- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- Xiaomi 17 Ultra - jó az optikája
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- iPhone topik
- One mobilszolgáltatások
- MWC 2026: Műholdakkal tömné ki a Telekom a lefedettségi réseket
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Dobja a kapszulát és 8000 mAh fölé lő a Honor kompaktja
- Instagram közösségi fényképezés
Aktív témák
-
Hanem általánosságban kérdezem, vajon egy moderátortól elvárható-e az átlag tagnál magasabb erkölcsi szint, hogy ne áruljon a gépre veszélyes alkatrészt és ne adjon róla hamis infót (3 hónap után örökélet...) ill. vajon visszaélhet-e a moderátori jogával oly módon, hogy a bírálatok elhallgattatására lezárja a topicot (sima usernek ugye ehhez nincs joga).
Külön kíváncsi lennék a rangidős moderátorok, PH-hazdák véleményére.
A moderátor is azt árul, amit akar. Normális esetben a moderátor igyekszik szakmailag a fórumátlagnál tájékozottabb lenni, de a helyzet egyelőre az, hogy a prohardveren a moderáció még nem jelent szakmai moderációt. A szakmai moderáció kérdését igyekszem majd felvetni a PH-mod-hg talin, mert a fórum szakmai színvonala a béka feneke alatt tanyázik, ez ellen a moderátorok tehetnek, ha tehetnek (természetesen a moderátor kif. ebben az esetben a házigazdákat is magában foglalja). Személy szerint a kiemelkedő hülyeségeket igyexem eltávolítani a fórumról.
A bezárás nem túl elegáns dolog, az általad említett esetben még esetleg elfogadható, mivel elkelt a cucc, én elvből nem zárok olyan vitát, ahol (a saját véleményem elhangzott) még van esélye bármilyen érdemi gondolat kifejtésének, ha ellenvélemény, akkor meg főképp nem zárom be. Akkor viszont, amikor mindenki elmondta, amit akart (látszólag), és csak a sárdagasztás folyik, akkor zárható. Jó példa volt erre a hardwareoc-s topic.
Kalandor topiczárása szerintem belül esik a tolerálhatósági határon (rendesen).
Ilyesmi. -
Cathfaern
nagyúr
Nevet nem írsz, de a topicot azért belinkelted :)
Na jó nézzük a komolyabb oldalát.
Nem értem miért várod el egy moderátortól, hogy nem addhat el azt amit akar? Szerintem _ilyen_szempontból_ semmiféle plusz erkölcsi szint. Meglátásom szerint a topiccal semmi baj nincs, egészen odági, hogy le lett zárva, amit tényleg nem kellett volna...bár lehet azt mondani, hogy meg akarta előzni a flame-et, és az OFF-olást, ami be is következett volna...szóval nehéz kérdés.
A kiemelt mondathoz annyit fűznék hozzá, hogy látszik rajta, hogy poénnak gondolta.
Ráadásul a topicban többen is megerősítik, hogy nem is olyan rossz az az Acorp táp.
Szerintem túlreagáltátok a dolgot.
[Szerkesztve] -
shtml
őstag
Az egyik moderátor a minap a hardver piacban topicot nyitott ([L]http://prohardver.hu/rios3_forum.php?mod=40&id=33047[/L)], mert el akart adni egy Acorp 235 wattos tápot. Rajtam kívül mások is hangot adtak azon véleményüknek, hogy egy ilyen ''kaliberű'' tápot még egy sima tagnak sem illenék árulnia, nemhogy egy moderátornak, akitől valahogy mégis magasabb erkölcsi tartást várna el az ember.
Ráadásul az említett moderátor a bírálatokra azt válaszolta, hogy ''Viszont, amelyik túléli a 3 hót, annak rendszerint örökélet meg egy nap''. Mindenki tudja, hogy ez nem igaz, sőt többnyire épp a garancia után szokták ezek a tápok magukkal vinni az egész gépet. De ő lezárta a topicot azzal az indokkal, hogy stabil vevője akadt, bár szerintem csak a bírálatokat nem akarta olvasni.
A kérdést nem az említett moderátorra akarom kihegyezni, ezért nem is írom ide a nevét. Hanem általánosságban kérdezem, vajon egy moderátortól elvárható-e az átlag tagnál magasabb erkölcsi szint, hogy ne áruljon a gépre veszélyes alkatrészt és ne adjon róla hamis infót (3 hónap után örökélet...) ill. vajon visszaélhet-e a moderátori jogával oly módon, hogy a bírálatok elhallgattatására lezárja a topicot (sima usernek ugye ehhez nincs joga).
Külön kíváncsi lennék a rangidős moderátorok, PH-hazdák véleményére.
Aktív témák
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Építő/felújító topik
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Házimozi haladó szinten
- Elektromos autók - motorok
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Crimson Desert
- Autós topik
- További aktív témák...
- Lenovo ThinkPad T14 Gen 1 i5-10210 / 16GB RAM/ 256GB NVMe SSD világítós EU bill, kiváló állapotban
- vizes GAMER PC - RYZEN 5 7600X / 32GB DDR5 / RTX 5070 12GB
- HP EliteBook 840 G7 i5-10210U / 16GB RAM / 256GB SSD Szép állapot, EU bill, gyári töltő
- A KINCS ! Új HP EliteBook 860 G10 Profi Fémházas Laptop -50% 16" i7-1355U 32/1TB FHD+ IPS MATT
- Dobozos DELL Inspiron 16 Fémházas Multimédiás Laptop 16" -30% Ryzen 7 8840U 8mag 16/1TB FHD+ IPS
- Új és régi konzolok Okosítása és Szoftveres szintű javítása - MÁR 13.00-S PS4 IS!
- BESZÁMÍTÁS! LENOVO Legion 5 Pro 16ACH6H notebook - R7 5800H 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3070 8GB
- Apple iPhone 15 Pro Max 256GB,Újszerű,Dobozaval,12 hónap garanciával
- Részletfizetés. BankMentes. Kamatmentes. Új noblechairs EPIC műbőr FEKETE - PIROS 3 év garancia!
- 2db Kolink kontinium 1200w platinum
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest