- Milyen okostelefont vegyek?
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- VoLTE/VoWiFi
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Huawei Mate X6 - keleti oldal, nyugati oldal
- Honor 400 Pro - gép a képben
- Samsung Galaxy S24 FE - később
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
Új hozzászólás Aktív témák
-
And
veterán
válasz
Spancer RE #14611 üzenetére
A legalapvetőbb probléma, hogy te nem low-drop kivitelű stabilizátort használtál fel a kapcsoláshoz, a 7805 ugyanis nem olyan! Ha valóban 5,5V-ot kap a bemenetére, abból egy hagyományos 7805-ös stab IC nem fog tudni előállítani fix 5V-ot, mert neki ehhez a bemenetére minimum 2..2,5V-tal nagyobb feszültséget (tehát 7..7,5V-ot) kell kapcsolnod. Ha az a valós helyzet, amit a linkelt leírásban említenek, és 5,5V a bemenet, akkor oda nem viccből írtak low-drop stabilizátort.
"megvan a stabil 5V és gondolom az 500mA is, bár azt nem mértük ki."
Ja, amíg nem terheled, addig esetleg, de amint a fogyasztó elkezd áramot felvenni a 7805-ről, az szépen leejti a kimenőfeszültségét, mivel a minimális dropout-szintje jóval nagyobb, mint az esetedben rendelkezésre álló 0,5V-os tartalék. Nézd csak meg az általad csatolt adatlap 15. oldalán a 4-es számú ábrát: már szobahőmérsékletű chip esetén és mindössze 20mA-es terhelésnél is minimum 1,5V-os a szükséges dropout, azaz már ilyen kicsi áramnál is 6,5V-ot kell a stab bemenetére kötni, hogy a kimenetén 5V maradjon. Ha ez a feltétel nem teljesül, nem lesz meg az 5V-od. Lehetséges low-drop alternatíva például az LM2940-es stabilizátor fix 5V-os verziója (LM2940CT-5.0, a bekötése megegyezik a 7805-ös típuséval), az valóban megelégszik 0,5V-os dropout-feszültséggel a lehetséges legnagyobb árama, 1A esetén. -
Spancer RE
aktív tag
válasz
Spancer RE #14532 üzenetére
Üdv ismét!
A korábban feltett kérdésemet melóban összedobtuk egy ilyennel az itt leírt módon. Minden alkatrész stimmel, a bekötés is, de mégsem kel életre az USB kábelbe dugott pendrive (még csak a működését jelző led sem villog pedig az USB anyában ott van az 5V).
Észreveszi, hogy bedugtam, keresni is kezdi, de nem találja (a pendrive működik, sz.gépbe dugva tökéletes).Datasheet alapján ha jól nézelődtem megfelelő IC-t választottunk, megvan a stabil 5V és gondolom az 500mA is, bár azt nem mértük ki.
Mi lehet a gond? Már 2 napja ezzel szenvedünk...
-
Pero
senior tag
válasz
Spancer RE #4112 üzenetére
én csak alaplapra kötötttem egy sima molexes ventit és ott nem is volt sárga drot, amúgy az tényleg csak fordulatszámot jelez vissza, ha pedig molexre kötöd ott dsemmi értelme, sztem hagyd ki nyugodtan. nem vok nag szaki de még azt tom elképzelni h a kimaradt sárgát az alaplapon a megfelelő helyre bekötöd és akkor még ki is jelezné de ez csak egy laikus 5let, de a kapcsolóhoz tuti nem kell sárga drót a venti részéről.
ami meg a molexbekötést ill, én ovatosan kiszedtem azokat a tüskéket amik nekem kellettek, és óvatosan egy apró cinpöttyel odafogtam hozzá és utána visszadugtam a tüskéket a helyükre, csak annyi látszik h +2 drót jönn ki a molex csatiból.
[Szerkesztve] -
Spancer RE
aktív tag
válasz
Spancer RE #4112 üzenetére
Up! mert fontos lenne
-
Szab02
aktív tag
válasz
Spancer RE #4108 üzenetére
Hali!
Szerintem inkább valahogy így kellene bekötni: [link]
Valaki javítson, ha nem jó!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Melyik tápegységet vegyem?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Bittorrent topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- EA Sports WRC '23
- Star Trek
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- További aktív témák...
- Xiaomi Redmi A3 64GB Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
- AKCIÓ! Dell Optiplex 5060 TWR számítógép - i5 8500 16GB DDR4 256GB SSD 500GB HDD UHD630 WIN10
- Bomba ár! Dell Latitude E6520 - i7-2760QM I 8GB I 256SSD I Nvidia I HDMI I 15,6" HD+ I W10 I Gari!
- MSI CYBORG 15 A13V
- Azonnali készpénzes AMD CPU AMD VGA számítógép felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged