- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Apróbb óra érkezik a OnePlustól
- Betiltották a Pixel 7-et Japánban
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Hová lett 1000 mAh?
- iPhone topik
- Red Magic 10 Air - gaming telefon is lehet kecses
- Honor 400 - és mégis mozog a kép
-
Mobilarena
Program letöltése:
- Google Sketchup hivatalos letöltési oldal
Új hozzászólás Aktív témák
-
imibogyo
veterán
válasz
Stauffenberg #1377 üzenetére
Ne haragudj kicsit összecsaptam a fejem felett a hullámok...
Szóval megkésve bár....Csak felületi érdesítés kell, de még igazából az sem kell hogy látszódjon. A festéknek kell csak felület, amibe meg tud kapaszkodni, ehhez mikrobarázdák is tökéletesek. Műanyagra nagyon-nagyon jól tapadnak a szórós festékek. De ökölszabályként kezelem, hogy minden felületre hihetetlen vékonyan kell szórni a festéket. Legtöbbször 6-8 réteg a minimum amit használok.
Én mindenképp a teljes átfújás mellett tenném le a voksomat, ha már csinálom.
Ablakosítás nem egy nagy munka. Itt van pár kép régebbi munkáimról:
- AndrewTDI Silverstone-ja
- Deego.. noname ház
- egy saját toronyház
- saját Core1000 (bár ez nem lett befejezve)
- radi8tor háza, kicsit kakukktojás ugyan.Nagyjából 1 óra vágás-csiszolás (jó anyagú háznál annyi sem) és kb. ugyanennyi a plexizés (biztos lehet sokkal gyorsabban is, de én nagyon megfontoltam (értsd lustán
) szoktam dolgozni).
(#1379) Viperator: jöhetne pár skicc, hogy mire is gondoltál. Most melóban vagyok, ezért csak egy nagyon hevenyészett skiccet tudok összedobni, de én valami ilyesmi PCI-bracket megoldásban gondolkodnék, mivel gondolom nem akarnád szétfúrni a kártya saját tartólemezét.
-
imibogyo
veterán
válasz
Stauffenberg #1377 üzenetére
Na haragudj... Este reagálok majd. De nem látszom ki a melóból, meg a két kölyökből...
-
imibogyo
veterán
válasz
Stauffenberg #1375 üzenetére
Szerintem felesleges a nyers fémig csiszolni. A műanyagot meg nem is szabad nagyon, mert annyira kiszőrösödik, hogy csúnya lesz. Én 150-250 közötti papírokkal szoktam rámenni a házaimra és sima, legolcsóbb Very Well festékeket szoktam használni (mattot, vagy selyemfényűt mert ezekkel sokkal egyszerűbb homogén végeredményt elérni).
Alapozni ÉN nem szoktam külön, de egyébként érdemesnek tartom, ha belefér a büdzsébe.
Egy-egy ház átfújására 3-5.000 Ft-ot számolhatsz, ha szép eredményt szeretnél kapni.
Egy barátom viszont aggodalmát fejezte ki, hogy ha a fémet tartalmazó festékek vezethetik az áramot és érintésvédelmi szempontból nem éppen ideális, de szerintem ez hülyeség, zárt áramkörökön folyik át az áram minden alkatrésznél ami a házzal érintkezik.
Ez tényleg hülyeség. Egyrészt maguk az alkatrészek le vannak kötve a házon keresztül a GND-re (tehát a ház maga is földelt), másrészt csak törpefeszültség van a táp utántól kezdve mindenhol, tehát a legvadabb elképzelés szerint is csak maximum megcsípni tudná a felhasználót a házon keresztül akármi is, nem hogy életveszélyes lehetne. De ennyi erővel a gyári házak is "kockázatosak", hiszen azokat is lefestik és sokszor pont fémszemcsékkel dúsított porfestékkel, éppen azért mert az ilyen festékek sokkal jobban "tölthetők" az extrém finom fémszemcsék miatt (a porfestés alapja ugye az, hogy a festendő anyag és a festékszemcsék más-más potenciállal (töltöttséggel) rendelkeznek, ezért tapadnak jól egymáshoz. A festék általában "+" a festendő tárgy pedig "-" (GND).
Új hozzászólás Aktív témák
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B760M i7 12700K 16GB DDR4 512GB SSD RX 6700 XT 12GB Rampage SHIVA Enermax 750W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! MSI Z690 i7 12700K 32GB DDR4 1TB SSD RX 6800 16GB Phanteks P600S Cooler Master 750W
- Xiaomi Redmi Note 11 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H610M i5 13400F 16GB DDR4 512GB SSD RX 6700XT 12GB DeepCool MATREXX 40 650W
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged