- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Milyen okostelefont vegyek?
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- VoLTE/VoWiFi
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Huawei Mate X6 - keleti oldal, nyugati oldal
- Honor 400 Pro - gép a képben
- Samsung Galaxy S24 FE - később
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
Új hozzászólás Aktív témák
-
Undoroid
őstag
Szia!
Nem egészen!A 12V AC-t egyenirányítod és puffereled,akkor több,mint 15V-ot kapsz!!!Azt pedig nem szereti még a 4db.,sorba kötött LED-sem!Ezekkel így is-úgy is sorba kellene kötni egy áramkorlátozó ellenállást!
Nem számoltam,de minimum egy kb.500ohm/0.5W(inkább 1W,mert jobb a békesség)-os kellene oda...
Üdv: Undoroid
-
shtml
őstag
Két sorba kötött 4.5Ah-s akku még mindig csak 4.5Ah-s, nem 9.
Egy nagyobb kapacitású akkut nem lehet "leszabályozni" kisebb kapacitásúra.
Ha rendesen meg van csinálva az UPS elektronikája, akkor elméletileg nem lehet baj, ha nagyobb akkut kapcsolsz rá, mert az elektronika korlátozza a töltő- és a kisütőáramot. A megnövekedett kapacitás arányában tovább tart majd a feltöltés.
Azonban én már többféle olcsó UPS-sel azt tapasztaltam, hogy az új akkut nem tudja rendesen feltölteni, még akkor sem, ha azonos feszültségű és kapacitású. El tudom képzelni, hogy a te autóakkumulátorod ezen felül másféle töltést is igényel. Csak próbával tudod meg.
-
Undoroid
őstag
Szia!
Azt a tipust nem ismerem,de amivel eddig találkoztam,abban 12V/7,2Ah,fekete,műanyagtokos akku volt!Méretei kb. 180x80x60mm(holnapra a méreteit megmérem pontosan is!) Egyszerű "rádugós" saruval csatlakozik!
szerk:Ezt a fajta akkut használják egyes riasztók kültéri egységei is!
Üdv: Undoroid
-
törölt tag
Én pedig riasztókba tűzjelzőkbe, és egyéb szünetmentes cuccokba dobok ilyen akkukat százszámra, és bizony van különbség.
Ha zselés akkut túl nagy árammal töltesz, akkor ki is dobhatod, mert a hidrogénfejlődés miatt a zselé felhabzik, és vagy szétnyomja műanyag burkot, vagy cellazárlatod lesz. A folyékony eletrolitos akku nem ennyire érzékeny. A zselés cucc legnagyobb előnye, hogy mármilyen pozícióban üzemeltethető.
A szünetmentesed melegedését esetleg úgy tudnád csökkenteni nagy akku esetén, hogy a töltőáramot csökkented. Elvileg minden szünetmentes elektronikán beállítható. De hogy hol, azt meg kell keresni.
Nekem is egy 25Ah-s zselés akku van az APC-n, de nem meleszik. -
törölt tag
1.2 Ah az kicsi a szabvány zselés méretek, ami szünetmentesben találhatóak, 4-7-12-18-25Ah. 300W esetén a 4, ill.7Ah a reális. És fontos a zselés, mert más töltési megoldást igényel, mint az autóakku. de 2db, 7Ah párhuzamos kapcsolásával nem terheled agyon a töltőelektronikát. (olcsóbb 2db akku, mint egy nagy, de ugyanolyan teljesítményű)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Budapest és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Vicces képek
- Mini-ITX
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Milyen routert?
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! Apple Watch Series 9/Apple Watch Ultra/Apple Watch Ultra 2
- Apple iPhone X, 256GB, Kártyafüggetlen
- Azonnali A320 B350 X370 B450 X470 A520 B550 X570 chipset alaplap felvásárlás személyes/csomagküldés
- Prémium PC házak akár 20-40% kedvezménnyel eladók garanciával, számlával!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest