- iPhone topik
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Kifelé is csukható a Z Flip7?
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Bemutatta a Huawei a Band 10 okoskarkötőt
- Milyen okostelefont vegyek?
- Magisk
- Samsung Galaxy Z Fold5 - toldozás-foldozás
- Garmin Venu X1 - vékony, virtuóz, váltságíjas
Hirdetés
Köszönjük a sok biztatást, támogatást! Utolsó pillanat a féláras hirdetésfeladásra, előfizetésre!
Aktív témák
-
rog75
tag
sziasztok!
hát én is besz**ptam :( a fefos+twinmos+sulinet triot nf7-s el, de a régi nf7(1.2)-mel még ment a twinmos csak ott a lap nem birta a 200as fsb-t most kaptam helyette pqi-t.... csak marhara nem mindegy hogy kifizettem 60eft egy ''jo'' ramért aztan kaptam helyette egy ****-t
klezzz: a pqi ram megy 200-as fsb mellett gond nélkül olyan 8-3-3-2.5 körüli időzitessel? mivel én csak egy jo het mulva tudom kiprobalni.... -
klezzz
tag
Hi!
Nekem még anno szó nélkül kicserélték valami PQI ra a Twinmost, ők is tudtak erről a problémáról nem kellett bizonygatni. Azóta semmi probléma 400Mhz CAS 2.5-en. -
ody42
senior tag
nem tudom aktuális-e még így 3 hónap után, :) de nekem ugyanez a bajom...
Sulinetes FEFO-s TwinMOS, nf7-s alaplap, és nem megy 400 Mhz-en, csak nagyon rossz késleltetéssel. Én kicseréltettem anno a ramot másikra, azzal sem lett jobb a helyzet, de 190-en megy egész jó időzítésekkel, 333 Mhz-en meg 2-3-3-3 időzítéssel, ami elég pattogós azért ... -
EG0
aktív tag
Tehát az én ram-omon az ic-k TwinMOS feliratúak (most nincs nálam), a másikon azt hiszem Winbond (erre meg Thermaltake heat spreader van ragasztva).
Ha a 200/166 (ram/cpu) beállítás nem-működése Nforce2-es (ultra 400) lapok chipsetjének lenne a hibája, akkor valaki jelezze már, hogy ne vigyem vissza feleslegesen! -
EG0
aktív tag
Nézd, ez a TwinMOS Asus és Abit lapban is szar. Intelben nem tudom megnézni, de ha ott jó és elhajtanak, akkor sem vásárolok ott többet.
Másrészt másik TwinMOS Abit-ban hibátlan 200-on, az enyémben csak 192-ig, mert valószínű nekem az alaplapom is rossz. -
klezzz
tag
Én is néztem mégegy twinmossal azzal még szarabbul ment. Azért még egy nem nforce-os lappal meg kéne nézni, mert ha visszaviszed és nekik jó akkor elhajtanak csere nélkül.
-
EG0
aktív tag
Szóval RAM tényleg rossz ABIT NF7-s -ben is. Ezzel egy hibaforrás megtalálva.
Ám másik TwinMOS-al (ráadásul másfajta chipes), ami ABIT-ban cl2 400-on megy, ebben 166/200-on és 102/204 -en is prime95 hibás, lassú beállításokkal is. Ha jól emlékszem, akkor 160/180 is fagyott. (én már annnnnyit teszteltem ezt a szart..) Akkor alaplap is szar?? (Pl 192/192-ben jó, tehát vagy az aszinkront nem szereti, vagy a 200MHz körül frekiket, esetleg mindkettőt.)
Proci meg csak simán gyenge? Lehet ennyi pénzért még jobban befürödni? :-( -
EG0
aktív tag
Szóval Asus A7N8X Deluxe-ban van ugye vele a gebasz, de majd leírom persze, hogy Abit NF7-s -ben mit alkot.
-
klezzz
tag
Hi
Nekem is hasonló Twinmos 8E50D a vége(FEFO Sulinet). Mivan ha ez pont nem szereti az nf-7-et. Tesóm is vett egyet dec végén és detto ugyanaz a baja.
Majd ird le légyszi, hogy másik lapba mit alkot! -
EG0
aktív tag
Hi,
tehát a RAM most nincs nálam (a kölcsön RAM-mal megy most 191MHz-en szinkronban hibátlanul), de szerintem a 8E50B végű ic-kel szerelt. A chipekre TwinMOS van írva (tehát nem pl. Winbond). Még november végén vettem Sulinetben FEFO-nál, azóta nem használtam, mert csak most lett pénzem és időm venni hozzá lapot meg procit. Így a 3 nap gari kiesik, de ha rossz, úgyis cserélniük kell. Még barátom leteszteli NF7-S -ben 200-al.
Alaplap nem hibás, hogy nem megy aszinronban, semelyik RAM-mal pl. 150(cpu)/180(ram) -on? -
klezzz
tag
Nekem is ilyen problémám van Twinmos rammal és NF-7-S-sel.
Mi van a ramodon pontosan?
Nekem:
MODEL NO:M2G9J16A-TT
PC3200(CL2.5)512MB DDR-DIMM
Én is kénytelen vagyok most 11-5-5-3-as beállítással használni 400Mhz-en, így bírja a prime kicsit tovább is. :( -
Sir Pocok
őstag
Nézd meg , hogy a ramod benne van a listába......
http://www.asus.com/prog/spec.asp?m=A7N8X%20Deluxe -
fügike
senior tag
-
EG0
aktív tag
Sziasztok,
vettem szerintem elég jó alkatrészeket: Asus A7n8x-Deluxe, Barton 2500+, Twinmos 512 DDR400.
Jelenségek:
1, Aszinkron nem megy, (CPU/RAM) 166/200 hibázik (prime és memtest is), 150/180 (!) be sem bootol (AGP fix 66-on). Alaplap szar?
2, Barton 200Mhz FSB, szinkron RAM, 1,85V : Win XP újraindul néha. Proci nem bírja húzást? Alaplap?
3, 195Mhz FSB, szinron RAM, 1,85V: saját RAM-al Prime hiba (DDR400-as!), barátom (más chippes) TwinMOS-ával megy. Nem kompatibilis az én TwinMOS-om a lappal? Vagy rossz RAM??
Hőfok 50 körül, mindig 60 alatt. Enermax táppal próbálva sem lett jobb. Csomó más beállítást is végigpróbáltam, de nem jöttem rá, mi lehet a hibás (több minden?)
Elvileg RAM-om ABIT lapban jól ment 200-on (napokban újra lesz próbálva). Akkor kezdjem el összepakolni az alaplapom? Vagy a RAM-ot? Proci nem lehet hibás?
Üdv és köszi,
EG0
Aktív témák
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 128GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3034, 100% Akkumulátor
- GYÖNYÖRŰ iPhone 15 Pro Max 256GB Black Titanium -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3067
- iPhone 15 Pro 128GB Black Titanium Új eredeti Apple akkuval, USA model
- Macbook Air 15 Retina (2023) M2 16GB 256GB Magyar iStyle vásárlás számla, doboz + Skin 1év Garancia
- Kihagyhatatlan ajánlat vadonatúj Ryzen 7 5800x processzorainkra! 0% THM-re is!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest