Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Stauffenberg

nagyúr

válasz imibogyo #1376 üzenetére

Akkor meddig csiszoljam? Amíg rá nem lelek az eredeti alapozó rétegre és arra fújjam az újabb alapozót? A műanyagot feltétlenül érdemes megcsiszolni?

A Very Well tippet köszönöm, szerencsére RAL kódok alapján könnyű lesz festéket választani (a munkahelyemen design és egyéb célokra egy tucatnyi RAL, Pantone, NCS, stb színskála van).

Összedobtam egy eléggé gyatra minőségű skiccet, de a lényeg talán látszik, hogy mi a tervem. Az elülső ráccsal lehetek még bajban, ezt nehéz lenne jól megcsiszolgatni, szóval szerintem egy hajszálnyit sötétebb árnyalatú fog maradni, mint a ház (talán nem is baj). Kétféle opción gondolkozok, az elsőnél nem nyúlok az előlap rácsához, hagyom feketén, a másodiknál meg azt is lefújom.

Gondolkozok még azon is, hogy az oldallemezt ablakossá alakítom, de ez már tényleg annyi meló lenne, hogy nem biztos, hogy megéri. De ha valamikor, akkor pont az átfújás előtt lenne érdemes ezt megcsinálni.

• Stauffenberg

nagyúr

Sziasztok!

Csak egy nagyon egyszerű beavatkozást szeretnék megejteni és ehhez szeretnék pár tippet.

Van egy Cooler Master Gladiator 600 házam. Szeretem, mert szellős, de a design eléggé idejét múlt már (a maga idejében sem volt egy hű de szép darab).

Első körben átfesteném, legalábbis kívülről. Ehhez kérnék tanácsokat: Érdemes lecsiszolni a nyers fémig? Mi lesz a műanyag betétekkel? Az egész házat egyszínűre, sötét ezüst/grafitra szeretném lefújni, hogy mindenhol ugyanazt a színt kapjam, gondolom alapozóval is kezelni kéne.

A belsejét nem gondoltam lefesteni, mert úgysem ablakos.

Egy barátom viszont aggodalmát fejezte ki, hogy ha a fémet tartalmazó festékek vezethetik az áramot és érintésvédelmi szempontból nem éppen ideális, de szerintem ez hülyeség, zárt áramkörökön folyik át az áram minden alkatrésznél ami a házzal érintkezik.

Köszi minden tanácsot! :) Bocs, ha vicces a kérdésem, de kezdő vagyok.

Ja és mondanom sem kell, nem csípném ha a költségek egy új ház árát megközelítenék. Ez most nem hobbi projekt lenne, csak már nagyon unom ezt a bamba kinézetet és kicsit felfrissíteném.

Új hozzászólás Aktív témák