- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Yettel topik
- Telekom mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Három Redmi 15 érkezett a lengyel piacra
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy Z Flip5 - ami kint, az van bent
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
Hirdetés
Aktív témák
-
EG0
aktív tag
Tehát az én ram-omon az ic-k TwinMOS feliratúak (most nincs nálam), a másikon azt hiszem Winbond (erre meg Thermaltake heat spreader van ragasztva).
Ha a 200/166 (ram/cpu) beállítás nem-működése Nforce2-es (ultra 400) lapok chipsetjének lenne a hibája, akkor valaki jelezze már, hogy ne vigyem vissza feleslegesen! -
EG0
aktív tag
Nézd, ez a TwinMOS Asus és Abit lapban is szar. Intelben nem tudom megnézni, de ha ott jó és elhajtanak, akkor sem vásárolok ott többet.
Másrészt másik TwinMOS Abit-ban hibátlan 200-on, az enyémben csak 192-ig, mert valószínű nekem az alaplapom is rossz. -
EG0
aktív tag
Szóval RAM tényleg rossz ABIT NF7-s -ben is. Ezzel egy hibaforrás megtalálva.
Ám másik TwinMOS-al (ráadásul másfajta chipes), ami ABIT-ban cl2 400-on megy, ebben 166/200-on és 102/204 -en is prime95 hibás, lassú beállításokkal is. Ha jól emlékszem, akkor 160/180 is fagyott. (én már annnnnyit teszteltem ezt a szart..) Akkor alaplap is szar?? (Pl 192/192-ben jó, tehát vagy az aszinkront nem szereti, vagy a 200MHz körül frekiket, esetleg mindkettőt.)
Proci meg csak simán gyenge? Lehet ennyi pénzért még jobban befürödni? :-( -
EG0
aktív tag
Szóval Asus A7N8X Deluxe-ban van ugye vele a gebasz, de majd leírom persze, hogy Abit NF7-s -ben mit alkot.
-
EG0
aktív tag
Hi,
tehát a RAM most nincs nálam (a kölcsön RAM-mal megy most 191MHz-en szinkronban hibátlanul), de szerintem a 8E50B végű ic-kel szerelt. A chipekre TwinMOS van írva (tehát nem pl. Winbond). Még november végén vettem Sulinetben FEFO-nál, azóta nem használtam, mert csak most lett pénzem és időm venni hozzá lapot meg procit. Így a 3 nap gari kiesik, de ha rossz, úgyis cserélniük kell. Még barátom leteszteli NF7-S -ben 200-al.
Alaplap nem hibás, hogy nem megy aszinronban, semelyik RAM-mal pl. 150(cpu)/180(ram) -on? -
EG0
aktív tag
Sziasztok,
vettem szerintem elég jó alkatrészeket: Asus A7n8x-Deluxe, Barton 2500+, Twinmos 512 DDR400.
Jelenségek:
1, Aszinkron nem megy, (CPU/RAM) 166/200 hibázik (prime és memtest is), 150/180 (!) be sem bootol (AGP fix 66-on). Alaplap szar?
2, Barton 200Mhz FSB, szinkron RAM, 1,85V : Win XP újraindul néha. Proci nem bírja húzást? Alaplap?
3, 195Mhz FSB, szinron RAM, 1,85V: saját RAM-al Prime hiba (DDR400-as!), barátom (más chippes) TwinMOS-ával megy. Nem kompatibilis az én TwinMOS-om a lappal? Vagy rossz RAM??
Hőfok 50 körül, mindig 60 alatt. Enermax táppal próbálva sem lett jobb. Csomó más beállítást is végigpróbáltam, de nem jöttem rá, mi lehet a hibás (több minden?)
Elvileg RAM-om ABIT lapban jól ment 200-on (napokban újra lesz próbálva). Akkor kezdjem el összepakolni az alaplapom? Vagy a RAM-ot? Proci nem lehet hibás?
Üdv és köszi,
EG0
Aktív témák
Hirdetés
- Először égett le egy újságnál a GeForce RTX 5090
- Philips Hue – az okos lámpák királya
- Milyen légkondit a lakásba?
- Borotva, szakállnyíró, szakállvágó topic
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- ASUS notebook topic
- Elemlámpa, zseblámpa
- TCL LCD és LED TV-k
- Debian GNU/Linux
- Battlefield 6
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! LENOVO LOQ 15APH8 15 notebook - R7 7840HS 16GB DDR5 1TB SSD RTX 4060 6GB WIN11
- HIBÁTLAN iPhone SE 2022 128GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2983
- HIBÁTLAN iPhone 11 128GB White -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3032, 100% Akkumulátor
- Azonnali készpénzes nVidia RTX 2000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
- GYÖNYÖRŰ iPhone 11 Pro 256GB Midnight Green -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2048, 96% Akksi
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest