ma már, egy csomó weboldalnál ott van alul, hogy "köszi, hogy bekapcsoltad, de minket nem érdekel..."
Ublock beállításokra: semmit sem tudsz úgy elrontani, hogy ne lehessen visszaállítani, ott a beállításoknál a konfiguráció mentő, és betöltő, és lehet próbálkozni! Ha meg tudni szeretnéd mi mit állít, akkor bármelyik i gombocska a githubján lévő wiki-jére visz, szóval ott minden infó!
Privátabb netléthez:
2. lépés lehet egy gépreható tűzfal: lényegében ugyanaz mint böngészőben, csak az egész kimeneti forgalmat látod. Sok van, nálam aktuálisan a postmaster fut (és lehet szörnyulködni, hogy X Y program ugyanúgy hivogatja gugli bácsit...)
3. lépés: ha olyan routered van, akkor openwrt/adguard-os firmware, vagy pi-hole segítségével pedig az egész hálózatod tudod hasonlóképpen szűretni: csatlakozott mobil, tv, konzol adott szűrők alapján reklám, követés, és egyéb szemét mentesen amennyire funkcionalitást nem rombolóan kell, vagy jólesik. -
ledgeri
nagyúr
válasz
#82860288 #65864 üzenetére
Az, hogy mi a "jó" az neked és nekem két külön dolog. Ha a privacy badgert, ublock origint, a facebook container-t, és a Enhanced Tracking Protection vesszük, akkor:
Mint elsődleges védvonal, és egyben legdinamikusabb és szabályozhatóbb védelem, nálm a ublock origin van fent, és az is annak hard módjában. Ez azt jelenti, hogy ha van egy bonyolultabb weboldal, akkor 1x körben fél, egy perc azzal elmegy, hogy engedélyezgetetm, hogy mely elemek, és azoknak kiszolgálói töltődhetnek be (ha egyáltalán kell ezzel bajlódni). De így alapból látom, hogy pl az akartna betölteni facebook cuccot, vagy valamit ami -mivel minden oldalt így betöltve feltűnik- olyat ami biztos hogy szügségtelen számomra, és biztos, hogy nem töri meg az oldal funkcionalitását. [persze ha vissza-vissza térek az oldalra, akkor 2 katt elmenteni állandóra a minimum betöltendő cuccok listáját, így ez csak a ritka, vagy egyszeri látogatásokra értendő]
Lehet, hogy illene, de én a külön szabályletöltősdi, feliratkozósdi részével nem is foglalkozok, mert az ilyen alapvédelem mellett redundásnak érződik. (és tudom, hogy még van egyéb személyreszabhatósági lehetőségem az addonnal)Facebook Container. Alapból fentvan, mert ha félre is kattolok véletlen, vagy kapok egy biztos forrású bitly linket, vagy valami program ugrasztana rá, akkor legalább ezáltal le vagyok védve, emellett jó látni 1-2 helyen, hogy azért ez is még el-el kapogat dolgokat.
Privacy Badger: Ez úgy működik, hogy ha érzékeli, hogy 1-2-3-4 oldallal is betöltődik valami, ami valamennyire külső elem, ami nem azoknak az oldalaknak a része akkor elkezdi jelezni, és blokkolni az elemet. Nálam ez felesleges lenne, mivel uBO-val már alapból minden blokkolva van, és mivel így netezek egy ideje, tudom, hogy mit merjek első körben engedélyezni (fastly, akamai, meg hasonló dolgok).
Böngészős beállítások: Ezzel olyan szempontból bajom van, hogy volt egy-kettő olyan frissítés, ami X,Y beállítás alapértelmezettségébe nyúlt bele, például pont ez a "sütit-külön-pakolom" része a Enhanced Tracking Protection-nak, és pont az volt vele hogy a keményebbnek nevezett beállítás csinálta azt, hogy "okosan engedélyezte" a harmadik feles sütiket "saját belátása szerint", míg a Custom-on meg minden harmadikfeles-t tiltott.
Ekkor ezt picit feladtam, mert azt már nem tudom igazán követni (oké utána kéne járnom, de az nagy falat).Ellenben ezzel viszont ma úgy telepítek böngészőt, hogy az FFprofile.com-ról szedem a profilom alapját, és van 4-5 böngészőm, 6-8 profillal különbző dolgokra, és abban szeparálok.
Szóval ha azt kérdezed, hogy mi a jó, akkor a számomra nem baj, hogy minden oldal elsőre törik, törhet, és kellhet vele bíbelődni először vagy ritkán, de ez lehet, hogy neked nem jó. Neked megfelelhet, hogy 1-2 megbízhetó szabály-pakkra fel vagy iratkozva, ami ki-ki szűrögeti azokat, amiket pl a privacy badger megtanulna szűrni, mert érzékeli, hogy sűrűn találkozol vele. És akkor az egész mögött meg ott a böngésző belső védelme, ami meg utánanolvasós, és utána update-eknél meg külön checkolgatgató.
(picit ugrálgattam, meg tudom, hogy nem tudok mindent, de remélem árnyaltabb a képed. Utána kell járni [pl ő nem értette ha visszaolvasod a thread-et])
Új hozzászólás Aktív témák
● Olvasd el az összefoglalót!
● Mozilla blog az ITcafé-n.
- Blogbejegyzés Hidegben sem fagy az új Firefox
- Blogbejegyzés Biztonságban ünnepel a Firefox
- Blogbejegyzés A Firefox követés elleni védelme és egyéb biztonsági szolgáltatásai
- HP notebook topic
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Bluetooth hangszórók
- ASUS routerek
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Melyik tápegységet vegyem?
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- További aktív témák...
- Vírusirtó, Antivirus, VPN kulcsok
- Jogtiszta Windows - Office & Vírusirtó licencek- Azonnal - Számlával - Garanciával - Nint.hu
- Több mint 70.000 eladott szoftverlicenc
- Microsoft Windows, Office & Vírusirtók: Akciók, Azonnali Szállítás, Garantált Minőség, Garancia!
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Bomba ár! Lenovo X1 Carbon 4TH: i7-6GEN I 16GB I 256SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Xiaomi Redmi Note 14 5G 256GB Kártyafüggetlen 1 év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi Note 12, Xiaomi Redmi Note 12 Pro, Xiaomi Redmi Note 12 Pro+
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro 256GB Gold -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3021, 91% Akkumulátor
- Azonnali készpénzes nVidia RTX 3000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest