Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • mrszitya

    senior tag

    válasz BullZeye #34890 üzenetére

    Az electrolysis projekt újra aktív egy ideje - mint tudjuk, így előbb vagy utóbb kész lesz a többszálúsítás. Anno 2011-ben leállították/felfüggesztették a dolgot. Nem sokan örültek ennek ugyan, de helyette jött addig is a snappy és a memshrink, amik hoztak is azért bőven áttöréseket a teljesítményben (legutóbb például a képek kezelésében).

    A fejlődési történet a Firefoxhoz tartozó Wikipédia cikkekben (angolban és magyarban is) szépen le van vezetve - verzióról verzióra - mikor, mi került be, illetve a későbbiek során milyen változtatások történtek az adott fícsörrel kapcsolatban.
    A 4.0 óta is tengernyi változtatás és fejlesztés történt, ez szerintem nem tagadható. Ki, hogy értékeli ezeket, ez már szubjektív dolog.

    A memóriakezeléssel kapcsolatban egyetértek, ám gyakorlatilag napi szinten felteszi valaki a kérdést a topicban, "szerintetek miért eszik annyit"?
    Manapság talán olyan 3-4 GB RAM lehet az átlag otthon, ami bőven elég is egy böngészőnek ma szerintem, úgy hogy mellette még fusson akár egy köteg másik program is. Persze, akinek még mindig 1-1,5 GB van csak, vagy egy mai videojáték futtatása közben párhuzamosan YT videókat is néz egy rakatnyi megnyitott lappal, és közben egy halom kiegészítője is van, az panaszkodik - még ha tudvalévőnek is kellene lenni, hogy irreálisak az elvárásai.

    Az Australis nem véletlenül csak a fejlesztői verzióban érhető el jelenleg, elég sok víz lefolyik még a kiadásáig. A panaszokról vele kapcsolatban a Mozilla is tud, és nyilván lesz hatása ezeknek majd valamilyen formában, figyelembe veszik ezeket.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák