- iPhone topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Garmin Venu X1 - vékony, virtuóz, váltságíjas
- Mindenki Z Fold7-et akar
- Telekom mobilszolgáltatások
- Redmi Note 10S - egy a sok közül
- One mobilszolgáltatások
- Huawei Mate 10 Pro - mestersége az intelligencia
- Magisk
- Kirakatba tette a Google a Pixel 10-eket
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Motoros topik
Hirdetni a Hardveraprón lehet, nem a topikban!
Országos motoros rendezvények
Új hozzászólás Aktív témák
-
vlevi
nagyúr
-
vlevi
nagyúr
válasz
lazatt #134051 üzenetére
Nolan N87-nél nekem nem volt bajom a napszemcsivel.
1 ujjnyi hézag marad a napszemüveg alja és a sisak bélés pereme között,amikor felveszem, akkor az szinte semmi,nekem még nem volt olyan problémám vele, hogy ott bevilágított volna a nap.
Ez persze nem jelenti azt, hogy rohanjon mindenki N87-t venni, mert ez egy teljesen átlagosnak mondható műanyag túrasisak, csak azt akartam mondani, hogy nekem ez a része (sem) okozott problémát. -
vlevi
nagyúr
válasz
Topiccsendőr #134028 üzenetére
Persze, ezért lehet az, hogy a BMW GS, RT az elmegy ennyit. Mert azt gyakrabban használják az általad említett módon.
De pl hogy néz ki egy Yamaha R1 blokkja a Bold'or 24 órás futam után? :) -
vlevi
nagyúr
válasz
Topiccsendőr #133609 üzenetére
Nnnna, ti is ?
Én nemrég raktam fel a polcra egy V-Maxot :) -
vlevi
nagyúr
Ha nem tudnám hova tenni a pénzemet, én is feliratkoznék erre a listára...
Totalbike - Hírek - 15 ezer előrendelés: már most hasítanak az MV Agusta túraendurói
-
vlevi
nagyúr
válasz
V.Stryker #133368 üzenetére
DL650-es 2004-től van, az már injektoros.
DL1000 már volt korábban (2002, talán) is, azt nem tudom, de tippem szerint az is az.
[link]
DL1000 első verzióinak pl. nem állítható a plexije, innen lehet megismerni.
2004-től tökugyanúgy néz ki, mint a DL650, csak a dupla kipuff, és pár esztétikai apróság alapján lehet messziről megkülönböztetni őket. -
vlevi
nagyúr
válasz
bajnokpityu #133353 üzenetére
Az MT09 is kb ugyanaz :)
Annyival kevesebb, mint ahány cm3-vel kisebb
[link] -
vlevi
nagyúr
válasz
norbert1998 #133347 üzenetére
Tényleg érdemes kipróbálni.
Amikor az MT09 olyan 4-5 ezer környékén mérges morgással megindul, az valami isteni
Alatta sincs vele baj, szépen, nyugisan lehet vele közlekedni, és forgatni is lehet, ha akarod, de azon a fordulatszámon jön elő belőle ez a hang, nagyon élvezem -
vlevi
nagyúr
válasz
fattyu #133333 üzenetére
Én is úgy tudom, hogy ez csak főútvonal esetén igaz. Ott kötelezően ki kell tenni a főútvonal vége táblát.
De az, hogy egy pesti mellekutcaban 3 kereszteződésben neked van elsőbbséget, de a negyedik az jobbkezes, arra szerintem semmi nem fog figyelmeztetni. Elvileg van erre tábla, háromszögben X, de nem hinném, hogy kint lenne minden sarkon. -
vlevi
nagyúr
válasz
Steven #133312 üzenetére
Nem is a lóerő a probléma, hanem, szerintem az, hogy a kisebb köbcentis sor4-ek nem arról híresek, hogy kis fordulatról tolnak.
CBF600 is 78 ló, vagy pl az első FZ6 pedig közel van a 100-hoz, de 6-7 ezer alatt jóval gyengébbnek tűnnek, mint ők egy SV650, vagy a V-Strom. Pont azért, mert ez utóbbinak 4-5 ezer között van a nyomaték csúcsa, nem 11-12 között. -
vlevi
nagyúr
válasz
norbert1998 #133279 üzenetére
Bukócső, ködlámpa szokott még gondot okozni.
-
vlevi
nagyúr
válasz
Topiccsendőr #133230 üzenetére
Szerintem ehhez lehet annak is köze, hogy a versenycsapatok, legyen az autó, motor, bármi, a slicket csak akkor teszik fel, ha ki akarnak menni a pályára, addig valamilyen valahonnan levedlett gumit raknak. Másik ok persze az, hogy a pályára szánt gumik egy versenycsapatnál mindíg a paplan alatt vannak.
-
vlevi
nagyúr
válasz
Topiccsendőr #133062 üzenetére
-
vlevi
nagyúr
válasz
Topiccsendőr #132938 üzenetére
Nekem kb attól állt egy égnek a hajam, hogy, ha valóban egy ilyen állapotú, mocsárból kihalászott motor, akkor miért az az első dolga, hogy rakoti az akksit, és megpróbálja beindítani?
Utána !ár tényleg gyanús volt, hogy a motorblokkon belül, hengerfej, kuplung, stb minden túl jó állapotúnak néz ki. -
vlevi
nagyúr
válasz
GTVili #132919 üzenetére
"aztán szóltak,hogy kössem be a cipőmet... "
A cipő néha veszélyes tud lenni.
Tavaly jártam úgy, az új 1000-es V-Strom kipróbálása során, hogy amikor megálláskor letettem (volna) a lábamat, a cipőfűző beleakadt valamibe, ami a blokkból kiáll. Bal oldalon. Kurvanagy mák, hogy a jobb lábam tettem le előbb, és azon volt a súly, különben irtózatos fetrengés lett volna belőle, álló helyzetben, a szalon előtt
-
vlevi
nagyúr
"high-revving engine character"
Hháááát, ha tovább olvasod a mondatot, ebből az is kisülhet, hogy csak a motor jellege olyan, mintha pörgős lenne.
Én sem tudok róla semmit, de ha mégis villanyos lesz, akkor gonoszkodva azt mondanám, hogy kiirtják az elektromosból a 0-ról tol mint állat érzést, és csak felül, ami egy villanymotornál 3000, ott fog történni valami -
vlevi
nagyúr
válasz
Horvi #132638 üzenetére
Az angol leírásokba háromféle kifejezést használják.
Dry, wet, és curb weight.
A dry és a wet az, ami nem egyértelmű mert a szárazba bele értik az olajat, és egyéb folyadékokat, de az üzemanyagot nem. Néha viszont tényleg csont származnak, vagyis meg a fek folyadék se számít bele.
Van aki a wet-be bele érti az üzemanyagot, van, aki úgy ért, hogy minden, a működéshez szükséges dolog benne van, kivéve üzemanyag.
A curb weight egyértelmű. Indulásra kész állapot, amiben a vezető, utas, csomag súlya nincs benne.
[link] -
vlevi
nagyúr
válasz
mobal #132592 üzenetére
Szerintem nagyon
Nem is a motor mérete, vagy ereje, hanem az SV1000 miatt.
Az az őskövület, legalábbis a mai igényekhez mérten.
Nehéz megszelidítani. Ez még a régi "iskola" szerint gyártott V2-es, a sportosabb fajta. Ez azt jelenti, hogy lassan menni nem szeret, ha viszont forgatod, azért, hogy ne rángasson, akkor büntet...
Ugyanez a blokk volt a régi, 2010 előtti DL1000-ben.
Egy kisebb, és főleg könnyebb motort érdemes beszerezni, amivel készség szintre fejlesztheted a motor kezelését. Utána egy nehezebb döggel is könnyel elboldogulsz.
Mondhatnék példának sor4-es 600-ast, mert azok olyanok, hogy 6-8000 fordulat alatt nagyon vérszegénynek tűnhetnek, ha van egy kis önmérséklet a csuklódban, akkor kezdők is használhatják. -
vlevi
nagyúr
válasz
Topiccsendőr #132583 üzenetére
Jééé, tudtam, hogy a V-Strom visszapillantótükrei elég régi darabok, de nem gondoltam volna, hogy ennyire
-
-
vlevi
nagyúr
válasz
csongi #132399 üzenetére
Mégsem sikerült jól leírnom.
Aki nem akar AT-t venni, de egy CB-nél több kényelemre vágyik, az talán elgondolkodik az NT-n.
"Az AT futomuve tudja az NT tudasat, forditva nem igaz. "
Hát, ebben nem lennék olyan nagyon biztos. Más kategória a kettő. A 21-es kerék, és a hozzávaló huszonvalahány centis rugóút felesleges aszfaltra.
De abban igazad van, hogy a szar minőségű aszfaltúton (mint pl. a Bükkben Bánkút felé), nincs az a motor, ami elég lenneMajd Geresics megmondja, járt-e arra mostanában az KTM-el, de szerintem azzal sem leányálom ott felmenni
Ez a motor, az én olvasatomban a Deauville-nél kicsit sportosabb kivitelű túramotor akar lenni.
-
vlevi
nagyúr
válasz
csongi #132386 üzenetére
Nem úgy értettem, csak nem írtam teljesen végig a mondatot.
Az, akinek az AT túraenduró terepképességeire nincs szükség, és nem is Goldwinget akar, annak pont jó választás egy országúti használatra tervezett crossover.
Hosszú túrákra sokkal jobb, mint egy csupasz motor.
Tracer, Versys 1000, BMW 1000XR, stb... -
vlevi
nagyúr
válasz
csongi #132044 üzenetére
Van egy olyan büntetőjogi fogalom, hogy megtévesztő sebesség. Lehet, hogy nem jól írom a megnevezést, de a lényeg az, hogy ha az adott útszakaszon a megengedett sebességet 2x-esen túllépve közlekedsz, akkor a többi közlekedő elvileg nem számíthat arra, hogy te ott annyi idő alatt odaérsz.
Nem tudom, hogy itt ez mérhető, bizonyítható-e, illetve, mentősökre ez alkalmazható lenne.
Ez itt azt jelentené, ha 1mp alatt 30 méternél többett tett meg a motoros, akkor jóval meghaladta a 100km/órát, amire akár alkalmazható is lehetne az előbbi fogalom.
Persze innen, 1db néhány másodperces videóból okoskodni szinte lehetetlen, mert nem tudjuk, hogy pl. a mentős mit csinált 1-2 másodperccel az ütközés előtt. -
vlevi
nagyúr
válasz
Steven #131931 üzenetére
Hááát, oké, a Tracer900 is tud 4L körül fogyasztani. Ami a 18L-es tankkal 350+ km hatótávot jelent. Ezt kirándulós, nézelődős módban bármikor tudom produkálni.
De akkor 6-ban visszafelé kell csavarni a gázt, mert különben folyamatosan gyorsul
De 120 fölött nagyon ugrik a fogyasztás, ha "sietek", akkor 200km-se nagyon elég.
Annyi a különbség a 650 V-Stromhoz képest, hogy annak 4L-el nagyobb volt a tankja, és azt már nem szívesen hajtottam autópályán tartósan azzal a tempóval (140 fölött), amit a Tracer kisujjból kiráz.
De ezt tudtam, hogy így lesz, amikor a V-Stromot Tracerre cseréltem, 115 lovat itatni kell, ha szaladnak -
vlevi
nagyúr
válasz
Steven #131881 üzenetére
Talán nincs olyan alkatrész a két motorban, ami legalább hasonlítana egymásra
V2 vagy S4, magas túraenduró helyett félig hasalós sport túra.
Ennél már csak a busára, vagy gixxerre cserélés lenne élesebb fordulat a kategóriák között.Én még a Tracerbe is tettem kormány magasítót, mert kanyargáskor jó volt az a kicsit előredőlős üléspozicó, de így kényelmesebb.
-
vlevi
nagyúr
válasz
zgospel #131579 üzenetére
Az első alacsony nyomást én nagyon hamar észre vettem.
Lassú manőverezés közben szinte maga alá fordul a kormány.
2.2 helyett 1.7 volt az első gumiban. Szerencsére nem volt semmi baja, csak a kínai nyomás mérő volt rosszul betekerve, és azon szokott egy nagyon kicsit a levegő. -
vlevi
nagyúr
válasz
dellfanboy #131369 üzenetére
Ahhoz tényleg kell a szakember, hogy le matricazza.
Én igazából erre gondoltam.
[link] -
-
vlevi
nagyúr
válasz
#56573440 #131324 üzenetére
"Tökéletes példa arra, hogy ami régen jó volt mert kényelmes volt, az mára hova jutott"
Kis mellékszál a dologhoz, hogy Hollandiában azért kerékpározik mindenki, mert a Hollandok valamikor jó régen már érezték, hogy, ha itt mindenkinek autója lesz, akkor az országban meg nem lehet majd mozdulni a parkoló autóktól.
Ezért nyomták ezerrel a bickilizés, és egyéb, nem autós közlekedési formák reklámozását.
Nézz meg egy holland városi felvételt. És képzeld el ugyanazt az ember mennyiséget úgy, hogy bicikli helyett akárcsak robogót képzelsz oda. Hát még, milyen lenne, ha mindegyik biciklis helyett X7, Q7, vagy Landrover menne az utcán...Persze, Hollandia speciális eset, mert nincsenek emelkedők, és a tenger közelsége miatt télen sincs túl hideg a bicajozáshoz. Próbálná ki ugyanezt télen a budai oldalon
-
vlevi
nagyúr
válasz
norbert1998 #131268 üzenetére
Én még nem próbáltam, de valószínűleg sokkal könnyebb a városban forgolódni egy 250-es enduróval, mint 1250GS ADV, vagy 1290SAS-al
-
vlevi
nagyúr
válasz
#31733248 #131247 üzenetére
Az a baj, hogy a 90-es években, amikor elindult a fizetős parkolás, akkor ez tkp. csak egy jelképes összegnek volt tekinthető, hogy ne hagyd ott bárhol a kocsit.
Sajnos ez a parkolási díj azóta már az önkormányzatok egyik legfontosabb bevételi forrásává változott, főleg, amióta asúlyteljesítményadót is elvették tőlük. -
vlevi
nagyúr
válasz
norbert1998 #131050 üzenetére
Szerencsére keleten is beindult az "élet", egy jó ideje Debrecenben is jelen van a Safety-Hungary csapata, és mostmár nem az Auchan parkolóban lesznek a képzések, hanem a Hajdúhadházon épült új pályán.
Ez nem a nánási GP pálya, hanem egy kicsi, Kakucs szerű, kb 1km-es pálya.
[Térkép]
[Videó]
Legalább már 2 van a közelemben, a Rabócsiring, és ez az új.
Mostmár tényleg el kellene menni valamelyikre -
vlevi
nagyúr
válasz
DonMedve #130849 üzenetére
Mindg a 650-es V-Stromnál lyukadunk ki, ami nem is meglepetés
650cm3, kicsivel 70LE alatt.
De éppen ezért, mert 15 éve létezik, a hahun rengeteget találsz belőle, árban és futásteljesítményben is.
2004 óta létező típus, kisebb nagyobb módosításokkal, de a lényege nem változott.
Biztos, hogy a futómű, fék, és még néhány dolog olyan rajta, ami nem a legjobb, és egy sporttúra motoron már elfogadhatatlan lenne, de a V-Strom inkább arról szól, hogy 100-120 tempóval lemész a térkép széléig, aztán még tovább -
vlevi
nagyúr
válasz
HoaryFox #130590 üzenetére
Semmi gond, én sem gondoltam komolyan a dolgot, csak nem akarok még több smiley-t beleírni.
Jó választás, szerintem a világból is kimegy veled. Nem egy kihegyezett erőgép, de éppen ez a jó benne, 1000cm3, és kb 100ló. Épp ez a jó benne, aki ilyet vesz (pl. az előző tulaj), az azért tette, mert hosszú túrákhoz ez bőven elég. -
vlevi
nagyúr
válasz
runner 125 #130585 üzenetére
-
vlevi
nagyúr
válasz
Madwe #130452 üzenetére
"de r7 esetében hát nem tudom, mekkora piaca lesz"
Szerintem is rossz a neve. Ez nem egy R6-osnál nagyobb vas, hanem egy idomos MT, még sportosabb kinézetben, mint a Tracer. De nem sport motor.
Kb olyanra gondolok, mint a Suzuki SV650-ből volt csupasz, és idomos, csutkakormányos változat. De azt senki se akarta a GSXR600-hoz hasonlítani.A 125-s motorokkal pedig az a "baj", hogy nincs értelme akár 1LE-vel erősebbet is csinálni. Bele kell férnie az A1 kategóriába. Értelmetlen lenne csinálni egy 17 lóerős 125-s motort. Fiatalok nem vehetnék meg, mert nem lehet A1-el használni.
-
vlevi
nagyúr
Plus racing kabátokat mennyire ismeritek?
[link]
Képek alapján tetszik.
Az ára kb a fele a nagyobb gyártók hasonló kabatjainal.
Gondolom itt is az van, mint az olcsóbb-dragabb sisakoknal, hogy a felhasznált anyagok nagyban meghatározhatják az árát. -
vlevi
nagyúr
válasz
runner 125 #129771 üzenetére
-
vlevi
nagyúr
Nnnna, ez történik, ha több heti 38-40 fok után úgy döntök, lesz ami lesz, elmegyek motorozni .
Rövid videó : [link]
-
vlevi
nagyúr
válasz
csongi #129679 üzenetére
"Azert az elektromos aram eloallitasa szelesebb korben lehetseges."
Inkább a tárolásával van probléma. Az erőművek nem tudják hordóba (akksiba) önteni az áramot, hogy 2-3 óra múlva, ha szükség lesz rá, elővegyék.
Hiába tudná kiszolgálni a napi energia igény 100%-t a szélerőmű. Ha az esti időszakban kicsi a fogyasztás, akkor ezek az erőművek is csak csökkentett kapacitással mennek, mert a felesleget nem tudják hova tenni.
Pont a németeknél volt ilyen probléma, volt időszak, amikor több volt a megújuló energiából vissza táplált áram a hálózatba, mint amit a hálózat fel tudott venni.
Ezt a tárolás dolgot, otthoni méretekben még valahogy csak-csak meg lehetne oldani, de ahhoz a ház alá is baromi méretű akksikra lenne szükség.
pl. nappal a napcella feltöltené azt az akksit, amiről egész éjszaka tudna működni a ház, beleértve a fűtést, és az elektromos autó töltését is."A zajterheles resze pedig pont atesik a lo tuloldalara. Tul halk varosba. "
Hááát, velem már nem egyszer előfordult az, hogy városban nem hallottam a normál benzinek autót. Egy közepes méretű városnak (, nem kell BP-nek lennie ahhoz,) már van akkora alapzaja, hogy a közledés zaját elnyomja.
Példúl a 6 utcával arrébb tiltáson forgó, akra dobos gixxeresmiatt a fél kerületben nem hallod, ha jön a busz.
-
vlevi
nagyúr
válasz
Tamás9x #129417 üzenetére
Erre mondta a motoros rendőr, aki évekkel ezelőtt a vez.technikai képzést tartotta, hogy az útviszonyok alapján az azt jelenti, hogy az út jobb szélére gyűlik össze az összes kosz, törmelék, ott van szét repedezve az aszfalt. Közepén kicsit jobb, de az előtted haladó autótól nem fogod látni, ha ő esetleg egy katyut, csatorna fedelet a két kerék közé vesz. Szóval marad a felezo vonal körüli rész.
-
vlevi
nagyúr
válasz
#14787072 #129323 üzenetére
Pont tegnap volt egy videó az RTL-en, a pályán 240-el haladó Merci???-ről
Jogász szerint az önmagában nem közúti veszélyeztetés, mert nem látszik a videón balesetveszélyes helyzet.
Hááát. Tessék. Itt van.
Nem akarom összeszámolni, de kb 8-10 ember életével játszott az a barom, amikor a szembesávban, aztán a szembe padkán keresztbe rongyolt mindenen... -
vlevi
nagyúr
-
vlevi
nagyúr
Múltkor volt szó a Benelli TRK 502-rol.
Itt egy másik, szintén kínai, olcsóbb alternatíva, CF MOTO 650.
Semmit nem tudok róla, csak azt, hogy itthon ennek is 2.2 körül van az uj ára.
[link]
De lehet, hogy egy használt, V-Strom, amihez vannak dobozok, kozepallvany, satöbbi kiegészítok, jobban hangzik, csak azért, mert japán, és kb 15 évnyi tapasztalat van vele. -
vlevi
nagyúr
válasz
#56573440 #128757 üzenetére
Mulholland drive (arra hasonlít) ott valami híresen csúszós lehet az úttest, nem tudom, de rengeteg ilyen kis sebességű elcsúszós videó van arról a részről.
[link]
Vagy csak azért, mert mindenki arra jár, és az a néhányezer elcsúszás nem is olyan sok, ha az arányokat nézzük?
Mint pl. Bajna-Héreg, vagy akár a 82-es út a Bakonyban. Persze, hogy több ott a baleset, mint két üres alföldi falu között. -
vlevi
nagyúr
Az teljesen más, amikor csúszó kerékkel elkezdesz farolni.
De, ahogy #128754 blackrulz is írta, ha le van döntve a motor, és akkor kezd el csúszni, az nem ugyanaz, az nem kicsit, hanem nagyon más.
Lehet, hogy mire észbe kapnál, hogy korrigálni kellene, addigra
- csak egy kis kavicsos felhordás volt, átmentél rajta, már újra tapad, mehetsz tovább
- nagyobb csúszós rész volt, és lapjával haladsz a szalagkorlát felé
- vagy újra megtapad, és jön a high side.
Az első és a harmadi között az a különbség, ha a motoron maradsz, azt nem minősül highsidenak. -
vlevi
nagyúr
válasz
martonx #128670 üzenetére
CB650 az biztosan teljesen más.
Azt is valószínűnek tartom, hogy a régebbi, karbis CBF600, és az azt követő, injektoros változatok sem egyformák."És a remegés nyilván múlik a sebesség fokozattól is"
Nálam remegés azután van, ha kettesben 5000-nél rátekerem a nyélgázt.
Amolyan aztak....féle remegés.
-
vlevi
nagyúr
válasz
gergobaby #128655 üzenetére
Ami egyáltalán nem baj, legalább teljesen kiszámítható, aki akarja, az forgata az 5 számjegy környékére, aki viszont kezdő, vagy kényelmesen motorozik, azt nem fogja meglepni ha mozdít egyet a gázkaron.
Talán annyi, hogy a dinamikusabb haladáshoz 1-el alacsonyabb fokozatban kell használni.
A V-Strom 650, vagy az SV, lóerőben gyengébb, de a CBF-hez képest bakkecske módjára ugrál, ahol mozgatod a gázkart. Persze, mert ott már 3-4ezer körül van nyomaték.
Az sem hiba, aki azt szereti, annak pont jó. -
vlevi
nagyúr
válasz
tboy93 #128649 üzenetére
"76 hp / 10500 rpm-nél és 59 Nm / 8250 rpm-nél. Azért ennek már kell húznia alulról is."
600-as sor4-ek nem arról híresek, hogy alsó fordulaton erősek lennének.
A CBF600 blokkja eredetileg a CBR600-ban volt, igencsak teljesítményre kihegyezve. Ezt egy kicsit visszafogva betették a 600-as nakedbe, majd méginkább visszafogva a CBF600, túrásított változatba.Egy 6-700 körüli V2, sor2 sokkal alacsonyabb fordulatszámon felépíti a nyomatékot.
-
vlevi
nagyúr
válasz
Tamás9x #128511 üzenetére
Mármint a Benelli TRK 502?
Szerintem az 500cm3-nal és 48lonal a Vstrom 650 cm3-ja és 70loereje, valamint a kínai helyett japán gyártás megéri azt a felárat.
A baj inkább az, hogy ilyen szinten elszálltak az árak az elmúlt sok évben.
V-stromot is ki tudod próbálni, az országban sok helyen van tesztmotor.Én 2004-ben 1.7-ert vettem újonnan, nagyon sokáig ennyi volt az ára, aztán valahogy felkuszott 2 fölé, most meg már csak épphogy 3m alatta van.
De nem csak a Vstrom, és nem csak a motorok. Autóban is, ami tíz éve 3-4millas modell volt, azt mostanra 6-8 -
vlevi
nagyúr
válasz
zgospel #128441 üzenetére
Igen, viszont van egy különbség.
Ők versenyzők, akik azért vannak ott, hogy mindentől függetlenül a leggyorsabbak legyenek.
A kísérő motorosok, autók viszont nem. Nekik a biztonság az elsődleges szempont.
Most a Giro-n is volt olyan, hogy a bringást feltartotta a motoros, mert olyan szűk kanyargós szakasz volt, hogy nem volt hely hova félreállni. -
vlevi
nagyúr
válasz
bajnokpityu #128401 üzenetére
Azért írtam azt, hogy, "ha nem akar robogót"
Másik lehetőség, ha nem akar fenntartani másik járművet.
Mert azért, valljuk be, kicsit túlzás az, hogy van otthon egy 3 tonnás SUV, mert az kell a családnak, anyunak egy 500-as fiat, mert az cuki, és áll még a garázsban egy FJR túrázni, egy CBR állatkodni, és még egy 300-as robogó a városba... -
vlevi
nagyúr
válasz
tboy93 #128397 üzenetére
Ha a fogyasztásra gyúr valaki, és nem akar robogót, és tényleg nem számít más szempont, akkor vegyen Honda NC750-t.
Azt nem tudja széthajtani, mert max 6000-t forog.
Viszont éppen emiatt lóerőben tényleg sokkal kevesebbet tud, mint más 750-es motorok, de nyomatékban ugyanott van. -
vlevi
nagyúr
Nem tudok konkrétat, de nem lennék meglepve, ha csak az e betűt néznék.
Bódis, Acrapovic az gáz, Leo Vince az okés, ráadásul abban kettő is van
Osztrákok, németek viszont, ahogy olvastam más fórumokon, nem nézik milyen dob van rajta, ők mérnek. Németek pl., ha kell, kivonulnak a mobil ADAC műszaki állomással, és kompletten levizsgáztatják a gépet. -
vlevi
nagyúr
válasz
fattyu #127484 üzenetére
Nekem motorral szerencsére "esemény" nélkül telt a hétvége.
Biciklivel viszont majdnem megszivatott az SPD pedál. Gurultam nagy nyugisan a piros lampahoz, és amikor oda értem, le akartam tenni a lábam. Elsőre nem sikerült, mert elfeledkeztem az SPD-rol. Volt is csodalkozas, de már doles közben sikerült kiszabadítani a lábam, és megúsztam anélkül, hogy megnyaljam az aszfaltot :)
-
vlevi
nagyúr
válasz
tboy93 #127063 üzenetére
Nagyon nagyon felhasználás függő.
900-as Tracer átlag fogyi mérője most 5 körüli értéket mutat, ez természetesen úgy értendő, hogy jórészt kirándulásra volt használva.
De amikor siettem Pestre, akkor a mogyoródi kúton meg kellett állnom tankolniHiába 18L a tank, és az átlagot nézve jó 300km-t kéne bírnia, 200-ig se nagyon jutottam vele.
És, persze, ha kakukcson 1-2 nyélgáz, satufék, akkor még annyi se. -
vlevi
nagyúr
válasz
Geresics #126648 üzenetére
Az új Duke RR-ről már ne is álmodjon
Percek alatt elkapkodták a KTM 1290 Super Duke RR-t - Fuss el véle!
Nemrég azt jósoltuk, hogy hamar gazdára talál az összes Super Duke RR, de erre mi sem számítottunk. Megrohanták a foglalási oldalt, az osztrákok pedig nem győzik gyártani az új Duke-ot.Én is este akartam rábökni a Buy Now! gombra, de úgy látszik elkéstem
-
vlevi
nagyúr
Nemsokára motorozható a Transzfogaras...
[link] -
vlevi
nagyúr
válasz
#56573440 #126487 üzenetére
Sosem volt még a lábam között NC, így nem tudok róla ítéletet mondani, csak mindíg az jut eszembe, hogy furcsa állatfaj az az NC.
Igen, papíron alig van benne erő, de éppen azért, mert csak 6.5-et forog.
Ha ez a blokk 10 ezret forogna, akkor sokkal erősebb lehetne, annak ellenére, hogy a nyomatéka maradna ugyanannyi.
De talán éppen ez volt a célja a Hondának vele, hogy egy olcsón fenntartható ingázós motort csináljon. Randalírozni ott van a Hornet. -
vlevi
nagyúr
válasz
Somatom #126096 üzenetére
Pont a múltkor volt egy cikk róla egy angol újságban. A logikája hasonlít a DCT váltóhoz, de mégsem az, mert nem használ hozzá két kuplungot, hanem a kuplung és a tengely között van egy alkatrész (107, 303), ami az állásától függően az 1,3,5, vagy a 2,4,6 fokozatokra adja át a hajtást.
Instead of taking drive from the engine directly to the input shaft, as on a normal bike, the clutch connects to an ‘input hub’ that sits over the right hand end of the input shaft. It transmits torque to either one of the two halves of the shaft via two lockable roller bearings.
In the photo above you can see the transmission in a partially disassembled state. The part labelled ‘109’ is a cutaway of the input hub, while ‘107’ is the lockable bearing on the end of the 2nd/4th/6th (even) shaft and 105 is the lockable bearing that goes on the 1st/3rd/5th (odd) shaft. The picture below shows the gearbox disassembled further, with the two input shafts separated so you can see how the half carrying ‘odd’ gears runs inside the one with ‘even’ gears.
-
vlevi
nagyúr
válasz
Geresics #126037 üzenetére
"Egye lőzésnél kicsit nem figyeltem oda, "
Ez néhányszor már velem is előfordult a Tracerrel
Pedig az "csak" 115ló."zalában a 76ost és a 86ost leszámítva egybefüggő, jó burkolatú szakasz nincsen."
Tracerrel voltam az őrségben, tavalyelőtt. Bakker, biztos gyönyörű a táj, meg, istentudja micsoda, de az út olyan, mint a mogyoróscsokoládé. Akkor már inkább Lavamünd. -
vlevi
nagyúr
válasz
Topiccsendőr #125747 üzenetére
Köszi a pontosítást. Nem tudtam, hogy változott a szabvány.
Az SFI érték elég nagyot változott.
Ha valaki össze akarja hasonlítani, akkor egy képen a 2 táblázat.Az újabb
És a régi.
DFI
SFI
STI
-
vlevi
nagyúr
válasz
Topiccsendőr #125668 üzenetére
Gyorsváltó helyett itt az újdonság, a seamless gearbox.
Illetve, nem is újdonság, a MotoGP-ben már régóta használják, de utcán még nem.
Egy angol újságból vágtam ki a cikk egy részét.
[kép]
Új hozzászólás Aktív témák
Rokon topikok:
• Robogó, kismotor
• Nagyrobogósok baráti topikja
• Elektromos autók - motorok
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- World of Tanks - MMO
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Autóápolás, karbantartás, fényezés
- Viccrovat
- Milyen NAS-t vegyek?
- Call of Duty: Vanguard
- Milyen routert?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! Microsoft XBOX Series X 1TB SSD fekete játékkonzol garanciával hibátlan működéssel
- AKCIÓ! Gigabyte Z370M i5 9400F 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700XT 8GB ZALMAN S2 TG Corsair S650W
- Bomba ár! Dell Latitude E5570 Touch - i5-6300U I 8GB I 256SSD I 15,6" FHD I HDMI I CAM I W10 I Gari
- HATALMAS AKCIÓK / MICROSOFT WINDOWS 10,11 / OFFICE 16,19,21,24 / VÍRUS,VPN VÉDELEM / SZÁMLA / 0-24
- Xiaomi Redmi 9T 64GB Kártyafüggetlen 1 év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest