- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
- Bemutatkozott a Fairphone 6
- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Milyen okostelefont vegyek?
- A Galaxy Z Fold7, minden színben és oldalról
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Nem fogy a Galaxy S25 Edge?
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
Új hozzászólás Aktív témák
-
sigmoid
tag
Helló!
Ez nem hardver, de nem jutott eszembe más hely ahol értelmes választ várhatok rá. Egy fém szerelvényen (kádperemre való zuhanycső kivezető) kellene egy kb. egy colos furatot kibővíteni pár milliméterrel. Nem olyasmi amit az ember fúrógéppel megcsinál, ehhez rendes fémmegmunkáló gép kell szerintem (bár fogalmam sincs pontosan milyen, nem vagyok otthon az esztergályosság terén).
Van valaki Budapesten vagy környékén, akinek pl. van saját műhelye, és egy vagy több doboz sörért elvállalna egy ilyen fúrást? Vagy valami "hivatalos" műhely ahol ilyesmit el tudok intéztetni?
Ha van ötleted, vagy tudsz ilyet vállalni, plz dobj meg egy üzenettel, nagyon sokat segítene.
Köszi!
-
sigmoid
tag
válasz
mr_ricsi #10681 üzenetére
Természetesen erős lézerrel kísérletezni csak védőszemüvegben...
"Mert hülye azért nem vagyok..."
Azért túlzásokba ne essünk. Az 1mW akkor lehet max károsító hatású, ha a nyalábot magát a szemedbe irányítod... A prezentációkon használt lézerpointerek ilyen 1-5 mW-osak. 100-200 mW-nál már fehér felületen a lézerpontról visszaverődő fény is veszélyes lehet, ezzel tisztában vagyok.
Ami meg a "rendes embert" illeti, megfelelő óvintézkedések mellett egy kis őrült tudós véna sosem árt. Gondolj csak a tesla trafó őrültekre, vannak akik villámlás-koncerteket tartanak... XD Szóval nem kő' beszólni.
-
sigmoid
tag
Valaki foglalkozik lézerekkel való barkácsolással?
Egy 3,8 mm-es tokozású, korábbi foglalkozása szerint dvd író lézerdiódából szeretnék lézerfáklyát építeni, de ott kerültem bajba, hogy modulházat - ami a hő elvezetéséhez és a sugárképző lencse rögzítéséhez szükséges - csak 5,6 és 9 mm-es diódákhoz gyártanak...
Valaki épített már valamit ilyen pici diódával?
-
sigmoid
tag
Helló!
Hátha itt a sok lelkes modder közül valaki tud segíteni. XD Szükségem lenne egy kis darab alu lemezre - a kis darab az 125x125mm -, esetleg olyan lyukmérettel perforálva, amin épp átmegy a sztenderd HDD rögzítőcsavar.
Ha valakinek van ilyen a szemétdombján, vagy tud olyan helyet, ahol kapok ilyet anélkül, hogy két négyzetmétert kelljen vennem a cuccból, akkor mindenképp szóljon. XD
D
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Álláskeresés, interjú, önéletrajz
- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
- Bemutatkozott a Fairphone 6
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Műszaki rajz készítés
- Műszaki rajzok készítését vállalom (autocad, inventor, solid edge)
- Synology NAS
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 10***(X) "Zen 6" (AM5)
- Óra topik
- Építő/felújító topik
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9700X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Honor Pad X8a 64GB Wifi,1 év Garancia
- 24" Eizo FlexScan EV2146W, 1920X1200 és 22" Eizo FlexScan EV2216W monitorok szépek, talp nélkül
- Apple iPhone 15 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A16, Samsung Galaxy A26, Samsung Galaxy A36, Samsung Galaxy A56
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest